• 9.375.650 stemmen

Genre: Thriller

Geregisseerd door: Lucky McKee

Met onder meer: Stephen Lang, Marc Senter en Liana Wright-Mark

Plot Old Man

"Beware the enemy within."

Een wandelaar is verdwaald in het bos. In het gebied stuit de man op het huisje van een grillige, oude en teruggetrokken man. Wanneer de verdwaalde wandelaar binnen wordt gelaten, beginnen de twee een hartelijk gesprek. De aard van hun ontmoeting neemt een gevaarlijke wending als het duidelijk wordt dat ze allebei een angstaanjagend geheim verbergen.

avatar van Cinefiel_1

Cinefiel_1

Ook in Nederland?

avatar van macrobody

macrobody

3 acteurs, 1 actrice en 1 locatie. Dan moet het wel een heel goed verhaal zijn. Dat was het dus niet. Wel aardig, maar niet spectaculair. Dit past veel beter in het theater.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Stephen Lang laat hier zien dat hij echt goed kan acteren. Het is ondanks dat er niet heel veel gebeurd toch een film die mij wist te boeien. En dat kwam voornamelijk door het goede acteren van Stephen Lang. Ik verwacht dat vele "Old Man" niet heel goed zullen vinden omdat er weinig actie in zit. Je moet er voor in de stemming zijn, dan is het best wel een aardig filmpje maar beslist geen hoogvlieger.

avatar van anoniempje28

anoniempje28

Stephen Lang is een enorm getalenteerde acteur , dat is ook de reden dat ik deze film wilde zien.

Maar helaas , ik vind deze film zwak , het verhaal is niet erg origineel , er gebeurd bijna niks , eentje die ik snel zal vergeten

avatar van mrklm

mrklm

Een oude kluizenaar [Stephen Lang] wordt wakker in verwarring en zoekt koortsachtig naar Rascal, zijn enige gezelschap. In plaats daarvan klopt een jonge man [Marc Senter] aan. De twee brengen enige tijd met door met elkaar in deze toneelmatige thriller waarvan je de verrassende ontknoping al ruim van tevoren aan kunt zien komen. En dat ontneemt veel van het kijkplezier. Lang is goed, Senter matig.

avatar van Rickyman

Rickyman

Hey leuk, een nieuwe McKee.

Mijn interesse is toch wel gewekt

avatar van schumacher

schumacher

Om van in slaap te vallen.

avatar van joolstein

joolstein

Ik heb een zwak voor de films van regisseur Lucky McKee. Hij bezit een opvallende kwaliteit en wist mij dus te verblijde met een paar heerlijke horrorfilms! De laatste jaren is de regisseur iets meer opgeschoven naar de Thrillers maar altijd wel met net dat beetje extra!

Een oude man schrikt wakker in een vaal rode union suit en begint te zoeken naar zijn "Rascal", die hij beschuldigt van ontrouw. Dan wordt er op de deur geklopt...het is een jonge man genaamd Joe die verdwaald is, in het bos. Is Joe zo onschuldig als hij eruitziet? Is de oude man gek, gevaarlijk of gewoon heel voorzichtig? En wat doen deze twee eigenlijk zo ver weg van alles? Het publiek krijg slechts druppeltjes informatie, nooit echt wetend wie het kan vertrouwen.

Een film met een verhaal op één locatie brengt uiteraard met zich mee dat je het budget beperkt kan houden! Nadeel is dat als je ook maar twee acteurs gebruikt er moeilijkheden kunnen ontstaat om een ​​film boeiend te houden. De cijfers liegen er dus weer eens niet om! (filmkijkers van vandaag willen grote cast of overvloedige decors) McKee speelt daarmee tenminste niet op het veilig met de film! Het is dan misschien te klein of te ingehouden maar de film weet de klus wel op een competente manier te klaren!

Natuurlijk zijn er enkele elementen die misschien wat strakker hadden kunnen worden opgepoetst, maar zeker de eerste 40 minuten levert het heerlijk geweldig werk. De oude man is bovengemiddeld goed uitgeschreven, waardoor het acteerwerk van Stephen Lang, het personage consequent boeiend weet te houden. Marc Senter doet wat hij moet doen (de naïeve jongen) en deed dat ook gewoon goed! De onthulling kwam misschien iets te vroeg in de film waardoor het verassende wat wegebt maar het was wel de hele tijd vermakelijk! Ja deze film is zoveel leuker dan veel van die middelmatige bioscoophorrorfilmpjes!

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Heb deze film nu toch al even in mn bezit, maar ben er voorlopig nog niet aan gekomen, mede door de lage score, zowel hier als op IMDb minder dan 5/10, op Rotten Tomatoes krijgt ie dan nog redelijke 61% op de tomatometer, maar weer amper 51% vh publiek.

Stephen Lang ken ik vooral als The Blind Man uit Don't Breathe (Film, 2016) en Don't Breathe 2 (Film, 2021) waarbij ie toch sterk was in zijn rol.

Lucky McKee misschien eerder een "kleinere" regisseur, maar wist ie me zeker te bekoren met de sterke film The Woman (Film, 2011) (8/10) en verder met 2 films waaraan meer dan 10 regisseurs meewerkten, nl Tales of Halloween (Film, 2015) (8/10) en Deathcember (Film, 2019) (7/10).

Dus moet ik deze zeker een kans geven, want denk maar aan de vrij recente (2021) film El Páramo (Film, 2021) , deze kreeg ook overall lage scores, terwijl ik deze echt goed vond, samen met een schaars MM publiek, waaronder joolstein en zijn recensie bij deze film is extra meerwaarde en stimulans om deze thriller te kijken

avatar van joolstein

joolstein

UmbraVitae schreef:

Dus moet ik deze zeker een kans geven, want denk maar aan de vrij recente (2021) film El Páramo deze kreeg ook overal lage scores, terwijl ik deze echt goed vond, samen met een schaars MM publiek, waaronder joolstein en zijn recensie bij deze film is extra meerwaarde en stimulans om deze thriller te kijken

Géén Garantie natuurlijk hé! De twee Don't Breathe-films deden het voor mij minder...Smaken kunnen verschillen! En zoals ik al aangaf kan ik het werk van regisseur Lucky McKee goed hebben! May (2002) is een zeer grote favoriet maar ook The Woods (2006) was voor mij een voltreffer. Het is nu eenmaal zo dat horror qua waardering niet altijd een gemakkelijk genre is! De lage scores zeggen nogal eens niets! De film III (Film, 2015) bezit ook een turkey-score maar tussen de recensies zitten ook 4-en, vierenhalve en 5-en, het bleek dan ook een bijzonder goede film te zijn! Misschien in het geval van El Páramo, speelt het ook nog mee dat het op Netflix staat !?

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

joolstein schreef:

True en een geluk maar, 't zou anders maar saaie bedoening zijn e

'May' 2002 en 'The Woods' 2006, beide nog niet gezien, maar ff in mn Plex-bibliotheek gekeken en heb ze beide, ja ik moet nog zoveel zien

Ja wat El Páramo betreft speelt zeker mee dat ie op Netflix staat, dat passeert dan de mainstream massa, die vaak te kortzichtig en klein v geest zijn.