• 9.377.375 stemmen

Vampires vs. the Bronx (2020)

Komedie / Horror | 85 minuten

Genre: Komedie / Horror

Geregisseerd door: Osmany Rodriguez

Met onder meer: Jaden Michael, Gregory Diaz IV en Sarah Gadon

Gesproken taal: Engels en Spaans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Vampires vs. the Bronx

"They messed with the wrong neighborhood!"

De Bronx is een middenklassenbuurt die steeds populairder aan het worden is. In de Bronx wonen drie dappere kinderen. Deze kinderen stuiten op een sinister complot, dat als doel heeft al het leven uit hun geliefde gemeenschap te zuigen. Kunnen ze hun buurt redden?

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Op zich best een aardige en op sommige best spannende jeugdfilm met als thema, vampieren die de Bronx zijn binnen gedrongen en daar willen heersen. Maar als het aan een aantal kinderen ligt gaat dat niet gebeuren. Een overleving avontuur gaat beginnen. Al vind de kijk leeftijd van 9 jaar te jong, want er zitten toch wel een aantal heftige scenes in. 12 is eerder geschikt. Ik heb mij er best mee vermaakt.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Grappig tussendoortje. Allemaal lekker luchtig, maar inderdaad gezien de vampieren is 9 jaar te jong.

avatar van rebelkush

rebelkush

Normaal gesproken skip ik Netflix films maar door trailers en vampieren toch gekeken en niet teleurgesteld.

Goede cast met onder meer Shea Whigham en Method man

Verhaal vond ik niet echt boeiend maar de vampieren zagen er goed uit.

Ik vond dit meer comedy dan horror en heb dan ook vaak moeten lachen.

Als je hoopt op een enge vampieren film moet je dit zeker skippen. Meer een horror film voor de jeugd.

avatar van Lebarron

Lebarron

Een vrij grappige teen-horror die mij qua feeling deed denken aan het Engelse Attack the Block. Al was deze wel iets minder dan die film. Leuke rol van Clifford 'Method Man' Smith, een van de leden van Wu Tang Clan en Shea Whigham uit Boardwalk Empire en Waco. Het verhaal zelf had iets weg van 30 days of night, ook een film waarin vampieren een gemeenschap overnemen, zij het om een andere reden. Er zat een grappige verwijzing naar Friedrich Wilhelm Murnau, regisseur van Nosferatu. Vampires vs. The Bronx is een leuke film voor een keertje maar niet echt eentje om vaker te zien wat ik wel heb bij de twee andere genoemde films. Hij mist het leuke van Attack the Block en de spanning van 30 Days of Night.

avatar van rep_robert

Een soort van Amerikaanse vampierenversie van Attack the Block en het mysterie weet zich in het eerste gedeelte van de film prima beetje bij beetje te ontrafelen. Heerlijk creepy met die handjes in beeld af en toe. De luchtigheid in de film werkt ook prima en de tieners doen het ook allemaal prima. Echter ontspoort de film in de tweede helft van de film. Rodriguez weet zich geen raad met het leuke uitgangspunt. De spanning ebt weg, de CGI is wat te nadrukkelijk aanwezig en doet de film eigenlijk niets wat ik nog niet eerder in andere films heb gezien die beter zijn uitgewerkt.

Jammer, want er zit zoveel potentie in de film.

avatar van Doom4

Doom4

Leuke teen horror movie die ook nog eens meer de enge/spannende kant dan op ging dan de kinderkant. Vampiers zagen er toch echt wel goed uit.

avatar van Harleen Quinzel

Harleen Quinzel

De humor zit aardig en de jongelui hebben goeie chemistry, wat voor een best sterke eerste helft zorgt. Wanneer de film echter een versnelling hoger schakelt en de focus op het vampiergedoe legt valt het wat door de mand met scenes die wel degelijk griezelig bedoeld zijn, maar zo knullig uitgewerkt dat het onbedoeld op de lachspieren werkt.

Method Man van de Wutang Clan als priester casten is trouwens wel lachen.

avatar van Woland

Woland

Kinderhorror, natuurlijk. En met een titel als Vampires vs The Bronx weet je ook een beetje wat je moet verwachten. Maar ik vond dit best leuk gedaan. De jonge cast doet het prima, het is best wel een leuk sfeertje en ik heb me eigenlijk niet verveeld. Voor een tussendoortje kan je het minder treffen.

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

Een niet zozeer griezelige maar vooral luchtige vampierenhorror waarin een groepje tieners

het opneemt tegen vampieren in de Bronx. Het spel van de jonge acteurs is uitgelaten en

ongedwongen hetgeen, mede ook doordat op het laatst nadruk wordt gelegd op saamhorigheid

in de buurt, vooral een sympathieke film oplevert. Een weinig interessante niet verrassende

maar wel plezierige horrorkomedie.

avatar van jipt

jipt

Best leuk. Vlot, originele insteek en een leuke sneer naar gentrificatie. kleine 3,5*

avatar van Film Pegasus

Ik hou wel van het genre en de laatste tijd zijn er wel leuke horrorkomedies. Toevallig heb ik deze week ook Attack the Block gezien, waar af en toe naar verwezen wordt bij deze film. Maar Osmany Rodriguez zal nog veel moeten leren als hij die film wil evenaren. Nochtans heeft de film veel potentie, maar het mist telkens de nodige fun. De personages zijn ook langs geen kanten boeiend, wat te wijten is aan echt slechte acteurs helaas en niet de nodige dialogen. Op een paar figuren na is de rest echt wel verwaarloosbaar. Dat een vampierenfilm leuk kan zijn, mag van gerust. Maar hier viel niet veel te lachen helaas.

avatar van Shadowed

Shadowed

Kinderhorror.

Uiteindelijk kan dit genre zich prima redden, misschien niet onder de hardcore horrorfans, maar wel als genre zelf. Goosebumps vond ik bijvoorbeeld een prima film binnen de kinderhorror. Vampires vs. The Bronx is wat harder dan Goosebumps maar nog steeds met een kinderlijke toon.

Het concept zelf is niet zo boeiend. Het heeft geen zin om het nog tussen de spoilertags te zetten want de titel geeft het al aan, vampieren dringen The Bronx binnen en nemen alles zo'n beetje over. Veel mystery zit daar niet omheen want het wordt al vroeg uit de doeken gedaan dat ze er daadwerkelijk zijn.

Acteerwerk van de kinderen is redelijk matig, maar uiteindelijk nog wel te doen. Ik denk niet dat ze de grootste sterren gaan worden. Van de volwassenen is het wisselend. Gadon was bijvoorbeeld erg matig, maar Whigham doet het best oké. Bijrollen zijn allemaal wel te doen, niet bijzonder maar ook niet vreselijk.

De horror is voor de jongere kijkers onder ons redelijk hard, maar zoals de kijkwijzer doet verwachten, voor iedereen boven ongeveer 12 zal dit alles behalve spannend zijn. Met de 9-jarigen zou ik nog oppassen. Het is wel een soort van slasher voor de beginners, alleen dan een slasher die niet al te bijzonder is uitgevoerd.

Alles is redelijk saai in beeld gebracht. De film heeft een bepaalde frisheid nodig, maar voelt vooral ouderwets en taai aan. Camerawerk is erg saai en qua visueel niveau is er niks speciaals gedaan. Montage is ook niet bepaald interessant en de cinematografie erg tam en makkelijk. Veel moeite lijkt er niet ingestoken te zijn, wat jammer is want het had leuk kunnen zijn.

Zeker de finale is uiteindelijk een afknapper. Verder wel het nog redelijk vermaken en duurt vooral best kort, maar inhoudelijk heeft het weinig tot niks om het lijf. Het had allemaal een stuk frisser, sneller en knapper gemogen. Nu is het resultaat vooral te taai en makkelijk om zo te zien.

avatar van mrklm

mrklm

Redelijke horror voor beginnende tieners waarin de gebroeders Murnau - met een illustratie van Vlad Dracula als bedrijfslogo - op dubieuze wijze gebouwen opkopen in The Bronx. Miguel Martinez [Jaden Michael] ontdekt bij toeval dat de familie Murnau bestaat uit vampieren en probeert te voorkomen dat zij ook de plaatselijke bodega voor zich opeisen. Maar alleen zijn vrienden Bobby [Gerald Jones III] en Luis [Gregory Diaz IV] geloven hem. En dus wenden ze zich tot de film Blade om te zien hoe zij de vampieren uit kunnen schakelen. Vrij voorspelbare griezelkomedie blijft overeind door het innemende, enthousiaste spel van de jeugdige hoofdrolspelers. En ja, "Method Man" speelt de rol van een pastoor!

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Flauwe tienerhorror die compleet beroofd is van iedere vorm van charme, in zowel personages, humor als in z'n visuele presentatie van zowel de vampieren (inspiratieloos) als in het representatief neerzetten van een karakteristieke plek als the Bronx. Het komt op eigenlijk alle vlakken iets tekort. Aan het scenario ligt het niet en ook de jeugdige insteek is er één die ik normaliter érg kan waarderen, maar het gebrek aan authenticiteit / een goede definieerbare stijl weegt zwaar.

avatar van soom

soom

Welcome to the Bronx.

Leuker dan Dracula untold en Day Shift, ongeveer hetzelfde niveau als Night Teeth. Het kan natuurlijk liggen aan wat slaaptekort toen ik de vorige films zag...

Maar dit vind ik dus wel beter. Fijne sfeer, luchtiger op de een of andere manier. Deze neemt zichzelf niet al te serieus.

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Luchtige film die prettig wegkijkt. Het is mischien dan bedoeld als kinderfilm maar ik vond hem meer dan prima te kijken. Voor mij zelfs nog wat leuker dan de gemiddelde vampierenfilm.