Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 5 april 1984
Plot Scarface
"The world is yours..."
Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.
Tony Montana
Alejandro Sosa
Bernstein
Chi Chi
mar007
ik vind het ook niet terecht om te spreken van overacting.
het is gewoon een geweldige acteur en ik kan geen acteur bedenken die deze rol als tony montana
beter zou kunnen neerzetten.
Minotaures
Als je toch moet kiezen zou Robert De Niro of Joe Pesci het eventueel kunnen. Bij misdaadfilms horen ze er zeker bij. Ik vind het nog jammer dat ze hier geen rol hebben gekregen.
congo
Robert De Niro kreeg de rol zelfs aangeboden maar die was natuurlijk bezig met Once Upon A Time In America.
robert de niro inderdaad een geweldige acteur,toch zie ik hem geen tony montana
neerzetten zoals pacino.
de grootste kracht van deze film is al pacino.
robert de niro inderdaad een geweldige acteur,toch zie ik hem geen tony montana
neerzetten zoals pacino.
de grootste kracht van deze film is al pacino.
Ik heb Scarface al 10 keer gezien op z'n minst, maar wat ik nou het sterkst aan de film vind is juist de hele 80s persoonlijkheid van de film.
De kledingstijl, de cheesy discomuziek, de auto's en gewoon eigenlijk een beetje alles wat je van de film kunt zeggen. Heeft een prachtige poster die ondertussen al meerdere keren geparodieerd is door bijv. The Simpsons en de cult is echt hoor: ik heb laatst nog een t-shirt van Scarface gescoord in Amsterdam. Maar wat betreft speelt Al Pacino natuurlijk een prachtrol in deze film. Dat overacting gedoe snap ik nog steeds niet helemaal. Ze moeten maar eens zijn film Scent Of A Woman gaan kijken, dan zien ze eens zijn overacting stijl. Dan kunnen zij het ook nog eens min of meer eens zijn in deze discussie.
mar007
ik ben het met je eens hoor.
persoonlijk vind ik het hele overacting gedoe grootste onzin.
deze man is wat mij betreft de grootste acteur allertijden.
als een acteur briljant is gaan mensen ineens zeuren dat het overacting is.
congo
Ik vind ‘m niet overacten, zulke mensen bestaan gewoon.
hahahaha
Ja, dat zullen die rappers wel zijn.
Scarface is gewoon puur romantisering van de misdaad hoor.
Dreiecke
Nou, niet echt romantisch in de misdaad toch, als je de tweede helft en het eind gezien hebt?
congo
Scarface is melodramatisch op het gebied van de gangster-film: de opkomst van de "held" en zijn grote angst om zijn macht verliezen: paranoia, hebzucht en de ondergang.
Pacinooooo!
Zeg maar niks, anders krijgen we weer tig pagina's over of Al Pacino wel zich schuldig maakt aan overacting of niet.

nakada
Nou, het is dat jij er over begint, maar dat acteren van Pacino.......
congo
Ik vind dat Al Pacino juist een geweldige rol in deze film neerzet. Samen met Donnie Brasco is dit toch wel verreweg zijn beste film. Echter vinden veel mensen hem overacteren. Maar helaas willen sommige users de film Scent Of A Woman niet zien (daar zet hij pas een overgeacteerde rol neer). Maar eerlijk gezegd stop ik nu met die discussie.
Dat is namelijk eigenlijk al afgelopen. Mijn bericht tegen helloyahya was dan ook een grapje.
Sweenie.
Ben nu op het 1e uur van de film heb hem even stop gezet want ga nu trainen bij de gym. Maar kan eigelijk niet wachten om hem verder te kijken.
ff uurtje trainen en dan verder kijken deze film de groetn
ff uurtje trainen en dan verder kijken deze film de groetn
Dat je dat kan.
Als ik een film eenmaal het 1ste uur geweldig vind, kan ik hem niet meer stopzetten.
notsub
Pacino is mijn favoriete acteur, dat bedenk ik mij steeds vaker. Deze man heeft echt alles in huis en draagt ook deze film van begin tot eind. De acteurs erom heen zijn helpers om hem te laten uitblinken. Dat lukt in deze film geweldig. Jammer is alleen dat het beeld van de jaren tachtig iets te nadrukkelijk aanwezig is. De feel van de jaren zestig of zeventig hadden de film nog een beetje beter gemaakt. Tony Montana is natuurlijk een legendarische naam geworden. Die cult status kan op basis van sommige scenes wel begrijpen. Als geheel is de film gewoon erg bruut, maar het kan beter.
congo
Logischerwijs bevat deze film natuurlijk een 80s sfeer. Het speelt zich ook af tijdens de jaren 80'. Dan is het toch logisch dat er geen 60s of 70s sfeer inzit?
Honey Blossom
Ook een Fenomenale film!
Honey Blossom
Een Sublieme Al Pacino in een Fenomale film.' De schoonheid van deze film is onbeschrijfelijk. Het is inderdaad een Romantisering van de misdaad. Scarface will be known and remembered for generations long!
Rating: Dikke 5*.
Rating: Dikke 5*.
Mijn favo nummer 1 film al meer dan 7 jaar.
congo
Brian De Palma, die ik als een befaamd regisseur beschouw van Hitchcockiaanse voyeuristische thrillers, maakte met Scarface een absoluut meesterwerk. Een erg vakkundig gemaakte gangsterfilm.
Ondanks dat ik Scarface als een accuraat portret zie van het leven in de criminele onderwereld van de drugshandel heb ik zelden zoveel romantisering in een misdaadfilm gezien. De melodramatische turn van het gangsterthema vind ik juist een van de betere aspecten van de film. Het onvergetelijke van deze film is echter Al Pacino. Helaas vinden hem velen overacteren, maar daar ben ik het absoluut niet mee eens. Ik vind zijn vertolking als Tony Montana juist prachtig. Zijn driftige Cubaanse accentje, zijn agressieve karakter en zijn hilarische gezichtsuitdrukkingen. Het personage zelf vind ik ook zeer interessant. Hij wil alles hebben en doet er alles aan om aan de macht te komen van het criminele rijk. Echter zijn hebzucht is dan ook het gene wat uiteindelijk tot zijn ondergang leidt en natuurlijk nog samen met zijn cocaïne-verslaving
. Ik stoor me daarom ook soms aan de rappers die deze film zo geweldig vinden. Dit alleen omdat Tony Montana hun grote idool is. Ze missen dan ook het punt dat deze film probeert te maken, en dat is jammer.
Ook op audiovisueel vlak is deze film echt prachtig. De erg foute en ordinaire kleding van de personages en de mooi gefilmde locaties (bijv. Miami Beach) in combinatie met de geweldige elektronische muziek van Giorgio Moroder (zowel de discomuziek als gewoon de soundtrack; een mix van Hi-NRG en dance) maken de film helemaal compleet en zorgen voor de hele 80s persoonlijkheid die de film draagt. De film bevat een paar mooie shots met opmerkelijk veel sfeer. Deze zijn ook prachtig gefilmd. Ook de kleurrijke stijl van de film gaat absoluut niet vervelen. De film kent uiteraard ook zijn humoristische kanten, met name door Tony's hilarische uitspraken. Ook zie ik hier dat het blijkbaar apart is dat vrouwen deze film goed vinden maar ik vind romantiek juist een erg sterk aspect bij deze film. Het is dit keer geen zoete liefde, maar vrouwen worden gewoon als een hebbeding gezien. Volgens mij wel iets toepasselijks in het criminele circuit.
Toch moet ik bij Scarface wel een klein minpuntje constateren maar ik betwijfel of dat nou werkelijk zo is of dat gewoon komt omdat ik deze film al zo vaak heb gezien: ik heb het idee dat het begin ietwat te snel voorbij gaat. Maar eerlijk is eerlijk: dat is maar een microscopisch klein minpuntje.
het is trouwens helemaal niet apart hoor dat ook vrouwen deze film goed vinden.
Dat is het ook helemaal niet. Maar voor sommige gebruikers heb ik het idee van wel. Heb namelijk wel eens van die reacties gelezen dat dit een mannenfilm is, waar ik het absoluut niet mee eens ben. Ik vind dat romantiek een sterk punt is in Scarface.
den_hannes
staat die nu niet
Jocharo-T
Gisteren voor de 10de keer ofzo bekeken,blijft voor mij nr.1 ooit !
Ps. 606 stuude een soortgelijk bericht op hetzelfde moment.

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino verdwijnt gauw uit het Netflix-aanbod

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino vanavond te zien op televisie

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

'Scarface' komt naar Netflix: 'Wat heeft die Pacino toch een charisma en wat kan die man acteren'

The Godfather

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Goodfellas
Misdaad / Drama, 1990
broer of zus relatiemiami, floridacorruptieverlies van geliefdecubaprohibition eracocaïnegangsterrise and fallremakedrug cartelmaffiagewelddrug lordbitternessrise to powermiami beachcuban refugeesdrug war