Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 5 april 1984
Plot Scarface
"The world is yours..."
Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.
Tony Montana
Alejandro Sosa
Bernstein
Chi Chi
SilentF0rce
Deze film is echt heel erg overrated. Ben het helemaal met Pastichio Rocker eens.
Ik vind Pacino in veel film goeds, maar in deze film is hij gewoon irritant.
Vloeken en schreeuwen noem ik geen acteren. Veel meer deed hij in Scarface niet.
H1DD3
Hij deed wel veel meer, ik vind het juist goed hoe hij acteerde. Hiermee laat hij zijn dat hij meerdere rollen kan spelen.
Max en Joep
Gewoon.... het gevoel dat je denkt dat je Tony bent
en dan lekker hartstikke DOOD gaan
invincible
In elke genre heb je een film die heel erg wordt overschat. In de misdaad genre is dat zonder twijfel Scarface.
fappie
- 2005 stemmen
Verder ben ik het eens met de acteerprestatie van Pacino. De meeste stemmers verwarren het lekker ongegeneerd schmieren, razen, tieren en vloeken van Pacino nog wel eens met acteren. Al Pacino in Serpico of Dog Day Afternoon: dat is pas acteren! Niet met je poederneus, slechte accent en rode kop een beetje in het rond schreeuwen.
Figuren zoals 20 cent, 83Utreg! en badfans69 geven alweer aan wat de gemiddelde leeftijd is van de meeste stemmers die deze film aanprijzen. Dit soort types kunnen ook helemaal niet inhoudelijk discussieren en gaan gelijk over tot het beledigen van iedereen die de film omlaag stemt. Jammer is dat.
Moet je boven staan man
ik respecteer je mening wel en ik vind dit ook een vette film dus.. Ik heb zelfs begrip voor je mening
want sommige stukken in de film zijn wel erg lachwekkend.. mja hoort er bij.. Al pacino vond ik overigens wel goed spelen..
jpbosch
Ik vind het allemaal een beetje over the top en ik heb niks met die 'stoerdoenerij'.
Dit vond ik ik bijv. in goodfellas weer veel beter uitgewerkt.
Blacksjengster
Voor mij is dit de beste film ooit gemaakt. Ik vind de gezichten die Tony trekt geweldig. Daarnaast zitten er ook tig fantastische quotes in.
Deze film moet iedereen minstens 1 keer hebben gezien. Voor mij wordt het de 7e keer dat ik de film ga kijken.
Over die stoerdoenerij: Ik snap dat mensen dit overdreven vinden maar dat maakt deze film tot wat het is. Realistisch? Nee. Maar goed acteerwerk hoeft zeker niet realistisch te zijn.
Wat ik nou zo goed vind aan deze film: De sfeer, de quotes, de gezichten, de muziek (die melodie geeft de film echt een bijzondere sfeer vind ik). Kortom: De beste film ooit gemaakt!
Hier sprak een scarface fan.
Blacksjengster
Ik ben het met je eens over DDA. Maar scarface is wel veel meer dan ongegeneerd schreeuwen.
film_kaza
Mafia en gangster is niet mijn genre. Scarface was wel leuk. Het gaat vooral over het leven van Tony Montana. Soms was het goed, soms was het saai. In elk geval waren de schietscenes goed gedaan en Al Pacino acteerd fantastisch.
83Utreg!
Hier sprak een scarface fan.
Als jij een fan bent, waarom vind je hem dan onrealistisch? De film geeft een redelijk reeel beeld van de cubaanse drugsmaffia in miami in de jaren 80. pacino zet weliswaar een extreme, maar toch geloofwaardige rol neer. Met name het einde is wat dik aangezet, maar het moest ook een film over de opkomst en ondergang van een ulieme gangster worden, dat is gelukt.
geweldige film.
geweldige film.
Daar ben ik het ook helemaal mee eens, ik krijg kippenvel als ik Pacino zie acteren hier. Het verhaal is daarnaast misschien wel realistisch (ik was er niet bij!) maar de manier hoe Al acteert niet. Maar misschien maakt dat deze film ook wel zo sterk.
H1DD3
Doe maar eens een paar bronnen om die mening te ondersteunen.
Zoek zelf maar en kijk of hij gelijk heeft.
combi
- 20609 berichten
Why don't you try sticking your head up your ass? See if it fits.
You need people like me.
you need people like me, so you can point your fucking fingers....
and say, "that's the bad guy."
Me, I always tell the truth.
Even when I lie.

realistisch niet realistisch.???
het is mijn inziens toch een feit dat cubaanse uitschot naar amerika werden gestuurd, is al realistisch genoeg dunkt me.
ps. niemand was erbij hoe het allemaal ging, maar veel vriendelijker zal het er niet aan toe zijn gegeaan.
voor de rest een simpel raise en fall verhaaltje met de beste acteer prestatie ooit.
fappie
- 2005 stemmen
"You're an immigrant spick millionaire, who can't stop talking about money...
Tony Montana: Who the fuck you calling a spick, mang? You white piece of bread.
haha geniaal..
Doe maar eens een paar bronnen om die mening te ondersteunen.
google, wikipedia, of kijk het begin van de film.
Pastichio Rocker
Is het zo'n gekke vraag dan? Ik vraag jou om (links naar) bronnen. Ik ga ze dus niet zelf zoeken, want ik wil graag dat jij me overtuigt.
Maar goed, aangezien je je er zo gemakkelijk vanaf maakt ga ik er gewoon van uit dat ik gelijk heb en jij er vol van zit.
83Utreg!
het is gewoon algemene geschiedenis, wat wil je dat ik er verder over zeg.
Ik zei ook: ''een redelijk reeel beeld'', dus voor zover ik dat kan beoordelen, want ik was er niet bij. Maar het is algemeen bekend dat er in de jaren 80 een bloederige drugsoorlog aan de gang was in de VS, tussen zuid amerikaanse bendes.
maar even bye the way, wat geloof je precies niet, of waar ben je het niet mee eens? dat is niet helemaal duidelijk.
Wat een onzin. Scarface is toch overduidelijk een heavy stylised versie van het Cubaanse gangster bestaan. In vrijwel niets (vooruit, enkel de opening credits) pretendeert de film realistisch te zijn. Gewoon een James Bond achtige film ('Het is algemeen bekend dat er geheim agenten bestaan'), maar dan met gangsters. Treurig dat mensen dit durven denken. Te veel MTV Crips gekeken vrees ik....
Pastichio Rocker
Dat bedoel ik dus. Daarom vraag ik naar bronnen die dit soort verhaaltjes kunnen bevestigen. Ik neem aan dat 83Utreg! die kennis ook wel ergens heeft opgedaan. Het uitblijven van sluitende antwoorden spreekt boekdelen.
En het verwijzen naar Google is zo'n dooddoener...
ToNe
Het kan ook alleen maar in een post-Yo! MTV Raps tijdperk, waar het terrein van 'gangsta-rap' van de straat is verplaatst naar de spotlights, dat men durft te spreken over 'redelijk reëel beeld' en ' algemeen bekend'
Apart hoe bepaalde films rijpen.
Dat er in de jaren '80 behoorlijk grote en machtige cokedealers rondliepen in de VS is natuurlijk geen fabeltje..
Reservoir Dogs
Nu nog altijd hoor en niet alleen in de VS.
Dat snap ik, maar ik reageerde meer op de berichten alsof het allemaal zo onwerkelijk was.
JacoBaco
Maar het gaat er denk meer om wanneer het zijn hoogtepunt bereikte. In de jaren 80? Mij interesseert het vrij weinig in elk geval.
JTV-kijker
- 2017 stemmen
Goede film, hoewel ik er iets meer van had verwacht. Het Cubaanse accent en het woordje f*ck gaan na een tijdje ook echt wel vervelen.
Het verhaal is dik in orde, net als de actie en de personages die door de juiste acteurs worden gecast. Ik heb me in die 2 en half uur toch zeker niet verveeld.
De film geeft ook wel een zeer sterk en realistisch beeld over de drugsmaffia vind ik.
83Utreg!
En het verwijzen naar Google is zo'n dooddoener...
Ik heb de kennis ook opgedaan door de jaren heen, in diverse films docu's en nieuwsfeiten. Ik kan dus geen exacte bronnen noemen. Het is gewoon een normale algemene ontwikkeling denk ik.
Als je deze algemene ontwikkeling niet hebt kan google een uitkomst zijn. gewoon het onderwerp intikken waar je info over zoekt en gij zult vinden.
kijkende naar de feiten uit die tijd, vind ik het niet onaannemelijk dat er een gangster van het kaliber, en het type ''Toni Monatana'' heeft bestaan. Uiteraard zeer extreem vertolkt door pacino, verder is het een standaard gangsterverhaal, de opkomst en ondergang, ook dit vind ik niet onrealistisch. hooguit de manier waarop kan met een korreltje zout genomen worden, maar juist zo'n episch vuurgevecht geeft de film wat extra's.
Maar even, jij gelooft dus niet dat er gangsters waren toen der tijd? of cubanen, of drugs, of geweld?

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino verdwijnt gauw uit het Netflix-aanbod

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino vanavond te zien op televisie

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

'Scarface' komt naar Netflix: 'Wat heeft die Pacino toch een charisma en wat kan die man acteren'

The Godfather

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Goodfellas
Misdaad / Drama, 1990
broer of zus relatiemiami, floridacorruptieverlies van geliefdecubaprohibition eracocaïnegangsterrise and fallremakedrug cartelmaffiagewelddrug lordbitternessrise to powermiami beachcuban refugeesdrug war