• 9.378.991 stemmen

Geregisseerd door: Robert Harmon

Met onder meer: Rutger Hauer, C. Thomas Howell en Jennifer Jason Leigh

Releasedatum: 26 juni 1986

Plot The Hitcher

"Never pick-up a stranger."

Jim Halsey is onderweg van Chicago naar San Diego. Onderweg neemt hij een lifter mee, die naar blijkt moordzuchtige neigingen heeft. Deze seriemoordenaar John Ryder laat een spoor van slachtoffers achter, waar Jim de schuld van krijgt. De politie gelooft Jims verhaal niet. De enige hulp die hij krijgt is van een serveerster.

John Ryder

Trooper Prestone

Interrogation Sergeant

avatar van The Last

The Last

Alleen al de rol van Hauer verdient 4 sterren Spetie. Zonder meer één van de beste filmschurken allertijden (die nicht van een Chigurh mag niet eens in zijn schaduw staan ) Maar ik moet de film ook hoognodig herzien.

avatar van mixmaster

mixmaster

hauer op zijn best !!!

deze is 10 x beter als de remake van 2007.

de film komt uit 1986 maar is nog altijd prima te kijken met geweldige spanning en actie.

beklemmende sfeer zoals je nog nooit hebt gezien met daarbij prachtige locaties.

misschien dat de "uitrekscene" in de remake van 2007 wel beter is omdat je alles ziet.

maar al met al is deze originele hitcher veel en veel beter.

avatar van damianodebeste

damianodebeste

Geweldige film een ontzettend goede rol van Hauer als john Ryder. Echt ongeloofelijk stom dat er een Remake is gemaakt met Sean Bean als de lifter hij kan die rol echt niet goed spelen ik vind Sean Bean sowiezo een beetje een trieste acteur. Verder vind ik de film best spannend is nooit saai en kijkt lekker weg.

ook een leuk stukje vind ik dat die man op een bordje frites loopt te knagen en dan ontdekt dat hij op een afgehakt vinger loopt te knabbelen. Jammer trouwens dat Hauer op het laatst doodgeschoten wordt ik had eigenlijk gewild dat de Psycho winde. Ik geef de film een 4,0

avatar van namingway24

namingway24

We mogen trots zijn op Rutger Hauer. Hier zet hij wederom een briljante rol neer.

avatar van damianodebeste

damianodebeste

Bij de Mediamarkt is hij te koop voor 4,99 waar ik was tenminste.

avatar van Rosicky

Rosicky

Hauer zet een goeje boef neer, maar of dat nou een goede film maakt? Ik vind van niet. Verhaal is nogal matig en zeker geen horror en de kwalitiet van het beeld vond ik schandalig slecht.

avatar van Lupussy Galore

Lupussy Galore

Nou ja, dit vond ik de eerste keer en dus bijna 25 jaar geleden een doodenge film met een griezelig steengoeie Rutger Hauer en nu viel ik bijna in slaap.......Ook was ik e.e.a. vergeten zelfs hoe het ook alweer afliep. Maar toen het zover was dacht ik wel net als toen: rij nog paar keer over hem heen!! Tja.....Ik vond Rutger Hauer nog wel steeds steengoed. Dat hield me nog net wakker. Ook begon Spielberg's "Duel" opeens ergens in m'n hoofd te spoken. En de gedachte dat ik wel klaar ben met dit soort "mindfuck" films. Mensen die gore plannetjes bedenken en smerige spelletjes spelen....ugh!

Soms werd ik ook afgeleid van de aktie door de prachtige omgeving. Zat ik daar naar te kijken!!

Enfin, ik had gewoon niet moeten kijken en de herinnering bewaren aan hoe eng en hoe goed ik de film toentertijd vond. En hoe moet je dat nu beoordelen? Ik ga maar terug naar vroeger voor het aantal sterren.......want anders kreeg hij maar 2 sterren.

avatar van K@i

K@i

Nee de remake uit 2000 was toch serieus beter

avatar van otherfool

otherfool

Zelfs nog beter dan de prima remake, die ik een jaar ofwat geleden dus als eerste zag. Hauer is de perfecte psychopaat maar de hoofdrol wordt eigenlijk gespeeld door het prachtige maar desolate landschap waar een mens zich makkelijk verlaten en eenzaam kan voelen. Spannend, intens, gewoonweg een prima film waarbij zelfs de actie-scenes er nog verrassend gelikt uitzagen.

3,5*.

avatar van riefenstahl

riefenstahl

Heb de film destijds in de bios gezien en sindsdien nog meerdere malen op klein scherm.

Cultklassieker onderhand met schitterende rol van Hauer.

Helaas is gisteren de gecensureerde versie uitgezonden; één van de vetste scenes aller tijden is in deze versie weggesneden!!

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

riefenstahl schreef:

Gelukkig dan maar dat ik hem gisteren niet kon kijken en maar eens op zoek naar de uncut versie. Nog tips daarvoor, riefenstahl of iemand anders?

avatar van murtcelP

murtcelP

Deze film viel wat tegen, dit is toch geen ' klassieker' ...

Goeie rol van Rutger Hauer, spannende momenten en natuurlijk een geweldige setting. Helaas is het verhaal zeer matig en de hoofdpersoon gewoon niet interessant genoeg.

Dan vond ik 'Duel', van 15 jaar eerder, met een kat- en muisspel in dezelfde omgeving toch vele malen beter!

***

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Zenuwslopende film met een op maat gesneden rol voor Rutger Hauer als psychopaat die overal op het juiste moment opduikt en het adrenalinegehalte van een argeloze voorbijganger in de geest van C. Thomas Howell, wat andere passanten en de kijker tot grote hoogtes weet te laten stijgen in een zinderende film met het nodige spektakel. Slechts het einde kon mij niet volledig bekoren. Dikke 3,5*

avatar van Kelly_90

Kelly_90

Ik vond dit dus echt wel een aardige film.

Rutger kwam echt over als een creep.

Goede scene's en niet echt een moment dat ik dacht oei wat saai..

3,5 *

avatar van Warren Stantin

Warren Stantin

Best een aardige cultfilm met Rutger Hauer in topvorm. Zeker de eerste helft van de film is ijzersterk. De tweede helft vind ik helaas minder.

avatar van Matthiasc88

Matthiasc88

sterke film, echt een topper

avatar van dave

dave

Mijn eerst gekochte en bekeken DVD.

Ik vond het vroeger altijd geweldig om Hauer te aanschouwen. Hij zet hier op een erg koele manier een psychopaat neer, wat ik als de grootste meerwaarde beschouwde.

Vele jaren later kijk ik er nog altijd met veel plezier op terug. Leuk, spannend verhaal dat allerhande richtingen op lijkt te gaan. De kijker wordt vaak op het verkeerde been gezet en zeker het einde kwam als een donderslag bij heldere hemel. Verder geinige suggestieve scènes (Jim die in de wagen kijkt en spontaan begint over te geven.)

Al bij een film die zelfs na meer dan twintig jaar nog weet te boeien.

4,00

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Helaas niet de klassieker die ik verwachtte. Een eentonigheid van locaties en slecht gecaste personages. Thomas Howell acteerde bedroefd, vooral in het begin had hij erg geforceerde trekken.

Rutger Hauer is nogthans ook niet de bad guy waarop ik hoopte. Kwam niet bedreigend over en vond hem er soms wat vrouwelijk uitzien, maar dat kwam waarschijnlijk omdat hij heel erg op een mannelijke versie van Eva Pauwels lijkt.

Rutger Hauer:

Eva Pauwels: http://www.hln.be/static/FOTO/pe/3/1/9/large_524859.jpg

Verder vond ik het einde te veel van hetzelfde, altijd die achtervolgingen, die arme jongen er willen inluizen door heel het korps te vermoorden, hem altijd te slim af zijn....Eigenlijk is de hele film een opeenstapeling van dezelfde scènes.

Er zaten wel wat leuke stukken tussen zoals met dat meisje, maar te weinig van dit gezien. Ook nogal onlogisch dat die serveerster het zomaar opneemt voor een wildvreemde en haar leven riskeert.

Leuk voor een keer, maar voor mij zeker geen topper. En als dit de beste is in zijn soort, dan valt er nog veel met dit thema te doen.

avatar van Theunissen

Dat ik deze film nog niet beoordeeld heb terwijl ik hem al diversen keren heb gezien. Dit is gewoon een super spannende (soms best grof) thriller met uitstekende rollen van C. Thomas Howell, Jennifer Jason Leigh en vooral Rutger Hauer. De spanning heerst gedurende de hele film en het einde is meer dan uitstekend. Het is gewoon genieten hoe Rutger Hauer ze steeds dieper in de problemen brengt en als je denkt nu komt het goed dan slaat hij weer genadeloos toe. De scene in het restaurant met de frieten en vinger was geweldig.

P.S. waarom staat deze film hier mede betiteld als een Horror ?

Friday the 13 th schreef:

Rutger Hauer is nogthans ook niet de bad guy waarop ik hoopte. Kwam niet bedreigend over.

Hmm, helemaal niet? Nou ja, zijn karakter is meer dan alleen maar bedreigend. Het is niet zomaar een eendimensionale slechterik.

Friday the 13 th schreef:

Ik zie blond haar en blauwe ogen maar daar houdt het dan ook op.

avatar van Reinbo

Friday the 13 th schreef:

Een van de drie beste bad guys ooit. Een intelligente psycho, enger zijn ze er niet. En met zo veel sardonisch plezier neergezet.

AC1

Toen ik The Hitcher in de bioskoop zag dacht ik "die regisseur gaat het nog ver schoppen". Wat is er toch gekomen van Robert Harmon?

Ook in Harmon's kortfilm China Lake (extra features disc) zitten goede momenten.

avatar van sofripa

sofripa

Hauer rules.

avatar van erik neuteboom

erik neuteboom

Rauwe film vol actie en 'schrik' momenten met prachtige locaties en sfeervol filmwerk. Duidelijk wordt ook waarom Rutger Hauer zo vaak wordt 'gecast' voor dit soort rollen: je gaat er bijna voor applaudiseren zo perfect als hij een psychopaat neerzet die geniet van andermans ellende om zichzelf prettig te voelen! Een vette 3,5 ster.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Voor diegene die vanavond willen kijken, deze is op Veronica ipv RTL7.

Dat ter info.

avatar van Reinbo

Let vooral op de leuke reclames-onderbrekingen, die zaten niet in de originele film.

avatar van laundromat

laundromat

Het lijkt me vreselijk als je de schuld van iets krijgt wat je niet hebt gedaan...horror!

AC1

Is jou dat nog nooit overkomen?

avatar van laundromat

laundromat

iig niet zoiets als moorden...jou wel dan?

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Reinbo schreef:

Ja, vooral die onderbrekingen midden in een scene zijn fijn.

Wordt dus lekker opnemen en doorspoelen.