Genre: Actie / Thriller
Alternatieve titels: John Wick 4 / JW4 / John Wick: Chapter 4 - Baba Yaga
Verenigde Staten / Duitsland
Geregisseerd door: Chad Stahelski
Met onder meer: Keanu Reeves, Donnie Yen en Bill Skarsgård
Gesproken taal: Engels, Spaans, Latijn, Russisch, Frans, Japans, Kantonees, Italiaans, Arabisch en Duits
Releasedatum: 23 maart 2023
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot John Wick: Chapter 4
"No way back, one way out."
De strijd tussen John Wick en de High Table blijft voortduren. De prijs op het hoofd van John Wick lijkt steeds meer te stijgen. Van New York tot aan Parijs en van Osaka tot aan Berlijn, John zal het op moeten nemen tegen de sterkste tegenstanders tot nu toe.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- John Wick: Chapter 4 (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Shimazu
Akira
Killa
Dick Starbuck
Oke niet nadenken qua geloofwaardigheid. Gewoon verstand op nul en genieten. Maar toch valt de film vies tegen. Acties/gevecht scènes top maar sommige scènes duurde gewoon te lang. Vond de film ook geen fijne 'flow' hebben. Sowieso had de film een half uur korter gekund denk ik. En Mijn verwachtingen waren vrij hoog mede door de goede recensies, maar het viel me helaas tegen. Persoonlijk de minste deel van de vier. 2,5 ster
SexyThing
Die actiescènes zijn echt wel heerlijk om naar te kijken
Lange speelduur vond ik totaal niet erg.
Keanu Reeves is een TOP acteur & heeft dit nogmaals bewezen
(Alle acteurs waren trouwens goed).
Verhaal zat er niet zoveel in (toch niet moeilijk om te volgen).
Gezien dat de regisseur (Chad Stahelski) zich nu zal bezig houden met: Ghost of Tsushima!!!
Heerlijk, laat maar komen
pamela200
Een natte droom van elke munitie handelaar. Zeker 20000 losse flodders zijn verspild. Ik heb ze geteld. Kunnen er paar minder of meer zijn. Laat het duidelijk zijn het is geen romco! De oorsprong ligt nog steeds bij zijn autodiefstal en dood van zijn puppy die hij had gekregen van zijn net overleden vrouw in deel 1? Door wraak werd hij slaaf van de High Table en ging zo diep dat een terugkeer naar het normale leven waar John zo naar verlangde niet meer mogelijk was. Het is eten of gegeten worden. Veel actie. Klim de de trap van 222 treden en flikker er dan 3 x vanaf. Werd een beetje eentonig. Het einde zal ik niet verklappen. Het wachten is op deel 5. 4 points
Ps om de film te begrijpen raad ik aan om de eerdere delen te zien.
badfans69
Phantasm
Film met genoeg actiescene 's, prima mee vermaakt vanmiddag in de bios.
predator
- 1954 stemmen
De gevechten zijn prachtig in beeld gebracht en Reeves is nog steeds in vorm. De film is wel erg aan de lang, zeker omdat de verhaallijn mager is.
Vanavond dan eindelijk kunnen zien na een klein weekje vertraging, maar het was gelukkig het wachten best waard.
John Wick 4 is puur popcornvermaak zonder enige vorm van realisme of terughoudendheid. En hoe erg ik me ook heb vermaakt, ik heb met dat gebrek aan realisme wel een probleem als het je zo extreem in het gezicht word gedrukt als hier. In de vorige films zat nog enig verhaal, maar deel 4 is gewoon een bijna drie uur durende wraakfilm waarom Wick meer slachtoffers maakt dan Rambo in zijn gehele franchise samen. En dan blijkt dat een overdaad van iets nooit goed is, zelfs niet als het stijlvol in beeld gebrachte actie is. Bij kill nummer 200 geloof je het wel, zeker omdat ze grotendeels met een pistool of mes worden gemaakt, niet al te spectaculair en dus ook weinig spannend. Gelukkig neemt de film in het laatste uur nog een extra versnelling en gaan ze helemaal los met meer gevarieerde actie waarbij ik de minutenlange shoot out vanuit boven-perspectief met de explosieve kogels echt gigantisch gaaf vond.
De actie speelt zich af in Osaka, Berlijn en Parijs en die afwisseling was wel weer aardig. Osaka toont de klassieke stijl, Berlijn de rauwe underground scene en Parijs heeft weer de wereldberoemde trekpleisters. Schijnbaar is de Parijse politie wel even op vakantie als er tientallen doden vallen bij de Arc de Triomphe om eens wat te noemen. Wat ik al zei, het gebrek aan een beetje realisme is af en toe toch wel awkward. Half Parijs is omgelegd, maar schijnbaar vind niemand het de moeite om de daders te vinden. Verder duren diverse actiescènes ook gewoon te lang, neem de shoot out in Parijs richting het einde op die hele lange trap.
Maar het blijft wel een John Wick film, dus heel spectaculair en grof. Keanu Reeves zegt weinig, maar wat is die man cool zeg. Hij trapt, slaat, steekt en schiet zich drie uur lang richting het einde toe en het is zeker niet vervelend die rit te volgen. De film had van mij zeker een half uur korter gemogen, maar het ziet en klinkt allemaal wel zo goed dat het ook weer geen straf was. Deze hele reeks is gewoon heel vermakelijk en ik ben benieuwd of er nog een vervolg komt. Ze kunnen met dit einde alle kanten op. En na de eindcredits volgt nog een momentje waar ook wel perspectief nog in zit richting een spin-off. Prima film, niet eens de beste Wick film, dat is deel 3 nog voor me.
Captain Pervert
Waarom nou nooit eens in Drachten, Braunschweig en Arenys de Mar? Worden de Parijzenaars er ook niet een keer zat van dat elke week wel één of ander Hollywoodclubje een nieuwe film komt opnemen waarin hun stad wéér wordt neergezet als drugs hotspot, terroristen ontmoetingsplaats voor mensenhandelaars of schuiladres voor terroristen?
Ik vind het ook een beetje minachting van de kijker. Okay, zo'n Wick-film komt er wel mee weg, maar ook wat 'normalere' films spelen zich altijd af op domme toeristische plekken.
Daarom is zo'n film als Sneekweek ook zo verfrissend. Wat de BBB-stemmer ervaart als kloof tussen stad en platteland, zie je ook in films terug. Frankrijk is zoveel meer dan Parijs. Duitsland is zoveel meer dan Berlijn. Net als Amerika meer is dan New York en Los Angeles. Ironisch genoeg zijn al die grote steden qua cultuur ook totaal niet representatief voor het land (behalve Osaka dan
Apster
Stijl boven inhoud is wel van toepassing op deze film. Geweldige actiescènes en ideeën en Stahelski lijkt met elk vervolg meer ethistiek te brengen in de Wick series. Het realisme moet je ook echt met een flinke korrel zout nemen, de wereld van John Wick is een universum met andere regels en autoriteiten om het zo te zeggen.
Visueel zeer fraai dus Film kent een aantal hoogtepunten in Osaka en Parijs met geweldig in beeld gebrachte actiescènes. Die van bovenaf gefilmd is er trouwens eentje om in te lijsten. Stahelski is duidelijk fan van oude film klassiekers. Een Laurence Fishburne die een lucifer uitblaast gevolgd door een zonsopkomst, een mooie ode aan Lawrence of Arabia. Het spaghettiwestern einde is ook zeer fraai.
Het beste deel tot nu toe wat mij betreft. Ben niet zo van de vervolgen of reboots maar laat deel 5 maar komen.
Sjarel
Wat een irritante film
Goed, je weet dat er veel gebeurd in zo'n film..
Maar eigenlijk gebeurd en helemaal niet veel,.
Geen goede verhaal lijn ,alleen kogels die van begin tot eind langs je heen vliegen...
Halverwege de film vroegen we ons af wat we eigenlijk aan het doen waren..
Toch maar blijven zitten tot het einde...
De eerste 2 vind ik redelijk tot goed.. 3 en 4 ronduit slecht..
Dit is alweer de vierde actiefilm over John Wick welke ik afgelopen vrijdagavond in de bioscoop heb gezien (het was best druk in de zaal) en je zou denken dat de reeks zijn beste tijd heeft gehad, maar Keanu Reeves is nog steeds de actieheld van het moment. En "John Wick: Chapter 4" vind ik misschien wel de beste "Jofhn Wick" film tot nu toe (niet qua verhaal, maar qua actie), ondanks dat de film bijna drie uren duurt en dat inclusief een korte extra scène (m.b.t. tot de blinde Caine en Akira die wraak komt nemen) na de gehele aftiteling (het was wel een lange zit om op de extra scène te wachten, want de aftiteling duurde circa 10 tot 15 minuten). Normaal gesproken verlaat ik vrij snel de bioscoopzaal, maar dit keer verliet ik hem als allerlaatste.
In "John Wick: Chapter 3" (ook destijds in de bioscoop gezien) zien we hoe John Wick (Keanu Reeves) in het Continental hotel van New York toch een lid van "The High Table" vermoordde. Door deze daad werd hij vogelvrij verklaard en kreeg hij het predicaat Excommunicado. Er werd een premie van 14 miljoen dollar op zijn hoofd gezet. Zijn vriend en manager van Continental New York, te weten Winston (Ian McShane), gaf hem een uur voor dat zijn Excommunicado inging.
In "John Wick: Chapter 4" zien we hoe John Wick in Marokko nog een lid van The High Table omlegt. In New York worden hotelmanager Winston en zijn conciërge Charon (Reddick) op het matje geroepen bij een hoog lid van "The High Table", namelijk de Marquis Vincent de Gramont (Bill Skarsgård). Hij straft Winston omdat hij John een uur had gegeven. Hij ontneemt hem al zijn rechten, vernietigt het hotel en doodt zijn conciërge en vriend Charon.
De Marquis gaat terug naar zijn woonplaats Parijs, waar hij als een soort zonnegod in weelde leeft. Door chantage geeft hij de blinde Kung-Fu specialist en oude vriend van John, te weten Caine (Donnie Yen), opdracht om Wick te vermoorden. John Wick heeft zich verscholen bij zijn vriend Shimazu (Hiroyuki Sanada), de Continental manager in Osaka. Als Caine en de persoonlijke bodyguards en killers van de Marquis in Osaka arriveren weet John te ontsnappen. Daarbij krijgt hij onverwachte hulp van premiejager Tracker (Anderson), die zich Nobody noemt. John keert terug naar zijn vriend Winston in New York, die hem uitlegt welke bijna onmogelijke weg hij moet afleggen om weer als vrij man te kunnen leven.
De makers hebben door wat de fans willen, namelijk meer vechtpartijen, meer kogels en nog meer vijanden. John Wick heeft echt iedereen kwaad gekregen en werkelijk alle huurmoordenaars zitten achter hem aan. En dat betekent overweldigend veel actie. Ondanks dat de film gevuld is met wel heel erg veel vechtscènes, zit er nul herhaling in. Regisseur Chad Stahelski weet precies hoe hij iedere vechtpartij vernieuwend moet maken. Zo zal menig actieheld jaloers zijn op de scène waarbij John Wick met scheurende banden in Frankrijk over de drukke "Arc de Triomphe" drift, schiet en vecht. Wat daar afspeelt is eigenlijk nauwelijks te bevatten en realistisch is het allemaal niet. Maar dit is een actiefilm voor de liefhebbers van het genre en "John Wick: Chapter 4" blaast kijkers drie uur lang omver.
Het bloedvergieten vindt buiten Frankrijk ook plaats in Marokko (daar vallen de minste slachtoffers), Japan (in Osaka) en Duitsland (in Berlijn). New York is natuurlijk ook weer van de partij, maar daar vindt eigenlijk geen bloedvergieten plaats (wel komt daar Charon, gespeeld door de recent gestorven Lance Reddick, aan zijn einde). De locaties zijn niet alleen visueel schitterend, de omgevingen spelen ook een rol in hoe de actie op desbetreffende plek verloopt. Het Japanse "Osaka Continental Hotel" barst van de ninja's met zwaarden en introduceert de geweldige bijrol van Donnie Yen als de blinde Caine en verder zien we ook veel grote en sterke mannen in pakken met Dr. Marten's schoenen. Terwijl de ondergrondse nachtclub in Duitsland bijvoorbeeld gebruik maakt van het flikkerende licht, een feestende menigte en gigantische waterval-muren.
Parijs is de klap op de vuurpijl en was schitterend gekozen als laatste locatie met o.a. de al eerder genoemde "Arc de Triomphe" en de erg hoge trappen naar de "Sacré-Coeur", die op het einde een geweldige en actievolle trappenscène (waarbij John Wick o.a. helemaal van de trappen afrolt) oplevert. De choreografie van de verschillende actiescènes zijn in alle glorie te aanschouwen. Je mond valt bijna open tijdens de "one take", waarin John Wick verschillende kamers afgaat (waarbij hij ook een gaaf vuurwerk schietend geweer gebruikt) terwijl de camera hem van boven onafgebroken volgt. Het lijkt haast een videogame, zo strak en bijzonder in beeld gebracht.
De drie uur durende film is ongetwijfeld wat aan de lange kant. Er zijn maar zoveel manieren hoe je iemand door zijn hoofd kan schieten voordat het eentonig wordt. In de drie voorgaande films heeft John Wick een indrukwekkend totaal van 306 mensen gedood (164 in deel drie) en in dit deel komt hij in de buurt of gaat hij er zelfs overheen. Een tiental lichamen minder en de speelduur trimmen naar tweeënhalf uur had het eindresultaat misschien kunnen verbeteren. Het is maar goed dat de actie altijd overzichtelijk blijft, want zodoende zit je nooit met ergernis te kijken.
Buiten de fraaie actie tilt ook de cast de film naar een hoog niveau en dan doel ik niet eens zo zeer op Keanu Reeves, die het wel gewoon goed deed en zoals altijd een man is die erg weinig woorden nodig heeft, maar vooral op martial arts icoon Donnie Yen. Hij steelt iedere scène als de blinde huurmoordenaar Caine en zijn personage heeft belangen, vanwege zijn dochter Mia, die groter zijn dan John Wicks wil om te leven en geeft de film een diepere laag waardoor het verhaal pakkender is dan de gemiddelde actiefilm.
Verder zien we in goede rollen Hiroyuki Sanada (als Shimazu die een oude vriend is van John Wick en die de manager is van het "Osaka Continental Hotel"), de Japans-Britse pop superstar Rina Sawayama (als Akira die de dochter is van Shimazu en in het Osaka hotel weet ze met haar vecht skills te imponeren), Ian McShane (als Winston die tot nu toe in iedere John Wick film te zien was en die natuurlijk de manager is van het hotel in New York, hij is in alle scenes de rust zelf), Shamier Anderson (als een premiejager tracker die samen met een herdershond, die ook voor wat humor zorgt en zeker als hij / zij op iemand plast, opereert onder de naam "Mr. Nobody". De reden dat hij John Wick helpt in plaats van te vermoorden is omdat hij vindt dat de premie van 14 miljoen nog niet genoeg is), Laurence Fishburne (die als koning Browery van de daklozen in New York op straat en in de metro leeft en hem zagen we ook al eerder in de "John Wick" franchise) en Scott Adkins (die onherkenbaar is opgemaakt als Killa, een vette zwetende Duitse crimineel met een paar gouden tanden en een voorliefde voor poker). Hij deed me denken aan "Fat Bastard" uit "Austin Powers: The Spy Who Shagged Me (1999)".
Verder hebben Lance Reddick, Clancy Brown, Sven Marquardt (die alleen maar zegt "I am Klaus!"
), Natalia Tena en Bill Skarsgård verdienstelijk rollen en hoewel Bill Skarsgård één van de hoofdrolspelers is, kon hij me niet echt overtuigen als de sluwe, harteloze en altijd goed geklede Marquis, die wel wat weg heeft van een James Bond-achtige schurk. Zijn hoogtepunt was de scène waarbij hij een mes in de hand van "Mr. Nobody" slaat en waarbij deze moet kiezen om het mes eruit te halen met zijn andere hand of juist eruit te trekken met de hand waarin het mes zit
Dit was ook de meest grove scène om te zien, waarbij de meerderheid van de zaal er ook hoorbaar van gruwelde (vooral natuurlijk de vrouwen).
"John Wick 4" zet de gemiddelde, standaard actiefilm te kijk met oog voor detail én toewijding voor de kunst van goed gechoreografeerde actie. Ondanks dat het verhaal niet hoogstaand is, blijft het verhaal boeien omdat John Wick een onmogelijke klus moet klaren om uit dit leventje te ontsnappen, terwijl de tegenslagen zich blijven opstapelen. Alles werkt naar een zeer bevredigend eind toe dat de "John Wick" franchise op de kaart zet als moderne actieklassiekers van hoge kwaliteit.
P.S. hoewel John Wick op het einde lijkt te bezwijken aan zijn verwondingen en begraven wordt naast zijn vrouw onder toezicht van Winston en Bowery King, zal er ongetwijfeld nog wel een "Chapter 5" volgen en ook zal dan de extra scène na de aftiteling wel duidelijkheid verschaffen.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11917 berichten
Na alle positieve verhalen viel dit toch wat tegen, de minste film uit de reeks. Ik miste de motivatie van John, het was nu echt een hele zooi stuntmannen erop afsturen en knallen. Ging al vrij snel vervelen en dat was wel het laatste wat ik had verwacht bij een John Wick-film. En ik wil best wat geloofwaardigheid inleveren bij een film als deze maar dit ging wel heel erg ver, zo vaak als John dood had kunnen zijn. De mystiek rond het hotel was ook zo goed als niet te zien, jammer. Evengoed mooi gemaakt, ouderwetse stunts, en Keanu Reeves kan niets verkeerds doen. 3,5*
Erikb99
En wat vond ik er nou van:
Natuurlijk komen de “usual suspects” terug in deze film. Ian McShane als Winston, de helaas dit jaar overleden Lance Reddick als Charon en Laurence Fishburne als Bowery King. Maar daar blijft het niet bij. Ook een aantal nieuwe gezichten/karakters komen erin voor. Zoals Shamier Anderson als Mr. Nobody die een aparte vreemde rol heeft met zijn trouwe viervoeter zijn hond, en de fantastische Hiroyuki Sanada als Shimazu. Maar diegene die het meest in het oog springt is wel Donnie Yen als Caine, wat zet die man een mooi karakter neer zeg. Verder is het verhaal natuurlijk vrij simpel, High Table jaagt op John en vice versa. John Wick 4 is puur popcornvermaak met onrealistische acties. Is dat erg? Echt niet! Het geweld en de gevechten worden weer erg goed in beeld gebracht, maar daar staat de reeks inmiddels ook wel om bekend. Bill Skarsgård als de bad guy Marquis de Gramont kwam ook goed uit de verf. Aanrader? AB-SO-LUUT!!! Daar waar ze in 2014 klein begonnen hebben ze nu een mooie wereld geschapen waarin van alles gebeurt. En ja er is een end-credit filmpje.
Foose
Yeah.
Heel erg leuk, maar nu mag het toch wel gaan stoppen. Het is goed dat ze verder breien op een goed concept maar het was me al bij al wat te veel van hetzelfde. Weinig vernieuwends en vaak vond ik de actie beter in deel 1 & 2. Ook die scène op de Champs Elysées vond ik er toch losjes over en veel te langdradig.
Maar.. wel enkele enorme hoogtepunten zoals het hotel en de gevechten in Osaka, idem die scène in dat oud herenhuis waar er een tijdlang van bovenaf gefilmd werd. Of elke scène waar Reeves gewoon droog een vraag of opmerking beantwoordt met "yeah" is de max. Hoe cool is die kerel wel niet?
Donnie Yen vond ik overigens wat miscast als blinde "superheld".. voor mij werkte het niet. Had veel liever gehad dat Sanada wat meer in beeld kwam, die man heeft tenminste charisma net zoals Fishburne en McShane.
Zeker een goede film, beter dan nummertje 3 zelfs, maar het is nu toch wel genoeg geweest vind ik.
Haha, ik zat hier ook al aan te denken. Hoe lang moet het in een John Wick film duren voordat er iets van handhaving komt opdagen? Die lijken gewoon niet te bestaan in dit universum. Criminele organisaties die zich manifesten voor de grootste toeristische trekpleisters. Of erin, zoals het radiostation in de Eiffeltoren. Overigens een duidelijke knipoog naar the Warriors. Ik kreeg gelijk zin om die film weer te kijken.
Verder erg onnozel inderdaad. In deze film dansen ze vrolijk door en blijven ze op terrasjes hun koffie leuten ondanks dat mensen voor hun ogen bruut worden afgeslacht
John Wick 4 is net zoals de voorgaande delen een brute actiefilm. Ondanks dat Keanu Reeves wellicht een tikkeltje oud wordt voor deze films, want zijn gevechten zagen er ondanks dat het allemaal echt ontzettend bruut was toch wel redelijk ingestudeerd uit. Althans, zo zag het eruit. Terwijl juist Donnie Yen zijn actie er veel vloeiender uitzag. Er zit een houdbaarheid op Reeves zijn fysiek en die lijkt nu bereikt te zijn.
Verder een te lange film waarbij elke actie setpiece wel minimaal een kwartier duurt. En daar kan ik over het algemeen niet zo goed tegen. Het mag wel wat kordater en straight to the point. En hier sleept het vaak maar voort. Na 10 minuten heb je het wel gezien. Het gaat maar door en door en in plaats van 1x zoals in normale actiefilms heb je dit in John Wick wel een keer of vijf. Ik moet hierbij wel zeggen dat het er allemaal adembenemend uitziet. Elk shot is om door een ringetje te halen en vooral de veelal benoemde setpiece in Parijs is echt fantastisch geschoten van bovenaf met de "Dragon Breathe" vuurwerkkogels. Dat het style over substance is wordt duidelijk wanneer het publiek domweg door blijft dansen of op een terrasje blijft zitten wanneer er om hen heen de lijken om de oren vliegen. Dit had wel een tikkeltje minder gemogen. Dit haalt mij uit de film en gaan dan net over de grens van het toelaatbare voor mij.
Verder lijkt deze film vooral gemaakt om spin-offs te maken. De man met de hond voegt eigenlijk niks toe en lijkt vooral in de film te zitten om een zijsprong te maken. Uiteraard is de set-up na de aftiteling ook duidelijk.
Ben wel benieuwd wat ze met John Wick 5 willen doen. Want er lijkt weinig ruimte voor Keanu Reeves omdat John Wick het loodje legt, tenzij we in het verleden gaan duiken. Het voelt als een afgerond verhaal.
- 11957 berichten
Onbegrijpelijk! Wie verzint zo iets? Gooi het eerste uur in de prullenbak en de film wordt op alle vlakken beter. Je mist ook niks, dat niet in een montage van 2 minuten kwijt kunt.
Krappe 3,5
Geldt dit niet voor de hele film? Je hebt 60 minuten plot. De overige 100 minuten wordt gespendeerd aan grote actiescènes. Zowel in het eerste uur als in alles erna. Dat hele the Warriors stuk duurt ook bijna een half uur. Had je ook makkelijk eruit kunnen knippen.
Precies dit ja. Het eerste uur van de film is niet duidelijk minder. De hele film had gewoon beter ge-edit moeten worden. Tig scenés hadden minuten ingekort kunnen worden en in totaal had je er zo een uurtje uit kunnen snijden.
Ik hou best van hersenloos vermaak qua geweld, maar niet 3 uur lang. Dan zet ik liever Rambo uit 2008 op of Commando met Arnie. Die stoppen dit in 90 minuten.
- 11957 berichten
Maar dat laatste anderhalf uur was een coherent verhaal over een duel en de weg ernaar toe. Dat stuk ervoor was ruis.
En 90 minuten vind ik wel een lekkere speelduur. Maar goed, de trappen scene had wel spectaculair der gemogen dan.
- 11957 berichten
Heb er nog eens over nagedacht. Eigenlijk bestaat John Wick 4 uit 3 grote actiescenes. Osaka, Berlijn en Parijs. Europa is goed vertegenwoordigd in dit deel. In elke fase wordt hij met een sterkere opponent geconfronteerd. De blauwdruk van Game of Death is evident.
Het gevecht in Osaka vond ik toch een beetje een herhaling van de gevechten die we ook al in deel 2 en 3 hadden gezien. Een expositie ruimte met veel glas, neon en video. Het ziet gelikt uit met veel gesmijt door glazen panelen en mooie reflecties, maar conceptueel voegt het niks nieuws toe.
In Berlijn wordt hij geconfronteerd met een tegenstander van formaat. Letterlijk. Vind het altijd geweldig om te zien hoe souplesse en massa samen kunnen gaan. Het decor is een disco met het thema hemel en hell. Veel smijtwerk van boven naar beneden, voor, water en geweld. Vond dit een erg fijne sequence. Met name door de bad guy. Daarbij stond er ook echt wat op het spel.
Dan volgt Parijs. Daar valt de actie uiteen in drie verschillende fases. Eerst een geweldige scene in de straten van Parijs. Soort combinatie van frogger en Heat. Al vond ik de shoot out in het uitgaanscentrum toch wat raar aanvoelen met de Bataclan in het achterhoofd. Maar goed prima scene en ook wel vernieuwend. De vette knipoog naar The Warriors was leuk, al werd die me net wat te vaak herhaald.
Daarna volgde het hoogtepunt. De shoot out in het huis met die fantastische gun die vuur spuugde. Leuk ook dat dit op een originele manier (van boven) in beeld werd gebracht.
Tot slot de trappendcene. Die viel wat tegen. Haalde nergens het energieniveau van bijvoorbeeld The Raid of Ong Bak waarin eenzelfde route wordt gevolgd. Het idee was natuurlijk leuk. Zeker omdat hij opnieuw moest beginnen, maar het leek wel slsof de choreograaf een writers block had. Vooral de tweede keer. Dat leek wat afgeraffeld, terwijl je juist daar level up gemoeten had.
Het eind was leuk, had echter eerder moeten stoppen. Met John Wick die op de trap ineengezakt zat. Een open eind spreekt mij sowieso altijd meer aan en dan hoef je ook geen rare kunstgrepen uit te halen voor een deel 5.
Enfin op basis van deze analyse ben ik dus van mening dat het hele Osaka stuk niet gehoeven had en dat het en der het drama verkort had kunnen worden. Zo’n concept van het duel heeft niet meer dan 3 minuten uitleg nodig.
De gewonnen tijd, geld en energie had beter naar een vetere choreografie en 100 extra figuranten op de trappenscene kunnen gaan.
mjk87 (moderator films)
.Enfin op basis van deze analyse ben ik dus van mening dat het hele Osaka stuk niet gehoeven had.
Ik vond dat nu net het fijnste stuk, juist vanwege dat visuele aspect. Ik vond Parijs (behalve in dat huis met dat heerlijke shot van boven) een pak minder.
schram101
Eigenlijk helemaal met je eens, behalve dit laatste. Ik had liever iets minder kanonnenvoer gezien en iets meer tegenstanders met een gezicht.
Ik ook. Dit was nu zo generiek. Of er nu 200 of 500 dood zijn gegaan, ik zou het niet eens meer weten.
En de meeste kills waren ook vrij saai, van dichtbij met het pistool of met een mes. Ik zie liever wat meer zichtbaar geweld met bloed en breuken. The Raid heeft veel brutere actie dan deze John Wick 4.
Op een gegeven moment werd het net komedie, kwamen er weer 20 man aan hollen die 10 seconden later dood waren.
- 11957 berichten
Je had er een soort RRR gevecht van kunnen maken. Waarbij die zich letterlijk de trap op DOOR 100 man heen moet vechten.
Hoe dan ook, met de trap had meer gedaan kunnen worden.
Miraramon
Zeer slecht, veel actie maar ook echt teveel! Knap als je neergeschoten gestoken en van hoog valt en dan nog op kan staan , over de top dus. . Wazige verhaallijn
Duurt ook veel te lang. Het is dat ik het laatste deel wilde zien als afsluiting maar met moeite erdoorheen gekomen.
Civillian Supreme
Grappig, veel van de kritiek die ik zie terugkomen is dat het een overdaad aan actie is en maar door blijft gaan. Ten eerste denk ik dan, heb je de andere films niet gezien?!
Deel 1 in wat mindere mate, beter gebalanceerd maar 2 en zeker 3 hadden dat ook. Ik had dat ook veel meer bij deel 3 dan bij deel 4. Daarom had ik er bij het zien van de trailer niet heel veel vertrouwen in maar ik ben toch zeer aangenaam verrast.
Bijna de hele film een glimlach op mijn gezicht gehad, leuke karakters, goede actie, prachtige beelden en een voor mij niet storende speelduur.
Dus ik snap de kritiek wel een beetje maar vond dat bij 3 storender.
Als ik een paar puntjes mag aangeven dan vind ik het persoonlijk een beetje jammer dat Wick niet iets meer de dialoog aangaat, vooral in de rustigere scenes. Ik weet dat het bij zijn karakter hoort en ook dat hij een missie heeft en er verder geen woorden aan vuil wil maken maar toch....
Met name met Winston had ik gezien wat er gebeurde aan het einde van 3 iets meer dialoog verwacht.
Mijn andere punt is dat het jammer is dat er niet meer martial arts in zit met mooie vechtbewegingen zoals idd in The Raid/The Matrix. Dit is voornamelijk jiu jitsu/Judo en schieten van zeer dichtbij. Dat is wel repetetief maar wat dat betreft ook wel weer in lijn met de andere films.
Keanu kan dat namelijk wel ook al is hij niet de jongste meer.
Dit vond ik trouwens ook bij die laatste Mortal Kombat, weinig memorabele gevechten.
Voor mij is dit wel 4,5 ster.
GMember
Heel bijzonder dat dit deel hoger scoort dan voorgaande delen.
Het hele mystieke rond de High table is totaal verloren gegaan, Laurence Fishburn die totaal geen enkele toegevoegde waarde had in de film. En Bill als de Markies......Nee, niks maar dan ook niks paste in dit deel. Zelfs de vechtscenes gingen me ontzettend vervelen.
Heel jammer, had er zeker meer van verwacht.
Richardus
Fantastisch.
Dit vierluik vind ik het beste dat ik qua actiefilm ooit zag, vooral omdat het zichzelf en de wetten van film totaal niet serieus neemt maar de actie en het verhaal wel.
Ontzagwekkende stunts.
Geweldige choreografie van gevechten en actiescènes.
Cameravoering en regie bij vlagen verbijsterend.
De humor op zoveel manieren (mn ín de actie) erg goed aanwezig, ook in ronduit absurde situaties.
Casting perfect, heerlijke typetjes (I am Klaus. Legend.)
Production design heerlijk stijlvol (en zelfs dat over the top en met humor, zie hoe die urnenplek of monument aangekleed is, come on haha).
Scenarisch klassiek, solide en bevredigend vooral het, voor zo'n veelluik erg moeilijk einde; eenvoudig aangepakt, hulde.
En vooral boordevol inconsistenties, debiliteiten, leuke ranzigheidjes zodat de lol van het maken er vanaf spat.
"Just have fun out there."
Precies. En dan zó???!!!!! Ik zie hier nooit iets overheen gaan. Ik kijk uit naar de dvd box.
Oh, en James Bond is een pussy. Ha!
Richardus
Goh, ik heb niet zo onder adrenaline gezeten door een film sinds ik Raid 1 & 2 achter elkaar in de bios zag, en ik naar huis ben gefietst op de 8e versnelling terwijl m'n fiets er maar 7 had

John Wick: Chapter 3 - Parabellum
2019

John Wick: Chapter 2
2017

John Wick
2014

Alle delen van de explosieve 'John Wick'-reeks zijn binnenkort te streamen op Videoland

Wees er snel bij: Netflix verwijdert binnenkort de best beoordeelde 'John Wick'-film

'John Wick: Chapter 4' is nu te streamen op Netflix: 'Daar waar je dacht dat het niet gekker kon'

'John Wick'-franchise keert terug, maar dan zonder John Wick

20 Days in Mariupol