Genre: Misdaad / Thriller
Met onder meer: Robert Redford, Brad Pitt en Catherine McCormack
Gesproken taal: Kantonees, Engels, Duits, Arabisch en Frans
Releasedatum: 7 februari 2002
Plot Spy Game
"It's not how you play the game. It's how the game plays you."
De CIA-medewerker Nathan Muir staat op het punt om met pensioen te gaan wanneer hij er achter komt dat zijn pupil Tom Bishop voor spionage opgepakt is in China. Muir zet al zijn kwaliteiten in om Bishop vrij te krijgen. Terwijl hij een missie start om hem te bevrijden denkt hij terug aan de tijd dat hij de jonge rookie opleidde.
Nathan D. Muir
Robert Aiken
Vincent Vy Ngo
CIA Director Cy Wilson
tukkerstein
Zwakke film, zeker niet een van de beste ooit gezien. Het is een langdradige film, en niet spannend, de complete film is een flashback. 1,5 ster.
El Niño
De flashback is inderdaad langdradig. Maar ik vond de acteurs goed, alleen jammer van die lange flashback's.
kArIzMa_TuRk
Catherine McCormack wat vaker en langer in beeld!
TheRisingSun
Kan wel kloppen, hoor! Ik herrinner me haar vooral van Braveheart. Daar was ze echt naturel mooi! (Moet ook wel, want in die tijd hadden ze nog geen make-up natuurlijk!
Flash1494
Film al een tijdje geleden gezien. Hij viel zeker niet tegen.
Redford en Pitt acteren goed en het script is ook in orde.
Idd en die flashbacks geven juist de charme en personages weer.
dje-em
juist! ik vond het wel een mooie film, je wist dan wel ongeveer wat er zou gaan gebeuren maar dat werd goed gedaan.
Spartaan
Ik had veel meer verwacht van deze film. Je ziet Brad Pitt en Robert Redford op de kaft en gaat tekeer in de videotheek. Dan huur je de film en zet je hem thuis op en kom je van een koude kermis thuis.
Weinig actie, weinig Brad Pitt, heelveel babbelende Redford, steeds maar weer die shots terug naar het verleden, echt rommelig. Die hele vader-zoon-verhouding tussen Pitt en Redford, daar werd ik ziek van.
1,0
Mescaline
Erg saaie en langdradige film je hoopt steeds op een spannend einde maar die komt er niet.. 2 sterren..
otherfool
Film ziet er super uit (laat dat maar aan Scott over) maar het verhaal is wat langdradig en onduidelijk. Toch een positief gevoel.
3*.
Adammeh
Heb hem al zo vaak gezien en blijft mooi!
Hij blijft lekker in mijn kast zitten hahah.
Top film hoor (A).
DragQueen
Lekkere thriller van scott, met een goed acterende redford en pitt. het verhaal is prima. de flashbacks zijn een goed gegeven, maar duren net iets te lang. verder wat minder actie als ik verwacht had, maar toch vrij spannend en amusant. het visuele geheel is ook erg goed vormgegeven. goed kijkvoer, al had het hier en daar wat beter uitgewerkt kunnen worden. 3 sterren.
Gerritj
Fijne film.
De verhouding tussen Redford en Pitt wordt fantastisch uitgewerkt. Blijft ook lekker in mijn kast zitten. LOL
3.5
sjowel
bijzonder matige film, van een matig regisseur.
Matige regisseur? Ik vond True Romance, Crimson Tide, Enemy of the State en Man on Fire anders wel toppers. Deze film is dan misschien geen topper maar ook niet matig!
3,5 *
Allepinie
Heerlijke film, boeide mij van het begin tot het einde. Lekker kijken en luisteren, niet teveel onnodige actie en zo. Goede verhaal, goed tot uitvoering gebracht. Heb er echt van genoten!
4* van mij!
Schiedammer
Spy Game is een goed gemaakte en intelligente spionagethriller, waarbij de nadruk niet ligt op ongeloofwaardige, spectaculaire actie vol explosies, maar op een realistisch getint, ingewikkeld plot vol dialogen. Dat heeft Scott er echter niet van weerhouden om zijn kenmerkende, tamelijk schreeuwerige stijl te gebruiken (vlugge montage, versnellingen, flitsende scèneovergangen), en dat zal niet iedereen aanspreken. Hoe dan ook, de DVD-uitgave van Spy Game laat weinig te wensen over. De film heeft namelijk een goede beeldkwaliteit, uitstekend geluid (met name de DTS-track) en het schijfje bevat bovendien een ruime hoeveelheid interessante extra’s, die allemaal Nederlands ondertiteld zijn. Al met al dus een prima verzorgde uitgave, die een aanrader is voor de liefhebbers van het spionagegenre!
Voor mij daarom een dikke 3,5*
Tarkus
Prima spionagefilm, met een uitstekende Robert Redford alsook Brad Pitt.
Knap scenario waar je goed je aandacht bij moet houden maar naarmate de film vorderd alsmaar beter en boeiender wordt.
Prima 5.1 geluid op deze DVD, dat het verhaal alleen maar ten goede komt.
sinterklaas
AAAAAAAAAAAAAAAAARRRRG!!!! Kun je deze dvd ook alleen maar krijgen in zo'n schijtuitvoering die Universal heeft???!!!! Die hoezen zen er zoooo lelijk uit met die scheve poster.
Filmfreaker
Goede spionagethriller met goede acteurs. Robert Redford, dit is de eerste film die ik van hem zie. Ik vind het echt een geweldige acteur. Hij speelt goed. Brad Pitt was ook zeer goed in deze film en ik heb genoten van het intieme spel wat het duo leverde.
Ook de soundtracks in de film vind ik zeer goed, dat maakt het nog wat interessanter.
Ook het verhaal zat erg goed in elkaar. Die flashbacks voegde veel toe aan de film. Zo werd er tenminste diepgang gecreeërd en werd er veel aandacht besteedt aan de personages.
Het einde is niet echt verrassend. Je kunt het bij zo'n films al raden. Ik had wat meer verwacht van het einde, maar goed, het einde was geloofwaardig en dat telt ook mee.
Toch was het einde ook wel een beetje spannend.
Spy Game is een goede misdaadthriller, die af en toe smaakt naar meer en het verhaal loopt door de flashbacks af en toe wat traag. Maar door de goede soundtracks, de acteurs en het spannende verhaal, is Spy Game geschikt voor iedereen die van spionage films houdt.
G.1Rl
Ik vond het een goede film, maar ik had er toch net even iets meer van verwacht.
maxcomthrilla
Ik lach mij weer rot om de reacties van mensen die het camerawerk weer te vlug vonden gaan. Zoiets wordt weer afgedaan als irritant camerawerk. Laat nou juist dat, in combinatie met een wat vreemde, nadrukkelijk aanwezige maar smaakvolle soundtrack, de kracht zijn van een toch niet zo bijster origineel of beklemmend spionageverhaal. Gedurende de film wel een lekker ritme en het blijft allemaal lekker vermakelijk om naar te kijken. Alleen had Scott er net zoals bij Enemy of the State best wat meer actie tegenaan mogen gooien. 3,5*
briek
Knappe spionagethriller met sterke acteerprestaties. Fijne reis door de tijd en alles knap nagemaakt! De film is soms wat ingewikkeld maar al bij al is het toch een mooi verhaal vergezeld met prachtige filmmuziek, zeker een pluim voor componist Harry Gregson-Williams!
sinterklaas
Wel een aardige film, met opzich een prima verhaal. Alleen jammer dat er 75% van de film een slag in het ronde word gelult waarbij der bijna geen reet gebeurt en de film nog wel eens oersaai dreigt te worden. Wel jammer want er had veel meer spannende dingen in kunnen gebeuren. Met hier en daar nog wel een goed moment en het acteerwerk was ook wel te doen maar daar blijft het helaas bij.
Tegenvallertje
Saldek
Je kunt wel stellen dat dit een erg lekkere film was. Ook de muziek was idd erg imponerend. Het is een complex verhaaltje waar je even je hoofd bij moet houden. Maar je hoeft het maar een beetje te kunnen volgen om in te zien dat het een slim verhaal is. Een vier vind ik wel op zijn plaats.
JJ_D
‘Spy Game’ is dé film waar ik als vroege adolescent weg van was: de onversneden montage (een contradictie, jawel) van Tony Scott, de eclectische muziekkeuze, de onnavolgbare snelheid van de plot en diens onverbiddelijke “juistheid”; ik durfde er in die tijd niet van dromen dat zo’n films gemaakt werden. Mijn vader mocht het, de dag nadat ik de film op televisie had gezien, ontgelden: uit grootmoedig patriarchaal plichtsbesef schuimde hij voor mij de plaatselijke videotheken af, om een exemplaar af te smeken zodat zijn oogappel (want dat was ik in die tijd nog, geloof het of niet) tevreden de ogen kon sluiten. En zo geschiedde.
Zoveel jaar na datum kijk ik met gans andere ogen naar ‘Spy Game’. Het is, binnen zijn genre, inderdaad een meesterwerk, onder meer door de verpletterende combinatie van tonnen actie, sporadische intelligentie en een vleugje romantiek. Is dat tegenwoordig dan zo schaars in cinemaland? Nee, maar hier is de combinatie nog zuiver, en staat ze alleen maar in functie van zichzelf – entertainende truucjes louter ter entertainment, is dat geen verheven formule?
Tony Scott weet, zoals steeds, van geen ophouden, en toont de hele film lang wat hij allemaal niet kan: fysiek geweldadige scènes wisselen intieme momenten af, en een sopraanstem mag het ontroerende tafereeltje afmaken. Tony Scott regelt het met een vingerknip, waardoor de sfeerwisselingen niet pijnlijk, noch gekunsteld gaan aanvoelen. De finale wist mij daarenboven, ondanks haar bombast, te ontroeren, door de ontwapenende logica der feiten – wie de film fris in het geheugen heeft begrijpt mij, zo mag ik althans hopen.
We zijn echter ook verplicht om de mindere kanten van de zaak te belichten, mits deze er zijn. Toegegeven, als regisseur heeft Scott met ‘Domino’ op visueel vlak nog meer gepresteerd, maar ook hier is zijn oog voor skyline nooit afwezig, en ook de grove korrel moet het authenticiteitsgehalte zo nu en dan vergroten. De esthetiek heeft er allesbehalve onder te lijden: in elk shot schuilt een bepaalde ontroering, hoe klein ook – en in de volksmond zit schoonheid nu eenmaal in de kleine dingen...
Probeer ik mijn voormalige lievelingsfilm ten onrechte op te hemelen? Nee, want ik heb ook nu met volle teugen genoten van ‘Spy Game’, mij bewust van het feit dat ‘lievelingsfilm’ hier niet hoort. Laat ons deze actie-spionage-thriller beschouwen als een superieur tussendoortje; we zullen er de slaap immers niet voor laten.
missl
Ik moet mijn eerdere reactie terugnemen, want ik heb de film nogmaals herzien en eigenlijk is het een stoere film, met een spannend verhaal. Je zit er vanaf minuut 1 helemaal in. Dmv flitsend camerawerk en spannende plotten.
Alleen al dat geklets vond ik op een gegeven moment een beetje te veel worden.
Donkerwoud
Hele aardige spionagethriller, met een lekker nerveus sfeertje en verrassende mindfuck-momenten.
Na Enemy Of The State, wederom een spionagefilm van Scott met sterrencast. Ditmaal een die wél goed uitpakt. Dat ligt echter meer aan de acteerprestaties dan aan het, enigszins spannende, verhaal. Goed.
®Tc
Beetje aan de flauwe kant vooral het verhaal. Het verhaal vond ik zwak en middelmatig uitgewerkt. De flashbacks zijn wel goed vermengd in het heden maar veel klaarheid brengt het hoegenaamd niet, beetje saaie dialogen ook. Redford en Pitt zijn degenlijk maar ook zeker niet meer dan dat.
En toch gaat Spy Game erdoor komen simpelweg omdat Tony Scott een voortreffelijk actieregisseur is. Alles gaat toch aan een leuk tempo met snelle montage en goede soundtrack eronder. Zo kennen we hem, zo zie ik het graag.
***

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'