• 9.422.586 stemmen

Misdaad / Drama | 170 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Brian De Palma

Met onder meer: Al Pacino, Michelle Pfeiffer en Steven Bauer

IMDb beoordeling: 8,3 (1.013.617)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 5 april 1984

Plot Scarface

"The world is yours..."

Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.

jipt schreef:

Ben nu op de helft van de bluray maar ga er vandoor..

Toch geen coke scoren he

avatar van isa_boy

isa_boy

eindelijk is scarface ook op blu ray uitgebracht ik had hem verwacht dat die ook op blu ray kwam

hij is ook een van de blu rays en heefd een mooie mode.

avatar van jipt

jipt

Perfectly clear schreef:

Toch geen coke scoren he

No man, Chichi got the yeyo:P

avatar van jipt

jipt

Zo de blu-ray vanavond afgekeken en het was een feest. De hele sfeer wordt naar een hoger niveau geholpen door de nog fellere kleurtjes, de nog groenere mansion van Sosa, de nog meer rode mansion van Tony, het nog meer rode bloed, de nog lelijkere HawaÏ shirts, en het meest sfeervolle 80s Miami.

Dit mag wel eens de meest typerende film voor de jaren 80 van Miami en zelfs de 80s in het algemeen zijn. De lelijke kapsels, de synthesizer muziek (geniaal), het openlijke geweld en de driftkikker die de top probeert te bereiken, at whatever costs.

Tony is het meest bad-ass personage ooit, zijn uiterst agressieve houding, zijn schijt aan alles en het talent om daarmee hoger op te komen. Enkel is Tony niet alleen gemeen maar heeft ook nog een 'soort van' code. Tony is zo iemand die boven zichzelf leeft en de kijker vier stappen vooruit is. Geen wonder dat hij verkeerde invloed uitoefent.

Eigenlijk is de film opgedeeld in twee delen, the rise, het langste deel en na de Push it to the limit- montage komt the fall, het meest explosieve deel. De film heeft een soort bovennatuurlijk toontje, geweldig geschreven (dialogen idem) door Oliver Stone, waarvan ik voorheen niet eens wist dat hij hiervan de screenplay had gedaan.

Geniaal dus, blu-ray is het dubbel en dwars waard. verhoging van 4,5* naar een dikke 5*

avatar van M(O)H

M(O)H

Van het weekend de blu-ray (sigar box) bekeken, de muziek bij de film vind ik echt geweldig, en de kijkervaring was beter dan toen ik deze film eerst bekeek (dvd). Verhoging van 4 naar 4.5

avatar van Mr. Brooks

Mr. Brooks

Prachtige rauwe gangsterfilm, met een zeer goede Pacino. Tig keer bekeken in de loop der jaren en hij wordt steeds beter..

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

indrukwekkend en meeslepend gangsterepos , misschien na de Godfather de beste ooit gemaakt.

Al Pacino speelt de rol die em op het lijf is geschreven , an real asshole motherfucker.....

ik heb genoten van alle acteurs/actrices .

deze film staat bij mij in de kast op BR.

is z,n geld meer dan waard.

puckb96

hehehehehehehe eindelijk de blu-ray cigarbox binnen!

avatar van RuudC

RuudC

Sinds lange tijd weer eens gekeken, maar dat had ik beter niet kunnen doen. Ik houd van allerlei soorten personages, mits ze maar in de juiste genre films zitten. In misdaadfilms zie ik uiteindelijk graag personen met wat diepgang en dat is waar Tony Montana een totaal gebrek aan heeft. Het is bijna komisch om te zien hoe Al Pacino steevast zijn kwaaie blik opzet. Een lachertje als badguy, want hij doet constant denken het pestjoch in de straat die je pakte als je iets deed of had wat hem niet aanstond en aardig tegen je was als hij iets van je nodig had. Pacino maakt geen seconde indruk als de aanstellerige Tony. Dan zie ik hem nog liever in The Godfather, want daarin speelt hij tenminste geen karikatuur. De term ‘rise and fall’ is al genoemd en daar valt niets aan toe te voegen. Meer dan dat is het namelijk niet. Tony wordt kwaad als het tegenzit en Tony kijkt iets minder kwaad wanneer het goed gaat. Net als met die pestkop van vroeger is het zo dat hij destijds de held was. Tegenwoordig heeft hij een kutbaantje met een minimumloon.

Het zou al minder erg zijn wanneer het plot af en toe eens wijkt van het gebaande pad. Er zijn geen vreemde plotwisselingen. Alles valt wel te voorspellen. Daarbij kijken we 160 minuten naar een mannetje dat net zoveel diepgang heeft als de badguy van een goedkope actiefilm. Wat gevloek, wat schieten, wat meer gevloek, en uiteindelijk draait het allemaal meneer meer geld kan verdienen. En, surprise surprise, hij gaat nog over lijken ook. BORING!

puckb96

kan al pacino eigenlijk nog de tony montana voice?

avatar van Minotaures

Minotaures

Zonder enig twijfel. Je hoort zo z'n accent tijdens andere films... He still got it.

avatar van Zadel

Zadel

nu.nl heeft stukje over waarschijnlijk nieuwe versie van scarface. Heb je behoorlijke lef om zo'n film te verfilmen. Denk niet dat ie beter wordt. Van sommige klassiekers moet je gewoon afblijven

avatar van Minotaures

Minotaures

Dan kunnen sommige producers de laatste tijd hun handen niet thuis houden.

avatar van RuudC

RuudC

Mwa, een beetje meer diepgang kan toch geen kwaad?

puckb96

trouwens over die mogelijke nieuwe scarface film. Aan de ene kant is dat totaal onnodig, we hebben hier een geweldige misdaad klassieker in een beveiligde kluis liggen. Maar aan de andere kant kan het misschien ook werken als een mooie misdaad trilogie. Scarface uit 1932 (geloof ik) deze klassieker met al pacino en de opkomende nieuwe dan. Neem als voorbeeld de revenge trilogie van chan wook park.

avatar van Fayerin

Fayerin

Ik weet niet zo goed wat ik ermee moet... Ik ben nog steeds een beetje door de war van wat ik net gezien heb.

Het komt er gewoon eigenlijk op neer dat ik Scarface he-le-maal geen goede film vind. Nu ik dit zit te typen kijkt mijn vriend de extras van de Scarface dvd en het enige wat ik hoor zijn boze rappers die hysterisch doen over deze film, en daar zit hem denk ik ook precies het probleem, deze film is verschrikkelijk opgehemeld door boze mensen die zich kunnen of willen identificeren met deze neurotische stakker.
Wat me vooral opvalt is dat Tony Montana door kijkers/liefhebber vaak wordt gezien als iemand die het heeft gemaakt, maar dat is toch helemaal niet zo? Het typetje wat Al Pacino speelt is helemaal niet een winner, op geen elkel moment in deze film. Hij scoort zijn vriendinnetje door haar huidige partner om te leggen, scheldt alles en iedereen verrot, is onaagenaamd provocerend, agressief en onintelligent, is dit wat fans tof vinden? is dit een soort gangster rolemodel? zélfs voor een badguy is het nogal een tragisch geval. De finale is hiervan natuurlijk het ultieme voorbeeld, zonder vrienden.

Als je deze film kijkt als een licht kitscherige jaren 80 actie film, is hij écht heel vermakelijk, eerlijk is eerlijk, hij verveelt niet en ik heb er in ieder geval erg om kunnen lachen. De one-liners zijn zo kazig dat ik twijfel of ze ook wel zo gangster zijn bedoeld als mensen ze nemen. De characters, vooral die van Elvira zijn nogal dun, Elvira is duidelijk een excuus om een mooie vrouw ergens in het verhaal te weven, maar ze is té kil om serieus te nemen, net als het overacten van vele andere types. Overigens is de soundtrack van een niet noemenswaardig niveau, hetzelfde geld voor het camerawerk. De sets vond ik dat wel weer héérlijk! goed fout! wat mij toch ergens doet denken, of hopen, dat deze film helemaal niet zo serieus is bedoeld!

Zadel schreef:

Ik ben benieuwd of ze dat niet ook al in 1983 riepen over het origineel.

VanRippestein

Scarface is zo'n film die bestempeld is als klassieker. De eerste keer dat ik m zag, keek ik m dus ook met mijn klassieker bril op: "we hebben hier te maken met een goede film." Bij een herziening gisteren viel de film bij mij redelijk door de mand: ik vond het eigenlijk helemaal niet zo'n legendarische film als de gemiddelde MM'er (kijkend naar de top250). De film is eerder komisch door het vreemde script waarin een soort "held" naar de top gaat, bestaande uit drugs, geld, een ongeintereseerde vrouw en een lachwekkend overdreven slecht ingerichte villa. Het is maar wat je definitie van de top is: Niemand in zijn omgeving vindt hem eigenlijk sympathiek omdat Montana van begin tot eind iedereen verrot scheld en zelf ook nooit content lijkt. Ook op filmtechnisch niveau kan ik de film niet veel meer dan gemiddeld noemen. Er zitten een klein aantal aangename shots in maar eigenlijk niets noemenswaardigs. En dan de muziek.... Mijn god de muziek. Meer jaren 80 dan Morodor's score ga je nergens vinden: het knalt niet, maar weet op een of andere manier toch altijd er nadrukkelijk aanwezig te zijn, in negatieve zin.

De hiphop legacy is tenslotte hetgeen wat afbreuk doet aan de film, ondanks dit natuurlijk los hoort te staan van de film ansich: de een na de andere rapper emmert erop los hoe goed de film wel niet is. Zij halen er diepe wijze lessen uit zoals: je vriend doodschieten is niet goed, don't get high on your owns supply, als je een lekker wijf ziet (Voor de duidelijkheid, het gaat hier over Mischelle Pfeifer hehehe) dan moet je er gewoon voor gaan. meer van dat soort zwakzinnige-praat. Waarom vonden zij de film goed? Daar komen de rappers niet echt uit behalve dat hij gewoon goed is en dat de film een voorbeeld zou zijn voor Gettho jeugd. Dat laatste is een cultureel verschil waar ik waarschijnlijk nooit in zal komen...

De hiphop legacy extra op de dvd is ronduit fascinerend omdat het verraad dat er kennelijk een boel mensen zijn die deze film daadwerkelijk zien als serieus (goed, wel leven in een vrij land) en opzien tegen de man die 2 1/2 uur lang ongelukkig door het leven gaat, maar wel geld heeft. Het is.... gewoon heel fascinerend.

Al met al een grappige film, die zijn reputatie simpelweg niet waarmaakt, maar desalniettemin vermaakt.

berrydrum schreef:

super saaie film

wibro schreef:

Als ik dit soort reacties lees moet ik toch altijd even lachen.

Daar heb ik ook last van:

filmliefheber schreef:

wat een goede film

anne65998 schreef:

aller beste film ooit gemaakt

Wat een gebash hier op mensen die de film slecht vinden. Terwijl de reacties van vele fans echt niet van een hoger niveau zijn. Je zou bijna maar geen bericht hier posten als je de film kut vindt...

avatar van hjcool

hjcool

Goede film

avatar van alpacino4life

alpacino4life

Ik ga vandaag de blu ray van Scarface halen dan doe ik later mijn review erover geven.

maar voor nu zeg ik dat dit echt een van mijn favoriete films aller tijden is en ik hoop dat de blu ray vet zal zijn.

avatar van alpacino4life

alpacino4life

yes eindelijk de blu ray gezien ik heb de steelbook edition (kwam net 10 euro te kort voor de cigar box) en ik ben echt onder de indruk van de kwaliteit van de film (vooral omdat ie toch al uit 83 is) en de audio is ook echt indrukwekkend,in de laatste scene moest ik het geluid toch even stiller zetten zo hard waren al die geweerschoten wow! maar goed ik ben ook wel te spreken over de extra´s s die erop staan,vooral vet is de fuck teller. echt een goede film en voor iemand die de blu ray nog niet heeft: halen!

ik geef de film zowieso 5*. door de blu ray uitgave verdient ie eigenlijk meer maar ja 5* is het maximum.

avatar van Tarkus

Tarkus

Ik had deze film nog nooit eerder gezien, maar toen ik las dat ie op Blu-ray zou verschijnen en ik toch een liefhebber ben van Al Pacino heb ik niet geaarzeld deze film in mijn collectie op te nemen.

En ik heb er totaal geen spijt van, dit is alweer een prachtige film, maar meer nog, een sublieme rol alweer van Al Pacino. Werkelijk indrukwekkend wat hij hier weer doet.

Maar niet hij alleen doet het hier uitstekend, ook de andere leden van de cast, met een extra vermelding van Michelle Pfeiffer, Mary Elizabeth Mastrantonio, Steven Bauer en Robert Loggia, doet het voortreffelijk.

Neen, dit is geen film die je in je kast moet houden, af en toe er weer uit nemen en opnieuw bekijken zou ik zeggen.

Hoef ik het nog te zeggen ?? Een aanrader !!!!

avatar van Matthiasc88

Matthiasc88

Push it to the limit!

avatar van SlasherMovieMan

SlasherMovieMan

Heeft Scarface het om het te pushen tot de limit of is het gewoon bagger?

Het blijft een geweldige misdaadfilm. Ik heb hem nu al meerderen keren gezien en absoluut; deze film verveeld absoluut niet. Hoe vaak je hem ook opzet. Ook is het naar mijn mening ook een van de weinige misdaadfilms die echt geniaal is dankzij de karakters, quotes en natuurlijk een aantal legendarische scènes. Met name de kettingzaag scène blijft erg spannend en beklemmend. Het einde met de quote 'the world is yours' blijft altijd wel bij. Persoonlijk vind ik het een geweldige misdaadfilm waarin Al Pacino geniaal in speelt. Een klassieker! Moet je wel echt gezien hebben.

avatar van Matthiasc88

Matthiasc88

SlasherMovieMan schreef:

Heeft Scarface het om het te pushen tot de limit of is het gewoon bagger?

Van de eerste tot de laatste minuut top! Al Pacino is onevenaarbaar in zijn rol... the best

avatar van Illum Sphere

Illum Sphere

You fuck with me, you fuckin' with the best!

Deze film was een tijdje geleden op de TV en had hem opgenomen. Vandaag de tijd gevonden om deze klassieker te bekijken en heb er geen enkel moment spijt van. In het begin gaat het voor mij wat snel en onspectaculair, maar het einde is geweldig. Wat eigenlijk door iedereen gezegd wordt. De film zit vol met geweldige citaten en het acteerwerk van (vooral) Al Pacone is geweldig! Maar dat kon je sowieso al verwachten van hem.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Illum Sphere schreef:

Ik vond Pacino eigenlijk beter

avatar van Strali

Strali

Jammer dat ik deze film tegenwoordig associeer met kutmarokkaantjes die buiten hangen en Scarface leuzen schreeuwen, maar het is en blijft een helden film.