• 9.376.964 stemmen

John Wick: Chapter 4 (2023)

Actie / Thriller | 169 minuten

Genre: Actie / Thriller

Alternatieve titels: John Wick 4 / JW4 / John Wick: Chapter 4 - Baba Yaga

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Chad Stahelski

Met onder meer: Keanu Reeves, Donnie Yen en Bill Skarsgård

Gesproken taal: Engels, Spaans, Latijn, Russisch, Frans, Japans, Kantonees, Italiaans, Arabisch en Duits

Releasedatum: 23 maart 2023

Plot John Wick: Chapter 4

"No way back, one way out."

De strijd tussen John Wick en de High Table blijft voortduren. De prijs op het hoofd van John Wick lijkt steeds meer te stijgen. Van New York tot aan Parijs en van Osaka tot aan Berlijn, John zal het op moeten nemen tegen de sterkste tegenstanders tot nu toe.

In Film > Nieuws > John Wick: Chapter 4 (2023):

Staat voor 24 maart 2023 op de planning.

Instagram

avatar van bart007bond

bart007bond

Zo lang nog

Kondoro

Ik heb hier weer ouderwets zin in!

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 23 maart 2023 in de bioscoop (Independent Films)

Vette poster

avatar van schram101

schram101

Wauw. JW is hard op weg de beste actiereeks ooit te worden. Wat ziet dit er weer lekker uit zeg..!

avatar van The Oceanic Six

trailer

Dit gaat weer heel vermakelijk worden.

Kondoro

Ik vond die andere poster wel een stuk vetter.

avatar van shugenja

shugenja

161 minuten mijn god allemachtig. Ik word er erg droevig van als je de lijst nieuwe releases bekijkt. Allemaal vervolgen alles is een franchise tegenwoordig. Zonde ik ga hier mijn tijd niet aan verspillen, al zouden wij eens wat avontuurlijker worden als bioscoop bezoeken dan was het snel afgelopen met scream 6/john wick 4/creed III/fast and furious 9 damn als je erover nadenkt dan is er gewoon voor meer dan 1 miljard gespendeerd aan fast en furious. Weet je hoeveel toffe film je had kunnen maken voor dat geld.. Dus sla John Wick 4 over joh. Ze stoppen anders nooit.

Volledig mee eens, haat aan die creatieve maar wel dure armoede.

Kondoro

Ik ga de film overslaan, op verzoek van shugenja.

avatar van ghostman

ghostman

Ik ben helemaal klaar voor Chapter 4 , Ballerina en dan Chapter 5 , kom maar op ... !

avatar van rainmist

rainmist

'John Wick: Chapter 4' heeft een speelduur van bijna drie uur - MovieMeter.nl

MM voorspelt: "vaste acteur Keanu Reeves kruipt naar alle waarschijnlijkheid voor de laatste keer in de huid van de huurmoordenaar".

avatar van ghostman

ghostman

rainmist schreef:

En dat is absoluut niet waar . Keanu Reeves gaat sowieso minstens nog 1 keer John Wick spelen in Ballerina - IMDb .

Bovendien heb ik ergens gelezen dat ze ook enkele scenes voor Chapter 5 tegelijkertijd met Chapter 4 hebben gedraaid .

Ik ben dol op deze films , omdat audiovisueel deze films ( vol prachtige warme neonkleuren ) mij heel erg doen denken aan de films van Michael Mann en dan vooral aan Blackhat (2015) . Vanzelfsprekend zijn de John Wick-films inhoudelijk erg zwak , onrealistisch en missen alle logica . Maar als je gewoon ouderwets vermaakt wilt worden en veel actie wilt zien , moet je deze films zeker zien .

avatar van HearHear

HearHear

Knallende actie & Keanu Reeves op zijn best!!

De beste van de 4, maar ook wel de beste actie film in jaren

Actie scenes die langer dan 10 min duren, heerlijk camera werk!!!

Acteurs die top acteren, waar Keanu Reeves het beste van zichzelf heeft.

Verhaal zat ook goed in elkaar, geen saaie momenten (ook al is er een lang speelduur).

Voor mij zeker en vast 1 van de beste films in jaren, heel erg genoten van deze film!!!

Zeker nog een 2de keer gaan kijken. Dikke 4,5 sterren!!!!

Gezien op Belgian special screening

avatar van Freakje554

Freakje554

Blij dat ik deze film nu al heb kunnen zien

& wat voor een film!!

Knallende actie, mooie beelden, sterk acteerwerk & goed verhaal.

Ik ben al altijd fan geweest van de John Wick films, maar deze is zonder twijfel de beste.

Speelduur van bijna 3 uur, was zeker geen probleem. (dit was de enige twijfel voor mij).

Zal niet veel vertellen over deze film, ga hem gewoon zien & beleven zou ik zeggen

Heb deze gezien in IMAX, nu wachten op de spin off: Ballerina

Persoonlijke TOP 4:

1. John Wick 4

2. John Wick

3. John Wick 2

4. John Wick 3

avatar van Binnetie

Binnetie

Ik heb alleen deel 1 gezien. Kan ik dan deel 4 kijken, of mis ik dan essentiële dingen voor het verhaal?

avatar van The Oceanic Six

Binnetie schreef:

Wat details vermoed ik, maar het blijft een basis actiereeks. John Wick is huurmoordenaar, werkt volgens de code van een organisatie en dat is het wel een beetje.

Leuke reeks, sowieso de moeite om de eerdere delen te checken.

avatar van Film Pegasus

John Wick blijft een sterke franchise. Vooral door de continuïteit van een groot deel van de cast en crew. Het 4e deel is bijna 3 uur lang, toch wel stevig voor dit genre. Ideaal voor de bioscoop!

Wick is back (yeah!, he's back!) en dat zullen we geweten hebben. De man blijft cool. De opbouw, sfeer en ontzag bij de tegenstanders van John Wick uit het eerste deel zijn helaas wat vervaagd. In de plaats krijgen we meer van deel 2 en 3 met vooral indrukwekkende, lange en harde actiescènes waarbij alles en iedereen er aan moet. Deel 4 is dus zeker niet het beste deel, maar het is opnieuw mooi gedaan. En als je houdt van de eerste films, ga je hier ook van genieten. Het is vooral meer van hetzelfde, wat niet per se slecht is. Vraag is wel hoe lang de franchise op deze manier denkt er zo mee door te gaan.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Film Pegasus schreef:

Vraag is wel hoe lang de franchise op deze manier denkt er zo mee door te gaan.

Voorlopig niet dus.

Keanu Reeves en regisseur zijn klaar met 'John Wick': 'Laat het rusten'

avatar van MosquitoSmasher

MosquitoSmasher

Verdomme, ik wilde deze film echt helemaal geweldig vinden, maar helaas is dat gewoon niet het geval voor mij. Lastig uit te leggen, maar het wist me gewoon echt niet zo te boeien zoals 3 wel deed, de verreweg betere vind ik zelf. Ik genoot meer van bepaalde actiescènes daar.

Daarnaast viel me op dat de film eigenlijk raar clean is. Wanneer Wick van dichtbij mensen steekt, schiet, slaat etc, dan verwacht je dat kostuums niet clean blijven, die worden rood van het bloed, toch? Niets, het zag er raar uit. Nou is het weer even geleden dat ik de andere delen heb gezien, misschien was het wel nooit zo bloederig?

En met het volgende denk ik dat ik wellicht de enige ben, maar eigenlijk is het wel ronduit belachelijk wat hij allemaal weet te overleven. Hij breekt overduidelijk zijn rug, je hoort naar mijn idee zelfs het gebeuren en hij staat weer vrolijk op. Of puur het feit hoeveel kansen zijn vijanden wel niet krijgen om hem gewoon te raken en hij is eigenlijk gewoon niet te raken, niet te krenken, het haalt wel spanning weg. Maar nogmaals, wellicht ben ik de enige die hier een beetje klaar mee is en het mooi geweest vind zo.

Eigenlijk was dat al duidelijk in de vorige delen, deze man kan niet kapot, maar de leukigheid daarvan is wel een beetje weg nu voor mij.

avatar van MrLee

MrLee

MosquitoSmasher schreef:

Helemaal eens, je bent niet de enige. Ging helemaal nergens over, 0 spanning, hij ragt overal doorheen.

Ikzelf vond de film echt een ramp, kan er niets positiefs over zeggen.

avatar van MosquitoSmasher

MosquitoSmasher

MrLee schreef:

Ikzelf vond de film echt een ramp, kan er niets positiefs over zeggen.

Jammer he?

Ik moet de vorige delen weer eens kijken, maar ik kan toch zweren dat hij daar echt wel pijn leed bij bepaalde stukken. Er waren altijd scènes die al niet heel geloofwaardig waren, maar hier gaat het aan alle kanten te ver. Flikkert naar beneden van een aardig hoge verdieping, landt met rug op die betonnen steun zeg maar, je hoort de "knak" naar mijn idee, rug gebroken? Welnee, niets aan de hand, we lopen weer verder. Of uit het raam springen, flink hoog ook, hard op de grond terecht komen, volgens mij geraakt worden door een auto, niets aan de hand. Nah.

Over de top was het altijd wel, maar dit is voorbij over de top. Zonde.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Redelijk.

Mijn scores zijn wel niet bepaald in stijgende lijn gegaan (4 - 3,5 - 3,5 - 3), maar slecht vind ik dit vierde en afsluitende deel geenszins. Zelfs niet door de lange speelduur. Eerlijk gezegd valt die niet echt op. Ja, de actie is quasi non-stop, en oké, enkele choreo's lijken terug te komen, maar men slaagt erin genoeg afwisseling te creëren. Ik denk dan bijvoorbeeld aan die cartooneske tussendoor met die dikzak in Berlijn.

John Wick zelf komt behalve zijn actiescènes weinig aan bod. Het zijn de bijrolletjes à la Ian McShane en Bill Skarsgård met kwalijk Frans accent die er wat van mogen maken. Keanu Reeves moet vooral z'n mond houden en knokken.

Inhoudelijk lijkt de hoeveelheid bondgenoten voor Wick nog verrassend goed mee te vallen. Maar er zitten wel meer slordigheden in - zo verdwijnt die Japanse dochter zonder haar wraak uit de film. Ik had verwacht ze ergens in de finale in Parijs terug te zien. Maar oké. Puur als actiespektakel nog best geslaagd. Het is niet elk vierde deel gegeven om nog enigszins in de buurt te komen z'n voorgangers. Laat het nu maar tijd zijn om weer een andere acteur in een andere wraakreeks te bombarderen tot actieheld.

avatar van DreamTech

DreamTech

geweldige actie film let niet op die domme reacties van sommigen hier je weet wat je kan verwachten ze gaan hem zelf wel eerst zien en dan afraden lekker makkelijk gewoon kijken 1 actie rush !!

avatar van Shinobi

Shinobi

"Just have fun out there."

Toen ik in 2014 het eerste deel zag, had ik nooit verwacht dat men dit zou kunnen uitbouwen tot een enorme franchise. Nu zijn we inmiddels aanbeland bij het vierde - en vooralsnog laatste - deel, spin-off 'Ballerina' en tv-serie 'The Continental' zijn nog onderweg. En ik kan niets anders dan er met volle teugen van te genieten.

Dit vierde deel gaat verder waar 'Parabellum' ons achterliet. John Wick is bezig om zijn wonden te likken en zint op wraak. Zijn doel is om The High Table te verslaan, opdat hij weer zijn vrijheid terugkrijgt. Uiteraard gaat dit niet zonder slag of stoot en krijgt hij te maken met de nodige tegenstand.

Het simpele plot is een goed excuus om Wick over de hele wereld te laten reizen. Daarvoor vormen Osaka, Berlijn en Parijs de perfecte locaties om lekker los te kunnen gaan; wat een grootse decors zeg. De kleurrijke karakters die hij steeds ontmoet zijn bovendien een leuke aanvulling. Met name Donnie Yen als de blinde Caine is een meesterlijke aanwinst te noemen.

De actie zelf is grootser dan ooit tevoren. Als kijker kun je niets anders dan genieten van de kundig in elkaar gezette gun fu choreografie. Het is duidelijk te merken dat deze scènes langer en uitgebreider in beeld worden gebracht. Dit levert zonder meer een aantal toffe sequenties op, zoals de overhead actie à la 'Hotline Miami' en de hectiek rondom de rotonde bij de Arc de Triomphe. Dat Wick zowat alles lijkt te overleven, neem ik graag voor lief aan.

Al met al is 'Chapter 4' een prima afsluiter van deze reeks. Door de degelijke pacing heb ik niet eens iets gemerkt van de lange speelduur. Wel even blijven zitten bij de eindcredits voor een extra scène.

Dikke 3,5 sterren.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Shinobi schreef:

Al met al is 'Chapter 4' een prima afsluiter van deze reeks.

Geen open einde?

avatar van Walter S.

Walter S.

DreamTech schreef:

dat hij onkwetsbaar is maakt het toch een stuk minder leuk totaal geen spanning want hij overleeft toch alles 50 man staan klaar om hem te grazen te nemen en ze wachten alle 50 keurig op hun beurt om afgeslacht te worden in plaats gewoon alle 50 tegelijk te schieten dan is het dag john wick nee lijkt me niks vond de eerste twee delen ook al niks !!

avatar van Shinobi

Shinobi

Filmkriebel schreef:

Geen open einde?

Nee, het wordt vrij resoluut afgesloten. Al hoop ik wel dat ze spin-offs maken van andere personages. Zelf zou ik graag meer van Caine willen zien.