• 9.376.808 stemmen

Mou Gaan Dou (2002)

Misdaad / Drama | 101 minuten / 97 minuten (director's cut)

Genre: Misdaad / Drama

Speelduur: 101 minuten / 97 minuten (director's cut)

Alternatieve titels: Infernal Affairs / I Want to Be You / 無間道

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Andrew Lau en Alan Mak

Met onder meer: Andy Lau, Tony Leung Chiu-wai en Anthony Chau-Sang Wong

Gesproken taal: Kantonees en Mandarijn

Releasedatum: 9 september 2004

Plot Mou Gaan Dou

"Loyalty. Honor. Betrayal."

Yan is een undercover-agent bij de triades, de Hongkongse maffia. Na tien jaar hard werken zit hij diep in de machtigste bende van Hong Kong. Ming is een criminele infiltrant in de politie, die daar op zijn achttiende werd geplaatst. Met zijn exclusieve contacten in de triades klimt hij al snel op tot hoofd van het Criminal Intelligence Bureau. Beide mannen voelen zich steeds meer opgesloten en ingeklemd tussen goed en kwaad en zijn nog maar schaduwen van zichzelf. Op een avond krijgt Ming de opdracht om de baas van zijn eigen triade te arresteren, terwijl de essentiële informatie afkomstig is van Yan, de grootste vertrouweling van diezelfde baas. Naarmate de operatie vordert, wordt het beide zijden duidelijk dat er een verrader in hun gelederen zit.

avatar van Maikeru

Maikeru

• 1934 berichten

paffy schreef:

ik snap het ook niet. misschien kennen veel mensen het nog niet. Hopelijk komt er net zo'n effect als bij The Ring:

Men ziet de Amerikaanse versie en besluit het origineel te gaan kijken (Scorcese's versie komt volgens mij dit jaar uit).

Ik denk dat hij niet snapte waarom hij niet in de top 250 staat, en wel de score, aantal stemmen en jaar heeft om erin te staan... - ik snap het zelf ook niet..

avatar van Cipriani

Cipriani

Maikeru schreef:

Ja.. Dit meesterwerk behoort zeker in de top250 te staan.

avatar van Mug

Mug

Snurk.

Klik op statistieken. Bios-release. Pas twee jaar na bios-release in de toplijst. Nog een aantal maanden wachten dus.

avatar van Cipriani

Cipriani

ik vind dit een mooiere poster.

avatar van marzuq

marzuq

Ik ben geen fan van hongkong films ik ben geen fan van welk genre dan ook maar tegelijkertijd ook weer wel.

In ieder geval, dit is gewoon een mega goeie film en natuurlijk klopt niet alles en is een en ander niet geheel logisch, daarvoor is er Dis-CO-Ve-Ry channel, alles klopt en wordt nog bewezen ook.

Een 5 sterren film die mijn aandacht voor HK films gewekt heeft

en oh ja check deze ook... http://www.moviemeter.nl/film/27555

kiriyama

Geweldige thriller waar hollywood nog van zou kunnen leren. In mijn ogen 1 van de beste thrillers ooit gemaakt. Spanning ten top!!!

avatar van J.T.O

J.T.O

Een erg mooie film, zeker qua plotverhouding heb ik me zeer vermaak. De acteerwerk zowel van Anthony Wong, Tony Leung en Andy Lau zijn zeer subliem gedaan.

Ik heb overigens de director's cut gezien.

4/5

avatar van MrVengeance

MrVengeance

Erg goede film, het acteerwerk is goed,muziek is goed,plot is goed,camerawerk is goed. niets op aan te merken. al met al een topfilm!

4.5 maar hij leunt tegen de 5.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

goeie eerste deel. verdiend zeker een 3½* en deel 2 en 3 was wat minder.

kiriyama

Net herzien en een halfje erbij gedaan naar 4.5*. Hij blijft goed.

kiriyama

Hoe lang duurt het nog voordat deze in de top 250 komt?

avatar van Kageta

Kageta

Geweldige film ik ben ook benieuwd naar de versie van Martin Scorsese.

avatar van movinnie

movinnie

De HongKong Cinema vind ik de beste cinema die er is, dat komt vanwegens de vele Martial Arts vecht/aktie films die er vandaan komen, waar ik dol op ben, maar ze brengen ook vele andere goeie films, schietfilms zoals The Killer (geregisseerd door John Woo) en deze misdaad film, ik had er al wat van gehoord, en toen had ik hem gekocht en bekeken, geweldige film, met een goed plot, en Martin Scorsese vindt hem blijkbaar ook goed dat hij er een remake van wil maken, Siu Fai Mak & Felix Chong werken ook aan het script mee van The Departed,

en eigenlijk ben ik ook wel benieuwd naar de remake van Marty

tegenwoordig worden er heel wat remakes gemaakt in amerika van aziatische films, maar toch vind ik dat de aziatische films te weinig credit krijgen, en da's jammer, terwijl ze eigenlijk wel beter zijn

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Stijlvolle misdaadthriller met sterk plot en acteerwerk.

avatar van remorz

remorz

Als ik deze film iets vind missen, is het wel gevoel voor stijl. Een uitgangspunt waar toch een degelijke film uit moet kunnen rollen, wordt zeer kundig om zeep geholpen.

Omslachtige complexiteit wordt verward met inventiviteit, foeilelijke muziek dient ter vervanging van de totaal afwezige spanning en dan wordt er en passant nog geprobeerd op de emoties van de kijker in te spelen. Toen hoofdinspecteur Wong van het gebouw op een auto viel vonden de makers het nodig het drama, sowieso al overdreven aanwezig in de uitdrukking van Leung, nog eens extra aan te dikken met wat kitscherige flashbacks. En als ik nooit meer een slowmotion kogelregen, ondersteund door klassieke muziek/zang hoef te zien, zal ik een blij mens zijn.
Ik geef 2,5*, al moet ik eerlijk zeggen dat ik niet weet waar de film het aan verdient. Tony Leung was plezant om naar te kijken.

JJ_D

Het oorspronkelijke vermoeden dat 'Infernal Affairs' niet meer dan een mooi poster is blijkt achteraf ongegrond: naast de magnifieke scène(s) op de top van de wolkenkrabber telt 'Wou Gaan Dou' talloze parels (van shots). Plus natuurlijk het uitstekende, spannende verhaal: niet voorspelbaar, redelijk psychologisch uitgewerkt én (daarom) meeslepend. Zowel de virtuoze camera als het snelle (doch goed vertelde) verhaal komt de uiteindelijke moraal ten goede, al ligt die er niet al te dik op (zoals het hoort) en is die al helemaal niet bet(er)weterig. Een kanjer van formaat, naar soortgelijke films ben ik altijd benieuwd... Tips?

avatar van Cupido

Mug

toplijst-discussie-berichten verwijderd...

avatar van .Fee.

.Fee.

Heeeeeeerlijke film. Normaal trekt dit genre me niet zo, maar deze HongKong-film was fantastisch. Mooie acteurs ook.

4 ster

avatar van Tayama

Tayama

Erg melodramatisch, minst origineel - maar vond het toch een goede film.

Tayama schreef:

Erg melodramatisch, minst origineel - ...

Hoezo dan? Wil je me vertellen dat de film overdreven origineel én gefaket is van iets anders?

avatar van Tayama

Tayama

De enige reden dat ik Mou Gaan Dou ben gaan kijken, is omdat ik een lange tijd geleden een leuke trailer zag, van een leuke film - met een vlot verhaal.

Nu heb ik de film gekeken - en zag ik een vlot verhaal, erg mooie camera en beeldbewerking - maar het gegeven is minst origineel; Een verhaaltje dat elke scriptschrijver waarschijnlijk uit zijn mouw kan schudden - toegegeven, er zitten leuke dingen in; ik overdrijf dan ook.

Net als jij dat doet met woordgebruik als 'overdreven origineel en gefaket'.

Melodramatisch, omdat sommige scenes er wel erg dik aan zaten te komen, en daarbij bijvoorbeeld nog tot de pijnlijke flashbacks aangedikt werden.

Daarom - melodramatisch, minst origineel - waar ik echter toch wel aardig van kon genieten. Daarom 3 sterren, dat is niet slecht.

Tayama schreef:

Net als jij dat doet met woordgebruik als 'gefaket'.

Dan ben ik in elk geval geen goed scriptschrijver...

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Spannende en boeiende film, erg sfeervol met veel vaart en 'flitsend' gemonteerd.

Waarom 'maar' 3,5 ster? Tsja, ik vind de film soms wat te veel over the top (ongeloofwaardig), sommige scenes lopen net niet helemaal 'lekker' op een of andere manier, en de personages blijven helaas vrij vlak. Het vriendinnetje van die ene wordt er maar wat bijgesleept, net als de 'geheime liefde' van de ander. Dit laatste vond ik overigens zowel ongeloofwaardig als toch wel ontroerend.

avatar van Tenshinhan

Tenshinhan

Een erg sterke, goed geacteerde en spannende thriller als je het mij vraagt. Visueel ook erg mooi en de muziek vond ik ook erg bijpassend. Wat ik dan minder vond is dat bepaalde secundaire karakters niet helemaal goed zijn uitgewerkt, maar zowel Leung als Lau zijn uitstekend uitgewerkt en dat is tenslotte het belangrijkste.

4,0 sterren.

avatar van mister blonde

mister blonde

Na het zien van the Departed, moest ik deze ook zien. En het is een prima film, net als the Departed. Viel op dat die laatste film het script letterlijk heeft overgenomen. Had wel verwacht dat Scorsese ook op dat gebied wat meer innovatief was geweest. In the Departed zijn nu slechts kleine veranderingen in het screenplay, maar wel weer wat grotere in de uitwerking.

Beide erg goede films, maar the Departed is op elk punt net wat beter. Maar ja, deze film is natuurlijk een stuk origineler en dat heb ik erg hoog in het vaandel staan. Heb dus een beetje een dubbel gevoel. Als ik aan the Departed denk, denk ik aan een geweldige film. Maar tegelijk ook dat die film (de makers) niet de kracht had zelf met iets op de proppen te komen. En bij deze denk ik na het zien van Scorseses film, dat het misschien allemaal toch wat beter had gekund. 4 dikke sterren voor deze film, waar the Departed er net aan 4,5 * krijgt.

avatar van Air Sign

Air Sign

Prachtwerk, een van de beste trilogy 's! Een aanrader!!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Had de triologie in een koektrommel gekocht(zo noem ik het maar ;P ) en gister de eerste deel gezien.

Het is een goed politie/gangster film. Goed geacteerd ook.
Met een klein beetje melodrama, maargoed dat zijn we gewend van HK-films.

Soms lijkt ie ook een beetje op NYPD blue. Er zitten ook goede stukken in bv het eind: in de lift.

Goede HK politie film.

4,0

avatar van olivier

olivier

movinnie schreef:

Scorsese besloot een remake te maken van het script, de man had deze film niet eens gezien, laat staan dat hij er een fan van was.

Ik geloof daar niks van.