• 9.372.354 stemmen

Misdaad / Drama | 170 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Brian De Palma

Met onder meer: Al Pacino, Michelle Pfeiffer en Steven Bauer

IMDb beoordeling: 8,3 (1.001.995)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 5 april 1984

Plot Scarface

"The world is yours..."

Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.

avatar van lykathea

lykathea

RagnaToad schreef:

Letterlijk ook. Het viel me op dat Tony steeds lager in z'n zetel doorzakt.

Ja, dat is ook waar. Hoe die erbij zit bij Sosa, in het restaurant en op het laatst in z'n eigen stulpje, totaal verslagen al, verloren.

avatar van RagnaToad

RagnaToad

Weet iemand overigens hoe het verhaal in de game gaat?

Wat gebeurt daar zoal van noemenswaardige dingen?

Desnoods in spoilertekst.

Ik heb al gehoord dat Tony uiteindelijk Sosa vermoort in diens eigen huis. Dat zou eveneens, en logisch ook, de 'eindbaas' van het spel zijn.

charmed one

ik heb de pop ook van tony montana ik ben gewoon gek op zulke dingen te verzamelen ik heb nog meer film poppen

5 star ranking Film na vele keren gezien te hebben blijft hij zeer Goed

avatar van MNV2

MNV2

I'm Tony Montana! You fuck with me, you fuckin' with the best!

Deze film vandaag voor het eerst sinds enkele jaren nog eens herzien en er eindelijk een score aan gegeven. Laat ik maar meteen heel positief zijn: Scarface is de beste film volgens het Rise & Fall principe ooit gemaakt, beter dan alle films van Martin Scorsese. Dat heeft er natuurlijk ook wel mee te maken met het feit dat Brian de Palma het coolste personage ooit gekozen heeft en dat dat personage gewoon perfect wordt neergezet door Al Pacino die de sterren van de hemel speelt als 'politieke vluchteling' uit communistisch Cuba die in no time aan de top geraakt in de drugshandel.

Wat meestal het nadeel is aan films in dit genre is dat ze meestal wat langdradig overkomen of niet interessant zijn door de trage opbouw van het verhaal. Deze film daarentegen heeft het perfecte tempo om dit verhaal boeiend te houden vanwege de spanning, de drama, de knappe one-liners en natuurlijk de meest vermakelijke actiescènes. Wat ik verder ook zeer goed vind aan deze film is de evolutie die je ziet in het personage Tony Montana, hoe het personage door hebzucht ten onder gaat.

Voorlopig hou ik het op een 4.5 al kan dat cijfer na een tijd nog verhoogd worden naar een 5.

4.5 sterren

• 2005 stemmen

"You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!"

avatar van Niino

Niino

fappie schreef:

"You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!"

• 2005 stemmen

YouTube - Scarface-Tony ammazza Manny!

mooie scene is dit.. dit is echt wel goed gespeeld hoor (H)

avatar van Deepdish

Deepdish

De ultieme klassieker die bij iedere filmfan niet in zijn dvd collectie mag ontbreken!

Ik kan me mij ook niemand anders voorstellen die de rol van Tony Montana zou kunnen spelen.

Het personage Tony is Al Pacino op het lijf geschreven, zijn gezicht uitdrukkingen zijn loopje en zijn accent hij doet het als geen ander!

Alleen zijn rol maakt het de moeite van het kijken al waard.

Een film die je vanaf de eerste beetpakt en pas na de aftiteling weer loslaat om er vervolgens uren over na te praten.

Top film met de grote T.

"Why don't you try stickin' jou head up jour ass -- see if it fits" (Tony to Hector)

avatar van BasvanGroesen

BasvanGroesen

Nou niet gaan zeuren dat het een overgeraten film is, want als je Scarface geen goede film vind dan weet ik het ook niet meer, het kan je smaak niet zijn oke, maar dan nog kan je punten uit te film halen die de film alsnog goed maken , gezien in de tijd knap gedaan!

Al pacino, geniaal! 5*

avatar van Virix

Virix

Dit is echt een van m'n favoriete films, net als bij vele anderen denk ik.

Ik vind Al Pacino ook geweldig in deze film en ik kan me ook niemand voorstellen die deze rol beter zou spelen!

5 sterren!

charmed one

dat zeker ja ook een van mijn favoriete films. en al pacino is ook een van mijn favoriete acteurs. en de film is 5 dikke sterren waard.

avatar van 606

Afgelopen weekend weer herzien voor de hoe veelste keer weet ik al niet meer.

Hij blijft gewoon TOP en gigantisch vet.

Het is een van mijn ultieme personage Tony montana from cuba

avatar van N37

N37

Goede film, alleen wel een typische mannenfilm. Vrouwen zullen nooit snappen wat hier zo goed aan is. En dat is maar goed ook.

Al Pacino ftw!

charmed one

hallo ik ben ook een vrouw hoor . en dit is ook een van mijn beste films die ik heb gezien. dus er zijn best vrouwen die het wel snappen wat er goed is aan de film. en een paar vriendinnen van mij vinden het ook een te gekke film. dus hou maar op met vrouwen snappen het niet want dat is niet waar. en ja ik voel me aangesproken want het is gewoon stom gelul.

83Utreg!

Hij had moeten zeggen dat niet veel vrouwen deze film goed vinden, want dat klopt wel. De meeste vinden het te gewelddadig, sommige vinden het vet. Het enige verschil is dat het voor een vrouw geen schande is als ze Scarface nog niet heeft gezien, voor een man wel.

83Utreg! schreef:

geen schande is als ze Scarface nog niet heeft gezien, voor een man wel.

wat een onzin.

83Utreg!

Heb jij hem nog niet gezien dan

avatar van yeyo

yeyo

Ik ken ook genoeg vrouwen die 'm goed vinden. Scarface is best wel emotioneel bij momenten en er komt ook een uitgebreid liefdesverhaal aan bod. Niet echt 100% een mannenfilm dus.

avatar van Nomak

Nomak

83Utreg! schreef:

Alsof Scarface verplicht kijkvoer is.

charmed one

het is zeker ook geen verplicht kijkvoer. maar wat n37 schrijft . is gewoon onzin. ik vind dat het een film is voor beide partijen. en niet alleen voor mannen. en het zeker geen schande als je de film niet gezien hebt. voor beide partijen niet.

WEL

charmed one

nou ja voor jou dan mischien wel.

WEL

combi schreef:

nu weet ik even geen antwoord meer.

hahahahahaha

avatar van powerman

powerman

Een absoluut meesterwerk... een must voor elke gangsterfilm-liefhebber. Muziek en acteerwerk zijn echt top, de rolverdeling is goed.

charmed one schreef:

nou ja voor jou dan mischien wel.

Ik vind zelfs dat je er strafrechtelijk voor vervolgd moet worden.

83Utreg! schreef:

Ik vind zelfs dat je er strafrechtelijk voor vervolgd moet worden.

avatar van christian

christian

Voor de mensen die deze film nog niet gezien hebben: jullie hebben niet veel gemist

• 2005 stemmen

Dat mag je vinden, maar ik ben het niet met je eens .