Genre: Thriller / Mystery
Geregisseerd door: M. Night Shyamalan
Met onder meer: Dave Bautista, Jonathan Groff en Ben Aldridge
Releasedatum: 2 februari 2023
Plot Knock at the Cabin
"Save your family or save humanity. Make the choice."
De zevenjarige Wen is met haar ouders op vakantie in een afgelegen blokhut. Op een dag ontmoet ze een man die onuitgenodigd voor hun deur staat. Hij wordt vergezeld door enkele anderen en poogt het gezin ervan te overtuigen samen de wereld te redden.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Cabin at the End of the World (BoekMeter)
- Knock at the Cabin (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Andrew's Mom
Andrew's Father
Adult Wen
Jotil (crew bioscoopreleases)
Vanaf 2 februari 2023 in de bioscoop (Universal Pictures International Netherlands)
mcdaktari
Aha, een nieuwe M. Night Shyamalan, daar ben ik altijd nieuwsgierig naar.
Duke Nukem
- 1988 stemmen
Dave Bautista lijkt de tweede Dwayne Johnson te worden, de krachtpatser die in bijna elke nieuwe actie/thriller opdraaft. Maar deze zet ik zeker op mijn te kijken-lijstje.
lars-pixar
Iemand enig idee waar en wanneer de officiële première is? Als ik het zo zie op de socials van de regisseur, M Night Shyamalan, is de beste man op tour met zijn film. Gisteren was hij in Duitsland en eerder nog Spanje en Frankrijk.
Banjo
- 2036 berichten
Iemand enig idee waar en wanneer de officiële première is? .
Donderdag 2 februari in elke Pathé denk ik..
lars-pixar
Dat is inderdaad de reguliere bioscoop release. Ik bedoelde meer de officiële première met/in aanwezigheid van de regisseur, of deze misschien ook plaats zal vinden in Nederland.
Banjo
- 2036 berichten
Ik heb geen idee maar ik weet wel dat Quentin Tarantino naar Nederland komt..
Maar goed.. even over deze film ik twijfel heel erg of ik dit weekend naar deze film ga of naar Babylon (Film, 2022)
badfans69
lang pee
Kijk hier naar uit maar krijgt verassend weinig punten op imbd toch...
Walter S.
Het idee is goed, de uitwerking een stuk minder. Het duurde al vrij lang voor ik in het verhaal kwam, maar er zit daarna te weinig ontwikkeling in, het blijft een beetje rond hetzelfde punt draaien en dat levert dus meer van hetzelfde op.
Tegenvaller, want had er wel zin in en meer van verwacht.
RedLine
Ik zat op het einde te wachten op een plottwist die nooit kwam. Maar verder prima filmpje.
Bob Gray
- 2049 stemmen
Bautista is echt heel erg goed in deze prima mystery/thriller. Vrijwel de gehele film blijf je je afvragen waar het naar toe gaat en of de apocalypse wel echt gebeurt zoals ze zeggen. Een echte twist blijft uit, maar dat is helemaal geen nadeel.
PKlijnstra
Geen hoogvlier of aanrader. Verhaal kent geen twist en sijpelt naar het einde. Cast daarintegen redelijk.
mjk87 (moderator films)
Beetje vage film die wel sfeervol gemaakt is en je als kijker wel constant in verwachting laat waar deze nu precies heen gaat, maar nooit echt weet te imponeren en mij als kijker nooit echt voor me wist te winnen. Dit is echt een film van uitersten. Enerzijds is de pacing prima en wilde ik de uitkomst weten, anderzijds vond ik de film enorm slepen omdat het lange tijd allemaal wat te vaag was waar ik niet echt in mee kon gaan. Pas richting het einde wordt dat iets beter. Acteerwerk is wisselend. Bautista is perfect gecast en zijn compagnons zijn behoorlijk, die twee partners vond ik een heel pak minder. Ik moet men hen allicht meeleven maar ze boeiden me weinig. Naar boven afgerond 3,0*.
Graaf Machine
Echt een volwaardige Shyamalan.
Waar de man in het begin van zijn carrière nogal wat hooi op zijn vork nam, is hij de laatste 15 jaar echt bezig een gedenkwaardig oeuvre van niet al te grote maar wel interessante filmpjes te maken. Een eigen kijk op de wereld heeft hij zeker, en met toch vrij minieme middelen weet hij mij telkens weer te verrassen.
Dit is weer zo'n pareltje van 'waar gaat het heen', en al is er dit keer eens geen twist, ik blijf toch geboeid kijken wat hij wil tonen.
Lekker elke twee jaar een Shyamalan, dat maakt het filmleven wat overzichtelijker.
Pecore
Leuke film. Sfeervol, een beetje vaag en vooral een heerlijk tempo. Niks geen onnodig lang opgerekte spanning naar een onbevredigende climax toe. Hier worden spijkers met koppen geslagen, knopen doorgehakt. En daarna worden er weer nieuwe spijkers met koppen geslagen. En dan nieuwe knopen.. Enfin, punt is wel duidelijk.
Aangenaam kijkvoer.
MosquitoSmasher
Eigenlijk slaat dit verhaal nergens op, maar desondanks wist de film me wel geboeid te houden. Vooral Dave acteert uitermate sterk hier, hij laat zien dat ie het echt wel kan. Liet ie met Guardians eigenlijk al zien.
De hele cast was gelukkig gewoon goed. Iets wat de film Old ECHT ten goede gekomen zou zijn. Wat een draak van een film qua acteerwerk daar zeg.
Shinobi
"Will you make a choice?"
Met M. Night Shyamalan kan het alle kanten opgaan, maar deze film is dan weer een meevaller.
Met 'Knock at the Cabin' presenteert Shyamalan het einde der tijden. Dit wordt gedaan in de vorm van vier onuitgenodigde gasten die de vakantie van Wen en haar twee vaders ruw verstoren. Om te voorkomen dat de wereld vergaat, moet het gezin namelijk onderling bepalen wie er doodgaat. De grote vraag is of dit nu daadwerkelijk de waarheid is of zijn de vier niet goed bij hun hoofd.
De spanning zit er gelijk goed in en als kijker bleef ik mij afvragen waar het allemaal naartoe zou gaan. Er wordt een intrigerend spelletje gespeeld met de kracht van overtuiging; in hoeverre kun je zoiets absurds als de waarheid aannemen? Dit wordt versterkt door de acties van de vier indringers die er geen doekjes om winden.
Het acteerwerk is in orde, waarbij het vooral fijn is om Dave Bautista eens in zo een serieuze rol te zien. De kleinschaligheid zou als een minpunt gezien kunnen worden, echter zet Shyamalan dat uitstekend naar zijn hand. Dit zorgt voor een aantal opmerkelijke scènes. Ik miste alleen wel de typische plottwist à la Shyamalan, maar dat is op zich niet erg.
Al met al een aardige thriller die wat mij betreft iets rauwer had gemogen, maar desondanks best de moeite waard is.
3,0 Sterren.
De films van regisseur M. Night Shyamalan zijn zeker niet allemaal goed. Er worden soms zeer teleurstellende verhalen en idiote plottwisten uit zijn hoge hoed getrokken. Oftewel een M. Night Shyamalan film is heel erg goed, of het is ellende. Het laatste is helaas het geval bij "Knock at the Cabin" (gebaseerd op het boek "The Cabin at the End of the World" van auteur Paul Tremblay), dat een volstrekt absurd uitgangspunt heeft, dat de grenzen van het geloofwaardige tot het uiterste tart én zelfs overschrijdt.
Tijdens een vakantie in een afgelegen blokhut in een bos, worden de zevenjarige Wen (Kristen Cui) en haar beide vaders, te weten Eric (Jonathan Groff) en Andrew (Ben Aldridge), gegijzeld door vier gewapende vreemdelingen onder leiding van de zekere Leonard (Dave Bautista), die het einde van de wereld aankondigen en eisen dat het gezin een ondenkbare keuze moet maken om om dit te voorkomen. Met beperkte toegang tot de buitenwereld, moet het gezin beslissen waarin ze geloven voordat alles verloren is.
Eric en Andrew zijn samen met hun geadopteerde dochter Wen op vakantie en hebben ergens diep in de bossen een blokhut gehuurd. Hun vredige vakantie wordt echter bruut verstoord als er een grote vreemde man, te weten schoolleraar Leonard, op Wen afkomt, die buiten sprinkhanen aan het vangen is. De man praat vriendelijk met Wen en helpt haar ook met vangen van sprinkhanen, maar geeft ook aan dat hij het jammer vindt dat hij iets ergs moet gaan doen. Als er dan nog drie vreemden, te weten Redmond (Rupert Grint), kokkin Adriane (Abby Quinn) en verpleegster Sabrina (Nikki Amuka-Bird), aan komen lopen met wapens in hun hand, raakt Wen in paniek en rent ze snel het huis in voor hulp. De vreemden weten toch binnen te dringen en beweren dat ze visioenen hebben gezien over het einde van de wereld. De enige manier om de apocalyps te stoppen is als Eric, Andrew en Wen één van hen vrijwillig opoffert. Een moeilijke keuze, want kies je voor je eigen geluk of voor het voortbestaan van de mensheid?
Het probleem van "Knock at the Cabin" is vooral het uitermate zwakke rechttoe rechtaan verhaal, dat nauwelijks weet te boeien of spannend is. "Knock at the Cabin" roept veel interessante vragen op over de echte intenties van de vier vreemdelingen (oftewel de vier ruiters van de Apocalyps) of over hun onderlinge relaties. Hoe hebben ze elkaar leren kennen? Kennen ze Andrew en Eric en manipuleren ze het koppel? Is er echt een apocalyps op komst? De setting en het idee zijn zeker interessant, maar de uitwerking laat helaas te wensen over. Echte antwoorden krijgen we niet altijd en waar we deze niet krijgen, wordt dit ook niet ondervangen door een bevredigende mysterieuze suggestie.
De film wordt helaas ook nergens spannend. Eigenlijk zou je continue van de spanning op het puntje van je stoel moeten zitten, maar de gebeurtenissen boeien eigenlijk maar weinig en de film bevat ook totaal geen verrassingen of wendingen (zelfs het einde is flauw). Op een televisie (de enige toegang met de buitenwereld) zie je wel dat er rampen (o.a. een tsunami, een epidemie, vliegtuigen die uit de lucht vallen en een storm het heftige bliksem) plaatsvinden, maar de daadwerkelijke impact is op geen enkel moment voelbaar.
In plaats van je als kijker bezig te laten houden met de vraag of er nu echt een apocalyps gaande is of niet, wordt er vooral veel gediscussieerd tussen het gezin en de vreemdelingen, waarbij de vreemdelingen steeds één van hun opofferen als het gezin geen keuze maakt op de vier momenten waarbij men moet kiezen. Er zit geen nuance in het verhaal. Hier en daar wordt er wel wat informatie gegeven, maar niets helpt de opbouw van de wereld en het verhaal.
Er zit ook bizar weinig horror in deze horrorfilm. Bij de momenten dat de vreemdelingen iemand van henzelf moeten op offeren (Redmond als eerste en Leonard als laatste) valt er niets te zien en ook bij de rampen valt er nauwelijks iets te zien te zien, hoewel het uit de lucht vallen van de vliegtuigen wel nog enigszins fraai in beeld werd gebracht. Niet dat er perse meer gorigheid in had gehoeven (het is namelijk ook een bioscoopfilm en daarin valt tegenwoordig nauwelijks meer goor te zien). Het mist echter die spanning. Geen enkel moment doet je geloven dat er ook maar iets op het spel staat. In plaats van ons te laten zien waarom de vreemdelingen gedreven worden om verschrikkelijke dingen te doen, komt er anticlimax na anticlimax.
Regisseur M. Night Shyamalan (die natuurlijk zelf ook eventjes te zien is in de film en wel op de televisie tijdens een reclame) brengt ook elementen (zoals de haat tegen homo's met o.a. Redmond die mogelijk is verbonden met een homofobe aanval op Andrew in een bar met een fles, de ouders van Andrew die het maar vreselijk vinden dat hij verliefd is op een man en de manier waarop ze Wen, die een hazenlip heeft, hebben geadopteerd) in het verhaal die via zogenaamde flashbacks te zien zijn en die daarna vrijwel niet meer van belang zijn, behalve dat het af en toe nog eens benoemd wordt. Halve ideeën worden dus de film in geslingerd zonder dat het daadwerkelijk wordt uitgewerkt.
Het hele verhaal speelt zich ook alleen af in de sfeerloze blokhut en het acteerwerk is ook bijzonder mager. Op Dave Bautista, Kristen Cui (ze maakt een lief acteerdebuut) en Abby Quinn na, is vrijwel iedereen naar de school van overacting geweest. Hun reacties zijn gewoon niet geloofwaardig. Dave Bautista laat echter zien dat hij juist wel op weg is om een prima acteur te worden die meer kan dan steeds dezelfde rollen spelen, wat hij ook niet meer wilt. Hij is als Leonard dan wel enorm, maar in feite is hij een teddybeer (hij doet niemand kwaad), die de emotie en gevoeligheid goed overbrengt. Dat is opzicht al een hele prestatie en vooral omdat de rest van de cast vooral naar elkaar schreeuwt en hyperventileert.
"Knock at a Cabin" had best een goede film kunnen zijn, maar het hele idee van "Knock at a Cabin" gaat verloren in M. Night Shyamalan's handen en laat als enige resultaat een film achter met een absurd aantal close-ups. Dat is jammer, want het concept is erg interessant. De uitvoering is echter een stuk minder dan verwacht en gehoopt.
Mr. Rock
Hier kan je anno 2023 echt niet meer mee aankomen. Apocalypsefilms zijn er al heel, heel veel en als je dat concept zo nodig nog eens op het scherm moet brengen, kom dan op zijn minst met een enigszins acceptabel plot op de proppen.
Na een aardig begin volgt een extreem voorspelbare film waardoor de spanning volledig ontbreekt. Al heel snel is precies uit te stippelen wat er gaat gebeuren, en dat gebeurt ook. Je verwacht ergens een plottwist, ook door de flashbacks, maar die blijken geen functie te hebben en de twist komt niet. Je zou denken dat de flashbacks in het leven van Andrew en Eric iets duidelijk maken over waarom juist zij de pineut zijn, maar nee, dat blijft onduidelijk.
Acteerwerk houdt niet over, Bautista overtuigt nog het meest. De wijze waarop de rampen, zoals de tsunami en de vallende vliegtuigen, in beeld worden gebracht, is ronduit lachwekkend.
Hier had best wat van gemaakt kunnen worden en de eerste 10 minuten waren veelbelovend, maar helaas bleef het daarbij. Een zwak uitgewerkt 'alleen jij kunt de wereld redden'-verhaaltje met kraak noch smaak.
Moviegooner
Als regisseur vind ik hem echt enorm matig en toen ik
''Screenplay by M.Night Shyamalan '' voorbij zag komen in de opening credits wist ik meteen; dit gaat niet goed worden. De dialogen, geforceerd acteerwerk, één van de grootste zwaktes van hem. Het haalt je totaal uit de spanning van de film. Rare introducties van de antagonisten, wat totaal niet belangrijk was voor de rest van de plot. Al dat prul ik werd er niet goed van. De protagonisten, heb je nauwelijks binding mee. Kleine meisje ook niet. Paar flashbacks is gewoon zwak. Natuurlijk wil je de vaart erin houden, maar dan hadden ze makkelijk de film kunnen beginnen net 15 min personage ontwikkeling dan had je de meeste flashbacks niet hoeven doen. De film voelde leeg aan en had zoveel beter kunnen zijn met een andere regisseur. Bijvoorbeeld een John Hyams een regisseur waar niemand over praat. Zijn werk met de camera met constante spanning, realistische menselijke personages. Met hem in de regie stoel en screenplay door een ervaren iemand in dit sub genre, dan was Knock at he Cabin vast een uitstekende film geweest.
Fisico
Shyamalan is een regisseur die ik steeds in de gaten hou. Soms een hit, geregeld ook eens een miss, zeker de afgelopen jaren. Met deze Knock at the cabin, niet te verwarren met The Cabin in the Woods (Film, 2011), heeft hij opnieuw een intrigerende film gemaakt. Zijn films zijn steeds mysterieus en hebben een bepaald idee, alleen liet de uitwerking soms te wensen over. Hier slaagt hij er opnieuw in al deze elementen samen te brengen. Dit is nog niet het niveau van zijn eerste werken, maar dit heb ik zeker gesmaakt.
Onheilsprofeten en doemdenkers, je kan ze met de social media niet meer wegdenken uit de samenleving. En in de Verenigde Staten leeft dit item nog veel meer. Een prima uitgangspunt dus voor een film. Shyamalan draait de zaken om en vertrekt vanuit de premisse dat ze gelijk hebben. Prima uitdieping van het homokoppel ook met die flashbacks en de vooroordelen waarmee ze geregeld te maken hadden. Daarnaast komt de onvoorwaardelijke liefde en puurheid van hun relatie voor hun gezinnetje naar boven.
De film staat en valt bij de kracht van overtuiging. In dat opzicht zou je de film spannend kunnen noemen. Ikzelf had als kijker toch steeds het gevoel dat de vier vreemdelingen oprecht en eerlijk waren. Geen heuse plottwists deze keer. De CGI liet hier wel wat te wensen over met de branden en de vliegtuigen, maar dat is ondergeschikt. Belangrijker vond ik het introduceren van het Apocalyps verhaal met de Four Horsemen. Boeiend!
mcdaktari
Ik vind Knock at the Cabin, toch wel weer een hele mooie film van M. Night Shyamalan. Deze vind ik wel bij zijn beste horen. Het is dan misschien niet constant aktie, maar het verhaal sprak mij in ieder geval wel aan. Het was het wachten wel waard. Dus weer een aanrader voor de liefhebbers van M. Night Shyamalan zijn films.
Alathir
Ik vind single location films en home invasion wel een top thema in films, maar dat blijkt dit dus niet helemaal te zijn. Wat dat betreft is het ergens origineel, maar eigenlijk ook wel behoorlijk ver gezocht. Geen idee waarom een Dave Bautista in een film als dit meespeelt. Goed voor hem natuurlijk dat hij ook voor zulke projecten gevraagd wordt natuurlijk. Niet enkel als krachtpatser wordt gekarakteriseerd.
Shyamalan is een regisseur die altijd wel met iets origineels komt en tegenwoordig zijn zijn scripts iets minder "buitenaards" qua dialogen. Vroeger vond ik ze vaak niet vloeiend overgaan. Geen slechte film maar hij heeft er al leukere gemaakt.
joolstein
Regisseur M. Night Shyamalan maakt al jaren van dit soort mysterie-thrillers, soms met een vleugje Sf of horror, en ze zijn altijd wel op een of andere manier prettig te bekijken (als er actie in zijn films zit daarentegen...Oef) Voor deze baseerde hij zich op het boek “The Cabin at the End of the World” van Paul Tremblay. Een wat atypische home invasion-film. Vier alledaags uitziende mensen met zelfgefabriceerde wapens staan voor de deur met de boodschap: het vakantievierende regenbooggezin moet een offer brengen, een van hen moet sterven. Ze mogen zelf de keuze maken wie dat gaat zijn. Doen ze dat niet, dan breekt de Apocalyps uit. Zijn dit werkelijk de ruiters van de apocalyps of domweg vier wappie-mafkezen? Het resultaat is verrassend en dat is natuurlijk wel zo leuk. Vanaf de eerste minuten is het ook spannend. Het bevat wat wreedheden maar deze worden alle veilig uit beeld gedaan. Verder wel weer een prima filmpje!
AniSter
Bij een film van Shyamalan kun je het verloop wel zo'n beetje van te voren inschatten: 95% van de tijd geen idee waar het over gaat, in de overige 5% een soort van uitleg en na afloop zoiets van 'waar heb ik nu eigenlijk naar zitten kijken?'. In vergelijk met deze vond ik The Village (2004) toch een van zijn betere. Shyamalan waant zichzelf een beetje de Hitchcock van de mysteriefilm aangezien hij ook in deze film weer even zijn gezicht moet laten zien; deze keer als presentator in het TV-programma aan het begin van de film. Twee scenes waren voor mij maar de moeite waard: de tsunamigolf en de vallende vliegtuigen. Voor de rest vond ik het maar een matige, af en toe zelfs komische vertoning met een niet al te beste cast. Gezien de aandacht die voorafging aan het verschijnen van deze film had ik er veel meer van verwacht.
UmbraVitae
Had hier toch beduidend meer van verwacht, ook omdat ie elders (oa op IMDb) het horror-label krijgt en dat is het totaal niet, het is indd veel meer een 'red de mensheid' film, waarbij de rampen zelf naar de achtergrond geduwd worden en er soort van "mysterieus" gedoe heerst tussen de "indringers" en het homokoppel met hun adoptiekind met her en der de flashbacks (niet echt positief bedoeld). Het is allemaal zo voorspelbaar, het bracht echt té weinig spanning en mysterie met zich mee, dat het bij deze ook de genres thriller en mysterie niet goed weet te integreren en je vooral achterbijft met een wat lauw en teleurgesteld gevoel. M. Night Shyamalan heeft zeker al toppers afgeleverd in dit genre, maar eveneens ook pak minder werk. Deze is niet zo slecht, maar gewoon te minnetjes, daarom iets tussen een 4 en een 5je.
Een typische M. Night Shyamalan film die veel belooft en uiteindelijk niet alles op bevredigende wijze kan inlossen, maar ik moet zeggen dat het concept en de uitwerking ervan me wel bevielen. Dave Bautista doet het goed in de hoofdrol als ogenschijnlijk gestoorde doemdenker die een bizar plan heeft opgevat om de wereld te redden. Met weinig middelen effectief in elkaar gezet, hier en daar geholpen door enkele spectaculaire scenes, toewerkend naar een degelijke, zij het niet helemaal geslaagde finale.
mrkos
Knock at the Cabin
M. Night Shyamalan films zijn vaak hit or miss en deze kon er mee door, maar was zeker niet zijn beste film. De film werd helaas nergens echt spannend. Voor mij moet een thriller op z'n minst een beetje spanning met zich meedragen. Het verhaal was wel redelijk origineel en vloog voorbij. Je vraagt je gedurende de film steeds af of die 4 'home invaders' de waarheid vertellen of dat ze gewoon gek zijn. Ook had ik wel een twist verwacht, maar die bleef uit. Wel tof dat Dave Bautista als nette en beleefde leraar gepresenteerd werd. Een keer wat wat anders voor de big guy. En hij deed het wat mij betreft uitstekend. Wen, de dochter van het stel, vond ik ook erg sterk overkomen.
3 sterren.

Netflix-thriller 'Knock at the Cabin' stormt de hitlijst binnen: 'Dit bevalt goed'

In de ban van 'Leave the World Behind' op Netflix? Hier vijf goede films over een apocalyptische wereld

Horrorfilm 'Knock at the Cabin' van M. Night Shyamalan nu te zien: 'Eén van zijn beste films'

Deze veelbesproken films verschijnen binnenkort in de bioscoop

The Whale

Dungeons & Dragons: Honor among Thieves
Fantasy / Avontuur, 2023

Babylon
Komedie / Drama, 2022
gebaseerd op boekoffercabinegeloofend of the worldapocalypsehuisinvasielhbtpost-credits sceneadopted childone takeadopted daughter homo themashot on filmhomosame sex relationshipreligious symbolism