Red Planet (2000)
Geregisseerd door: Antony Hoffman
Met onder meer: Val Kilmer, Carrie-Anne Moss en Tom Sizemore
Releasedatum: 15 februari 2001
Plot Red Planet
"Not A Sound. Not A Warning. Not A Chance. Not Alone."
Het is 2050. Kate Bowman leidt de belangrijkste missie van de 21ste eeuw: het voortbestaan van het menselijke ras. Ter voorbereiding van de kolonisatie gaat Bowman met haar crew naar Mars om de gebreken te herstellen van het Mars Terraforming Project. Wanneer er zich een explosie voordoet in de ruimte en het ruimteveer ernstig beschadigd wordt, geeft ze de bemanning opdracht het schip ter verlaten. Terwijl de crew zich voorbereid op een veiligere landing blijft Kate op het moederschip. Maar dan loopt het één na het ander mis.
Robby Gallagher
Cmdr. Kate Bowman
Lt. Ted Santen
Dr. Quinn Burchenal
Chip Pettengill
Dr. Bud Chantilas
Website Fan
Stemrol of Houston (stemrol)
Website Fan
K_Republic
Ik vond het een vermakelijke film. Vooral het acteerwerk van Val Kilmer, Carrie-Anne Moss vond ik goed en de special-effects waren heel erg goed, heel mooi.
Crit
Opzich leuk om naar te kijken, maar een echte topfilm is het cker niet. Acteerwerk ging nog wel.
rik_kubrick02
was deze met die robothond? ik weet het niet meer. in ieder geval die ene met die robothond was klote, die andere (mission to mars) of deze is super! hoe zit t nou???
Art
Je hebt Mission to Mars 4 sterren gegeven dus dan moet Red Planet wel die film zijn met die robothond. Want je geeft aan een slechte film toch geen 4 sterren?
Anatolia
Zouden medewerkers van videotheken niet de verplichting moeten krijgen om hun klanten te waarschuwen als de films die ze willen huren die avond nog op tv komen?
Mijn mond viel open toen ik Veronica voorbij zapte...
rik_kubrick02
deze is dus klote... 1 ster voor de moeite
Captain Pervert
Was dit die film waarbij een groot piramide achtig ding onder het zand vandaan kwam? En dat ze aan een touw hingen bij de landing? Of haal ik nu Mission To Mars erbij.
Er zijn rond 2000 veel Mars- en andere ruimtevaartfilms gemaakt, haal ze door elkaar.
Chainsaw
Niet al te best, dit. Echt zo'n film die je ziet en vervolgens een uur later al niet meer kan herinneren. Hier en daar zit nog enigszins wat vermaak en het acteerwerk was ook niet echt slecht, maar verder stelde Red Planet maar bar weinig voor. De film wil een heleboel en volgens mij zat er hier en daar ook best wat in, maar uiteindelijk faalt de film op grotendeels alle punten. Jammer.
2 kleine sterren.
Lukic
De film wss niet al te best maar ook niet dramatisch slecht. Als je een avond niks te doen hebt kun je jezelf er wel mee vermaken alhoewel je niet op elke slak zout moet leggen dan. het blijft niet meer dan een simpel SF-actie filmpje. 2 ster.
Japie Mol
- 1995 stemmen
Vond het eigenlijk best wel een aardige film. Echt zo'n film die wel lekker weg kijkt, maar niet blijft hangen.
Da_BuTcHa
Leuke verhaallijn. Een lekkere simpele film, maar toch ook spannend:)
wel 4* waard
bl8
Verhaal is al knullig , maar vooral de op niets slaande dialogen ergerden mij.Zo erg dat het soms bijna lachwekkend wordt zoals net voordat Santos van de rots dondert Zucht.Ondermaatse acteerprestaties en ongeloofwaardige uitspraken. Het enigste dat me echt wist te bekoren waren de special effects die best op sommige momenten nog knap waren. Heb per ongeluk 2* gegeven, terwijl 1,5 nog het maximum zou zijn, door de Visual FX.
Silvio Dante
Daar ben ik het ook mee eens, de special FX's waren top; de rest jammer genoeg niet. Die bompa is gewoonweg belachelijk, wie verzint zo'n karakters?!?
Ook Carrie-Anne Moss kon me deze keer niet boeien.
Maar Special FX's maken nog geen film.
hitmannetjuh
Op zijn tijd kijk ik weleens een SF-film; ben geen GROTE liefhebber van dit genre maar de meeste weet ik wel te waarderen (afgezien van Star Trek
Allereerst: ziet er best wel netjes uit, thumbs up for that! Ik heb zeer zeker mooiere films mogen aanschouwen maar zo slecht vond ik dit niet, hoor! De film zelf kon mij iig voldoende boeien om hem voor een 2e maal te bekijken!
Alleen de dialogen zijn naar mijn idee echt te simpel voor woorden, er speelt als het ware ook niets tussen de acteurs, men zegt gewoon hun tekst en that's it!
code9
Zéér matige SF film die alleen het bekijken waard is vanwege de soms aardige special effects. Het ruimteschip ziet er behoorlijk acceptabel uit en ook het gekozen jaar (2057) van de eerste bemande Marsreis lijkt me realistisch.
Maar daar houdt het dan wel op wat Red Planet betreft. De eerste paar minuten wordt de aanloop tot de reden van de Marsreis er letterlijk doorheen gejast - met en passant een volkomen misplaatste quasi-filosofische beschouwing over het bestaan van (een) God, die alleen dient om het eerste slachtoffer door middel van een flashback nog wat 'inhoud' te geven. En die armzalige poging wordt vervolgens volkomen teniet gedaan door de reactie van zijn mede-Marsonauten (of zoiets), die vrijwel zonder enige emotie en bijna laconiek hun weg vervolgen. De ijdele hoop dat het op zich interessante thema een serieuze uitwerking krijgt wordt dan volledig en definitief van de Marsbodem weggevaagd als de ninja-Terminatorrobot AMEE in battlemodus schiet en op jacht gaat naar z'n baasjes. Afschuwelijk gewoon, klaarblijkelijk dachten de scenarioschrijvers dat de film anders niet interessant genoeg zou zijn voor het grote kijkersplebs. Komt daarbij dat dit op zich al belachelijke gegeven nog eens heel ongeloofwaardig en slecht wordt uitgewerkt ook - AMEE heeft vrijwel onmiddellijk de mogelijkheid om iedereen te doden, maar doet dit om onbegrijpelijke reden niet, waar vervolgens een tenenkrommende verklaring voor wordt gegeven.
Het acteren is nèt niet houterig genoeg en de dialogen zijn ook nèt niet stompzinnig genoeg om te kunnen lachen om het gammele Red Planet. Nog wel vermeldenswaard is een onvoorstelbaar opzichtige fout aan het eind van de film: de scheepscomputer die Carrie-Anne Moss de opdracht geeft om de net gereanimeerde Val Kilmer 'rechtop' te zetten - bij nul zwaartekracht!
Nogmaals, alleen de special effects tillen Red Planet boven het allerlaagste niveau uit - ternauwernood, dat wel.
finaldestiny
best een aardige film om naar te kijken, alleen vind ik die val kilmer niet zo echt. niet echt een goede acteur, hij schijnt behoorlijk achterbaks te zijn.
Fikret8
Dit is eigenlijk één van de weinige films in zijn soort, die in mijn collectie ontbreekt. Ik ga hem binnenkort maar eens halen.
Fikret8
Superfilm! Heb hem net gekeken.
Al vraag ik me na afloop wel 1 ding af..
Hoe hebben ze het over het hoofd kunnen zien dat er zonder algen tog genoeg zuurstof op mars was? Zeker gezien de hi-tech mogelijkheden waarmee ze wel kunnen waarnemen dat het zuurstofgehalte af nam na het verminderen van de algen. Slordigheidje?
4,5 *
kArIzMa_TuRk
goeie spannende film. had een goed verhaal.
goede acteerprestaties van Kilmer, Sizemore en Moss.
verdiend een 3*
Mescalino
is dat niet total recall. De enige fatsoenlijke film over mars. vergelijken met de rest.
andolini
Het is 2050. Kate Bowman leidt de belangrijkste missie van de 20ste eeuw...
Hmmm, Kate is een beetje laat dan.
Stevo
Een vrij vermakelijke film tot de ontsnapping van de planeet. Moss die zich naar buiten laat schieten om Kilmer te redden etc. Het einde haalt de film wat omlaag. Verder leuk om eens te zien.
happie
Een niet al te beste productie. Maar ja wel vol te houden als je thuis op de bank zit, verder niks te doen heb en niks anders op TV is.
Icer
Het viel mij nog mee.
Goed om te weten dat Elvis en de Stones in de verre toekomst niet vergeten zijn...
De printplaat van een radio die zonder verloop past op de besturing (computer) van een gestrande shuttle vond ik wel erg opmerkelijk. Hier past namelijk nooit wat, maar in 'outer space' kennen ze dat probleem blijkbaar niet.
Het verhaal is niet zo sterk, dat is duidelijk, maar op het randje een voldoende waard.
***
Purmerend
Red Planet met een klein stukje Green Planet (dat stuk met al die algen).
Voor deze luchtige Science-Fiction (blijft niet mijn genre) film: 2*
ferrywim
niet echt spectaculair, het is dat ie bij de DVD-speler zat, maar anders was het zonde van het geld geweest.
Usual Suspect
Draak van een film, die nergens spannend weet te worden.
Verder is het allemaal erg onrealistisch wat er op Mars gebeurt, en zijn de ongeeispireerde acteurs de grootste dooddoener van deze film.
DragQueen
Vrij aardige film, die een leuke cast bevat met, kilmer, moss, en sizemore. de special effects zijn best goed, en de scenes op mars zijn vrij sfeervol. de soort van robothond zorgt voor de nodige spanning hier. er zitten verder wat foutjes in de film, maar het is voor de rest best te doen. vrij verteerbare film. 2,5 sterren.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus