menu

Mou Gaan Dou III: Jung Gik Mou Gaan (2003)

Alternatieve titels: Infernal Affairs 3: End Inferno | 無間道III:終極無間 | 无间道III:终极无间

mijn stem
3,48 (167)
167 stemmen

Hongkong / China
Drama / Misdaad
118 minuten

geregisseerd door Andrew Lau en Alan Mak
met Andy Lau, Tony Leung Chiu Wai en Kelly Chen

Film bestaat uit twee delen en begint in 2004. Tien maanden na de Moord op Yan, wordt Ming gedegradeerd tot een kantoorfunctie in afwachting van een intern onderzoek. Ondertussen maakt de jonge Yeung vliegensvlug carriere binnen de politiemacht. Dit doet Ming denken aan zijn eigen loopbaan die voor de dood van Yan ook voortvarend liep. Ming verdenkt Yeung ervan dat hij, net als hemzelf, op de loonlijst staat van de triade en gaat op onderzoek uit. 2001. Na twee jaar als undercover actief te zijn binnen de organisatie van Sam, begint Yan eindelijk zijn vertrouwen te winnen. Zijn eerste missie is het opstarten van een smokkelnetwerk met Shen, een mysterieuze zakenman uit China.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=0GQyQZnRXww

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Onderhond
4,0
Da's inderdaad die dikkige acteur. En inderdaad de rol die Nicholson in The Departed op zich neemt.

Vooral vroeger veel in comedies, ook een paar geregisseerd trouwens. Maar de laatste tijd toch ook geregeld in serieuzere rollen en cameos te vinden, en ook als producer een aantal zeer interessante projecten op z'n naam staan.

avatar van Baggerman
4,0
Nou, ik ben benieuwd. Ik ken hem eigenlijk alleen maar van (redelijk) flauwe Hongkong comedies, waarin hij dan toch wel altijd een lichtpuntje is.

Ik hoop dat ik de trilogie nog compleet kan maken voor dat prikkie waar ik hem voor zag, maar met mijn geluk heeft vast iemand anders hem alweer ingepikt.....

avatar van Onderhond
4,0
In z'n oudere werk kan ik hem ook niet altijd appreciëren, heeft daar vaak ook een onmenselijk hoog stemmetje. Maar de laatste 10 jaar heb ik hem toch in leuke rollen gezien. En net een beetje als Andy Lau iemand die jong talent de kans geeft hun ding te doen. Heeft een aantal interessante projecten geproduceerd.

avatar van Madecineman
3,5
Madecineman (moderator)
Het 3e deel is weer meer terug naar de basis, de belangrijke rollen zijn weer weggelegd voor Leung en Lau uit het eerste deel.

De film schippert een beetje in de tijdsspanne van voorafgaand aan deel 1 en hier weer opvolgend. Er wordt weer flink in de tijd op en neer gegaan iig en dat maakt het soms wat lastig te volgen. Vooral ook omdat er weer een ingewikkeld mollen-scenario aan de fundamenten van deze film ligt. het maakt de film wel weer wat spannender dan deel 2 maar haalt het toch niet bij het eerste deel van de trilogie.

De rol van Leung vind ik hier wat tegenvallen, zijn rol is dan ook wat beperkter dan die van Lau en hij weet er niet echt het maximale uit te slepen. Lau doet het wel prima, vooral naar het einde toe wanneer zijn karakter steeds meer het spoor bijster raakt levert hij prima werk af.

Jammer, van de wat obligate driehoeksverhouding met de psychologe. Vind het liefdesverhaaltje zeker niet het sterkste element wat nu in het laatste deel geïntroduceerd wordt.

Al met al een prima drieluik, waarbij het eerste deel toch wel het sterkste is. Alle drie de delen zien er verder prachtig uit en geen een deel voelt aan als geforceerd of overbodig. Goed werk, de trilogie als geheel zou ik zeker met 4* beoordelen als individuele films halen deel 2 en 3 die score toch net niet.

3.5*

avatar van Baggerman
4,0
Bij mij weten het eerste 'derde deel' van een serie films dat ik zeer goed vind! Deze film kijkt ook alweer erg lekker weg!

Onderhond schreef:
Trouwens wel aan te raden om de eerste twee delen te zien, veel flashbacks en andere tijdsprongen. De film is niet noodzakelijk moeilijk om volgen, maar als je de andere delen niet (of erg lang geleden) gezien hebt kan het best een obstakel vormen lijkt me.


Nou, dat lijkt me geen overbodige luxe. Volgens mij is er voor de gemiddelde MM-gebruiker anders geen touw aan vast te knopen! Dat komt ook doordat Leon Lai's karakter eigenlijk een beetje uit de lucht komt vallen. Maar misschien heeft Onderhond de zeldzame voornaam Sherlock? En hij is in ieder geval niet de gemiddelde MM-gebruiker!

Deel drie heeft een intelligent plot en is daardoor een film die tot het einde toe spannend is en intrigeert. Het ziet er ook allemaal modern flitsend uit; wat een contrast met het ,wat dat betreft, oersaaie 'The Departed'!!

Na het zien van deze trilogie vraag ik me ècht af wat Scorsese heeft bezield om die film te maken? Zijn prestatie komt nu echt eender op mij over als Lee Towers die weer eens een deuntje zingt dat al uitermate goed werd gedaan door Frank Sinatra!

Raffael77
Deze film vond ik het beste gedaan. Lekker ingewikkeld met leuke mollen scenario's en prima acteer werk.
Prima camera werk en effecten zijn redelijk maar niet belangrijk in deze film reeks.
Verhaal is goed.

avatar van asheng
3,5
was wat lastig zo nu en dan om het film te volgen door al die geswitch met de tijden en gebeurtenissen. vooral lastig omdat ik de vorige delen tijd terug had bekeken. maar uit eindelijk valt alles op zijn plaats. aardige film en een mooie afsluiter van de trilogie!

avatar van grovonion
3,5
juist, tot 5 minuten voor het einde dacht ik er niks van te begrijpen en uiteindelijk lijkt toch alles logisch.

3,0
Ik heb deel 1 en 2 met plezier gekeken en dit sloot perfect op elkaar aan. Ik was dus ook enorm benieuwd naar het laatste deel van de trilogie. Uit de reacties kan ik opmaken dat velen dit het beste deel vinden, maar daar ben ik het niet helemaal mee eens. De personages worden in dit deel wel goed uitgewerkt, maar sommige stukken vond ik daarbij overbodig dat ellenlange stuk met die psychiater en hoe hij verliefd op haar werd bijv.

Ik vond het bij vlagen ook bijzonder lastig te volgen, door de vele flashbacks/niet chronologische tijdslijn/waanbeelden etc. en de clue van het totale verhaal is me hierdoor dus een beetje ontgaan. Het lijkt mij dat Lau zelf de mol was die alle mollen binnen IZ, de veiligheidsdienst en de politie uit wilde roeien, omdat voor hem alle banden met de triade weg waren gevallen (Sam was al dood namelijk). En omdat hij zijn leven wilde verbeteren en op het rechte pad wilde blijven. Maar wat ik verwarrend vond was dat op het laatst hij wel schizofreen leek te zijn en zichzelf als het ware ontmaskerde als mol. Iemand hier een antwoord op???

avatar van gauke
4,0
gauke schreef:
Deel 3 van een indrukwekkende, vakkundig gemaakte reeks; voor mij de minst goede van de drie, maar het aanzien meer dan waard.


Deel 3 gaat verder waar deel 1 ophield. In vergelijking met de voorgaande delen, minder innovatief en gericht op resultaat en meer psychologisch, persoons(karakter)gedreven en reflecterend. Zowel de regie, de cast en de techniek zijn weer van grote kwaliteit.

avatar van Metalfist
4,0
Sterke afsluiter

De eerste Infernal Affairs is één van de beste films in het genre en verbazingwekkend genoeg slaagde het tweede deel erin om toch vrij dicht in de buurt van het niveau van de voorganger te geraken. Het is een deel dat niet perse had gehoeven want de voorganger laat weinig vragen over maar de film zit nog altijd wel ijzersterk in elkaar en diept de personages erg sterk verder uit. De verwachtingen voor het slotstuk waren navenant maar ook hier bekroop me het vervelende gevoel dat dit misschien wel net de sequel teveel ging zijn. Ietwat twijfelend dan toch aan de film begonnen.

Wel vreemd trouwens dat bij elk deel er minder en minder stemmen komen. De eerste twee films hebben toch een hoog gemiddelde waardoor je toch zou verwachten dat mensen geïnteresseerd zijn in het einde maar blijkbaar dus niet. Soit, Infernal Affairs III is tegelijkertijd een prequel en een sequel. Een opzet waarvan ik dacht dat dat het wat lastig ging zijn om te volgen maar over het algemeen valt dat eigenlijk goed mee. Wai-keung Lau en Alan Mak maken een duidelijk onderscheid tussen de verschillende verhaallijnen en dat is erg aangenaam. Knap ook hoe ze er in slagen om de personages uit de vorige delen nog verder uit te diepen. De essentie komt veel meer op het psychologische aspect te liggen en het zorgt ervoor dat het van de eerste tot de laatste minuut erg spannend blijft. Vooral de driehoeksrelatie met de psychiater, die ik in het begin eerlijk gezegd compleet overbodig vond, zorgt voor een aantal erg sterke scènes. Enige nadeel is misschien dat de film naar het einde toe wel erg veel eindes lijkt te hebben maar elke keer komt er weer een andere flashback achter. Het is echter maar een kleine smet op het geheel en amper het vernoemen waard.

Deze keer dus terug Andy Lau en Tony Leung in de rollen van Lau Kin Ming en Chan Wing Yan. Leuk dat ze terugkeren maar waar beiden in het verleden aan elkaar gewaagd waren, is het nu toch Leung die het onderspit delft. Het heeft waarschijnlijk veel met het einde te maken maar Lau zet in de gehele film een geweldige prestatie neer. Nooit verwacht dat ik dit ging zeggen maar jammer dat Eric Tsang hier niet zoveel in voorkomt die hier toch wel mijn favoriete rol uit zijn carrière heeft. Voor de rest nog wel goede bijrollen van onder andere Anthony Wong en van nieuwkomers Daoming Chen en Leon Lai dus qua cast moet deze zeker en vast niet onderdoen.

De losse eindjes worden hier nu finaal aan elkaar geknoopt en het levert zowaar nog voldoende stof op voor een degelijke film. De eerste wordt nier meer geëvenaard maar dit derde deel is toch nog net iets beter dan het tweede. Erg sterke trilogie in ieder geval.

4*

avatar van j0enne
3,0
Ik vind 't wel een misser dat Yeung hier als een nieuw persoon wordt geïntroduceerd en dat je 'm zowel in 't eerste deel als in 't tweede deel niet hebt gezien terwijl die toch duidelijk in die tijdszone aanwezig was aangezien die hier in meerdere scene's zat samen met Wong, de baas van Yan.

avatar van jipt
3,5
Boeiend maar overdreven complex slotstuk. 3,5*

Gast
geplaatst: vandaag om 14:08 uur

geplaatst: vandaag om 14:08 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.