• 9.377.648 stemmen

John Wick: Chapter 4 (2023)

Actie / Thriller | 169 minuten

Genre: Actie / Thriller

Alternatieve titels: John Wick 4 / JW4 / John Wick: Chapter 4 - Baba Yaga

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Chad Stahelski

Met onder meer: Keanu Reeves, Donnie Yen en Bill Skarsgård

Gesproken taal: Engels, Spaans, Latijn, Russisch, Frans, Japans, Kantonees, Italiaans, Arabisch en Duits

Releasedatum: 23 maart 2023

Plot John Wick: Chapter 4

"No way back, one way out."

De strijd tussen John Wick en de High Table blijft voortduren. De prijs op het hoofd van John Wick lijkt steeds meer te stijgen. Van New York tot aan Parijs en van Osaka tot aan Berlijn, John zal het op moeten nemen tegen de sterkste tegenstanders tot nu toe.

DreamTech schreef:

geweldige actie film let niet op die domme reacties van sommigen hier je weet wat je kan verwachten ze gaan hem zelf wel eerst zien en dan afraden lekker makkelijk gewoon kijken 1 actie rush !!

Voor iemand die al 15 jaar op deze site zit volgens je account snap je echt bar weinig van hoe deze site in elkaar steekt

Vervelend zeg, een afwijkende mening. Nee, dan ben je dom.

Walter S. schreef:

dat hij onkwetsbaar is maakt het toch een stuk minder leuk totaal geen spanning want hij overleeft toch alles 50 man staan klaar om hem te grazen te nemen en ze wachten alle 50 keurig op hun beurt om afgeslacht te worden in plaats gewoon alle 50 tegelijk te schieten dan is het dag john wick nee lijkt me niks vond de eerste twee delen ook al niks !!

Wel grappig dat dit betoog komt van iemand met een Kill Bill film in zijn top 10

The Oceanic Six schreef:

John Wick heeft verder geen verhaal, het is een aaneenschakeling van dit soort scenes.

Dat is bij Kill Bill niet het geval.

Daarnaast zit dat met JW vergelijkbare in KB1 en staat KB2 in mijn top 10. Maar dan nog.

Wordt overigens wel tijd om mijn top 10 eens te verversen zie ik.

Walter S. schreef:

Dat is bij Kil Bill niet het geval.

Wordt overigens wel tijd om mijn top 10 eens te verversen zie ik.

Daar ging het niet over. Jij klaagde over onverslaanbare John Wick die moeiteloos 50 man om legt en die vijanden wachten ook allemaal af. In Kill Bill 1 zit precies zo'n scène, in Japan. Ik vond het gewoon grappig.

John Wick kijk je niet voor realisme of verhaal.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

The Oceanic Six schreef:

Da’s 1 scène tegenover 4 films.

jacobine_rodijk schreef:

Da’s 1 scène tegenover 4 films.

Idee blijft hetzelfde.

avatar van Thorongil

Thorongil

Goede film, maar minder dan de vorige delen. Mag voor mij de afsluiter zijn.

The Oceanic Six schreef:

John Wick kijk je niet voor realisme of verhaal.

Ga jij nou bepalen waar ik het over heb?

Ik heb het over JW films die alleen maar uit dat soort scenes bestaan en dat ik daar weinig aan vind. Ook bij Kill Bill 1. Maar KB1 is zoveel meer dan die ene scene. JW niet

Kill Bill 1 staat ook niet in mijn top 10 he? Dus het punt wat je probeert te maken klopt sowieso niet.

Walter S. schreef:

Ga jij nou bepalen waar ik het over heb?

Ik heb het over JW films die alleen maar dat soortvscenes zijn en dat ik daar weinig aan vindt. Ook bij Kill Bill 1. Maar KB1 is zoveel meer dan die ene scene. JW niet

Ik quote letterlijk je woorden in die post.

The Oceanic Six schreef:

Ik quote letterlijk je woorden in die post.

Maar het punt wat je wil maken slaat nergens op want KB1 staat niet in mijn top 10.

avatar van Materny

Materny

Teleurstelling van het jaar, deze nieuwe Terminator film. Uit een raam van 4 hoog vallen, geschept worden door drie auto's, een trap van 100 treden afdonderen, kogelregens instappen; het deert Neo allemaal niet. Maar i.t.t. bij de Matrix of een Terminator film kun je dat nog plaatsen, hier totaal niet.

Choreografisch pure armoede, de vechtscenes duren tig lang en slaan nergens op. Boeven zijn zo dom dat ze netjes 1 voor 1 hun beurt afwachten en vervolgens met pistool en al op iemand afrennen i.p.v. te doen wat je behoort te doen met een pistool... Mensen worden geëxecuteerd in een nachtclub en mensen blijven vrolijk door dansen. Op de Champs Elysee krijgen we een scene van 8 minuten waar de rotonde constant in puin wordt geschoten en auto's crashen, maar iedereen blijft braaf rondjes doorrijden alsof er niks gebeurt. Op een van de meest toeristische hotspots in Parijs krijgen we een eindduel, maar geen burger of toerist te zien....afgehuurd?

En de Gendarme was op sabbatical gedurende de verwoesting van Parijs zeker...

Ik viel van verbazing in verbazing hoe slecht dit was. Die vent met zijn hond en de blinde assassin deden ook maar voor spek en bonen mee, kon er helemaal niks mee. Jammer, want ik kon zeker deel 1 heel goed hebben.

1.5* voor bad guy Bill Skarsgard

avatar van RedLine

RedLine

Cinematografisch, sfeer creëren, de muziek en kleurgebruik is echt prachtig gedaan, van de bovenste plank.

Een bepaalde scene is de film deed mij heel erg denken aan de game genaamd Hotline Miami, dit was ook weer genieten.

Leuke rol voor Scott Adkins ook, herkende hem eerst niet en werd er later op geattendeerd door een vriend.

Bill Skarsgård, de grootste miscast net zoals Tom Hanks in Elvis met zijn accent.

De eerste anderhalf uur ongeveer was het echt fantastisch en daarna zakte het in op alle vlakken. Maar toch weer een heel goed vervolg in de franchise.

avatar van K. V.

K. V.

Deze gisteren als teambuilding kunnen bekijken en was aangenaam verrast. Vond deze een erg goed vervolg.

De film zat weer propvol actiescènes, maar er zaten ook wel wat rustiger en af en toe ook grappige momenten in die ook wel een aangename afwisseling was. Vond de cast ook goed en het (weinige) verhaal kon me ook wel boeien. Ook de sfeer in de film zat goed. Het einde vond ik ook passend en mooi.

Verder zag de film er weer erg goed uit met toffe locaties (discotheek).

Het was een mooie afsluiter van de reeks en misschien ook wel de beste.

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2048 stemmen

Erg sterk vierde deel, samen met het eerste deel wel mijn favoriet moet ik zeggen en dat had ik niet verwacht.

De lengte zit soms een beetje in de weg maar is uiteindelijk ook wel gerechtvaardigd. De gevechten zijn zoals bekend in deze reeks over de top en gestyleerd, meer van hetzelfde maar erg goed gedaan. Wat ik altijd het beste vind van de Wick reeks is de geweldige casting. Hoop karakter acteurs in kleine bijrollen, en ook dit deel heeft met Skarsgard, Donnie Yen, Clancy Brown en Hiroyuki Sanada weer een erg sterke cast.

Het overhead shot in dat pakhuis in Parijs is misschien wel de sterkste scene uit de gehele reeks

Erg fijn

avatar van Splinters

Splinters

Walter S. schreef:

Zo. Dat is een lange zin.

avatar van Willz

Willz

Gare film alleen de actie scenes zijn leuk.

Echt weer een knaller van een.film . Maar het verschil tussen 1 en 4 is wel erg groot. In deel 1 is het verhaal en de oplossing heel duidelijk . (Just kill ) maar 3en 4 is voor MIJ en beetje minder . Zeker niet slecht ,maar anders.

avatar van basek

basek

Materny schreef:

En de Gendarme was op sabbatical gedurende de verwoesting van Parijs zeker...

1.5* voor bad guy Bill Skarsgard

Net gezien en ik ben het helemaal met je eens. Zeker wat betreft die vechtscènes. En dan moest er ook telkens een tweede shot in het hoofd terwijl die persoon al helemaal dood was. De eerste 2 uur en 50 minuten dacht ik, wat een belachelijke film. 1,5* Wel regelmatig mooie shots. De laatste 10 minuten geef ik er nog een halve bij. 2* dus.

avatar van schram101

schram101

De beste actieserie die er is?

Johnathan vecht zich opnieuw een weg door verre oorden met talloze badguys. Dit vierde deel is ook met afstand het langste deel en hoewel het iedere minuut vermaakt is zo’n speelduur natuurlijk wat overdreven. Gelukkig is juist de tweede helft van de film de betere. De actie in Berlijn en Parijs zijn van waanzinnig niveau zoals we die kennen van de franchise. Snoeihard, strak gemonteerd en vooral heel veel. Daartegenover staat de akte in Osaka die weinig vernieuwend is. Ook de geheimzinnige High Table is in Chapter 4 niet heel vernieuwend meer. Ondanks de toevoeging van de toffe Skarsgard die een fijne badguy neerzet.

Al met al kun je concluderen dat Stahelski opnieuw een toffe film heeft neergezet, maar dat de serie niet onuitputtelijk is.

avatar van Binnetie

Binnetie

Shinobi schreef:

"Just have fun out there."

Toen ik in 2014 het eerste deel zag, had ik nooit verwacht dat men dit zou kunnen uitbouwen tot een enorme franchise. Nu zijn we inmiddels aanbeland bij het vierde - en vooralsnog laatste - deel, spin-off 'Ballerina' en tv-serie 'The Continental' zijn nog onderweg. En ik kan niets anders dan er met volle teugen van te genieten.

Dit vierde deel gaat verder waar 'Parabellum' ons achterliet. John Wick is bezig om zijn wonden te likken en zint op wraak. Zijn doel is om The High Table te verslaan, opdat hij weer zijn vrijheid terugkrijgt. Uiteraard gaat dit niet zonder slag of stoot en krijgt hij te maken met de nodige tegenstand.

Het simpele plot is een goed excuus om Wick over de hele wereld te laten reizen. Daarvoor vormen Osaka, Berlijn en Parijs de perfecte locaties om lekker los te kunnen gaan; wat een grootse decors zeg. De kleurrijke karakters die hij steeds ontmoet zijn bovendien een leuke aanvulling. Met name Donnie Yen als de blinde Caine is een meesterlijke aanwinst te noemen.

De actie zelf is grootser dan ooit tevoren. Als kijker kun je niets anders dan genieten van de kundig in elkaar gezette gun fu choreografie. Het is duidelijk te merken dat deze scènes langer en uitgebreider in beeld worden gebracht. Dit levert zonder meer een aantal toffe sequenties op, zoals de overhead actie à la 'Hotline Miami' en de hectiek rondom de rotonde bij de Arc de Triomphe. Dat Wick zowat alles lijkt te overleven, neem ik graag voor lief aan.

Al met al is 'Chapter 4' een prima afsluiter van deze reeks. Door de degelijke pacing heb ik niet eens iets gemerkt van de lange speelduur. Wel even blijven zitten bij de eindcredits voor een extra scène.

Dikke 3,5 sterren.

Ik heb de extra scène gemist, wat gebeurde er? Iets van een opening naar een eventueel 5e deel ofzo?

avatar van Shinobi

Shinobi

Binnetie schreef:

Nee, meer naar een spin-off. Je ziet hoe Caine naar zijn dochter loopt, maar voordat hij haar bereikt, lijkt hij aangevallen te worden door Akira.

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2048 stemmen

Bob Gray schreef:

Erg fijn

Nog even over nagedacht maar dit vind ik veruit de beste van de reeks. De set pieces zijn geweldig gefilmd en de cast is geweldig. Als je dan leest dat Keanu Reeves 90% van zijn eigen stuns zelf deed dan kan je daar alleen maar je hoed voor afnemen, ook al heeft ie qua tekst het minste te doen van alle 4 de delen.

Geweldige afsluiter en zit te denken om nog eens naar de bios te gaan.

Ben benieuwd of de nieuwe MI hier over heen kan gaan qua actie film.

avatar van egelhunter

egelhunter

John Wick films daarvoor ga je kijken voor de actie. En dat zit helemaal goed in deze film.

Geweldige over the top actiescènes. Zeker de scènes in de discotheek en in Parijs. Heb weer genoten, de bijna 3 uur vond ik niet vervelend.

Verstand op nul.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

De koek is inmiddels toch wel aardig op in dit vierde deel. En dat zeg ik als liefhebber van actiefilms en iemand die deze reeks een warm hart toedraagt. Het probleem met de John Wick serie ligt dan ook aan een aantal fundamentele punten. Allereerst neemt het verhaal neemt zichzelf veel te serieus, terwijl het totaal niet pakkend is of aansluit bij het type film. Zo'n High Table plotje en de vrijheid van John Wick dienen horen slechts als kapstok te dienen voor een aaneenschakeling van enerverende actiescènes, maar de film rekt hier veel te veel tijd voor uit, waardoor de film continue stil valt. Als je met een statisch duel afsluit, begrijp je als regisseur echt niet wat je publiek wilt zien. Daarnaast zijn er bij elk deel in deze reeks veel bij-personages zonder karakter uitdieping of achterliggende motivatie, waardoor ze aanvoelen als inwisselbaar en een lege huls. In dit deel is dat bijv. Mister Nobody. Wie is hij, wat drijft hem en waar komt hij vandaan? Zijn hele personage is inwisselbaar en had geschrapt kunnen worden. En ook Keanu Reeves zelf acteert weer extreem stroef. Veel verder dan "Yeah" en "I'll kill everyone" komt zijn personage vaak niet. Nu weet ik dat je een film als dit niet kijkt voor het verhaal, maar op deze manier rechtvaardigt het de lange speelduur ook niet. Daarnaast zorgt zijn onverwoestbaarheid ook niet voor medeleven of überhaupt een spanningsboog voor de kijker. Toen het gevecht op de trap begon richting het einde was ik al lang uitgecheckt, want de actiescènes zijn niet divers genoeg om dit drie uur pakkend te houden. Gelukkig zijn er nog sterren als Donnie Yen en Scott Adkins die wél beseffen in wat voor vermomde pulp ze eigenlijk spelen, want zij weten de nodige flair en energie in deze film te injecteren. Stahelski doet zijn best om het met nunchucks, voertuigen en incendiary ammo nog een beetje afwisselend te houden, maar Reeves zijn eigen beperkte kunnen zorgt uiteindelijk voor de zoveelste close counter ontwapening, Judo worp en headshot.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Dansfilm. Ik schreef al zoiets bij de derde film en is eigenlijk ook nu weer van toepassing. Deze film gaat veel meer om het in beeld zetten van actie en de choreografie dan dat de actie daadwerkelijk reëel of zelfs maar een beetje geloofwaardig moet zijn. Als je de film zo bekijkt is dit ding best genietbaar. Want die actie zit goed in elkaar op dat vlak en is afwisselend genoeg en gedoseerd genoeg waardoor de lange scènes (er zitten in feite 3 grote lange actiescènes in) niet vervelen en blijven boeien. Visueel prachtig soms en af en toe leuke ideeën (dat shot van boven in. Alleen die luchten in de laatste scène bij de Sacre Coeur (en waar was de schemer?) zien er graflelijk uit.

Enfin, film 4 alweer. Ooit begon de reeks vrij simpel met een man die wraak wilde voor de dood van de hond, maar ondanks een verwijzing daarnaar zijn we daar heel ver vanaf inmiddels. Er is een hele wereld omheen gebouwd (en een fanschare waarvan ik me afvraag hoeveel fans de verwijzing naar de montage uit Lawrence of Arabia herkennen) maar die wereld wordt gebracht met een sérieux alsof een nieuw evangelie verkondigd wordt. En dat beeld vloekt wel een beetje met het geweld dat verre van serieus te nemen is. En vaak genoeg valt de film ook wat stil en gaat eigenlijk nergens over. Ook schurk Skarsgard lijkt eerder uit een Bond-film weggelopen te zijn dan echt bij deze film te horen (met dat suiker en die koffie in het begin al).

Enfin, echt spannend wordt de film niet. Opwindend ook nauwelijks. En er had makkelijk 30 minuten uit gekund (die Mr. Nobody had niemand gemist). Reeves kan nog steeds niet acteren maar gelukkig zijn de bijrollen wel prima bezet en maken eigenlijk allen een veel betere indruk. Donnie Yen is een fijne toevoeging. 3,0*.

avatar van wwelover

wwelover

Erg verrast door de hoge rating. Ben geen fan, maar vond dit veruit de slechtste van de vier. Slecht verhaal, slechte dialogen, Reeves houteriger dan normaal en het werd zo absurd ongeloofwaardig dat het lachwekkend was

avatar van Master Blaster

Master Blaster

De minste van de 4 maar nog steeds zeer vermakelijk.

Vond "Killa" een aangename toevoeging aan de film
Het minpuntje vond ik toch wel de echte over de top aktie. John Wick is gewoon niet kapot te krijgen De vorige films waren nog enigszins realistisch.
Erger me ook steeds aan dat alle bad-guys steeds dezelfde kleren aanhebben en de als John met bijvoorbeeld een mes te werk gaat zijn tegenstanders dan ook ineens geen wapens meer hebben. Dat is jammer als de gevechten zelf er wel "realistisch" uitzien.

Morpheus en Nobody voegen weinig toe.

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

Te lang. Actiescenes in Osaka en Berlijn mogen er zijn maar de actiescene bij de arc de triomph steelt de show met de een na de ander die vol tegen een rijdende auto word gesmeten. "De trap op" scene duurde gewoon te lang.. De humor is misplaatst en na de zoveelste block arm, ontwapen, tik op je smoel, armklem, heup worp en headshot heb ik het wel gezien. Dragons breath ammo wel vette scene..

Qua acteren is Reeves by far de slechtste. Atlinsz Yen en Skarsgard dragen de film. Nee.. hij mag afgelopen zijn.

avatar van El ralpho

El ralpho

Those who cling to death; live. Those who cling to life; die.

Dit nieuwste deel is allang niet meer fris of origineel meer, het verhaal kan mij gestolen worden en het realisme is ver te zoeken, maar omdat de actie van het allerhoogste niveau blijft heb ik wederom genoten van dit vierde hoofdstuk. Met name een scène die van bovenaf geschoten was maakte een diepe indruk op mij en vond ik hoogst indrukwekkend. Hoewel ik de finale wat matig vond omdat ik na alles wat John Wick meegemaakt heeft hij op deze manier aan zijn einde komt behoorlijk ongeloofwaardig vond, is het verhaal wel de laatste reden waarom je naar deze franchise kijkt.

Met een speelduur van bijna 3 uur ontkom je er soms niet aan dat de actie toch wat herhalend en eentonig word, en de regisseur maakt een aantal keer de fout door soms een grens over te gaan met schade die John Wick op loopt. De film wordt hierdoor soms een parodie op zichzelf en ik had het geloofwaardiger gevonden wanneer John voor dit vierde deel als een soort Robocop was teruggekeerd. Als je dan toch over de top aan het gaan bent kan dat er ook nog wel bij.

Hier is niet voor gekozen en de stijl is hetzelfde als in de voorgaande drie delen. Iets wat mij beter bevallen is dan ik dacht aangezien ik de actie na het zien van deel drie aardig eentonig begon te vinden. Ook hier is dit soms het geval, waardoor ik denk dat het goed is wanneer de reeks de komende jaren met rust gelaten word. Gelukkig lijkt dit gezien de finale, de komende jaren ook te gebeuren, maar mochten ze ooit nog een vervolg maken, laat meneer Wick dan ook maar herrijzen uit zijn graf. Zonder Keanu Reeves zal de reeks wellicht toch minder goed te behappen zijn.

avatar van Walter White

Walter White

Weer een geweldige John BabaYaka Wick aka Boogeyman film heb alle delen in de bioscoop gezien het verveeld nooitHet is meer dan een actie film, in werkelijkheid is het kunst

Om film zo te maken het is knap. En gelukkig is er een Nobody in dit deel van de film☝️