Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan (2020)
Genre: Komedie
Alternatieve titels: Borat: Subsequent Moviefilm / Borat 2
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Jason Woliner
Met onder meer: Sacha Baron Cohen, Maria Bakalova en Tom Hanks
Gesproken taal: Engels, Bulgaars, Hebreeuws, Roemeense, Hongaars en Kroatisch
Bekijk via Prime Video
Zondag 1 maart in één bioscoop (Rotterdam)
Plot Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan
"Wear mask. Save live."
14 jaar later wordt de bekende Kazachse tv-reporter Borat Sagdiyev opnieuw naar de Verenigde Staten gestuurd om verslag te doen van het beste land van de wereld. Hij probeert om zich anoniem onder de mensen te begeven, maar hij denkt dat hij simpelweg te bekend is geworden na zijn vorige verslag over Amerika. Hij probeert verslag te doen van president Trump, de beschermer van vrouwen, de oorlogsheld en degene met een slechte adem. Trump, die de Amerikanen weet te beschermen tijdens de Corona-pandemie. Tevens heeft hij een gift voor vicepresident Mike Pence, in de hoop dat zijn vaderland er beter van wordt.
- Trailer (YouTube)
Bilak Sagdiyev
Biram Sagdiyev
Kuczek Villager
Leland Palmer
Er wordt toch nergens aan gegeven dat het gaat om verborgen camera werk, of althans kan ik me niet herinneren.
voyager77
Om imdb erbij te sleuren , 7 of meer is veeel te hoog voor dit . Ja af en toe grappig of actueel maar evengoed zeer vergeetbaar .
Chainsaw
Een vervolg maken op een komedie is sowieso al lastig - en mislukt dan ook vaak - maar voor het concept van Borat is het dubbel zo lastig. Immers is de verrassing eraf. Daar maken de filmmakers gebruik van door Sacha Baren Cohen andere typetjes te laten spelen. Of eigenlijk gewoon Borat met een andere pruik. Daarnaast speelt zijn dochter een belangrijke rol, wat de film meer fictie doet voelen dan zijn voorganger. Terwijl een film als dit het leukst is in het concept waarin mensen niets doorhebben. Het bekendste voorbeeld in Borat 2 is de hilarische en pijnlijke scène met Rudy Giuliani. Jammer genoeg kent deze tweede Borat iets te weinig van dit soort momenten.
3 sterren.
aSMoDeuS
Na mij een weekje bezig te hebben gehouden met nuttige zaken, even reageren, hoor.
Het is lekker discussiëren met je als je gewoon standaard dit soort dingen roept.
Nee, de hele tijd leugens over die idioot Trump blijven herhalen is lekker discussiëren...
Als je zelfs dit roept bij die Joodse vrouw ondanks dat insiders zeggen van niet, dan ben je bepaald niet onbevoordeeld gaan kijken.
Net zo onbevooroordeeld als Cohen, bedoel je?
---
Cohen lijkt me hier de ideale kandidaat voor, maar waarschijnlijk zit zijn eigen voorkeur hem wat dat betreft in de weg.
Helemaal mee eens.
---
Regisseur Jason Woliner beweert echter dat ze wel op de hoogte werd gebracht. Cohen zou dan blijkbaar ook, uit respect voor Evans, zijn traditie om spontane reacties van mensen uit te lokken gebroken hebben en meteen verteld hebben dat het ging om een film.
Hoppakee! Lees je mee, Ajax&Litmanen1?
---
Ajaxlitmanen heeft hier geen enkele leugen over Trump verkondigd....
Jawel: zie zijn opmerkingen over het opsluiten van kinderen door Trump. Dat beleid is, zoals ik al zei, ingevoerd tijdens het regime van Obama. Volkomen terecht, overigens, als je je er wat meer in verdiept, in plaats van alleen opruiende krantenkoppen te lezen.
Misschien is het een goed idee dat je je eerst wat beter inleest in situaties voordat je tegen anderen roept dat ze liegen.
De pot verwijt de ketel dat 'ie zwart ziet.
Sowieso is je manier van "discusseren" vrij onprettig. Je kan niet tegen mensen roepen dat alles gescript is en hun mening afdoen als dom als je dat zelf ook niet zeker weet wat wel/niet gescript is. Je hebt hier niet de waarheid in pacht.
Ieder weldenkend mens ziet dat het nep is. En met de opmerking van regisseur Woliner, hierboven nogmaals aangehaald, bewezen.
---
Kan me overigens niet voorstellen dat een Joodse Holocaustoverlever lekker mee gaat doen als ze het vooraf wist.
Niet bekend met Joodse humor, blijkbaar.
---
Tegen de politieke correctheid ingaan. Dit soort absurde humor mag niet verdwijnen, of gecensureerd worden. Plus, persoonlijk kan ik er enorm van genieten als mensen zich enorm serieus nemen, en zich druk gaan maken om Borat, of vergelijkbare acts.
Als er iemand en politiek correct figuur is, is het Cohen wel. Heb je zijn oproep tot censuur gemist? Eng ventje. Ik noem 'm niet voor niets Fatsoensrakker - 3 definities - Encyclo.
---
Absurde humor met een politiek incorrect toontje wordt zelden gewaardeerd.
Niet bekend met, bijvoorbeeld, Hans Teeuwen?
---
Vroeger wel, zie Flodder of New Kids.
Flodder en New Kids zijn niet absurdistisch en eerstgenoemde is niet per se politiek incorrect.
---
Politiek incorrecte humor wordt volgens mij over het algemeen best goed gewaardeerd hoor. Als je niet verder kijkt dan bepaalde twitterbubbels krijg je wellicht een andere indruk, maar dat lijkt me allerminst representatief voor de werkelijkheid.
PATS!
---
Hij mag die grap maken want Bohen is joods .
Iedereen mag elke grap maken.
---
Ik vermoed dat het gewoon met een verborgen camera is gedaan. Op opzichtig vanaf afstand.
Dat ik hier nog op in ga... Niemand heeft gezegd dat alles gescript is, maar een groot deel wel. Beeldkwaliteit, geluidskwaliteit, camerahoek- en beweging, etc. wijzen allemaal op een complete crew en niet een of andere veredelde webcam in een pluche beer of zo.
Doet me denken aan een fragment van een programma van RTL of SBS waarin ze de woonkamer van een stel onder handen hadden genomen. Met de verborgen camera gingen ze hun reactie bekijken. Op de beelden van de verborgen camera's zag je vervolgens een hele crew achter het stel aanhobbelen.
Walter S.
Zoals in 2020 veel minder is geldt dat ook voor deze film van Baron Cohen. Ben altijd wel een liefhebber van zijn humor, ook wel een paar keer gelachen, maar het is vooral meer van hetzelfde als Ali G in de USA en zijn laatste TV programma in de VS. Best leuk, maar het leukste en beste is er wat mij betreft wel wat af.
aSMoDeuS
Je hebt een hoop stennis lopen schoppen, je ongelijk is meermaals bewezen en dit is het dan...?
Ik discussieer graag, maar als ik tegen een muur praat dan heb zelfs ik er weinig behoefte aan. Alles fake en nep noemen. Je klinkt als een Robert Jensen podcastluisteraar.
mrfilm2000
Eens. Ook ik ga niet de moeite nemen om een reactie te plaatsen want dit gaat een eindeloze discussie worden waar niemand beter van gaat worden. En politiek discusseren hier mag ook niet dus het is sowieso zonde van de tijd, die beter besteed kan worden door Borat II nog maar eens te kijken.
W
Zwakke ad hominem. En niet alles, maar veel. Beter leren lezen.
Jij praat tegen een muur? Wederom de pot die de ketel verwijt dat die zwart ziet. Je ongelijk is meermaals bewezen, maar je blijft volhouden dat ze met verborgen camera's hebben gewerkt en meer van zulke kul. Pfff. Slappe hap. Tja...
Wat een afgang.
mrfilm2000
1 aanvulling, toch nog:
Volgens mij bedoelt ASMoDeuS als hij het over een ''oproep tot censuur'' heeft Cohen's speech over Facebook en social media. Weet het niet zeker omdat hij, als hij inderdaad deze speech bedoelt, hij hem afgaande op zijn omschrijving wel ietwat anders dan bedoelt heeft geinterpreteerd maar goed:
Die speech is dus wel echt een aanrader om te kijken als je hem nog niet gezien hebt. Fantastisch. Helemaal mee eens met wat Cohen hier zegt.
Ik hoop dat de beste man ooit nog een autobiografie schrijft. Erg benieuwd naar de verhalen achter hem en zijn films.
LPMM
Tsja, duidelijk weer een film die niets nieuws toevoegt en niet gemaakt had hoeven te worden. Sommige grappen zijn leuk, maar veel ook flauw en repetitief.
Mocht je geen zin hebben om de hele film te kijken, volstaat de trailer ook. 90% van de grappen zitten daar al namelijk in.
BBarbie
Dit soort platvloerse humor is niet mijn ding. De film had als politieke satire best redelijk kunnen scoren wanneer Cohen niet zo vaak over de schreef was gegaan. Ik heb de eerste Borat-film met opzet aan mij voorbij laten gaan. Dat laat ik maar zo, want ik denk niet dat ik daaraan veel gemist heb.
coumi
Enorme fan van de eerste Borat, deze was beduidend minder. Qua opzet(fake documentaire) te veel een herhaling van zetten, en die herkenning begint wat tegen Cohen te werken, het tussenliggende Brüno had immers precies dezelfde aanpak. Waar je bij het origineel je oprecht bij veel scènes afvroeg of dit echt en spontaan was, ligt het er nu meestal wat al te duidelijk op dat het bedacht en gespeeld is. Niettemin zitten er in deze opvolger best grappen die gewoon erg leuk zijn, zijn humor gaat erg ver en is behoorlijk grof, maar dat mag best, en het werkt soms wel. Deze Subsequent Movie heeft een heel behoorlijke eerste helft, maar het tweede gedeelte werd behoorlijk slechter. Gelet op het lompe einde denk ik dat de makers praktische problemen kregen om tijden corona überhaupt een film te draaien, en heeft men de crisis zonder al te goed na te denken in het verhaal proberen te integreren. Wel erg grappig en een pluspunt dat hij veel bekende persoonlijkheden(waaronder Tom Hanks) zo gek heeft gekregen een bijdrage te leveren, maar of deze deelnemers hier over een tijdje nog zo tevreden over zijn vraag ik me af. Gewoon over je heel laten komen en niet nadenken bij deze film, voor Sacha het advies om bij zijn volgende komedie eens een keer een andere insteek te nemen, maar vermoed dat hij niet op deze site zit.
Kan ik dus weer niet kijken.
Op Amazon prime, maar aangezien ik geen creditcard heb, kan ik deze niet kijken.
Amazon kaapt goede films weg en het mag alleen door de elite gekeken worden.
Gewoon niet eerlijk als je geen creditcard kan krijgen, dan hoor je er volgens Amazon niet bij, ben je een zwerver, het laagste van het laagste die het niet verdiend om een beetje te mogen genieten in deze tijd.
bawimeko
Beproefde formule. En net als in 'Er is wieder da' is het schokkend om te zien hoe ver 'normale' mensen meegaan in nogal extreme gekkigheid. Hoogtepunten zijn er niet echt, soms vermakelijk. Het plot lijkt er achteraf ingeplakt.
AMAZON BEDANKT !!!!!!
Dan neem je een creditcard. Of je vraagt een bekende van je of je een maandje kan kopen onder zijn creditcardnummer. Wees eens een beetje creatief. Je gaat nu een bedrijf bekritiseren dat ze de meest gebruikte betaaloptie ter wereld gebruiken?
AMAZON BEDANKT !!!!!!
Ik heb geen creditcard en kan gewoon Amazon kijken, een maand gratis en daarna 2,99, te betalen via ideal. Even via de chat gevraagd of je ook zonder creditcard een abonnement kunt nemen en dat kan dus.
bart007bond
Heb het geprobeerd, diverse malen, lukt mij niet.
Ik heb geen kennissen die een creditcard hebben en ik krijg er geen van de bank.
Heb het geprobeerd, diverse malen, lukt mij niet.
Amazon Prime betalen zonder creditcard - alleszondercreditcard.nl
Hoppa. Even lezen en dan heb jij volgende week Amazon Prime.
Walter S.
Het kan nog makkelijker. Gewoon met ideal, zonder extra gedoe. Wat ik al zei, even via de chat functie bij contact onderaan de Amazon website de vraag stellen hoe je prime video kan betalen met ideal.
bart007bond
Zal eens contact opnemen.
Prepaid vertrouw ik niet
Prepaid is gewoon iets kopen waarmee je anders via een creditcard toegang had verkregen in dit geval. Maar even Amazon zelf benaderen is inderdaad veel handiger.
MJ_DA_MAN
MJ_DA_MAN
Je gehele toontje in alle berichten is overigens vrij passief agressief, je nodigt hiermee niet echt uit om een goede/fatsoenlijke discussie te voeren met andere users. Een aantal hebben ook aangegeven geen zin meer te hebben in een discussie met jou. Tip: schakel wat tandjes terug, anders kun je het echt wel vergeten hier.
Basto
- 11967 berichten
Niet doorheen te komen. Fake, lelijk, niet grappig, knullig. Kan er echt niet meer van maken. Na 30 minuten verder geskipt, maar overal waar ik stopte was het even slecht als waar ik me de eerste minuten doorheen geslagen had. Kon zelfs het Guiliani interview niet uitzitten.
0,5
KamikazeTme
Kan iemand mij hier vertellen waarom ''nep'' een legitiem minpunt is van deze film? Normaal is een film altijd nep (geacteerd). Alleen hier zie ik het redelijk vaak als minpunt staan. Je verwacht toch niet dat bij een film als deze ineens alles spontaan en echt is. Zeker met ons nuchtere Nederlandse kijk hadden de meeste hier wel van te voren kunnen inschatten dat merendeels geacteerd is. Wat maakt het uit, zolang het maar grappig is en dat is natuurlijk een smaak ding, waarbij ik snap dat niet iedereen deze humor leuk vindt.
Basto
- 11967 berichten
De film beoogd een reality docu te zijn, maar veel scenes voelen aan alsof ze in scene zijn gezet. Heb zelf ooit bij het programma Booby Trap gewerkt en daar is een hoop echt, maar ook een hoop nadat ‘we’ ontmaskerd waren in scene gezet. Nep dus.

Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan
2006

Sacha Baron Cohen zet een punt achter populair typetje Borat