menu

Shark Tale (2004)

Alternatieve titel: Haaiensnaaier

mijn stem
2,86 (1856)
1856 stemmen

Verenigde Staten
Animatie / Komedie
90 minuten

geregisseerd door Bibo Bergeron, Vicky Jenson en Rob Letterman
met de stemmen van Will Smith, Robert De Niro en Renée Zellweger

De zeewereld wordt opgeschrikt wanneer de zoon van baas van de onder(zee)wereld gedood wordt. De jonge vis Oscar wordt gevonden op de plek van de moord. De slimme Oscar maakt gebruik van de situatie door zich voor te doen als de held die het criminele kopstuk daadwerkelijk heeft omgebracht, maar hij komt er al snel achter dat dit de nodige consequenties met zich mee brengt.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=mp2SbaK8dDg

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van schaap2403
3,5
Priema vermaakt.
Vol leuke grappen.
Stemmen passen goed bij karakters,
vooral Will Smith was goed.
Verhaal is simpel, maar leuk.

avatar van TragieStar.*
2,0
Het eerste deel van gezien, en vond het tot nu toe niet echt boeiend. Het gaat eigenlijk helemaal nergens over. Geen grappen, nergens 1 stukje drama, geen spanning. En de stemmen van de onderwaterdiertjes zijn ook slecht uitgewerkt. Ze brengen het niet overtuigend en leuk. Ze zijn wel allemaal stuk voor stuk schattig Echt heel lief, maar daarmee red je het niet. Er mag wel wat meer sprankeling in komen, maar verder niet erg slecht hoor. Het kan alleen veel beter. Dat is een animatiefilm zul je denken, maar er zijn betere te krijgen. Dus ik wacht gewoon af, om het niet helemaal af te kraken, en ben benieuwd naar de rest

avatar van TragieStar.*
2,0
Een paar dagen geleden gekeken, en vond het een middelmatige film. Het had niet het charme en de leuke momenten van andere soortgelijke animatiefilms en dat stoorde mij. Er zat niet echt een verhaal in wat erg aangenaam was. Het was meer van hetzelfde en de stemmen waren niet goed en overtuigend neergezet ookal was het een sterrencast. Lenny de haai vond ik echt meesterlijk dat wel, hij was zo lief. Waren alle haaien maar zo Eigenlijk was iedereen in de film schattig en vooral de haaien waren best geestig.
Het lijkt allemaal een beetje op Nemo maar dat is toch weer 100 keer beter als dit, ookal is het niet echt te vergelijken het lijkt toch wel op elkaar.
Ik had meer van de film verwacht, maar heb me toch deels vermaakt.
Leuk voor de kinderen, al ben ik bang dat ze het misschien niet snappen of eng zullen vinden met de haaien dat kan natuurlijk ook. Voor volwassenen is het eigenlijk niet veel aan.

2* voor de moeite.

avatar van Black Math
0,5
DreamWorks is er in geslaagd hoor. De meest afschuwwekkende computeranimatie die ik tot nu toe heb gezien en dit om de volgende redenen:

1) De hiphop-maniertjes bij het karakter van Smith. Waar het nog wel grappig was om bij de personages van De Niro en Scorsese de pukkel respectievelijk de wenkbrouwen terug te zien, waren die maniertjes van SMith gewoon zwaar irritant.
2) De verschrikkelijke moraal. Alsof we niet al genoeg films hebben gehad over dat we niet ons beter moeten voordoen dan we zijn.
3) De kutmuziek. Was Shrek al verschrikkelijk, dit is helemaal hell. En dan denk je dat je alles hebt gehad, komen Christina Aguilera en Missy Elliott in vissenvorm hun liedjes zingen

Hier is maar één cijfer op z'n plek en dat is jammer, want qua animatie vond ik dit nu juist net wat interessanter dan Finding Nemo. Christina Aguilera geeft echter de doorslag. 0,5*.

avatar van daxclusive
3,0
Leuke animatiefilm, niet beter dan Finding Nemo.
Maar ligt ook aan de producent en opbouw van het verhaal.
Geinig voor een regenachtige dag, leuk voor jong en oud.
Behaald op het randje de 3*

avatar van david bohm
2,0
Redelijke animatiefilm die wat scherpte mist wat betreft de grappen. Het ziet er allemaal geinig uit en sommige dingen zoals de wasstraat zijn leuk bedacht maar over het geheel genomen geen sterke film.

avatar van ibendb
3,0
Shark Tale is niet origineel, grappig of boeiend, maar toch bleef het gezellig.

Dit komt mede door de leuke (soms te veel hiphop/rap) muziek. De animatie was wat we gewend zijn van Dreamworks: Goed, maag kan het niveau niet halen van zijn grote concurrent Disney-Pixar. De personages zijn te oppervlakkig en saai, al vind ik de karaktertrekjes van de vissen heel leuk gedaan. De vis lijkt op de stemverlener.

Angelina Jolie als geldbeluste slet (sorry), WIll Smith als bedrieger-haaienkiller, Jack Black als vegetarische haai en Robert DeNiro als 'maffia'-baas.
Ze werken allemaal. Ook leuk zijn de volwassen grapjes. Zo blijft het ook leuk, maar niet echt leuk, voor de wat oudere kinderen.

Leuk voor kinderen, minder voor de oudere kijker. 2.5*

avatar van K. V.
3,0
Deze film was bijna tegelijk uitgekomen met Finding Nemo en Shark Tale is voor mij dan ook de mindere van de twee.
Het verhaal was ook niet bijster origineel en vond dat die gezichten zo op het lijf waren geplakt.
Goed als er niks anders te zien is, maar geen topper.

avatar van gh0stfan
hij BLIJFT leuk, kwam hem tegen in de schappen bij frs.. gelijk ff gekocht!

avatar van PEN15
2,5
Begin vooral niet aan de Nederlands gesproken versie. Slechts de hermit crab had een leuke stem, gedaan door die kerel die bekend is van de Nederlandse spongebob geloof ik. De rest was echt een drama, vooral die vrouw die Angelina Jolie even vervangt. Zo is de lol wel in een keer weg, hoe kun je naar iets kijken waarin kraketers Robert de Niro en Will Smith moeten voorstellen en dan ingesproken zijn door Nederlandse mompelstemmen?

avatar van scorsese
2,5
Matige film waarin een kleine vis zich voordoet als een haaienslachter. De zoveelste animatiefilm met pratende dieren (ditmaal zijn de vissen aan de beurt). Een aardig verhaaltje waarbij de humor wat aan de flauwe kant is. De twee leukste elementen aan de film zijn de indrukwekkende stemmencast en de vele referenties aan de mensenwereld.

Dick2008
Ik heb deze nog maar eens bekeken, maar het wilde nog steeds niet zo best. Erg lelijk getekend, dat komt ook wel omdat de vissen een smoelwerk krijgen aangemeten zodat ze wat menselijker worden en kunnen praten. En de muziek erbij is verder ook niet best. Naarmate de film vordert wordt het verhaal wel steeds beter. Maar het haaienslachter-verhaal vind ik ook niet zo leuk. Wat ik wel grappig vind zijn de haaien. Vooral de vegetarische haaienzoon, die ook wel wat aan Shrek doet denken, is leuk verzonnen en best grappig. Wat dat betreft begint de film dan ook grappig maar verandert heel snel in een nogal vervelende film. Ook de haaien onderling, als een soort referentie naar "de Godfather", maken de film nog een beetje genietbaar. Maar over het algemeen slaat de humor bij mij niet aan en als geheel vind ik er dan ook niet veel aan. 1.0

avatar van Ralf81
3,0
Erg gemiddeld, maar vermakelijk.

avatar van TomaskeX
3,5
Zalige film

avatar van TheLionKingFan
Vreselijke film. Alleen de Jack Black-haai was leuk. 2,5*

avatar van frodo-valkje
1,0
Slechtste animatiefilm die ik gezien heb. Het verhaaltje is oersaai
en de animatie is foeilelijk. Deze film hoort overduidelijk thuis
op de vuilnisbelt.
1,0*

avatar van Kondoro0614
Zonde deze film... Echt een flop die je maar links moet laten liggen! Vooral vind ik het zonde dat al die "grote" namen er in zitten en dan is dit eruit gekomen. Neh, 1,5*

avatar van Vinokourov
2,5
Ai, het lelijke broertje van Finding Nemo. Het wordt nergens origineel, laat staan reuzegrappig.

avatar van Rico120
3,0
een helen leuke film

avatar van Vdk_Movie
3,0
Leuke kinderfilm, maar grote broer Finding Nemo is leuker. Wel goede stemacteur cast!

3,5
kan iemand mij helpen kan ik hier ook films kijken want ijsnap er niks van ???

avatar van Richard_Voorhees
2,5
Jack Black wist hier en daar nog wel grappig over te komen als de vegetarische haai. Verder stelt het verhaal weinig voor, maar weet het nog wel redelijk vermakelijk te blijven tot het einde. Niet een film die ik spoedig nog eens zou kunnen zien, maar wel geinig voor een keer.

avatar van Decec
3,5
Een goede animatie/avontuur/komedie/familie film...
Leuk verhaal...
Leuk gemaakte animatie...
Prima achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

2,5
Matige film. Alles is goed gemaakt, maar het verhaal is gewoon niet goed. Jammer.

avatar van Phantasm
2,5
Redelijke animatiefilm, niet echt goed en niet echt slecht, had hier wel wat meer van verwacht.

avatar van Fisico
2,0
Als ik moet kiezen tussen het mooie Finding Nemo van Pixar en deze Shark tale, dan is mijn keuze erg vlug gemaakt. Deze Shark tale is een aaneenschakeling van ontgoochelingen waarbij erg weinig positieve elementen aan de oppervlakte komen. De film is doorspekt met een absolute topcast zoals Will Smith, Robert De Niro, Angelina Jolie, Martin Scorsese en Renée Zellweger, maar boet totaal in op inhoudelijk vlak. Het verhaal is ronduit zwak en ondermaats.

Ook visueel vond ik de film povertjes en spreken de personages totaal niet aan. Integendeel zelfs, want ik ervoer alleen maar ergernis. Neem nu Oscar, geen enkele affiniteit had ik met deze vis. Met zijn hiphop-gedragingen en arrogantie, die totaal niet aansloegen, wist ik maar niet te plaatsen wat de makers ermee wilden bereiken.
Eén van de weinige positieve vondsten van de film waren de haaien die veel weg hadden van de familie Don Corleone uit The godfather. Maar ook dat redt de film hoegenaamd niet, laat staan dat je deze ingeving als wereldschokkend inventief moet bestempelen. Ik vond trouwens ook dat de haaien er vrij vreemd uitzagen. Dat ze meestal rechtop zwommen deed daar nog een schepje bovenop. Ook de vegetarische haai Lenny doet veel denken aan Bruce uit Finding Nemo. Weinig identiteit en originaliteit dus deze Shark tale waardoor deze snel in de vergetelheid zal raken...

avatar van Number23
3,5
We gaan 2 jaartjes terug naar een film die wel een Oscar nominatie ontving.
Veel leuker dan de vorige 2, vooral vanwege het onderwater thema en de veel betere voice cast.
6.5/10

avatar van IH88
2,5
“Any shark that comes around in Oscar town is going down! I get poetic! In the heat I get poetic!”

Redelijk. De onderwaterwereld ziet er goed uit, de stemacteurs zijn uitstekend en de humor werkt. Het probleem van Shark Tale is alleen dat het nergens nieuw of origineel aanvoelt, en alles heb je al eens eerder en beter gezien. De film had wat meer een eigen smoel mogen hebben, en zelfs acteurs als Smith, De Niro, Black, Jolie en Scorsese kunnen dat niet verbloemen.

avatar van Boneka
4,0
Shark tale zag ik ooit met mijn neefje in 2004 in de bioskoop. Vond het eigenlijk toen gelijk al een hele leuke film en beter dan Finding Nemo dat maar een simpel verhaaltje had. Ja ik zwem nu tegen de meeste reviewers in hier, maar Shark tale heeft zoveel meer te bieden, maar is ook meer voor de oudere kinderen en volwassenen bestemd denk ik. Shark tale is vooral een fun film met geinige leuke oude en nieuwere muziek en een topcast om u tegen te zeggen. De Haaiensnaaier vind ik trouwens leuker en passender klinker, dan Shark Tale wat zoiets betekent als Het Haaienverhaal. Klinkt erg boring. Waarom geen Snack Shark of zoiets?

Afijn het verhaal is simpel, maar wel leuk bedacht. Daarnaast zien we nogal wat vissen voorbij komen met ieder zo zijn eigen trekjes. De wasserette vond ik geniaal en is in een leuke vorm verteld. Niks verzonnen, want walvissen, maar ook heel veel andere vissen of zoogdieren zijn omringt met andere visjes of beestjes die de huid schoonmaken voor consumptie. Er zit spelenderwijs dus ook een mooie leercurve in. Ook mooi is dat we niet allemaal hetzelfde zijn. Dat is in de grote mensenwereld al niet anders. We zien een haai die anders is. Vegetarisch (helemaal bij de tijd), maar ook een beetje transgender zullen we maar zeggen. Of gay. Mooi om dit mee te nemen in dit verhaal. Er zitten ook leuke grappen in met teksten als "vis voor je leven"

Will Smith is de vrouwenversierder die graag indruk wil maken, maar geen cent te makken heeft. Als hij dan een haai "dood" is hij ineens het mannetje, maar hoe lang kan hij dit verbergen? Ook de vriendelijke wat verwijfde haai Luca speelt een grandioze rol. Valt gelijk uit de toon en weet op een mooie manier te ontsnappen uit de snaaiende andere haaien in infiltreert zo'n beetje in het hogere rif gedeelte.

De vrouwen doen het ook goed in deze vermakelijke animatie. We zien Jolie als golddigger/femme fatale als Lola en Zellweger als Angie. Beiden ook hele leuke aantrekkelijke rollen waar de afloop natuurlijk al lang van te voren bekend is, maar dat mag de pret niet drukken. Ook de lekkere muziekdeuntjes hip hop en rasta music doen het goed.

De pech is dat deze Shark Tale een jaar uitkwam na Finding Nemo. Ik vraag me zelfs af als Shark Tale eerder uitkwam, dan Finding Nemo of deze laatste dan ook zo'n kaskraker zou zijn geworden. In december waag ik nog een poging

Film 4.0
Beeld Blu Ray 4.0
Geluid 4.5
Extra's 3.5

avatar van Onderhond
1,0
geplaatst:
Wat slecht.

Sowieso al nooit fan geweest van dit soort films, maar ze bewaren ook echt niet goed. Ooit misschien wel aanvaardbaar qua animatie, maar tegenwoordig ziet het er erg pover en kaal uit. En als zelfs het technische niet weet te overtuigen, dan blijft er maar bitter weinig over.

De klassieke argumenten zijn weer van tel. Erg slechte voice acting, vreselijk gevoel voor humor, een banaal verhaaltje en wat vervelende popverwijzingen. Wie zit er nog te wachten op wat belegen Mafia grappen, met wat vis-puns tussendoor? En welke weddenschap heeft Scorsese verloren dat hij in een film als deze moet meedoen?

Achteraf bekeken absoluut niet verrassend dat Finding Nemo het "gewonnen" heeft van deze film, daar ligt de basiskwaliteit toch een stuk hoger, al is de film uiteindelijk niet veel beter. Shark Tale is vooral erg onmemorabel, hap-slik-weg zooi die je morgen alweer vergeten bent. Misschien maar best ook, want veel goeie herinneringen hou ik niet over aan deze film.

1.0*

Gast
geplaatst: vandaag om 18:23 uur

geplaatst: vandaag om 18:23 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.