• 9.379.424 stemmen

Geregisseerd door: Baz Luhrmann

Met onder meer: Austin Butler, Tom Hanks en Olivia DeJonge

Releasedatum: 23 juni 2022

Plot Elvis

"The Man. The Legend. The King of Rock & Roll."

Elvis Presley is musicus, die niet alleen omringd wordt door zijn vele fans, maar ook door zijn eigen manager. Deze Tom Parker is een raadselachtige man die veel alledaagse zaken uit het leven van Elvis beheert. Deze film volgt hun gecompliceerde relatie over een periode van 20 jaar, vanaf de opkomst van Elvis' sterrendom tot aan het verlies van de onschuld aan Amerika.

Elvis Presley

Colonel Tom Parker

Gladys Presley

Vernon Presley

Jimmie Rodgers Snow

Jerry Schilling

Basto schreef:

Als ‘jullie’ stoppen met onzin posten, heb ik ook niks meer recht te zetten.

Er is geen jullie, ik liet de discussie gister al laten lopen Ben het ook wel grotendeels met je eens, behalve dat ik Freddie veel meer credits geeft dan jij doet. Wat mag.

Freddie Mercury

Prince

Madonna

Phil Collins

Sting

En dan vergeet ik er vast ook nog een hoop en heb ik moderne artiesten nog maar even buiten beschouwing gelaten. Maar Lady Gaga en Adele zijn ook minstens even populair.

Allemaal artiesten van vergelijkbare statuur als Freddie

In deze lijst staat ie op 26

The Top 40 Pop Artists of All Time - liveabout.com

Uitstekende lijst Basto en toch sportief je met Freddie Mercury Queen en David Bowie begint.

Weet zeker Elvis Presley als hij nog geleefd had.

In zijn bescheidenheid had gezegd.

Dat deze niet voor hem onder deden.

Ik kan je doorzettingsvermogen wel waarderen.

Maar desalniettemin kan ik hier ook nog wel even doorgaan.

Graag vul ik dan even aan.

Dat ik Tom Chaplin van de Band Keane by far de beste zanger en band vind van deze tijd.

Zo die gooi ik er nog even uit.

En waarom staat Talk Talk en Tony Hadlley van Spandau Ballet en Bryan Ferry Roxy music en Kim Wilde er niet bij.

Valt me tegen van jou

Maar Freddie Mercury stond gelijk met Elvis Presley

Veel film en muziek plezier ✌️

Gelijk heb je hoor

Maar ik zet nog even mijn tanden in deze discussie.

En zeker als ik het er niet mee eens bent

Maar Freddie Mercury stond gelijk met Elvis Presley

Veel film en muziek plezier ✌️

Nog een laatste feitje dan om deze onzin te bestrijden.

Aantal verkochten platen:

Queen 300.000.000

Elvis 1.000.000.000+

Freddie Mercury 2.836.018

Basto schreef:

Nog een laatste feitje dan om deze onzin te bestrijden.

Aantal verkochten platen:

Queen 300.000.000

Elvis 1.000.000.000+

Freddie Mercury 2.836.018

Bedankt voor dit feitje.

Wat niet als onzin bestempeld kan worden.

Maar misschien haalt Freddie hem nog wel in

Oja hier ook nog een feitje voor jou.

David Bowie was en het gekke is nu nog de rijkste artiest ter wereld.

Helaas heeft hij daar zelf geen profijt meer van.

Wel zijn naasten.

Fijne discussie.

Zo nu koffie tijd

Bedankt voor dit feitje.

Wat niet als onzin bestempeld kan worden.

Maar misschien haalt Freddie hem nog wel in

Oja hier ook nog een feitje voor jou.

David Bowie was en het gekke is nu nog de rijkste artiest ter wereld.

Helaas heeft hij daar zelf geen profijt meer van.

Wel zijn naasten.

Fijne discussie.

Zo nu koffie tijd

Jij blijft maar onzin uit je mouw schudden.

Dit zijn de 5 rijkste artiesten ter wereld » MNLK.nl - Lifestyle Magazine

Bowie kwam gen tijde van zijn dood niet veel verder dan 230 mjn….

Basto schreef:

Jij blijft maar onzin uit je mouw schudden.

Dit zijn de 5 rijkste artiesten ter wereld » MNLK.nl - Lifestyle Magazine

Bowie kwam gen tijde van zijn dood niet veel verder dan 230 mjn….

Deze bron is onjuist van jou.

1,8 miljard en stijgende.

Had, dit is een bericht uit 1997 hè?

Geen Freddie in enige Top 10 te zien trouwens.

teigertje schreef:

Graag vul ik dan even aan.

Ik sprak ooit een zangeres die vond hem echt technisch een vreselijke zanger omdat hij steeds heel duidelijk ademhaalt tijdens het zingen. Al vind ik zijn stem wel mooi, ik durf niet in te gaan tegen iemand met beduidend meer kennis van de technische kant van zingen.

mjk87 schreef:

Wil je nou echt ik hierop in ga ?

Prima je eengezind bent met Basto.

Maar toevallig heb ik Tom Chaplin en zijn band Keane bij vele concerten mogen zien.

By the way hij staat hoog in aanzien bij de overige leden van Queen.

En hij wordt door deskundigen gezien als een van de grote ontdekkingen van deze tijd

Ik zet er nu ook een grote punt achter dit getouw trek.

Verder het beste ✌️

teigertje schreef:

Wil je nou echt ik hierop in ga ?

Prima je eengezind bent met Basto.

By the way hij staat hoog in aanzien bij de overige leden van Queen.

Ik zet er nu ook een grote punt achter dit getouw trek.

Verder het beste ✌️

Ja dit was een serieuze opmerking, maar jij doet er lacherig over, wordt haast persoonlijk. Waarom? Dat zegt veel over jou in ieder geval.

mjk87 schreef:

Behoorlijk hatelijk wat je nu schrijft.

Dat het veel over mij zegt.

Jij weet did squaud over mij !

Terwijl ik respectvol afsluit naar jou

Bij deze hoeft jij mij niets meer te sturen.

Anders maak ik melding hiervan.

teigertje schreef:

Behoorlijk hatelijk wat je nu schrijft.

Dat het veel over mij zegt.

Jij weet did squaud over mij !

Terwijl ik respectvol afsluit naar jou

Bij deze hoeft jij mij niets meer te sturen.

Anders maak ik melding hiervan.

Nou excuus dan maar die emoji’s interpreteerde ik heel anders. Net als de toon van je bericht.

teigertje schreef:

Deze bron is onjuist van jou.

1,8 miljard en stijgende.

heb je ook een nieuwere bron, want dat bericht stamt uit 1997. Toen verkocht hij overigens voor 10 jaar de rechten op zijn muziek voor 55 mjn. Het laatste wat ik kan vinden is dat hij bij zijn dood goed was voor 230 mjn.

David Bowie Net Worth | Celebrity Net Worth - celebritynetworth.com Bron januari 2022

Dus....

Ik hoop dat je hiervan hebt geleerd mjk87

Het is goed zo hoor

Ik bedoelde er niets mee.

Ik hoop dat je hiervan hebt geleerd mjk87

✌️

Dus....

"David Bowie: Five Years op NPO 3 - NPO3.nl" David Bowie: Five Years op NPO 3 - NPO3.nl

Misschien heb je hier iets aan zijn laatste documentaire ☺️

Mogelijk zie je dan, laten we zeggen jou vergissing in.

Misschien heb je hier iets aan zijn laatste documentaire ☺️

Mogelijk zie je dan, laten we zeggen jou vergissing in.

Het is niet mijn vergissing, het is een bron die ik aanhaal. De vraag wordt dan welke bron betrouwbaarder is. Ik heb geen zin een hele docu te gaan kijken op zoek naar de quote waar jij je op baseert. Een link naar een actuele bron zou fijn zijn.

Daarnaast vertelt mijn comon sense mij dat de Beatles veel meer platen verkocht hebben dan Bowie en McCarthy ook solo erg succesvol was.

Maar ik zal even verder spitten.

Edit: kom meerdere artikelen tegen die van een verkoop voor 230 mjn in 2022 spreken. Die weeg ik toch zwaarder dan wat er in die docu gezegd wordt

En om het in perspectief te zetten. Bowie verkocht 140 mjn albums, minder dan de helft van Queen en ook fors achter de 250 mjn van Elton John en de 1,6 biljoen van The Beatles…. Dus waar jij het vermogen van 1,8 miljard vandaan haalt is mij een raadsel… Kan het ook nergens vinden als ik er op zoek.

En als hij dat in 1997 had wat ik nauwelijks geloof omdat hij toen zijn catalogus verkocht voor 10 jaar voor 55 mjn, is het knap dat hij 1,6 miljard verloren heeft in de 20 jaar erna.

25 years since David Bowie sold 'Bowie bonds' - faroutmagazine.co.uk

Basto schreef:

Maar ik zal even verder spitten.

25 years since David Bowie sold 'Bowie bonds' - faroutmagazine.co.uk

Jammer je de documentaire niet wilr zien is interessant.

Maar dan is het duidelijk de artikelen elkaar tegen spreken.

Je leest overduidelijk in de Trouw het bedrag.

En dat deze Paul McCartney voorbij ging.

En dan blijkt dus het gaat om welk artikel je het meest geloofwaardig vind.

En inderdaad The Beatles staan ook bij de beste en beroemdste bands in de pop geschiedenis.

Wie er gelijk heeft blijft de vraag in dit geval.

teigertje schreef:

Jammer je de documentaire niet wilr zien is interessant.

Maar dan is het duidelijk de artikelen elkaar tegen spreken.

Je leest overduidelijk in de Trouw het bedrag.

En dat deze Paul McCartney voorbij ging.

En dan blijkt dus het gaat om welk artikel je het meest geloofwaardig vind.

Wie er gelijk heeft blijft de vraag in dit geval.

Dat trouw artikel stamt uit 1997 en kan ik niet lezen. Maar dat is één bron. Ik heb tientallen bronnen uit 2022 die het over 230 mjn hebben. Het enige dat ik verder uit 1997 haal is die deal van 55 mjn. Mogelijk schets het artikel dat jij aanhaalt een prognose die nooit is uitgekomen.

Ik hou het dus op 230 mjn, gezien zijn platenverkoop ook een passender bedrag.

Dat van trouw klopt wel vermoed ik, Rolling Stone meldde dat ook in 1997. Dat ging om 1,8 miljard GULDEN overigens. Ik vraag me meer af, hoe zijn we hier beland hoeveel Bowie’s vermogen was?

Tja….

Maar als doe 800.000.000 euro klopt, waar is die dan gebleven. Bowie was geen koop of coke verslaafde de afgelopen 20 jaar. Ik denk dat het een geprognotiseerde waarde was aangezien hij dat jaar een deal sloot voor 55 mjn.

avatar van Erikb99

Erikb99

En wat vond ik er nou van:

Het verhaal wordt nu verteld vanuit het perspectief van Colonel Tom Parker (Tom Hanks) wiens echte naam Andreas Cornelis van Kuijk was. Ja ja een echte Nederlander. Natuurlijk is er niets nieuws meer onder de zon als het om het verhaal gaat. Maar toch wordt dit erg goed neergezet. Wel vond ik dat de film “veilig” om gaat met “Elvis”, en hem meer als een slachtoffer neerzet, terwijl de man ook behoorlijk excessen had qua gedrag. Muziek en het tijdsbeeld wordt erg goed weer gegeven. Heerlijk is het om al die klassiekers van nummers langs te zien komen. Eén kanttekening heb ik nog wel, wat mij regelmatig uit de film haalde, en dat was de soundscore. Waarom moest er moderne beats geplaatst worden in bepaalde scenes, wat voor geen meter paste. Zo jammer. Aanrader? Echt wel. Mij heerlijk vermaakt. Eens een fan altijd een fan, dus toch.

Juist,.

Maar we zijn hier beland,omdat Basto met een feitje kwam voor mij.

En toen sneed ik dit aan,als een feitje van mij.

En verwees ik ook naar de documentaire van David Bowie onlangs op de tv is geweest.

Gezien het geen waar we met elkaar over schreven

Maar al deze artiesten zoals Elvis Presley en Freddie Mercury en de anderen grote namen.

Hebben veel waardevolle muziek achtergelaten.

Die voor veel mensen veel hebben betekend.

Ik hou het dus op 230 mjn, gezien zijn platenverkoop ook een passender bedrag.

We laten het voor wat het is, toch was het een goed

gesprek ✌️

avatar van The Oceanic Six

Kolere zeg, kunnen we nu weer meningen over de film lezen na 3 pagina's wie de grootste zanger is?

Daar ging het niet om.

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

The Oceanic Six schreef:

Er is er altijd wel iemand bij die in Basto's fuik zwemt.