Monster Problems (2020)
Avontuur / Komedie
109 minuten
geregisseerd door Michael Matthews
met Dylan O'Brien, Michael Rooker en Jessica Henwick
Zeven jaar na een "monsterpocalyps" is de mensheid gedwongen om te verhuizen naar ondergrondse koloniën. Joel Dawson besluit naar de oppervlakte te gaan en de monsters te trotseren die tussen hem en zijn middelbare schoolliefde Aimee staan. Hij krijg hierbij hulp van een professionele monsterjager.
Trailer
Film wil een soort Zombieland zijn maar dan met Monsters. Het haalt het niet helemaal met die film. Omdat het iets teveel hinkt op een kalverliefdes verhaaltje, verlies ouders en komedie. Waardoor de komische noot wat ondersneeuwt en de film nooit echt een smoel weet te krijgen. De PG13 rating helpt ook niet helemaal mee. Gelukkig heeft de film wel een budget en is het allemaal best vermakelijk voor een avondje.
3 sterren.
Love and Monsters was gebaat bij bij een langere speelduur of wellicht dat het in serieformat beter zou hebben gewerkt. Toch jammer dat deze film waarschijnlijk onder de radar zal vliegen, want ik kwam deze ook per toeval tegen.
Vooral de monsters waren leuk en goed gemaakt.
Genoeg actie en humor met goed geluid en een leuk verhaal.
" Love and Monsters" het kijken naar deze fantasy film plezierig maken. De monsters zien er daadwerkelijk fantastisch uit. Van reuze pad tot een reuze krab. Verhaal en acteer werk niet zo bijzonder....soms zelfs irritant ( het kleine meisje). Avonturenfilm voor de wat oudere jeugd.
Leuke/sympathieke personages en iedereen zat goed in zijn rol. En uiteraard een eervolle vermelding voor de monsters. Je kan zien dat ze hier heel erg hun best op hebben gedaan. En tot slot nog 2 eervolle vermeldingen voor de hond en de robot (Mav1s). Dit verraste mij enigszins, dus ik ga het niet spoilen.
Het is eigenlijk een variant op Zombieland, maar Monster Problems vind ik sowieso al een stuk beter dan Zombieland 2!
4****
Joël (Dylan O'Brien) had contact met een meisje, Aimee (Jessica Henwick) uit dat verleden en krijgt via de Radio transmission weer kontakt met haar en meent dat de liefde tussen hen beiden nog steeds borrelt en besluit om haar op te gaan zoeken.
In zijn ééntje gaat hij op pad. Bewapend met een kruisboog en kleine pijltjes naar de oppervlakte met GROTE uitgegroeide monsters. Zoals knuppel ihhh schrijft: "als het leger dat geweten had".

De tocht die hij moet maken is ruim 130 km en hij heeft totaal geen idee wat hem aan de oppervlakte te wachten staat! Spinnen zo groot als een auto, rupsen die de lengte en grootte van een tunnel hebben enz..
Er gebeuren dus onverwachtse ontmoetingen onderweg waarvan de meesten niet erg prettig zijn voor Joël maar toch zet hij door met de gedachten aan een hernieuwde kennismaking met Aimee.
Het is een avonturenfilm die redelijk gemiddeld is en enigszins typisch Amerikaans aandoet.
Prima gebruik van de computer betreffende onze monsters e.d..
Eigenlijk hadden ze het verhaal iets meer uit kunnen diepen, een langere duur met wat meer informatie over wat er nu precies gebeurd was en hoe men in deze tijd terecht is gekomen.
Ondanks dat, een 7 voor het totaal.
na 7 jaar na een "monsterpocalyps" .

Kinderen zullen dit spannend vinden
3,5 *
Onderweg ontmoet hij markante personages en vecht met monsters. Heel innovatief is het allemaal niet. Wel leuk. De setdesign is magnifiek. De monsters grandioos. De film is zijn budget van 30 miljoen dollar aan te zien.
De absolute hoogtepunten in de film zijn de monsters. De creaties van concept artist Andrew Baker die ook al leuke dingen deed in de Hobbit films, zien er schitterend uit. Af en toe wat grotesk, maar niet over the top. De interacties met de monsters leveren leuke, actievolle en slijmerige scènes op. Topvermaak met een lage bodycount.
In tegenstelling tot veel post-apocalyptische films is Monster Problems niet bloeddorstig en duister. De film is een lichtvoetige avonturenfilm met humor, feelgood en actie. De personages zijn goed of slecht. Gemakkelijk voor de identificatie. Veel indruk maken ze niet. De echte hoofdrollen zijn in deze film weggelegd voor het fantastische decor en voor de fantasievolle monsters.
Leuk.
Een aardige variant op 'Zombieland'.
Dylan O'Brien stort zich na drie delen van 'The Maze Runner' opnieuw in een post-apocalyptische wereld. Ditmaal is de aarde overlopen door gigantische monsters en is de mensheid genoodzaakt om in ondergrondse bunkers te leven. Toch wil Joel de monsters trotseren zodat hij zijn lang verloren liefde weer kan zien.
De road trip die vervolgens plaatsvindt, is vermakelijk te noemen. Joel ontmoet een aantal leuke figuren, met name het duo van Clyde en Minnow zorgt voor de beste interacties. Het merendeel is vrij vlak, maar het scheelt vooral dat O'Brien zijn personage met de nodige charme neerzet.
Het creature design ziet er goed uit. De keur aan bijzondere monsters levert een hoop actie op. Hier en daar is het misschien een beetje braaf, maar het spektakel blijft zeker overeind staan. De aardige humor voegt dat beetje extra toe, zoals de running gag over gestolen eten.
Al met al is 'Love and Monsters' een vermakelijke avonturenfilm voor tussendoor.
3,0 Sterren.