Genre: Actie / Avontuur
Releasedatum: 23 mei 2024
Bekijk via Netflix
Plot Furiosa: A Mad Max Saga
"Fury is born."
Als de wereld vergaat, wordt de jonge Furiosa ontvoerd uit de Green Place of Many Mothers en valt ze in handen van een grote motorbende onder leiding van de krijgsheer Dementus. Op hun tocht door de woestenij stuiten ze op de Citadel, geregeerd door Onsterfelijke Joe. Terwijl de twee tirannen strijden om de heerschappij, moet Furiosa vele beproevingen doorstaan terwijl ze de middelen verzamelt om haar weg naar huis te vinden.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Furiosa: A Mad Max Saga (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Organic Mechanic
Mary Jabassa
Vuvalini General / Mr Norton
En damn, die speed-ups zijn vreselijk; het lijkt wel Comedy Capers.
Minste van de reeks, nergens memorabel - dat het ergst is dat een Mad Max-film kan gebeuren.
IH88
Yep, dit zou wel eens één van de beste bioscoopervaringen van het jaar kunnen worden. Taylor-Joy als Furiosa, Hemsworth als maniakale bad guy, absurde personages, veel actie, wat humor etc. Prima uitgangspunt.
martijnk
Heerlijke film! Hersenloze actie en gore van de eerste tot de laatste minuut. Zo moet een Mad Max film zijn. Voor degene die zeuren dat er geen diepgang in zit die moeten maar Forrest Gump gaan kijken.
Gisteren in Antwerpen in IMAX bekeken en met dat beeld en geluid is het nog extra overweldigend. Ik vraag me dan wel af of het ook thuis op je kleine TV-tje zo gaat zijn, maar deze film is echt een summer blockbuster gemaakt voor in de cinema met een bak popcorn erbij dus ga hem daar ook zeker kijken.
Ook stukken beter dan Fury Road, die ik persoonlijk zwaar vond tegenvallen.
Enige minpunt vond ik Chris Hemsworth, ik kan hem gewoon niet serieus nemen als bad guy. Ik zie alleen maar een Avenger die ieder moment zijn hamer tevoorschijn gaat halen, maar daar kan hij verder ook niet zoveel aan doen. Verder vond ik hem een beetje te achterlijk om een leider te kunnen zijn.
martijnk
Goeie film kwam wat traag op gang maar toch een leuk deel in de mad Max saga niet het slechtste deel maar ook niet het beste Anja zette Furiosa goed neer en Chris deed het ook goed maar Doe mij toch Maar The Mel Gibson Trilogy
Pfff alleen Mad Max 2 was goed van die trilogy.
En damn, die speed-ups zijn vreselijk; het lijkt wel Comedy Capers.
Vraagje, wat vond jij in 2015 van Fury Road?
Die film had ook nauwelijks een verhaal en een focus, maar was wel echt bizar lekker om te kijken door het tempo en de ongelofelijke designs in een krankzinnige wereld.
mikey
UpSideDown
Niet de beste uit deze saga.
Ze nemen veel tijd in het verhaal, maar de actie is echt enorm goed vind ik
Uitstekende film waarin een meisje door een motirbende van haar moeder gescheiden wordt. Iets minder non stop actie vergeleken met de voorganger, desalniettemin verveeld de film geen moment. De hele aankleding ziet er opnieuw prachtig uit met de krankzinnige voertuigen, kostuums en personages. En uiteraard genoeg spektakel. Een nipte 4.0 sterren.
martijnk
Niet naar luisteren, het is echt geweldige actie je zal je geen seconde vervelen.
mjk87 (moderator films)
Feestje voor oog en oor. Laat ik beginnen met de negatieve punten. Ten eerste is dat Chris Hemsworth die veel te veel een karikatuur speelt met te veel ironie terwijl de rest van de film en acteurs veel serieuzer zijn. Ondanks alle nonsens hoor je zo'n rol ook gewoon straight te spelen. Er gaat geen dreiging van hem uit en hij past niet bij de film. Het einde is dan ook een zwakker deel omdat het ook wat meer om hem draait. Sowieso duurt de film net iets te lang omdat de laatste pakweg 20 minuten Miller eigenlijk niet meer weet te imponeren en weinig nieuws wet te brengen. Hoewel ik me niet heb verveeld, zeker niet want de pacing blijft verrukkelijk, eindigt de film gewoon wat lauwtjes.
De film is ook niet zo'n adrenalinestoot zoals Fury Road dat was, maar dat is prima. Hiermee is de film geen herhaling maar wel een prima zusje van dat actiespektakel. En de actie die er is mag dan ook rustig minuten duren zonder dat het een overkill wordt - ergens halverwege zit weer zo'n geweldige achtervolging van zo'n 20 minuten die boeiend blijft. Maar er zitten meer actiescènes in op een lagere snelheid dan in Fury Road, soms ook op 1 locatie. Prettig die afwisseling. Het camerawerk is zalig, de muziek goed maar vooral het geluid van motoren dendert echt in Dolby Atmos en altijd zijn de scènes volstrekt overzichtelijk. Wat betreft actiespektakel is er maar weinig dat hieraan kan tippen.
In vijf hoofdstukken speelt de film zich af en blijft zich zo ontwikkelen. Het beste deel is allicht nog direct hoofdstuk 1 dat al een goede minifilm op zichzelf is met soms imponerende shots van woestijnduinen.
Na vijf seconden al weet je dat de film in Australië speelt, ik vraag me af of dat bij de andere vier films zo nadrukkelijk werd getoond. 4,0*, maar Fury Road is beter.
mjk87 (moderator films)
ik vond Fury Road super vet!
maar ik schok erg van het vele gebruik van zeer matige CGI in de trailer van Furiosa.
ga hem wel kijken maar het belooft niet veel goeds…..
Daar schrok ik ook van in de trailer maar in de film is daar weinig meer van te merken.
Vanavond gezien, enorm naar uitgekeken! Mad Max: Fury Road is misschien wel de beste actiefilm van deze eeuw en een van de beste ooit wat mij betreft. De sfeer, de creaties, de actie, het was oogstrelend bruut en tof. George Miller werd er voor mij legendarisch door, want ik vond de originele trilogie met Mel Gibson niet zo bijzonder, maar die ga ik binnenkort denk ik eens opnieuw bekijken. Hij moest dus wel iets heel briljants maken van deze Furiosa, wilde hij in de buurt komen van het vorige deel. Maar damn, het is de oude genie gelukt. Wat een ongekend goede film is dit geworden zeg!
Furiosa brengt misschien niet zo heel veel vernieuwing, maar dat hoeft wat mij betreft ook niet. Het is qua vibe en looks helemaal hetzelfde als de vorige film. Mensen die wat afgeschrikt waren na de trailer, wees niet bang. Het oogt net zo awesome en imponerend als Fury Road. Die prachtige gele woestijnbeelden, de brute wagens, de bizarre maskers, het is er allemaal. Wat ik het tofste vind aan Furiosa en Fury Road is dat het bijna 1 totale film is geworden die je heerlijk achter elkaar kan bekijken.
Bij Fury Road vroeg ik me bij de bijrol van Mad Max af of je hem nou echt miste, maar dat was dus nee. Furiosa is interessant genoeg en Charleze Theron speelde haar enorm overtuigend. In deze prequel is zij er uiteraard niet bij en speelt een jong kind haar in de eerste helft (sterk gedaan!) en neemt Anya Taylor-Joy de rol daarna over. Doet ze prima, maar Theron vind ik wel nog een niveautje beter. Maar uiteindelijk draait het in de beide films niet eens per se om Furiosa, maar om de wereld van het Wasteland. Dat is voor mij gewoon de werkelijke hoofdrolspeler. Je blijft kijken omdat je meer wilt zien van deze vernietigde, verrotte wereld waar alles draait om water, eten, nederzettingen en benzine. Wagens worden genadeloos aangevallen, dictators regeren met ijzeren hand omdat het volk afhankelijk van ze zijn. Het werkt nog steeds.
De film is aan de lange kant, maar heeft soms een enorm hoog tempo waarbij de ene na de andere spectaculaire scène voorbij komt, met als absoluut hoogtepunt een aanval op de benzinewagen die wel een dik kwartier noemt. Het is adembenemend. Overigens mag het begin er ook zijn, dat een stuk intiemer is met de ontvoering, maar echt verschrikkelijk goed in elkaar steekt. De fraaie shots blijven de hele film lang ook maar elkaar opvolgen. De stijl van Miller zie je meteen weer terug in beeld en ook zeker in het geluid. De actie klinkt weer zo dik en ook de muziek van onze eigen Tom Holkenborg is enorm sfeer verhogend.
Zijn er minpunten? Een paar, maar niet al te storend. De film is misschien ietsjes te lang. En Chris Hemsworth is op zich een boeiende bad guy, maar maakt ook soms een beetje een karikatuur van zijn rol. Dat deed hij ook al met zijn rol als Thor. Moet hij een beetje mee oppassen, maar het maakt zijn rol ieder geval niet inwisselbaar. Ik denk dat dit mijn mooiste filmervaring van het jaar zal zijn. En de bluray komt er zeker als deze te koop is.
Je zal het vast niet van mij aan willen nemen, maar ik kan Wouter zijn mening echt totaal niet volgen bij deze film. Het is een absoluut meesterwerk. Gewoon naar de bioscoop gaan joh.
Same, vond de trailer effe wat schrikken maar in de film ziet het er echt shot voor shot imponerend uit.
Dennis Lammrs
Het verhaal kon mij helaas totaal niet boeien, 2,5 uur die ik niet meer terugkrijg, net zoals the Apes laatst..Het duurde ook vrij lang voor Anna Taylor na een uur pas in beeld kwam. Was ook vrij leeg in de zaal met zo'n 10 man, en als ik naar de ticketverkoop kijk loopt het nog niet bepaald storm. Ben bang dat dit een flop gaat worden, uitgezonderd de mensen die van dit genre houden. Blijkbaar kijk ik te veel films de laatste tijd.
Dit gaat absoluut geen flop worden. Gekke conclusie na de eerste dag van release terwijl de late avondfilm nog moet draaien, laat staan dat het weekend nog aan moet breken.
Geen idee of je Fury Road hebt gezien en goed vond, maar als dat wel zo is dan verbaast je mening me over het verhaal.
YouDrunkGoHome
Een complete flop misschien niet, maar succes is alles behalve gegarandeerd. Fury Road was ook geen doorslaand succes qua box office cijfers. De film heeft z’n budget (inclusief marketing, gevoerde campagnes voor de oscars etc) uiteindelijk net aan terug verdiend. En die film had een aanzienlijk lager budget dan Furiosa. Plus dat die ook nog het voordeel had van awardseason buzz, wat de cijfers ongetwijfeld ook nog heeft opgekrikt.
Vierhetleven25
Dit wordt morgen mijn eerste IMAX ervaring!!
Gewoon zelf gaan kijken
Zie dit het niet beter doen, integendeel
De echt hele bizarre speedups vond ik het meest irritant, maar de film voelt sowieso veel artificiëler dan het in alles superieure Fury Road. Niks voelt organisch; de actie, de versnellingen, de BFD, maar ook het acteren is cartoonesk.
Het verhaal van Fury Road is simpel, maar effectief en het geheel een triomf van existentiële cinema. Furiosa meandert en makes no sense. Het ergste is: you just don’t care. Wellicht dat ik de film nog een keer kijk als er weer een Black and Chrome version komt (die vond ik bij Fury Road een enorme verdieping), anders heb ik gewoon geen zin in nog een keer Furiosa. Ik zat echt te knikkebollen
martijnk
Hier zat de zaal toch vol. En of een volle zaal bepaalt of een film goed is, dat vind ik een beetje vreemd. Vaak heb je vooral volle zalen bij die waardeloze superhelden films. Dus dat zegt niet zoveel.
Het verhaal van Furiosa is toch ook simpel? Ze heeft iets heel schokkends meegemaakt en wil wraak nemen. Meer basic kan toch bijna niet? Het draait bij Fury Road en Furiosa volledig om de wereld, de weirde vijanden, de kostuums. Het verhaal is twee maal bijzaak. Ik snap gewoon niet dat je de ene schijnbaar goed vond en de andere slecht, terwijl ze in stijl en simpelheid identiek bijna zijn. Is geen verwijt aan je, gewoon verbazing.
Krijgt overal hoge cijfers en mensen kunnen in tegenstelling tot 2015 nu ook de franchise beter. Mad Max was 80's en niche, maar Fury Road werd commercieel wel een succes. Meen rond de 400 miljoen opbrengst dat ik van de week las. En heel eerlijk, er is ook geen concurrentie momenteel in de bioscopen. Het is een vrij vlakke blockbusterzomer. De Planet of the Apes film trekt denk ik een ander publiek en Bad Boys komt pas over een paar weken.
salwel
Niks voelt organisch; de actie, de versnellingen, de BFD, maar ook het acteren is cartoonesk. [/quote]
Ja, dit dus....
Heb Furiosa gisterenmiddag gezien en heb mij absoluut vermaakt, maar er was "wat".
Vond het bijna een persiflage op een stoere film zoals Fury Road.
De woestijn shots en daar waar er echte achtervolgingen waren, zagen er super uit.
Chris Hemsworth verschrikkelijk en de CGI niet al te best.
Keek er verschrikkelijk naar uit maar vond het toch wat tegenvallen.
Jammer!
Roborobje
Gisteren vol verwachting naar IMAX, met goede hoop op wederom boel fantastische nieuwe details, acite en humor. Helaas teleurstellend, qua look & feel en verhaalelementen / trcs en visuals exact gelijk aan fury road, geen nieuwe creaties, vrijwel veel van hetzelfde. Tegenvaller, leuk maar niet memorable zoals fury road
YouDrunkGoHome
Nogmaals, Fury Road was geen commercieel succes. Waar ik in m’n vorige bericht nog zei dat de film z’n budget net aan heeft terug verdiend blijkt zelfs dit niet te kloppen.
En die film kwam onverwachts keihard uit de hoek en heeft daardoor enorm veel tractie vergaard wat enorm moeilijk word voor Furiosa om te evenaren, laat staan te overtreffen. Een film die door matige CGI en het gemis van Max sowieso op voorhand al op veel meer kritiek online kan rekenen.
“Mad Max: Fury Road grossed $154.3 million in the United States and Canada, and $226.1 million in other countries, for a worldwide total of $380.4 million against a production budget of $154.6–185.1 million. It was the 21st-highest-grossing film of 2015. Although the film made a gross profit, The Hollywood Reporter calculated that the net loss incurred by the film was around $20–40 million.”
Het verhaal van Furiosa is toch ook simpel?
Nee helemaal niet. Het gaat van hot naar her.
Maar dan met flink wat gehinkstapsprong.
Het dramatische gegeven van Fury Road is simpel: het is een chase. A zit achter B aan.

Mad Max: Fury Road

Mad Max
1979

Netflix voegt snel 'Furiosa: A Mad Max Saga' toe: 'Wat een spektakel'

De top 10 populairste films van het moment op HBO Max

Dit zijn momenteel de tien best bekeken films op HBO Max

Hideo Kojima wil Tom Burke als Snake in 'Metal Gear Solid': 'Hij ziet er precies zo uit'

Our Relations
Komedie, 1936