Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Antonio Campos
Met onder meer: Tom Holland, Bill Skarsgård en Riley Keough
Bekijk via Netflix
Plot The Devil All the Time
"Everyone ends up in the same damned place."
De periode van het einde van de Tweede Wereldoorlog tot de jaren 60. Willard Russell is een getormenteerde oorlogsveteraan die zijn vrouw Charlotte verliest aan kanker. De geliefden Carl en Sandy Henderson zijn seriemoordenaars die het op modellen gemunt hebben. De pastoor Roy is samen met zijn rechterhand Theodore op de vlucht voor de autoriteiten. Centraal in dit alles staat Arvin Russell, de zoon van Willard en Charlotte.
Arvin Russell
Roy Laferty
Lenora Laferty
Helen Hatton
Noodless
Fascinerende film over godsdienstwaanzin, uitbuiting en een moordend koppel die mannelijke lifters meenemen. De verschillende verhaallijntjes komen geleidelijk aan bij elkaar wat leidt tot een spannende climax. De opbouw is zorgvuldig en neemt de tijd voor de verschillende personages en verhaallijnen. Ook wordt er regelmatig sprongen in de tijd gemaakt die duidelijk zijn dankzij een voice-over die het geheel bij elkaar houdt. Het tijdsbeeld, de sfeer, de mentaliteit van de arme bevolking ten tijde na WOII in Amerika wordt goed neergezet. Prima cast die hun rollen overtuigend brengen. 7/10
BBarbie
Grimmige film over de donkere kanten van het leven in de “Bible Belt”, waar religieuze fanatici de toon zetten. De film mist een consistent verhaal en is in feite niet meer dan een aaneenrijging van gruwelijke incidenten door individuen, die het noorden kwijt zijn. Voor de liefhebbers van zinloos geweld derhalve.
Filmkriebel
Zalige cast. Wel een enorm onheilspellende en duistere film, waarin godsdienstfanatisme een belangrijke rol speelt. Het misbruiken en bevuilen van Gods naam wordt hier zwaar afgestraft. De personages die het leven laten zijn allen zondaars die de regels van het geloof overtreden en ook Arvin speelt een rol in het uitschakelen van sommigen van hen. Dat gebeurt eerder toevallig maar de goddelijke inmenging denk je er makkelijk bij. Het is goed verteld en ook naar acteren is dit echt van hoog niveau. Vooral Holland, Skarsgard en Pattinson vond ik erg sterk. Misschien door het religieus onderwerp iets te zwart-wit (goed vs slecht) naar mijn smaak maar verder ben ik heel erg te spreken over deze film.
Grover76
Geen film voor mij. Eén groot cliché want kerk, priester politie en autoriteit is slecht. Komt bij allemaal niet echt realistisch over tenzij je niet beter weet. Technisch gezien is de film wel erg goed.
Banjo
- 2032 berichten
Ik vond het een prima film ondanks de lange zit van 2 1/2 uur heb ik mij geen moment verveeld. Kijken! als je van wraak films houd en daar ook nog een goed gevoel aan overhoud rechtvaardigheid is het meestal.
Prima film die wel een tikje aan de te lange kant is, maar alsnog overtuigt door de grauwe wereld en het wraakthema in de tijdsgeest vlak na WO II. Ergens deed me dit denken aan Martin Koolhoven zijn film Brimstone, met die godsdienstwaanzin en ook wel met de setting. Nou heb ik die film jaren terug gezien, maar toch speelde die titel meteen in mijn gedachten. The devil all the time is ergens traag, maar tegelijkertijd gebeurt er best veel en brengt het rauwe geweld genoeg sensatie. De cast is ook uitstekend. Prima toevoeging aan het Netflixassortiment.
Haha nee.
Ik reageer op het laatste, dat je het wil opheffen. Ik heb meer problemen met structureel kindermisbruik en het onthoofden van mensen, dan noodzakelijk een top-down structuur. Politiek en vrijwel alle bedrijven hanteren deze structuur, dus dan moeten we vrijwel alles opheffen...
Ik ben niet gelovig en ik zie het niet zozeer als fabeltjes maar wel als universele verhalen waar je van alles uit kan halen en waar nog steeds over gediscussieerd wordt, over de bekentenis van de symboliek. Je lichaam is hardware en religie is software. En als je de software weghaalt waarmee vervang je het dan? Ook al ben je overtuigd atheïst dan draait die software op de achtergrond. Een groot probleem van onze tijd is een gebrek aan community en dat is iets wat religie brengt.
En dit was best een goede film. Ik had niet het idee om religie maar af te schaffen hierna. Het was een soort wraakfilm toch?
Als er geen geloven zouden zijn, vrouwen aan de macht overal, dan zouden we leven in een Paradijs op ons bolletje!!. Geloof en de MAN ( een erg slechte combinatie) maken er grotendeels een hel van. 95% van alle conflicten heeft een religieuze achtergrond.
Fortune
Helaas Franske. Vrouwen voeren ook oorlog. Het Paradijs bestaat niet en zal nooit bestaan. In Nederland komen we daar redelijk bij in de buurt en hebben we het heel goed t.o.v. andere landen of het verleden maar alsnog is er heel veel depressie en drugs problemen en burn outs en wat dan ook. En al zouden alle religies verdwijnen dan gaan we oorlog voeren om andere redenen. Twee verschillende vormen van atheïsme of grondstoffen. Helaas het zit in de mens en gaat niet verdwijnen.
frans123
Noem een oorlog/conflict op ons bolletje die door vrouwen gevoerd/ geleid wordt?? (... gaat niet lukken he??)
Fortune
Cleopatra, Queen Mary bloody mary, Elizabeth en Catharina de Grote initieerde oorlogen. Er zijn er meer. Hillary Clinton en Kaja Kallas hebben ook alleen maar oorlogspraat. Houd op met die kinderpraat dat vrouwen geen oorlog voeren. Kom op man.
frans123
Je bent de discussie niet waard. Je praat over 300-2000 jaar geleden. Welke vrouw on this very moment oorlog voert , geef je geen reactie , die is er nl niet.. Hillary Clinton oorlogspraat???? Jij bent sterk in kinderpraat.
Discussion closed.
Discussion closed.
Dus Nederland heeft nooit aan slavernij gedaan want op dit moment doet het niet aan slavernij?
Hillary the Hawk: A History – Foreign Policy - foreignpolicy.com
Hillary the Hawk: A History – Foreign Policy - foreignpolicy.com
Houd je bij het onderwerp.....Nero .Hitler, Idi Amin , Mao, Poetin, Kim Yong Un, Ceasar ( Cleopatra stond onder invloed van Ceasar!!! - je bent niet gehinderd door enige kennis) ,Stalin , Sadat ,Khan ..nog 50 mannelijke agressors opnoemen? Ik ben jaloers op je dat je je eigen werkelijkheid en waarheid weet te scheppen!! Onwetendheid is een zegen.
Fortune
Jij zegt dat er geen oorlogen meer zijn als er alleen vrouwen aan de macht zijn en dat is leven in een onwetendheid en in je eigen waarheid. Je mag van mij daarin geloven maar het klopt gewoon niet. Ik vind het wel heel schattig. Je bent een schattige man Frans.
Throughout history, women rulers were more likely to wage war than men. - qz.com
frans123
Om je gelijk te bewijzen kom je met een troela uit 1482. O..je hebt er nog 2... Ik heb het over de laatste 120 jaar. Noem mij 1 vrouwelijke agressor? Zelfs een man die alles weet van misdaden tegen de mensheid, geeft zich er zelf aan over; Netanyahu.
Man of Steel
Sterke film. Ik kwam ineens deze film tegen in de kronieken van dit platform. Alweer een aantal jaren geleden dat ik deze gezien heb. Maakte toen veel indruk. Grauwe sfeer. Gekke sfeer. Nare godsdienstwaanzin. Goed acteer werk en goed verhaal en ook met goede cinematografie. Toch gauw eens her kijken, maar op de een of andere manier doe ik dat bijna niet met films waarvan ik geen fysieke uitgave heb.
Hoe dan ook. Voor mij altijd een van de betere Netflix producties geweest. Het kijken meer dan waard.

Drie van de beste Netflix Original-films die je op de dienst kunt vinden

De best beoordeelde Netflix Original-films van 2020

De drie best beoordeelde films op Netflix die dit jaar uitkwamen

Deze titels worden binnenkort toegevoegd aan Netflix

Yedinci Kogustaki Mucize
Drama, 2019