Old (2021)
Bekijk via iTunes
Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+
Plot Old
"It's only a matter of time."
'Old' speelt zich af op een afgelegen eiland. Wanneer een groep jonge mensen een lijk op een strand vindt worden er een reeks mysterieuze gebeurtenissen in gang gezet. Langzaamaan beseft de groep dat er onnatuurlijke zaken aan de hand zijn, op een eiland waar geen ontkomen aan is.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Koop op iTunes voor € 9,99
Jarin
Mid-Sized Sedan
Chrystal

KritischVentje
Ach zout toch op met deze film.
Waarom, vraagt u?
Nou
1) Tenenkrommend slechte dialogen en acteer'prestaties'. Dit was het niveau Mortal Kombat met een factor drie. Ik denk dat het niet hielp dat het grotendeels geen Amerikaanse acteurs waren. Dat hielp zeg maar niet echt. Ik snap de invalshoek van meerdere nationaliteiten in een vakantieresort, maar de uitwerking was mega knullig. Had dan de verdieping gemaakt en de families onderling bijvoorbeeld een eigen voertaal gegeven. Dat had geholpen. Maar het waren wel echt heel slechte deliveries van heel slecht geschreven teksten. Script (dialoog-wise) is om te huilen.
2) Zoals eerder benoemd, het verouderingsproces klopt voor geen meter. Als alleen dat al consistent zou worden uitgevoerd zou het al enorm schelen en juist ook als enorme pluspunt ervaren worden. Weet ik zeker.
Wat wel heel even tof was, was het moment in de grot met die dame die al haar botten brak. Dat was echt even een lichtpuntje in de film. Dat vond ik weer juist heel goed bedacht en uitgewerkt. Alleen dan weer jammer dat Maddox weer zonodig precies moest zeggen wat er gebeurd. Dat kwam weer heerlijk onnatuurlijk over. Smetje.

Collins
Het idee voor de film is afkomstig van een strip van Pierre Oscar Levy en Frederik Peeters en klinkt interessant. Een aantal mensen bijeen op een strand waarop zij heel snel verouderen en dat zij niet kunnen verlaten. De setting is paradijselijk. Een schilderachtig zandstrand, een strakblauwe hemel en een uitnodigende oceaan. Het contrast met de bedreiging is groot. Intrigerend. Met regisseur M. Night Shyamalan weet je het echter nooit. Hij maakt goede films en hij maakt middelmatige films. En helaas, in het geval van Old maakt hij wat mij betreft een middelmatige film.
De eerste helft van de film is goed. De merkwaardige eigenschappen van het strand staan garant voor nieuwsgierigheid en spanning. De schijnbare zinloosheid van de situatie en de onzekerheid over het lot van de personages houden de nieuwsgierigheid en de spanning op peil. Intrigerende personages trouwens. De personages zijn verre van standaard. Ze gedragen zich bijna onnatuurlijk. Ze hebben ook afstand tot de kijker. Het draagt allemaal bij aan de mysterieuze sfeer die de film in de eerste helft succesvol oproept.
Maar dan is de koek wel op. De film blijft hangen in de situatie en voegt behalve onderling gekrakeel en een incidenteel horrormomentje maar weinig toe. De intrigerende situatie glijdt af naar een monotone beleving. Het gedrag van de personages wordt steeds afstandelijker en de dialogen klinken steeds meer zonder gevoel. Inleving in de personages was er al amper en blijft door deze ingrepen nog verder buiten bereik, waardoor hun verdriet, paniek en angst emotioneel niet echt binnen komen. Het kon mij in ieder geval maar weinig schelen wat er met de personages gebeurde.
Het enige dat mij op een bepaald moment nog op de been hield was de vraag naar het waarom. Het antwoord op die vraag en het obligate en gemakzuchtige einde waren vervolgens een teleurstelling.
Aan het camerawerk ligt het overigens niet. Dat is indrukwekkend. Mooie paradijselijke beelden waar tevens een ongemakkelijke laag in verborgen ligt. Heel bijzonder. Des te jammer dat het verhaal en de personages het op een bepaald moment laten afweten.

slam1975
Wat een lage gemiddelde score hier. Vond het een mooie setting. De film heeft me wel kunnen boeien hoor. Had wel die barbie wat sneller oud zien worden en dat lichaam ook uitgezakt haha.

rondh
- 2014 stemmen
Iknvondbgetvwel een goede film. Acteerwerk had wel beter gekund, en idd had er wel.meer in gezeten. Maar ik vond heg verhaal wel.leuk gevonden. En ook een goed einde. Lekker thrillertje, beetje Stephen King achtig.

Alathir
- 1946 berichten
Ik vond het wel redelijk. Qua concept ook wel origineel. Het is niet echt helemaal duidelijk waarom de tijd op dit strand zo snel verloopt. Ook het verouderingsproces verloopt niet echt gelijkmatig voor iedereen aanwezig. Acting is niet bepaald grandioos, dialogen zijn redelijk. Ik vond dat er meer echte survival had mogen inzitten. Ze lijken niet al te veel moeite te doen om te bedenken hoe ze van deze plek konden wegkomen.Ook het koraal lijken ze pas helemaal op het einde op te merken? Shyamalan is zoals gewoonlijk wel origineel maar de uitwerking, acting en dialogen kunnen beter. Mooie setting voor een film dat wel.

K. V.
Naar deze keek ik al een tijdje uit en vanavond was het zover. Vond het een goeie film. Hij bleef mijn aandacht houden en was nieuwsgierig hoe de film ging eindigen.
Het einde was zeker niet slecht.
De cast was ook niet slecht, maar ook niet echt waw.
k vrees wel dat je het na één kijkbeurt wel gezien hebt. Daarvoor was het verhaal niet diepgaand genoeg, maar voor één keertje is hij zeker wel de moeite.

MosquitoSmasher
Het einde was zeker niet slecht.
De cast was ook niet slecht, maar ook niet echt waw.
Ik heb maar een halfuurtje gekeken, want ik werd moe en ging slapen. Wat echter opviel was juist hoe slecht het acteerwerk was van zowel de jonge acteurs en actrices als de volwassenen. Gewoon raar acteerwerk, zonde. Ik kijk hem nog wel af, dat wel.

xxERWINxx
Vandaag bekeken, vond hem achteraf toch wat tegenvallen, beetje aparte film wel.
En groep mensen die op een eiland komen waar ze elk half uur een paar jaar ouder worden, wel mooi gemaakt hoe ze opeens ouder worden en apart verhaal met de rotsen, de personages en ook de kinderen die opeens zo veranderen.
Toch naarmate de film vond ik hem wat te langdradig worden en had nog wel wat meer actie verwacht.
Ik had nog wel gehoopt en gedacht dat de groep meer pogingen deden om van het eiland af te komen, alleen op het laatst besluiten er pas 2 om iets te proberen met de koraalrif..
Op het einde zie je ook waarom en de ontknoping.

blurp194
Knap werk van de casting, dat dan wel.
Verder heb ik het niet beslist met het concept van de film - net een klein tikkie teveel suspension of disbelief nodig, en meer dan ik op voorraad had. Dan blijft het bij een onbevredigend plot en wat mooie plaatjes. Evengoed nog wat ontregeld door de regelmatig toch storend aanwezige acteurs, die zo ongeveer geen van allen fraaie prestaties neerzetten. Nou is MNS wellicht ook niet gekend om dat op te roepen, maar het valt dan alsnog wat tegen - met namen als die van Krieps en Bernal verwacht je je toch aan iets.
Teleurstellend, als ik de telling af maak. Laat ik er verder niet lang aan denken, want het wordt hoe langer hoe minder.

eierhoofd1
Goede film, enige minpunt was de vrouw van het gezin met de 2 kinderen. Vrouw kan totaal niet acteren en is ook bloed irritant.

Flavio
Onderhoudend maar wel vrij belachelijk, eigenlijk zoals de meeste Night Shyamalan films van deze eeuw. Vervelen doen ze niet, maar de uitwerking is dan eerder onnozel dan intelligent zoals in zijn vroegere films. Old is wat dat betreft geen uitzondering.

hatebreeder
Lage waardering hier voor een film die ik zelf erg goed vond. Van begin tot eind erg boeiend. Acteerwerk had mischien wel wat beter gemogen maar storen deed het ook niet.

Langverwachte horrorfilm 'Old' van M. Night Shyamalan deze week in de bioscoop

Deze langverwachte horrorfilms verschijnen aankomende maand al in de bioscoop

Dune: Part One

Tina
Documentaire / Biografie, 2021

A Taste of Honey
Drama, 1961
strandtime warptimemoordfamiliebased on graphic novelfamily holidayholiday horrorsickness time-manipulationhuman experimentmedical experimentexperimental drug shot on filmsecret experiment al cinemahuman experimentation
Realtimes | Publishing Network
Social media