65 (2023)
Releasedatum: 16 maart 2023
Bekijk via Prime Video
Plot 65
"When past meets future"
Een astronaut belandt na een crash op een mysterieuze planeet. Hij is er in het gezelschap van een jonge vrouw. Hun nieuwe omgeving blijkt levensgevaarlijk wanneer ze het moeten opnemen tegen een onbekende vijand.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op Amazon Prime
- Kijk op meJane
Sergio Leone
Matig.
De premisse is tof (hoewel onnodig met extra uitleg gebracht) en ook visueel is er hier en daar een leuk ideetje te bespeuren (het gevecht op hologram). In z'n geheel is de film echter matig. De regie, en dan voornamelijk actieregie, is ondermaats. De actie doet de film op een B-film lijken, terwijl men met Adam Driver toch een A-lister in de hoofdrol heeft. Niet dat hij veel kan met dat spijtige familiale l gelul, tergend ondersteund door een gewichtig strijkorkest. Afgaande op de poster had ik meer een pure actiefilm à la Predator verwacht, maar dat is dit geenszins.
2,5
Visueel ziet het er allemaal wel goed uit, al zijn we wel wat gewoon tegenwoordig en mogen we blij zijn dat blockbusters hun budget niet verprutsen aan weinig creatieve CGI. Qua looks ziet het er goed uit, maar nooit bijzonder. Hoofdrol van dienst is Adam Driver die eens een tussendoortje doet. Een film die wegkijkt met wat chips in de hand. Maar je ook al weer vergeten bent eens je de cinema buiten bent. Verhaal is er amper en de actie en spanning is helaas toch wat te voorspelbaar. Slecht is het nooit, maar gewoon vrij saai.
clubsport
Aardig maar er had qua aktie wel wat meer in mogen zitten , qua verhaal is het wel ok .
FlorisV
Echt een tussendoortje. Driver is altijd goed maar nergens is echt een scene die er tussenuit spring. Op zich zit er een aardige gimmick in het verhaal maar er wordt te weinig mee gedaan, bovendien is het niet heel overtuigend.
mjk87 (moderator films)
Mager. Erg kort en mede daardoor enorm vluchtig. En ondanks de lengte begint de film na goed 70 minuten te slepen. Dat stukje in de grot duurt te lang, er zit soms niet echt tempo in en het einde wordt ook maar uitgesteld en uitgesteld. Je weet eenmaal bij die ontsnappingsmodule dat in zulke films vast niet alles in een keer goed gaat, en uiteraard, nog een meteoriet tegen het schip en wat flinke dino's om mee af te rekenen. Gaap.
Jammer, want het idee - hoewel dat eigenlijk nergens op slaat- is best geinig. Visueel enkele aardige dingetjes maar vooral de omgevingen soms prima. Helaas ook te veel in het donker. En ook tof om te eindigen met DE inslag maar ook daar krijgen we voor dat budget dat de film heeft erg weinig van mee. 2,0*.
Shinobi
"There's something alien out there."
Met Adam Driver heb ik niet zoveel, maar dit leek mij wel een aardige film voor tussendoor.
Driver stapt hier in de rol van astronaut Mills. Hij neemt noodgedwongen een twee jaar durende verkenningsmissie aan, omdat hij het geld nodig heeft voor zijn zieke dochter. Ver zal hij echter niet komen, gezien zijn ruimteschip geraakt wordt door asteroïden. Hierdoor crasht hij op de aarde van 65 miljoen jaar geleden.
Wat volgt is een soort van 'The Last of Us' scenario waarin Mills een klein meisje moet beschermen. Gezamenlijk moeten ze naar een ontsnappingscapsule zien te geraken, terwijl ze met allerlei gevaarlijke obstakels te maken krijgen. Het is allemaal vrij rechttoe rechtaan te noemen. De actiescènes zijn in orde en ik vond de dinosaurussen er zeker niet onaardig uitzien.
Driver doet het niet slecht en de dynamiek met Ariana Greenblatt is best oké. Het narratief is alleen wel aan de magere kant, want het enige waar men op terugvalt is de zieke dochter van Mills. Gelukkig wordt het gebeuren niet onnodig gerekt en de speelduur van 93 minuten is in deze tijd een verademing. Als kijker heb ik mij in ieder geval niet verveeld.
Al met al is '65' een vermakelijke Sci-Fi voor tussendoor. Toch blijft het jammer dat er niet meer uit dit gegeven is gehaald.
3,0 Sterren.
Door de wereldwijde shitload die de film over zich heen krijgt met 0 verwachting naar de bios gegaan, maar ik werd stiekem toch wel verrast.
Ik heb genoten van de prachtige wijde shots die af en toe getoond werden en dit is ook echt iets dat ik nog een keer op mijn goede tv terug wil zien. Doordat je dino's hebt verwachten mensen waarschijnlijk iets spectaculairs, maar met een cast bestaande uit 2 personen hoef je dat niet te verwachten. 65 is juist een intieme film waarin de twee overlevenden van een crash het reddingsschip moeten zien te bereiken. Dat gaat gepaard met kleine momenten waarin de twee naar elkaar toegroeien en af en toe krijgen ze natuurlijk te maken met de verraderlijke wereld om hen heen. Af en toe was het ook spannend en vooral op 1 specifiek moment schoot de hele zaal uit de stoel.
Zit je dit te kijken en verwacht je toch meer bombasme, dan kom je bedrogen uit en ik heb het gevoel dat de kijker vooral hierop stuk gaat betreft. Zoiets had wat mij betreft alleen gekund met een grotere cast waarmee je meer slachtvoer creëert.
Ik had zelf wel wat dingetjes anders gedaan. Je weet gelijk in het begin al dat zij van een andere planeet komen en op aarde 65 miljoen jaar geleden neerstortten. Dit had ik liever niet benoemd zien worden. Op die manier kom je er gaandeweg er door de meteoriet aan de heldere hemel die op de aarde afstormt zelf achter dat dit geen mensen van aarde zijn en dat dit onze eigen aarde is. Wellicht niet heel verrassend, maar het is leuker voor de kijker als je hetzelfde gevoel ervaart als Adam Driver's personage. . Daarnaast had ik misschien het meisje ook Engels laten praten, maar aan de andere kant hadden we dan misschien ook naar het gezeur moeten luisteren de hele tijd.
Ik heb me uiteindelijk prima vermaakt. 65 is een intieme en kleine film geworden in een grootste setting die er bij vlagen echt fenomenaal uitziet. Als je hiermee rekening houdt kan je ervaring alleen maar meevallen.
teigertje
- 2078 stemmen
Deze film, wordt hier ook zeer ondergewaardeerd.
Wat in mijn optiek, onterecht is
Hij is prachtig en spectaculair gemaakt.
Met raakvlakken naar Jurrasic parc in een science fiction jasje gegoten.
Deze film,doet wat betreft de Dinosaurussen zeker,niet onder.
Ook bijzonder knap, dat een film als deze met zo weinig, spelers.
Toch zo overeind staat.
Een fantastische spectaculaire film,met prachtige special effecten.
Een uitstekende film in zijn genre.
Veel goeds (alleen dan van "teigertje") wordt er niet geschreven over deze film en daardoor ben ik er ook niet voor naar de bioscoop gegaan, wat ik eigenlijk wel wilde. Achteraf gezien misschien wel jammer, want eerlijk gezegd heb ik me er best goed mee vermaakt en de dinosaurussen (gelukkig dit keer veel andere dinosaurussen dan in de "Jurassic Park"-reeks en "Jurassic World" reeks) en de aarde 65 miljoen jaar terug in de tijd (drie dagen voor de meteorietinslag) verdienen natuurlijk ook een groot scherm i.p.v. een 40 inch televisie. Oké, "65" doet een zwaar beroep op onze "Suspension of Disbelief" en dat zorgt toch voor een aantal behoorlijk ongeloofwaardige wendingen. Als je je daar echter overheen kunt zetten, krijg je een vrij goed gemaakte rechttoe rechtaan actiefilm met hier en daar spannende momenten.
Op de planeet Somaris, vele lichtjaren verwijderd van de Aarde, vertrok een hightech mensachtige beschaving 65 miljoen jaar geleden om de ruimte te verkennen. Wanneer zijn dochter Nevine (Chloe Coleman) ongeneeslijk wordt verklaard, stemt de astronaut Mills in met een expeditie van twee jaar om de behandeling van Nevine te kunnen betalen en zo haar leven te redden. Terwijl zijn ruimteschip het zonnestelsel doorkruist tijdens de verkenningsexpeditie, wordt het geraakt door meteorieten en stort het neer op een mysterieuze planeet, dat de Aarde blijkt te zijn 65 miljoen jaar terug in de tijd en toen de Aarde nog bewoond werd door dinosaurussen.
Naast Mills overleeft een meisje met de naam Koa (Ariana Greenblatt) de crash van het ruimteschip, maar ze spreekt een taal die hij niet begrijpt. Tegelijkertijd nadert een enorme meteoriet de aarde. Mills gaat samen met Koa op zoek naar het intacte deel van de shuttle, waarin een klein reddingsschip zit, dat de crash mogelijk heeft doorstaan en hoog in de bergen ligt op vijftien kilometer lopen door dinosaurusgebied. Dit is namelijk hun enige kans om de Aarde te verlaten en terug te keren naar hun thuisplaneet.
Het klinkt als een eenvoudig dertien in een dozijn verhaal, maar deze Sciencefiction / Thriller film is veel meer dan de zoveelste dinosaurussenfilm. En ja, de eerste keer dat de T-Rex in beeld komt na circa 50 minuten is een wel heel nadrukkelijke verwijzing naar de dinosaurussenfilm "Jurassic Park" uit 1993. Deze film gaat echter niet alleen over hoe je tussen de dinosaurussen (die bijna allemaal kwaadaardig zijn) moet zien te overleven wanneer je op aarde gecrasht bent met je ruimteschip en dat maar liefst 65 miljoen jaar terug in de tijd.
Want behalve dinosaurussen moeten Mills en Koa o.a. geisers, gevaarlijke insecten, giftige bessen, drijfzand, een instortende uitgang van een grot, kleine meteorieten en de fatale meteoriet die alle leven op aarde bedreigt (dan wordt er door een computer ook gezegd "Catastrofale meteoriet gedetecteerd") zien te overleven. Bijkomende uitdaging voor Mills is dat Koa zijn tienerdochter Nevine (Chloe Coleman), die we tijdens de opening van de film samen zien met Mills en zijn vrouw (Nika King) op het strand van Somaris, zou kunnen zijn. Was het niet dat ze beiden een andere taal spreken en beiden een compleet andere culturele achtergrond hebben. Hoe krijgt hij haar uitgelegd dat hun enige redding een reddingsschip bereiken is dat meer dan tien kilometer van hen op een berg ligt?
Wat de film sterk maakt, is dat het pure no-nonsense cinema oplevert. Er zijn maar vier castleden, drie vrouwen en één man, waarvan twee in een hoofdrol (met een geloofwaardige hoofdrol van Adam Driver) en twee in een bijrol. Dat maakt de vertelling eenvoudig waardoor alle focus op de actie en de special effecten kommen te liggen en die beiden dik in orde zijn. Nika King speelt dus de rol van de vrouw van Mills en zien we alleen heel even in het begin (in de eerste vier minuten) van de film en Chloe Coleman speelt de rol van Nevine, de zieke dochter van Mills waarvan je naderhand te weten komt dat ze overleden is, die we ook in het begin van de film zien en naderhand zien we haar nog op filmpjes, foto's en hologrammen (wordt o.a. gebruikt om een T-rex af te leiden).
Mills kan de filmpjes die zijn dochter heeft opgenomen voor onderweg afspelen en die filmpjes zullen Koa inspireren en vooral troost bieden in de angstaanjagende omgeving waarin ze verkeert. En dat zonder haar ouders (die omgekomen zijn tijdens de crash), maar met Mills waar ze in eerste instantie bang voor is. Want die knalt dino’s neer en kan ze hem wel vertrouwen? Voordat hij haar ontdekt in een reddingscapsule, lijkt hij aan zelfmoord te denken (hij zakt namelijk door zijn knieën en zet hij zijn geweer tegen zijn kin). Er zit dus wel wat psychologie in "65" en dat is opzicht verrassend voor dit genre.
Dat het leven 65 miljoen jaar geleden keihard was, ondervindt Koa al snel aan den lijve. Heeft ze nog maar net met Mills een schattige dino die vast kwam te zitten in de modder gered, wordt die seconden later gewoon aangevallen door andere dino’s (velociraptors) en sterft die voor haar ogen. Niet dat er geen vertederende momenten zijn in "65". Integendeel, zo zie je de twee in zekere zin naar elkaar toegroeien, ook omdat ze gewoon merken dat er geen andere mogelijkheden zijn om zich aan te hechten. Maar ook omdat ze elkaar nodig hebben als ze willen overleven, omdat ze elkaar ook meermaals moeten zien te redden van een gewisse dood.
De dinosauriërs worden goed neergezet als angstaanjagende monsters en de actie en de speciale effecten zijn dik in orde. Omdat er ook veel gebeurt als ze op weg gaan naar het kleine reddingsschip, gaat de film tot het einde toe niet vervelen en het einde met de neerstortende meteoriet (ook de kleinere meteorieten die neerslaan voordat de fatale meteoriet neerslaat) mocht er best wezen. Natuurlijk komen Mills en Koa net op tijd weg in hun reddingssloep (moeten wel eerst nog afrekenen met drie T-rex dinosauriërs) en heeft Mills er met Koa waarschijnlijk een nieuwe dochter bij. Daarna is de film eigenlijk ook gelijk afgelopen en zien we nog in vogelvlucht de aarde veranderen (inclusief de ijstijd) in de huidige tijd.
Hoewel de premisse van "65" misschien totaal ongeloofwaardig is, komen de actie en de uitdagingen waar ze met hun tweetjes voor staan wél geloofwaardig over. Hierdoor is "65" ook best een spannende film geworden, hoewel je het einde bezwaarlijk verrassend kan noemen. Ook het feit dat "65" slechts circa 90 minuten duurt, vind ik een pluspunt. Al met al heb ik me goed vermaakt met "65", maar met de scenaristen van "A Quiet Place" en producent Sam Raimi (oftewel mister "Evil Dead") zou je misschien meer verwachten.
mrkos
Als liefhebber van dinofilms kon ik deze wel waarderen. Lees dat sommige hier het een rip off vinden van JP, maar mogen ze in de toekomst helemaal geen dino films meer maken dan? Ze zijn neergestort op aarde 65 miljoen jaar geleden. Kan me niet herinneren dat dat in JP ook ook gebeurde, maar goed.
De film is tijdens de beginfase vrij traag, maar komt gelukkig wat meer op gang zodra Mills en Koa zijn neergestort op aarde. De dino's zagen er prima uit. We zien vrijwel alleen maar carnivoren en die willen natuurlijk maar 1 ding, eten. Gevaar ligt dus overal op de loer en de hoofdpersonen krijgen nog wat extra druk met zich mee, want de Dino-killer astroïde komt met een rap tempo richting onze planeet om moeder aarde onbewoonbaar te maken.
Hier en daar werd het best spannend, maar vaak weet je bij dit soort films al dat de hoofdpersonen ongedeerd blijven en het overleven, zo ook in deze film.
Al met al een prima tussendoortje, 3 sterren.
Vrij middelmatig, waarbij ik de film visueel nog best wel de moeite vond. Maar inhoudelijk is het simpel en ook best saai bij vlagen. En Adam Driver die erbij loopt als John Wick, tsja. Niet mijn acteur. De actie is niet erg opvallend, maar nog wel aardig gedaan. Positief is dat de film maar anderhalf uur duurt, gelukkig hadden de makers dus ook wel door dat deze flauwekul niet te lang moest duren. Om die reden is het allemaal nog best kijkbaar en ergens ook wel vermakelijk.
grandpa
Ondanks de redelijk lage waardering deze gisteravond toch samen met grandma gekeken op de nieuwe platte buis inclusief nieuw geluidsetje.
Volgens ons niets mis met deze en hebben ons prima vermaakt met deze lekkere wegkijker. En eigenlijk, of misschien doen we dat alsnog, een lekkere Kinepolis Antwerpen Bioscoop film.
Moviestar1979
Dit was de eerste film voor marinier Adam Driver, waarin hij zijn wapentraining uit zijn oude carrière gebruikt. De opnames begonnen in december 2020 in New Orleans, en eindigde eind februari 2021. In januari 2021 werd er gefilmd in Kisatchie National Forest, Louisiana. Dit voor de moerasscènes. Verschillende locaties in Oregon werden ook gebruikt voor de sequoiabosscènes. De film werd binnen 40 dagen tijd opgenomen. Films zoals Jurassic Park werden meestal binnen 100 dagen opgenomen. De film had slechts één persvertoning, alvorens hij wereldwijd werd uitgebracht. Voorafgaand aan de uiteindelijke theatrale release in maart 2023, was deze film vijf keer op de agenda geplaatst voor een releasedatum. Dit werd echter steeds uitgesteld door distributeur Sony Pictures.
Dit is de derde sciencefictionfilm van Sony/Columbia Pictures, die met een ruimteschip opent dat door asteroïden wordt beschadigd. Dit na After Earth en Passengers. De dinosaurussen in deze film hebben vele ontwikkelingsfasen doorgemaakt. In het begin werd er gekozen voor meer wetenschappelijk onderbouwde, realistische prehistorische dieren. Uiteindelijk werden pogingen tot realisme afgewezen, omdat fantasiedinosaurussen beter geschikt werden geacht voor een sciencefictionthriller. Het waarschuwingsgeluid dat de scheepscomputer vlak na de crash maakt, werd 70 jaar geleden voor het eerst gebruikt als geluidseffect in de Paramount-productie The War of the Worlds. Het personage Koa staat voor "krijger" in de Hawaïaanse taal. Componist Danny Elfman was oorspronkelijk aan dit project verbonden, maar werd vervangen door zijn vaste medewerker Chris Bacon. Elfman behoudt nog steeds credits op bepaalde nummers.
Visueel gezien is de film aantrekkelijk, maar vond ik het verhaal en de spanning tegenvallen. Daarnaast werden de karakters niet volledig uitgewerkt.
2,5 *
Cool concept en visueel ziet de film er zeer verzorgd uit, maar inhoudelijk is het wel erg karig. Aan de saaie kant ook, met lange passages waarin weinig gebeurt. Adam Driver doet het best oké in een voor hem nogal atypische rol, maar zijn personage blijft aan de abstracte en onbestendige kant. Gelukkig wordt de film niet onnodig opgerekt; met anderhalf uur is dit nog net acceptabel.
Collins
Scott Beck en Bryan Woods zijn een regisseurs- en schrijversduo, dat zich voornamelijk in het horror en sci-fi segment beweegt. Van A Quiet Place (2018) waarvoor ze het scenario schreven zal een ieder weleens gehoord hebben. Of neem de film Haunt (2019), een hele leuke horrorfilm die door het duo werd geregisseerd en waarvoor ze het scenario schreven.
Voor de film 65 die het duo schreef en regisseerde zijn de verwachtingen dan ook hoog. 65 valt echter tegen. Adam Driver stort met zijn ruimteschip neer op een planeet bevolkt door dinosauriërs. Even trek ik een wenkbrauw op. Hm, een planeet met dezelfde oergeschiedenis als de aarde? Dan schiet de tagline (die trouwens prominent bovenaan de synopsis prijkt) me te binnen. Ach ja, het gaat hier gewoon om onze eigen aarde maar dan 65 miljoen jaar geleden. Adam Driver is helemaal geen aardbewoner. Hij is buitenaards.
Die bekendmaking zou nog eens een verrassende twist zijn geweest in de loop van de film. Nu wordt dit gegeven al na enige minuten prijsgegeven. Op zich maakt het weinig uit om gelijk aan het begin een grote "verrassing" te openbaren, maar dan moet de film verder inhoudelijk natuurlijk wel wat te bieden hebben. Die verwachting wordt niet ingelost. Het meest opzienbarende aan de film zit aan het begin. Na de verrassende mededeling dat we ons op de aarde van 65 miljoen jaar geleden bevinden, gebeurt er in de film eigenlijk niets meer dat verrast.
De film is verder vooral nogal slaapverwekkend. Af en toe word je gelukkig nog even opgeschrikt door een aardige scène, maar die scènes zijn zeldzaam. Ondanks de sfeervolle setting van de oude woeste aarde en de aanwezigheid van Adam Driver is 65 een tegenvaller.
Kondoro
Eén van de films van dit jaar waar ik behoorlijk naar uitkeek maar, het viel me verdomme toch wel echt erg tegen. De negatieve berichtgeving was al niet al te best waardoor mijn verwachtingen toch wel wat naar beneden zijn gekelderd, ik was toch best nieuwsgierig wat deze film ging brengen maar, het was inderdaad echt niet heel best om eerlijk te zijn. Waar het vooral mis gaat in deze film is het feit dat het concept wel geinig was maar het script zo ontiegelijk saai is, dat je er weer helemaal niks mee kan. Mensen die dit vergelijken met de ‘Jurassic Park’ reeks mogen ook wel even achter hun oren krabben, daar heeft deze hele film dan ook niks mee te maken. Een rip-off is het ook niet bepaald want, er kwamen maar vrij weinig dino's in voor en dat vond ik misschien nog wel het grootste minpunt want ikzelf had daar echt veel meer van verwacht in deze film. Dan wordt de hoop nog op ‘Adam Driver’ neergelegd dat hij er misschien wat van wist te maken, dat lukte aardig maar niet voldoende.
Want eigenlijk is deze film ver onder het niveau, op alle fronten zelfs. Als je dan mag beginnen bij het script daar zit de grootste valkuil, het is zo onwijs saai. De film begint wel interessant maar, voor mij iets te slecht ook. Vooral dat chlichématige gezeik daar had ik niet zo veel zin in maar, deze film zit er stampes vol mee. Het hele doel is niet zo bijzonder, en ook het verhaal op aarde de tijd terug (wanneer hij dus geland was) vond ik maar matigjes, er zat geen spanning in en het doel was niet interessant genoeg. Ook het hele overleven vond ik allemaal niet héél bijzonder, wat ik al zei ik had veel meer dino's willen zien en dat was maar matig, alleen op het einde liet men wat interessants zien, en dat was in mijn ogen echt niet voldoende.
Acteerwerk van ‘Adam Driver’ vond ik overigens wel weer prima, het is zeker niet zijn beste werk wat ik heb gezien maar hij deed het leuk. Ik blijf het één van mijn favoriete acteurs van de nieuwere generatie vinden, al bewijst hij het met deze film totaal niet. Want ook hierin vond ik hem toch wel echt ondermaats functioneren. En zo had ik eigenlijk ook niet echt bepaald iemand in deze film waar ik nou echt van omvergeblazen werd.
Het verhaal is evenmin niet boeiend, en dan moet de film het toch wel hebben van de matige en saaie actie die het beheerst, wat ook niet altijd even interessant was. Nee, deze film viel me eigenlijk vies tegen en mijn verwachten zijn niet waargemaakt. Snel vergeten en door met de volgende.
Corcicus
Dat dit een dinofilm zou worden, kwam als een complete verrassing tijdens de film. Helaas zit er nauwelijks vaart in de gebeurtenissen en zien de CGI dinosaurussen er slechter uit dan de poppen die in de originele gebruikt werden. De acteurs maken er het beste van, maar met zulk zwak script smeren ze slechts boter aan de galg.
filmfan0511
Teleurstellend, zelfs na de heel matige tot slechte reviews. Ik verwachtte hier geen meesterwerk of überhaubt een goede film van, maar ik had gewoon eens een keer zin in wat dinosaurusactie losstaande van de Jurassic Parc/World-saga. Gewoon negentig minuutjes verstand op nul en Adam Driver die tussen de prehistorische creaturen rondloopt, zonder dat het allemaal per se moet passen als een puzzelstukje binnen een grotere franchise. Maar zelfs met die minimale verwachtingen haalde ik hier bar weinig uit. De dinosaurussen maken absoluut geen enkele impact, komen amper in beeld, en zien er, als ze dan toch voorkomen, erg slecht geanimeerd uit. Ongeïnspireerd computerwerk, met geen enkele bezieling op het scherm getoverd. Dat T-Rex gevecht op het einde is te triestig voor woorden. Driver's personage schiet elke dino die hij tegenkomt overhoop, dat is het enige dat hij kan doen. Van andere personages buiten hemzelf en het kleine meisje is er geen sprake, waardoor er ook geen slachtvee in de film zit. Zo wordt het al vrij snel een heel saaie zit. De komeet die de hele film in de lucht hangt en op het einde inslaat is op zich wel een leuk idee, maar dat we als kijker via een tekstje expliciet uitleg moeten krijgen over dat het zich allemaal afspeelt op Aarde 65 miljoen jaar geleden, is dan weer heel stom. Laat zoiets toch gewoon onuitgesproken. Uitleggerige stukjes maken een film nooit beter, laat staan organisch of vloeiend.
Pluspunten? De korte speelduur, de snelle opstart, Adam Driver. Die laatste heeft weinig om mee te werken, maar is zonder twijfel wel één van mijn favoriete huidige acteurs. Een opvallende rol voor hem; meestal weet hij zich te omringen met de ene na de andere interessante auteur-regisseur. Een B-filmpje als deze zag ik hem niet snel doen, maar bon, het zal wel eens ontspannend zijn zeker.
2*.
filmkul
Matige film die gered wordt door de beperkte speelduur en daardoor net aan te pruimen is. Het verhaal is in grote lijnen best leuk bedacht. De uitwerking is wat minder en feitelijk dodelijk eenvoudig zonder enig vernuft of verrassing. Sterker nog, een aantal scenes zijn gewoon veel te gemakkelijk. Daar tegenover staan een aantal best wel spannende momenten. De film kijkt ook verder goed weg, maar houdt wel het verstand op nul. Visueel kan het net mee door. Op het acteerwerk valt niks aan te merken. 3.0
WB
Geen slechte film, maar wel eentje die je snel weer vergeet. Alles blijft een beetje op de vlakte. Hier en daar wordt er wat sentimenteels in gegooid, maar dat pakte mij niet echt. Driver is een groot acteur, dus die houdt zichzelf wel staande in zo'n productie, maar kan er helaas niet voor zorgen dat dit een 'blockbuster' wordt.
Het verhaal is op zich prima, maar de uitwerking laat wat te wensen over. Ditzelfde geldt voor de CGI; hier en daar ziet het er goed uit, terwijl er weer momenten zijn waar je gelijk ziet dat het uit de computer komt.
Na de film bleef ik toch nog zitten met wat vragen. Vooral over dat stukje tijdreizen, maar ach. Ik ben niet in slaap gevallen en heb me vermaakt.
mrklm
Wat gebeurde er 65 miljoen jaar geleden ook weer in ons heelal? Als je het antwoord op die vraag niet weet, heeft deze afgezaagde SF-actiefilm misschien toch nog een paar verrassingen in petto. Mill [Adam Driver] is de ruimtepiloot van weleer wiens dochter Nevine [Chloe Coleman] ernstig ziek is. Om de behandeling te kunnen betalen accepteert Mills een lange vlucht die echter verkeerd afloopt door een asteroïdenregen. Mills maakt een noodlanding op de Aarde en gaat de met de enige andere overlevende Koa [Ariana Greenblatt], die net zo oud is als Nevine, op zoek naar de reddingscapsule die een eind verderop is geland. Onderweg stuiten ze op de nodige, voor genrekenners bekend gevaren. Driver doet zijn best, maar kan niet op tegen een totaal gebrek aan originaliteit.
xxERWINxx
Vandaag bekeken en deze film heeft mij zeer verrast!
Een soort ruimteschip dat neerstort ergens op een planeet, de enige overlevende is dus de hoofdrolspeler denkt hij zelf, maar er blijkt nog een overlevende te zijn namelijk een jong meisje. Die zijn taal niet spreekt en andersom ook niet en dus met uitvindingen elkaar moeten zien te begrijpen
Samen gaan ze op zoek naar het overgebleven ruimteschip om van deze planeet weg te komen, onderweg beleven ze allerlei avonturen met Dinosaurussen, monsters en andere wezens, deze zagen er zeer goed uit
Het is een beetje een kruising tussen ''Prey 2022'' en ''Jurassic park'' en een beetje ''Armageddon'' achtig.
Hij verveeld nergens en dat anderen zeggen dat hij langdradig of saaie (rustige stukken) in voorkomen is niet juist.
De film zit vol spannende scenes en achtervolgingen, ook zijn de hoofdrolspeler en het meisje goed aan elkaar gewaagd, de hele film gebeurd er wel wat en als er niets gebeurd ligt toch het gevaar op de loer!
Het einde was ook zeer spannend en kwam alles mooi samen met nog een aardige verrassing!
Al met al zeer verrassend en vind ik het zeer goed gemaakt allemaal.
Jammer dat je op het laatst niet zag dat ze weer op de aarde belanden en hij op de gewone wereld het meisje ging adopteren als zijn echte dochter ..
Tegenvallende film over een man die een lange ruimtereis moet maken om zijn zieke dochtertje te redden. Allemaal al eens eerder en beter gezien. En de film is ook vrij saai. De relatie tussen de man en het meisje is clichematig en weet geen moment te boeien. Adam Driver weet dit ook niet beter te maken.
Mickey b
Viel allemaal wel beter mee dan verwacht na het lezen van de recensies hier. Ok, verhaal wat simpel: crash op planeet die onze aarde blijkt te zijn 65 duizend jaar geleden, dus tijd van dino’s. Wat wil zeggen survival. De piloot Mills en een passagier, de jonge Koa zijn de enige overlevenden van de crash. En ze spreken elkaars taal niet wat het een extra twist geeft. Op zich een grafisch leuke en ietwat voorspelbare film, maar heeft me niet verveeld. Had wel wat meer mystiek rond onze aarde verwacht. En alle dino’s blijken kwaadaardig te zijn. Popcornverhaal zonder je al te veel vragen te stellen. Al ergere gezien en toch wel een pluimpje voor Ariana Greenblatt die een geloofwaardig karaktertje neerzet zonder veel dialoog. Staat niet slecht naast Adam Driver. 3*
Jensvangoch
Tja, niet echt de film.
Zaten wel een paar goede dingen in, bijvoorbeeld de schrikmonenten. Het was een wat spannender actie film, maar bij een paar van de schrikmonenten schrok ik echt hard! Dus dat was wel leuk, maar ik vond het verhaal te langdradig. En het eindige ook hoe iedereen het verwachte denk wel. Aftiteling vond ik wel mooi, je zag hoe de aarde na de astroïde gewoon weer werd opgebouwd, dat was wel vet.
Al met al 2,5/5,0.
cantforgetyou
- 1954 berichten
Na veel negative reacties en een niet zo'n goede trailer had ik hier dus niet veel van verwacht.
Maar dat viel dus REUZE mee.
De film is geen hoogvlieger en haalt het niet bij blockbusters, zoals Jurassic World, maar de film is zeker niet slecht. Ik vond de dino's er best goed uit zien.
Ook het verhaal sprak me wel aan. Hoe zou het zijn als je als mens 65 miljoen jaar terug op aarde mag rondlopen?
Het enige nadeel was dat vreselijke irritante kind. Die haalde de film nog het meest naar beneden.
Maar met verstand op nul en een zak chips is dit zeker geen vervelende activiteit hoor!
Fisico
Dit is gewoonweg geen goede film. Het is zelfs geen leuke film. De film mist alles. We doen het voor de beestjes! Maar om nu te zeggen dat ik daar warm van werd, neen, helemaal niet. De vergelijking met de Jurassic Park franchise is misschien oneerlijk, maar Peter Jackson bvb creëerde wel een soort magie met de aanwezige dino's in zijn Kong.
Veel magie tussen de twee hoofdrolspelers was er evenmin. Driver mag dan nog zijn best doen. Het boeide me eigenlijk weinig wat er gebeurde. Er wordt hier geopperd dat de film saai is. Ik kan er me wel ergens in vinden. Ik hou het liever op vervelend.
Erg clichématig ook allemaal, de omgekeerde capsule, de geisers, wat melodramatiek, ineens een surrogaatdochter erbij, schoudertje uit de kom ... Bah!
AniSter
Tja, nu weten we in ieder geval op welke manier het 65 miljoen jaar geleden afliep met de dinosauriërs en dat Mills nog meer levens had dan een kat. Wat een verhaal. En ja, ondanks dat de film niet lang duurde was het deel in de grot het meest saai en langdradig. Mijn score zit hem zo'n beetje alleen in de animaties. Voor het overige vraag ik me nog steeds af waar ik naar heb zitten kijken.
Noodless
Ondanks hoofdzakelijk twee personages en het bekende concept best een aardige film die de kijker voldoende weet te entertainen. Je denkt meteen aan Jurassic Park en andere volgers, maar eigenlijk heeft het er weinig mee te maken buiten de dino's dan. Het gegeven hier is dat twee astronauten door de meteorieten 65 miljoen jaar geleden crashen op aarde en dus het einde van de dino's op aarde mee maken. Maar eerst moeten zij proberen te overleven aan deze monsters. De aarde lijkt vooral bevolkt door carnivoren wat het voordeel geeft van veel actiescènes om te kunnen ontsnappen. Er valt heel wat te beleven en de actiescènes zijn degelijk en duidelijk om te volgen. 6,5/10
rondh
Ik vind het eigenlijk helemaal geen slechte film. Avontuurlijk, wat actie, Dino's, science fiction. Het zit er allemaal in. Origineel is het zeker niet, maar best spannend. Film niet serieus nemen, dan is die best te bekijken waard. Ideaal om te kijken met kinderen vanaf een jaar of 10
Shadowed
Regisseurs Scott Beck en Bryan Woods leverden met Haunt een zeer vermakelijke toevoeging aan het horrorgenre af, het is dus raadselachtig hoe ze bij een film als 65 uitkomen voor de vervolging van hun samenwerking. Het geheel levert in ieder geval goed vermaak af en de wisselwerking tussen sciencefiction en avontuur loopt degelijk, maar de inhoud is inderdaad ietwat inspiratieloos. Beck & Woods stonden zelf in voor het scenario, maar ondernemen weinig om enigszins van de clichés af te wijken. Aan spanning dus een groot gebrek, je weet als kijker namelijk in principe precies wat je kunt verwachten. Dat neemt niet weg dat de film er op visueel vlak verzorgd uitziet en de actiescenes degelijk voor de dag komen, maar hopelijk mogen we Beck & Woods voor hun volgende film weer achter het horrorroer zien zitten. Extra punten voor de sfeerzetting, die prima in elkaar steekt.

Heel erg populair op HBO Max: deze tien films worden het meeste bekeken

The Whale
Drama, 2022