• 9.374.070 stemmen

Sissi - Schicksalsjahre einer Kaiserin (1957)

Drama / Historisch | 109 minuten

Genre: Drama / Historisch

Alternatieve titels: Sissi: De Woelige Jaren / Sissi: The Fateful Years of an Empress

Oorsprong: Oostenrijk

Geregisseerd door: Ernst Marischka

Met onder meer: Romy Schneider, Karlheinz Böhm en Vilma Degischer

Gesproken taal: Duits en Frans

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Sissi - Schicksalsjahre einer Kaiserin

Sissi geniet zo van haar vrijheid in Hongarije dat ze haar tijd daar als een lange vakantie beschouwt, totdat graaf Andrassy haar de liefde verklaart. Geschrokken besluit ze de volgende ochtend direct terug te keren naar Wenen en haar echtgenoot, die blij is haar eindelijk weer te zien. Hun geluk is echter van korte duur, want Sissi wordt al snel ernstig ziek en de dokter raadt haar aan een warmer klimaat op te zoeken, opnieuw ver weg van haar echtgenoot.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Empress Elisabeth

avatar van unholylove

unholylove

kappeuter schreef:

Zulk soort films zouden verboden moeten worden !

ahhhhhhhhhhhhh das niet waar!!!

zijn mooie films alhoewel ik moet toegeven wel vrouwefilms maar dan nog.

ok voor vrouwen moeten er films zijn

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Deel 1 was irritant maar aangenaam, deel 2 was iets minder irritant maar nog steeds een verschrikking en deel 3 is werkelijk te gek voor woorden. Gaat uiteindelijk helemaal nergens over. Ja, het gaat over de dromen van de ontzettend leuke (kots kots) Sissi en haar fantastische prins op het witte paard (puke puke).

Ik heb m afgekeken maar met heel veel moeite.

1 ster.

avatar van unholylove

unholylove

dromen heeft iedereen in zijn leven en het is misschien een beetje zoetsappig weergegeven maarja het is ook een oude film

je moet er gewoon van houden

smaken verschillen

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ik haat kostuumdrama's.

avatar van Asmahan

Asmahan

Sissi weet het weerspannige Italiaanse volk te ontdooien door haar dochtertje en plein publique tegemoet te snellen. 'Viva la mama!' roept een tot in het diepst van zijn ziel geraakte man. Deze kreet wordt door iedereen overgenomen.

Soms heb ik daar gewoon zin in. Suikerspinromantiek. Lekker. Liefst met een grote doos bonbons.

avatar van ¤smas¤

¤smas¤

echt een kerstfilm..zag hem vroeger altijd rond kerst nu we hem op dvd hebben kan ik hem wanneer ik maar wilt hem kijken... het blijft voor mij 1 van de mooiste (meiden) sprookjes elke deel stuk voor stuk even top!

avatar van anne J

anne J

Weer een 3,5* voor dit deel van moi.

Af en toe vond het een beetje over de top rondom die longziekte in de film... Maar de andere dingen vielen reuze mee weer

En ik vind oude films leuk dus deze gaat er ook makkelijk bij in.

Deze film duurt trouwens langer dan die andere twee volgensmij.

avatar van aad22

aad22

Normaal vind ik deze films ook niets. Maar ik moet toch zeggen dat ik deze films erg leuk vind, maar dat kan ook deels komen door Schneider

avatar van mariekjuh1982

mariekjuh1982

prachtige film, en leuke rol van Romy. Die longziekte, dat was eigenlijk een soa die ze van haar liefhebbende echtgenoot had opgelopen, begreep ik. Op de dvd staat er een special over achter de schermen, erg leuk en de moeite waard om te zien, wel is Romy nog ontzettend meisjesachtig hier in. Ze was echt nog jong toen ze hier in speelde.

avatar van Lady_Movie

Lady_Movie

kappeuter schreef:

nou jaa...

weet je wel hoe mooie film dit is.

gewoon prachtig

een 5.0!!

avatar van karen1975

karen1975

Lady_Movie schreef:

nou jaa...

weet je wel hoe mooie film dit is.

gewoon prachtig

een 5.0!!

Dat vind ik ook. Ik heb ze allemaal. Ik ben er gek op. Ik ben dus grote fan.

avatar van LaraaatJ

LaraaatJ

karen1975 schreef:

Dat vind ik ook. Ik heb ze allemaal. Ik ben er gek op. Ik ben dus grote fan.

Ze hebben alletwee gelijk hoor

en als je deze film nog nooit gezien hebt en de eerste en tweede deel ook niet.Dan moet je dat toch eens bekijken

echt waar want het is de moeite waard

avatar van horsefilmfan

horsefilmfan

Ik heb ze allemaal gezien

Echt mooie jurken!

4,5

avatar van Eny

Eny

Als ik lees waar het over gaat, lijkt dit deel me toch wat minder leuk. Hij komt aanstaande dinsdag op ned3 op tv, dus ga hem zeker bekijken, deze klassieker moet je gewoon een keer gezien hebben.

Ik vind de films niet echt fantastisch, maar veel te zoet om de films te haten. Oude films vind ik eigenlijk best leuk en interessant...

avatar van VierkanteOogjes

VierkanteOogjes

De minste van de 3

avatar van Mr. Cullen

Mr. Cullen

Deze film brengt Sissi's ziekte naar voren, die ervoor zorgde dat ze lange tijd in het buitenland moest verblijven. Jammer genoeg is deze film, net als de andere zoetsappige films uit de trilogie verder niet zo nauw verbonden met de echte Keizerin. Want dat eerste verblijf in het buitenland maakte Elisabeth zowat verslaafd aan reizen en na de dood van haar zoon verbleef ze zoveel mogelijk in het buitenland, ver weg van het Weense hof...

Terug naar de film, net als de eerdere 2 delen kekker zoetsappig, niet de echte Keizerin maar een zoetsappige versie, wederom de grappige kapitein speelt hier een rol, die in Sissi's reiswoede steeds een andere dame het hof maakt, Aartshertogin Sophie is hier, hoewel ze al maatregelen wou treffen voor een tweede huwelijk voor haar zoon, werkelijk bezorgd om Sissi. Deze fim vervoledigt de trilogie van Sissi, gebaseerd op het werkelijke leven van Keizerin Elisabeth, die jammer genoeg niet zoveel leek op de Elisabeth die Schneider in de films brengt. Elisabeths leven was veel donkerder, met veel dieptepunten, net als dat van Romy Schneider die door haar rol van Elisabeth voor eeuwig verbonden is met de keizerin(hun levens leken werkelijk veel op elkaar)

avatar van soom

soom

Niets weegt zwaar zolang jij naast mij staat, dan trotseren wij de wereld, en ook al het kwaad. Als ik soms wanhopig mocht zijn, dan verzacht jij mij alle pijn. Ik voel me sterk zolang jij naast mij staat.

Ja, fijn en fraai sluitstuk van een overzoete trilogie. Ik heb jaren geleden eens de musical gezien, samen met mijn moeder, en hoewel ik er niks meer van afweet, zijn nog altijd de liedjes uit die musical erg mooi en luister ik die nog even graag dan toen ik ze voor het eerst hoorde.

Maar over de film: Natuurlijk is Romy Schneider echt een lief meisje en Karlheinz Böhm als haar Franz is ultiem zwijmelen. Nog altijd even sterk, en ik heb het al bij mijn vorige stukkie tekst gezet.. Want hoewel Romy later genoeg had van Sissi en die zoetheid, is zij het nog altijd die de Sissi-films leuk genoeg maakt.

avatar van Mlis

Mlis

Ook heel mooi en romantisch gewoon ***** omdat ik geen genoeg kan krijgen van Sissi!

avatar van Mescaline

Mescaline

Leuke Trilogy! en ook weer een leuke film om eens gezien te hebben.. maar de film wordt nergens echt bijzonder..

Gewoon leuk kijkvoer!.. Deel 2 vind ik persoonlijk de beste uit de reeks

3 sterren.. Dikke voldoende

avatar van speranza

speranza

De scènes in Venetië zijn betoverend. Ze vervullen mij met heimwee en nostalgie.

avatar van Lupussy Galore

Lupussy Galore

.......ik kijk niet meer....al elders beschreven. Maar koester deze films voor altijd.

Ik moet altijd janken om het einde van deze kan het zelfs niet schrijven of vertellen zonder tranen in m'n ogen te krijgen. Het is zo onrealistisch maar toch......:(

avatar van Fatti

Fatti

Deel 3 vind ik wat minder.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ook dit deel maar gekeken aangezien ik de eerste twee delen ook gezien heb. Ik kon wel waarderen dat het verhaal van Sissi ook een keer de negatieve kant uit haar leven belicht. Tenminste .... voor hoe ze in die tijd ermee om gingen. We zijn nu heel wat gewend met al die reality tv en dergelijke waardoor dit soort films onrealistisch en suikerzoet overkomen maar dat was gewoon zo in die tijd.

In dit deel kwamen de jurken en de mooie shots van de omgeving ook iets minder naar voren dan in de eerste twee delen. Dat maakt dat ik dit deel wel het minste deel vind van de drie. Romy Schneider zette een goede acteerprestatie neer.

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Het zwakste deel van de trilogie, naar mijn mening. Nog zoeter dan de andere delen, alhoewel dat bijna onmogelijk is. Het acteerwerk van Romy Schneider blijft prima vind. Verder zijn de plaatje weer oke, maar ik vond het af en toe toch wel een beetje té zoet worden.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Zullen nooit mijn films worden. Maar een 1,0 wil ik het nou ook weer niet geven. En een 0,5 al helemaal niet.

De films zien er wel altijd mooi uit met die prachtige sets en zeer chique kostuums. Dat dit toentertijd allemaal geweldig was wil ik zeker geloven. Wel is de film eentonig en telkens van hetzelfde. En natuurlijk een beetje zeikerig. Fan van de Sissi films ben ik niet, maar ik zal ze nooit als prul bestempelen. 2,0.

avatar van ardbeg41

ardbeg41

20% historie, 40% kostuums, 40% romantiek.

Kan begrijpen dat sommige mensen het niets vinden....maar waarom kijkt men dan de hele serie? Zuiver historisch is het waarschijnlijk niet, maar dit is danook een mengeling van stijlen.

Ik blijf het in ieder geval leuke films vinden voor een regenachtige zaterdagmiddag ofzo, juist vanwege die mix.

avatar van david bohm

david bohm

Wat kluchtige derde aflevering uit de Sissi reeks. Toch te pruimen door de vertolking van Romy Schneider die ik zó schattig vind. Daarnaast een paar fraaie scenes zoals de scene met flarden uit Nabucco van Verdi in Scala te Milaan.

Twee en ½ sterretje.

avatar van Theunissen

Laatste deel uit de trilogie en eigenlijk ook wel het minste deel qua verhaal dan. Het verhaal blijft wederom mierenzoet (wel dit keer redelijk wat drama aanwezig) en de beelden van de decors, settings, omgevingen en aankleding zien er weer fraai uit en hetzelfde geldt natuurlijk ook Romy Schneider die ook aardig speelde. Vanuit nostalgisch oogpunt en uit respect voor de helaas veel te vroeg overleden Romy Schneider (ze heeft best een dramatisch kort leven gehad), geef ik de film toch nog een nipte voldoende.