Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan (2020)
Genre: Komedie
Alternatieve titels: Borat: Subsequent Moviefilm / Borat 2
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Jason Woliner
Met onder meer: Sacha Baron Cohen, Maria Bakalova en Tom Hanks
Gesproken taal: Engels, Bulgaars, Hebreeuws, Roemeense, Hongaars en Kroatisch
Bekijk via Prime Video
Zondag 1 maart in één bioscoop (Rotterdam)
Plot Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan
"Wear mask. Save live."
14 jaar later wordt de bekende Kazachse tv-reporter Borat Sagdiyev opnieuw naar de Verenigde Staten gestuurd om verslag te doen van het beste land van de wereld. Hij probeert om zich anoniem onder de mensen te begeven, maar hij denkt dat hij simpelweg te bekend is geworden na zijn vorige verslag over Amerika. Hij probeert verslag te doen van president Trump, de beschermer van vrouwen, de oorlogsheld en degene met een slechte adem. Trump, die de Amerikanen weet te beschermen tijdens de Corona-pandemie. Tevens heeft hij een gift voor vicepresident Mike Pence, in de hoop dat zijn vaderland er beter van wordt.
- Trailer (YouTube)
Bilak Sagdiyev
Biram Sagdiyev
Kuczek Villager
MJ_DA_MAN
Al vaker gezegd inmiddels, maar Borat was harder nodig dan ooit, en had op geen beter moment terug kunnen keren dan nu.
Borat is altijd top. Kijk er weer naar uit, al zal de verrassing minder dan in de eerste film zijn. Goede reden om de eerste Borat nog eens op te zetten deze maand.
mcdaktari
Ik keek raar op toen ik zag dat er een vervolg kwam, helemaal niet verwacht maar ik vind het te gek dat er een 2e Borat film komt. Ik kan wel lachen om die humor.
Trump-adviseur Giuliani speelt ongewild hoofdrol in Borat-film | RTL Nieuws - rtlnieuws.nl
Hahaha heerlijk.
Vrijdag. Zin in.
Hansiro
" I was tucking in my shirt" Aldus Giuliani
Nou dat begint al goed!
badfans69
DiDa
Precies wat we in deze tijd nodig hebben. Heerlijke satire!
Niet alle grappen zijn raak, maar heb toch vaak moeten lachen. De echte verborgen camera momenten zijn schaars. Vaak hebben mensen denk ik wel door dat ze voor de gek worden gehouden. Maar dat mag de pret niet drukken.
3,5 ster
Zal wel aan mezelf liggen maar ik vind dit echte pulp wel leuk dat vele mensen hier plezier aan beleven.
En toch heb je het binnen enkele uren na de release bekeken...
Wat had je dan voor een film verwacht?
Ik blijf me verbazen dat mensen iemand een andere mening willen opdringen maar ik wil me ook een keer laten verrassen dat doe ik door alles te kijken en af en toe zit er wel iets leuk tussen, maar ik vond dit niks en vind het wel weer leuk dat jij hem waarschijnlijk wel leuk zal vinden (mijn schoonzoon vond hem wel leuk) maar ik dus niet. De film is gewoon te zien op Amazon Prime. Fijne dag Ajax&Litmanen1 en Ajax moet een vervanger halen voor Kudus en eindelijk een keer een spits aantrekken.
Goeie film over de journalist uit Kazachstan die op missie gaat naar Amerika om Kazachstan weer op de kaart te zetten. Dit late vervolg is meer van hetzelfde, maar wel behoorlijk actueel. Opgenomen tijdens de huidige pandemie (en in dat opzicht is de ontknoping ook leuk gevonden). Opnieuw lekker aanstootgevend allemaal en ditmaal heeft Borat hulp van zijn dochter (Maria Bakalova, die het ook leuk weet te brengen).
Gi-Force
Echt een super waanzinnige film. Gewoon lachen om dingen waar je normaal eigenlijk om moet huilen. Maar laten we niet vergeten dat als een pater denkt dat hij een leven moet beëindigen zich wel bijzonder weet te houden in een dergelijke situatie. Respect voor zo'n man. Ik heb minder respect voor de vrouw net daarvoor die iets wilt verkopen en bereid is om daar een heel verschrikkelijke tekst voor op te schrijven. Wat te denken van die twee red necks die zomaar een toch wel heel bijzonder verschijnsel (en crew) toestaan om te logeren in hun huis. Wie doet dat hier? Zij wel. Dus op zich sympathieke mannen, maar o zo schrijnend dat ze stuk lopen op die op het internet gepresenteerde belachelijke complottheorieën en angsten. Maar het is een film om je verstand lekker te vergeten voor een momentje.
jordandejong
Heel erg hit or miss. De missers zijn vaak de momenten dat het er allemaal net iets te dik bovenop ligt (vaak ook de momenten dat Borat in 'vermoming' is), maar er is ook heel veel om om te gieren. De subtiele onnozele vrouwvriendelijke opmerkingen van Borat, maar vooral het stukje met Giuliani is briljant. Stuk of 10x teruggekeken die scène met tranen in mn ogen
Overigens neem ik gewoon aan dat 98% scripted is. Dat ligt er vaak wel dik bovenop.
korenbloem02
Ook net gekeken, maar aantal keer vroeg ik me echt af of het niet in scène is gezet. Bijvoorbeeld:de twee republikeinse heren, die hem onderdak bieden, staan echt open voor het idee dat de Clintons bloed van kinderen drinken? Het is soms erg ver gezocht allemaal.l, omdat ik me gewoon niet voor kan stellen dat mensen echt zo denken (want het staat helemaal los van de politieke voorkeur) Aan de andere kant ook is maar 5% dat werkelijk openstaatvoor dit soort ideeën, die Cohen hier laat zien. Dan zie ik het erg somber in, met de stabiliteit van onze wereld.
Grappen waren niet altijd even sterk, of goed geslaagd,. Vaak juist geforceerd.
Borat 2 haalt het qua originaliteit en frisheid niet bij het origineel die ik vorige week nog eens heb gekeken, maar wat was dit een aangename film zeg. Precies het soort satire en humor dat de wereld, Amerika voorop, goed kan gebruiken in deze tijden van Corona en debiele presidenten aan de macht. Sacha Baron Cohen begrijpt nog steeds op welke wijze iets enorm grappig gemaakt kan worden. Zijn mimiek, houding, oneliners en wereldvreemde ideeën zijn nog steeds hilarisch. De humor is wel hit or miss, maar de hoeveelheid grappen is zo hoog dat je geregeld toch wel moet lachen of op zijn minst grijzen.
Vooral de stukken dat hij incognito echte opnames met Amerikanen heeft zijn net als in zijn eerste film pijnlijk schokkend of grappig. Denk aan mensen die niet schromen om openlijk racistisch te zijn of de maffe complotdenkers (Hoi Lange Frans, heb je ook al de film gekeken?
) Net als ik nog steeds moet lachen als Borat zijn Kazachstanse cultuur over probeert te brengen op Amerikanen. Vrouwen die bezit zijn, in een kooi leven, verkocht kunnen worden etc. Ik vind trouwens de nu al befaamde scène met Rudy Giulani wel meevallen. Tikje awkward, maar dat zij zogenaamd 15 jaar oud is hoort hij pas op het einde als Borat binnen komt stormen. Maar hij zal wel genoeg imagoschade hiermee op hebben gelopen. De film kent ook wel een geinig slot, waarmee de boel leuk wordt afgesloten. Wat mij betreft mag er nog wel een Borat 3 komen, maar die kans zal wel klein zijn. De mensen kennen zijn trucjes nu wel.
Ik denk juist dat er best wel veel ''echte'' momenten in zitten. Een hoop Amerikanen zijn nu eenmaal zo en het is ook geen toeval dat het bestaan van Borat 2 geheim is gehouden tot vlak voor de release. Sacha Baron Cohen heeft alle mogelijkheden gehad om anoniem te werk te gaan.
schumacher
Mja, de vorige borat vond ik toch veel leuker. Weinig moeten lachen, eens een grijsje maar meer ook niet.
Was de film neutraal gebracht had het ook beter overgekomen.
Tgohja zeg, ga naar Thailand en daar loopt het vol 60-80 jarigen met 1 van 18-25j.
Borat moet luchtig blijven: hier was het eerder 1 richtingsverkeer en bewust mensen wat opdringen en ook schade toebrengen en men weet heel goed waarover ik het heb.
Ik heb er geen probleem mee ze maar hou het neutraal en betrek dan ook Obama/Hillary/Biden erin.
jordandejong
Vond jij dit echt overkomen dan? De zwarte 'tutor', de 2 rednecks (100% scripted), de 2 dames in de synagoge, de man in de telefoonwinkel, de fax man. Weinig mensen die echt voor de gek werden gehouden vgm. Iedereen had dat wel door
aSMoDeuS
Meneer Cohen is een typische fatsoensrakker: anderen de maat meten, maar feiten doen er niet toe. Saai en verschrikkelijk onleuk.
Want?
Gescript, bedoel je?
Poeh, stel je voor!
Moeilijk te zien. Ik denk dat het meeste gewoon wel echt is. Aangezien Borat ook nog eens zichzelf vermomde lijkt het me ook niet al te lastig om mensen echt te pranken. In bepaalde gebieden in Amerika zijn mensen gewoon echt weird.
Ik las bv recent ook dat die Joodse dame die de Holocaust overleefde ook voor de gek is gehouden. Na afloop heeft Cohen het wel meteen tegen haar gezegd en was het prima. Ze kreeg ook op het einde van de film nog een eervolle herdenking aangezien ze dood is.
Kunnen we niet online ergens lezen welke stukken echt en fake zijn? Ben ik best benieuwd naar.
Welke feiten? Met dit soort teksten kunnen we alleen wat als je dan ook voorbeelden noemt.
Moeilijk te zien.
Nee, hoor. Grotendeels gescript.
Zie je dat ook niet bij programma's op Discovery en zo?
Tuurlijk: oude Joodse vrouwen zitten continu klaar met een kom soep, wachtend op de komst van een karikatuur.
Nee, hoor. Grotendeels gescript.
Zie je dat ook niet bij programma's op Discovery en zo?
'Borat'-vervolg aangeklaagd voor antisemitische scène | Filmtotaal filmnieuws
De nabestaanden zeggen zelfs dat de scène niet fake is. Maar jij weet het vast beter.
Lucaij
Jammer inderdaad dat het veel eenrichtingsverkeer was. Was nog leuker geweest als ook links, Democraten en Antifa etc aan bod waren gekomen. Nu kwamen voornamelijk de Republikeinen er slecht vanaf, waardoor de film erg gekleurd overkomt.
Die twee NRA-gasten in de blokhut waren wel erg aardig. Ik vroeg me tijdens de scène af of twee stereotype Democraten ook zo aardig zouden zijn geweest naar de irritante Borat en of dit een andere verloop had dan Cohen had verwacht.
De scène met Giuliani was wat minder, omdat hier de indruk wordt gewekt dat die foute dingen gaat doen, terwijl die zijn blouse op een ietwat onhandige manier in zijn broek stopt.
De humor kon ik wel waarderen, want met de hedendaagse komediefilms schiet ik niet meer zo snel in de lach.
aSMoDeuS
Die twee NRA-gasten in de blokhut waren wel erg aardig.
Gescript. En slecht ook.
Waarom moet een film neutraal zijn? De film is ook vlak voor de Amerikaanse verkiezingen uitgebracht, niet zonder reden nee. Trump moet niet herkozen worden. Die boodschap mag een film best geven. Iemand anders mag ook best een film maken waar de Democraten slecht vanaf komen.
Het enige wat ik miste wat een aanval op die BLM idioten die half Amerika hebben gesloopt.

Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan
2006

Sacha Baron Cohen zet een punt achter populair typetje Borat