• 9.179.607 stemmen

Oorsprong: Canada / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Michael Matthews

Met onder meer: Dylan O'Brien, Michael Rooker en Jessica Henwick

Plot Love and Monsters

"An apocalyptic love story."

Zeven jaar na een "monsterpocalyps" is de mensheid gedwongen om te verhuizen naar ondergrondse koloniën. Joel Dawson besluit naar de oppervlakte te gaan en de monsters te trotseren die tussen hem en zijn middelbare schoolliefde Aimee staan. Hij krijg hierbij hulp van een professionele monsterjager.

avatar van teigertje

teigertje

Filmkonyn schreef:

Had het inderdaad opgemerkt nav je stem gedrag en je uitleg daarbij snap ik ook wel, al is het een aparte manier wat hier niet vaak wordt gedaan

Vwb de film, heb het zojuist bekeken en het is niet slecht, maar voor mijn smaak zeker geen 5 sterren. Had iets meer verwacht van de monsters, het verhaaltje is een cliche zoals verwacht maar toch wel goed genoeg voor een middagje film.

Nou zoals je ziet zijn er meer, die mij te gul vinden, en het hierin met jou eens zijn, en dat mag.

Maar ik zie dat anders.

Tot de volgende keer weer misschien hahaha !

avatar van Jynxter

Jynxter

Vlot en vermakelijk. Vaak best komisch, maar soms ook wel wat flauw. Duidelijk niet alleen voor volwassenen bedoeld. Maar als luchtige, post-apocalyptische avonturenfilm, zeker de moeite.

avatar van The Oceanic Six

teigertje schreef:

Uiteraard ben ik je weer zeer dankbaar, voor jou oplettendheid in deze.

En jij ook zo fijn de tel bijhoud.

Nou zet je schrap hahahahahahahaha, er komen er nog veel dikke 5 sterren bij, met alle soorten van genoegen.

En klopt ik ben snel een tevreden mens tja....zo ben ik nou eenmaal joh.

Zoals ik zei, tegen onze andere gewaardeerde lid net zoals jij.

Ik zie ook zat ongelooflijke slechte films, maar die vermeld ik hier zeer zelden.

Maar neem mij niet kwalijk, zeer gewaardeerde meneer Ajax Litmanen.

Maar jij hoort ook bij die soms, ook ongelooflijke zuurpruimen, die alles afkraken.

Uiteraard heb jij ook zeer goede films, waar ik het ook mee eens bent.

Maar die zijn bij jou bijna op een hand te tellen, uiteraard bedoel ik dat ook met alle respect.

Bedankt wederom voor je opbouwende kritiek.

Kijk, doe vooral wat je zelf wil. Ik ben wel de laatste die zou willen dat je dat niet zou doen. Maar als je het een beetje neutraal bekijkt, dan vraag ik me af of bij jou 5 sterren gelijk staat aan een eeuwige klassieker of aan een film die je gewoon leuk vond om te kijken. Zelf geef ik 5 sterren alleen aan films die ik nog wel 20 keer zou willen kijken de komende 20 jaar. En dat zijn maar weinig films die dat bij me halen. Het maakt ook niet uit hoor. En Love and Monsters is gelukkig ook een prima film.

avatar van teigertje

teigertje

The Oceanic Six schreef:

Ik begrijp je, maar laat ik het zo zeggen er zijn een aantal zeer gote klassiekers, wat jij ook zegt.

Die zou ik zelfs als er hoger als een tien bestond een 11 geven, maar dat kan niet.

Dat zijn bijvoorbeeld ongeëvenaarde classics als het kaliber film als The Gladiator met Russel Crowe.

En de giganten van vroeger van Clint Eastwood en Charles Bronson en Steve Mcqueen en de vele bijzondere eighties waar ik een groot liefhebber van ben.

Waarvan grote succesvolle bioscoop hits, die hier met de grond gelijk gemaakt worden, door leden, waarvan ik overtuigd ben, deze ze nog geen eens gezien hebben, en erbarmelijk laag scoren, zoals bijvoorbeeld.

En dit niet verdienen.

Maar een eeuwige klassieker, staat zeker niet gelijk, daar geef ik je absoluut gelijk in.

Al lijkt dat misschien wel zo bij mij, maar dat is zeker niet het geval.

Maar ik snap je, wat je bedoelt en respecteer je mening, bedankt voor je nuchtere en positieve reactie.

En dat meen ik.

Want ik lees, dat je mijn mening ook respecteert.

Maar ik kan er tegen hahahaha.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Eerder matig.

Op zich kan zo'n avontuurlijk Netflix-tussendoortje er wel eens in en Love and Monsters begint eigenlijk ook redelijk, maar eenmaal boven de grond gebeurt er niet echt heel veel. Wat ontmoetingen met monsters wiens CGI soms erg twijfelachtig is, maar die ontmoetingen zijn ook niet echt origineel.

Op het einde gaat men helaas nog het meest uit de bocht door er opeens wat moraaltjes tegen aan te gooien en "de mens" als extra antagonist, belichaamt door een wel erg pover geschreven en geacteerd macho-mannetje. Dat neemt toch de charme weg die er zeker de eerste 20 minuten wel is.

2,5

avatar van shugenja

shugenja

Wat een poepfilm. Alles is generiek, het verhaal de muziek en de actie. Zonde van het geld om een film te maken die alles bij elkaar jat en helemaal niks toevoegt. Om te kotsen, een monster film voor kinderen en mensen die nog nooit een monster film gezien heeft. En zeg nou eerlijk, daar zit de wereld toch niet op te wachten?

Ja het ziet er prima uit hoor, leuke special effects en locaties. Maar een kouwe drol in een luxe mooie doos blijft wat het is. Een stinkend hoopje ellendigheid. Misschien ben ik te hard maar ik kan het de laatste jaren slecht verdragen de eindeloze reeks vervolgen en formulereeksen. Soms hoop ik op vernieuwing zoals het uitstekende "zombieland" een aantal jaren geleden bracht. Maar daar doet love en monsters geen enkele moeite voor.

avatar van mrklm

mrklm

Een botsing met een meteoriet is voorkomen door het tijdig op te blazen met behulp van raketten. De neerslag van die explosie blijkt echter dodelijk te zijn voor 95% van de aardbevolking. Een neveneffect is dat er nu enorme mutaties van voorheen kleine dieren rondwaren op de planeet. Zeven jaar na de Apocalyps besluit tiener Joel [Dylan O’Brien] uit de schuilkelder van zijn kolonie te komen en een poging te doen zijn geliefde Aimee [Jessica Henwick], die zich op een kleine 50 kilometer afstand bevindt, te bereiken. Een aardig basisidee met fraaie voor een Oscar genomineerde special effects, maar het sarcasme en de zelfingenomenheid van de hoofdpersoon gaat al snel tegenstaan. Zwalkt teveel tussen komedie en thriller, maar Rooker is uitstekend als de ervaren overlevingsexpert Clyde.

avatar van movie freak84

movie freak84

Meer dan vermakelijke film. Als je een beetje van avonturen films houd is dit zeker een aanrader. Alles zit erin , komedie ,spanning, actie en een leuk verhaal. Monsters zien er geweldig uit. Ik vond het jammer dat die niet nog langer door ging en kijk dan ook uit naar een vervolg hierop.

avatar van filmfan0511

filmfan0511

Fijne verrassing! Ik had hier op voorhand weer zo'n typische young adult movie a la The Maze Runner van verwacht, maar niets is minder waar. Het verhaal betreedt geen nieuwe banen, maar toch vind ik het concept vrij 'origineel' en vooral tof uitgewerkt. Visueel ziet het er allemaal meer dan prima uit, en het design van de monsters is vaak cool gedaan. Echt veel actie zit er niet in; de focus ligt op het avontuurgehalte. Een goede keuze wat mij betreft. Een ander pluspunt is de cast, en dan met name Dylan O'Brien. Ik liep niet echt hoog met hem op hiervoor, maar hij zet echt een prima acteerprestatie neer. Zijn personage kan ook wel eens lekker luchtig of sarcastisch uit de hoek komen, wat er voor zorgt dat de film geen zware materie is. De sarcastische voice-over is ook leuk gedaan.

Nadat Joel zijn highschool vriendinnetje bereikt zakt de film wel wat in; het einde is veruit het minste aspect. De daadwerkelijke tocht is veruit het leukste, maar neemt gelukkig dan ook het merendeel van de film in beslag. Ik had ook graag een wat grotere rol voor Michael Rooker gezien, en de monsters hadden er wat mij betreft ook wel in grotere getalen in mogen zitten. Enfin, de hele wereld is overwoekerd en dan zie je eigenlijk maar 4 tot 5 creaturen, beetje jammer. Misschien voor een vervolg, want dat mag er van mij absoluut komen. Er zit best veel potentie in dit wereldje vind ik. Zolang ze die fijne balans tussen avontuur en luchtigheid behouden zou ik zeggen, bring it on. 3.5*.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Weer eens een andere post-apocalyptische invasie dan wanneer vampieren, zombies of moordlustige kannibalen de dienst uitmaken. Want in 'Love and Monsters' (2020) moet sociaal muurbloempje Joel Dawson (Dylan O' Brien) zijn eigen grenzen verleggen in een wereld waar kleine dieren zijn opgeblazen tot monsterlijke proporties. Van kakkerlakken, pissebedden, krabben tot kikkers en ander ongedierte. Alles om maar die ene kus te kunnen geven aan vriendinnetje Aimee (Jessica Henwick). Alleszins een vermakelijke actiekomedie met degelijke CGI-effecten en een komisch underdog-personage in de hoofdrol. Al had ik stiekem gehoopt dat de film ergens nog meer cachet zou krijgen dan de clichématige verwordingsgeschiedenis van een onwaarschijnlijke held. Maar zeker geen verkeerde titel om op te zetten wanneer je verlegen zit om wat luchtig vermaak zonder verdere pretenties.

avatar van nclo

nclo

Een erg vermakelijke film die ondanks het dystopische thema vrij luchtig blijft. Door de simpele verhaalvertelling (Joel moet naar de kolonie van zijn vriendin) biedt de film veel ruimte om het hoofdpersonage veel zorg en aandacht te bieden. Helaas blijft het daar wel een beetje bij. De overige personages worden vrij kort in beeld gebracht en blijven vrij vlak. Aimee is in het verhaal meer een MacGuffin dan een daadwerkelijk ontwikkelde personage en haar schermtijd is vrij kort in vergelijking met haar belang voor het verhaal. Het voelt alsof de beloning uitblijft en de keuzes aan het einde toe een beetje gehaast zijn. Uiteindelijk levert de film wat je verwacht en heb ik mij geen enkel moment verveeld.

avatar van Rodger

Rodger

Had er meer van verwacht.. meer actie .. en spanning ..

Was meer een romantische film..

2.5 **

avatar van Waverick

Waverick

Leuke film, erg vermakelijk. Een avonturenfilm in een apocalyptische wereld. De CGI vond ik eerlijk gezegd wel meevallen, ondanks het eerdere commentaar hierover. Ik heb wel het idee dat O'Brien telkens hetzelfde trucje uit de kast haalt om een verlegen jongen te spelen die zichzelf niet zo hoog inschat.

Zeker mee vermaakt en wat mij betreft komt er een vervolg.

avatar van blurp194

blurp194

Leuk.

Misschien vooral door de mooie vormgeving en het voor mij originele concept, hoewel de charmant-naieve rol van O'Brien zeker ook meetelt. En de grote ontknoping vlak voor het einde is ook prima gevonden. Leuk dat ook zo'n behoorlijk ver uitgekauwd genre toch af en toe nog weer een frisse verrassing kan opleveren. Fijn kijkvoer ook, ondanks dat het ongetwijfeld voornamelijk nep is.

avatar van Filmreiziger

Filmreiziger

Boven verwachting. Had zin in een avonturenfilm in de stijl van Jumanji: Welcome to the Jungle (2017) en dat viel niet tegen. Het verhaal op zich is niet origineel, maar de inslag die ze hier hebben gekozen wel. CGI was prima in orde, acteerprestaties ook. Leuke voice over en de nodige moraal wordt over de kijker uitgestort (neem het risico en ga op avontuur, haal uit het leven wat er in zit). Goed om te zien hoe de anti-held zich gedurende het verhaal ontwikkeld en wat de reis met hem doet. Ook hier gaat de ontwikkeling mooi vloeiend en is daarmee geloofwaardig. De ontmoetingen zijn ook interessant. Natuurlijk is het op punten wat voorspelbaar, maar dat vond ik niet echt storend. Eigenlijk kan ik weinig zwakke elementen benoemen. Nee, het wordt nooit écht spannend (maar dat is ook niet het doel van de film) en het aantal gekke creaties is beperkt (had zelf niet behoefte aan meer). De sfeer die de film schetst, de beelden, de klunzigheid, de zelfspot.... het levert een leuke film op. Misschien ben ik een halve ster te royaal, maar zeker meer dan 3 sterren.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Verrassende film, mooie monsters goed verhaal waar alles in zit.

avatar van Nixon17

Nixon17

Tijdens de scenes met de meeste actie zat ik alsnog knikkebollend op de bank. Wat een ontzettende saaie film was dit zeg. Misschien leuk voor kinderen tussen de 12 en 16 maar voor volwassenen echt niet aan te raden.