Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 5 april 1984
Plot Scarface
"The world is yours..."
Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.
Tony Montana
Alejandro Sosa
Bernstein
Chi Chi
Kill_illumovie
Dat lijkt me juist een vereiste....
Ik heb het een beetje krom uitgelegt. Maar ik neem aan dat als iets overhyped is dat het meestal niet door de kwaliteit komt.
zephyr
...Vooral het einde is weergaloos. ...
Vooral het einde is super armoedig!
M.Goodkat
Na een lange tijd weerzien.
Ik ga het nog steeds houden bij mijn 5,0* omdat ik vroeger die tijd had dat ik dacht dat ik tony montana was, een goeie paar jaar geleden maar ben er inmiddels eroverheen en toch een deel van mijn leven was.
Zoals iedereen zegt, het is een film voor gastjes van 12 jaar die denken dat ze iedereen zijn en je hoofd helemaal zot laat maken. Al pacino zei ooit dat het zijn lievelingsrol was en kan mij dat voorstellen, hoe gemakkelijk is deze rol? Even keihard vloeken en de psychopaat uithangen, kan ik ook doen. Maar anyway. kwa acteerprestatie is het niet slecht, alleen simpel.
Spijtig wel dat het in de maatschappij zo slecht ingeburgerd is.
Het verhaal, vroeger dacht ik minder, is nog simpeler dan ik dacht. from zero to hero simpel gezegd.
Laat het mij zeggen, Scarface is een film voor een zondagmiddag om even te relaxen
Fisk
Wat een film. Ik vond de acteerprestaties van Al Pacino juist erg sterk. Ik heb vooral genoten van de scene tussen Hector en Tony. Dat gesprek loopt voor geen meter. Je voelt echt de spanning tussen die twee..geweldig.

hollywood king
Dit is de ultimate pacino film, hij kan als geen ander een sublieme karakter rol spelen (Heat, serpico, Godfather). Vooral het einde is weergaloos.
Mevr Glimlicht is het spoor bijster
robert de niro en johnny depp dan ??
Al!
Ik heb het voot je opgezocht, Mnr Badfans stamt uit 1974, Mnr Utreg! uit 1983 20cent geeft zijn geboortejaar niet. De kans is groot dat de meeste moviemeter gebruikers onder de 28 jaar zitten, laat staam 35. Verder zijn er wel meerdere gebruikers die 5.0 als stem hebben maar geen argumenten voor kun keuze gebruiken, dit wil nog niet zeggen dat hun alleen maar net zoals Tony Montana willen zijn. Doe niet alsof je hoger of beter bent dan de rest hier, want dat kan je nooit weten.
83Utreg!
Figuren zoals 20 cent, 83Utreg! en badfans69 geven alweer aan wat de gemiddelde leeftijd is van de meeste stemmers die deze film aanprijzen. Dit soort types kunnen ook helemaal niet inhoudelijk discussieren en gaan gelijk over tot het beledigen van iedereen die de film omlaag stemt. Jammer is dat. [/quote]
zoals je misschien al had kunnen zien aan mijn naam, ben ik in 83 geboren en ben ik 25. ik weet niet precies waar je op doelt maar ik ga niet inhoudelijk discusieren met mensen die ze gewoon niet goed op een rijtje hebben. als je niet ziet dat dit briljant acteerwerk is, kan ik alleen maar zeggen dat je niet spoort, omdat zoiets voor mij onbegrijpelijk is. dat ik als een verblindde wigger deze film loop te promoten is ook gewoon niet waar. ik schat de film op waarde, en uiteraard heeft de film nostalgische waarde.
het beledigen is overigens wederzijds. deze film afkraken is een belediging voor de film zelf, voor pacino, maar ook voor de filmliefhebbers die zien dat dit een historisch exemplaar is.
LD:D
Eensch!
Een slechte film is het niet, maar die verheerlijking van al die wannabe wiggertjes en bling bling kids hier is echt om van te kotsen. De verheerlijking is mijns inziens mede de schuld van MTV en die gangstah's met hun dope cribs, hoe's, rides en bling die allemaal deze film in de kast hebben staan!
Verder ben ik het eens met de acteerprestatie van Pacino. De meeste stemmers verwarren het lekker ongegeneerd schmieren, razen, tieren en vloeken van Pacino nog wel eens met acteren. Al Pacino in Serpico of Dog Day Afternoon: dat is pas acteren! Niet met je poederneus, slechte accent en rode kop een beetje in het rond schreeuwen.
Jammer dat jullie er zo over praten.
Misschien is dit jullie genre niet echt, of spreekt de acteerstijl jullie niet aan, maar al die anderen vinden dit wel een goede film....
Maarre ik ben het met jullie eens dat Al Pacino in films zoals Dog Day Afternoon erg goed is.
Zelf heb ik de film ook nog niet gezien, maar ik vind Al Pacino in Scarface (van wat ik heb gezien) Wel goed spelen, maarja ik denk dat jullie gewoon een andere smaak hebben.
Tjerson
Ook ik vind de acteerprestaties van Al Pacino juist heel goed. Dit is voor mij gewoon de beste film ooit en kan hem keer op keer bekijken zonder dat deze gaat vervelen, wat nu ook al zo'n 25+ keer is gebeurd.
De mooie beelden, de muziek en het verhaal zijn gewoon super.
Remi
Ik vind dit ook geen goeie film, terwijl ik Goodfellas, Godfather etc. juist wel kan waarderen. Ik ben het dus wel met Pastichio Rocker eens dat Scarface op een belachelijke manier wordt verheerlijkt dat de film juist alleen maar slechter maakt dan 'ie al is.
Ceeda7
Gwoon een leuke film om naar te kijken. Idd beetje overgewaardeerd, maar dat heeft te maken met enkele van de meest memorabele uitspraken zoals "You need people like me", "Say hellow to my little friend" die in onze hersencellen voor eeuwig gebrand zijn.
Volgens mij is het ook de jeugd die de waardering omtrent deze film alleen maar doet stijgen.
De filmfragmenten met een berg vol coke en de criminele activiteiten van Tony Montana brengt een soort rebels gevoel teweeg die direct aanslaat in bepaalde leeftijdscategorien.
Ik heb deze film toen ik 16 was een dikke 10 gegeven. Maar na hem enkele malen opnieuw gezien te hebben, stel ik vast dat het slechts een tijdelijke kwestie was, juist door het rebelse/unieke karakter die wel sterk en overtuigend neergezet werd door Al Pacino.
mbb
Nee jij heb er ook geen verstand van als ik jou top 10 ziet, wat een baggerzooi zeg!
lykathea
Sowieso is zo'n persoonlijke aanval vrij triest, maar als je er dan ook nog zó naast zit, is het helemaal lachwekkend.
Robinho.
Ik zie Al Pacino gewoon ontzettend graag spelen. Verder een mooi verhaal, vette scènes gezien, dus kortom: een 5*!
Ceeda7
Het had op enkele na mijn top 10 kunnen zijn. Denk es goed na en let in het vervolg op wat je zegt.
Ik kan ook zeggen dat die 5 sterren voor The Girl Next door jou gegeven sterk overdreven is, maar ik doe dat niet
83Utreg!
hoe kan je dit einde nou ook niet vet vinden?
Martijnnn
En ook meteen een haat stem naar adaption, de nummer 1 film uit Remi zijn lijstje, net alsof je daar iemand persoonlijk mee pakt
M.Goodkat
Ge zijt wel een zielig manneke, omdat iemand 'jouw' film niet waardeert geef je op zijn nummer 1 "adaption" een 0,5. Komman, zelfs een mentale gehandicapte van 5 jaar doet zoiets niet, laat staan denken.
Van zo een gasten als jij krijg ik de schijterij. Misschien moet je in u hoofdje eens leren inplanten dat "smaken verschillen". Er zijn ook van die kutfilms dat ik vind maar als iemand ze goed vind is dat zijn eigen recht.
En als je zelfs geen kritiek kunt aanvaarden kun je afbollen want u mama heeft viskes gebakken
Auf Wiedersehen
H1DD3
Jammer dat niet iedereen ervan houdt dat Al Pacino ook een heethoofd kan spelen.
Timtim
hmmm, laatst gezien bij een vriend die helemaal gek is van gangster films en ik moet zeggen, Scarface is toch een beetje de dupe van teveel hype die het niet helemaal waar kan maken. Scarface is zeker een van de bekendste maffia films naast de godfather (die de hype wel waar kan maken), dus dan verwacht je ook wel wat. Het verhaal slaagde er echter niet altijd in mijn concentratie altijd even goed vast te houden en alhoewel Tony Montana op een bewonderingswaardige wijze gespeeld wordt door Al Pacino, was het voor mij in ieder geval niet voldoende om de hele film te dragen.
Ik zou deze film niet echt in het rijtje van de beste films ooit gemaakt willen zetten, maar net iets deronder
Don MN
Scarface
Ik vind het een mooi portret van iemand die graag een hoge functie of iets dergelijks had willen hebben, met weinig respect behandeld en ook mishandeld zal zijn in Cuba. Zich door die haat en woede laat drijven in Amerika omdat er veel goedgelovige personen in zijn pad komen en hij kan pakken wat hij pakken wil. Eigenlijk heel kinderlijk. Ik zie Tony Montana niet als een slecht mens, wel een mens die door slechte ervaringen tot zeer slechte daden overging en mede door de cocaïne zijn grootheidswaanzin verergerde. Ondersteund door geweldige muziek en een aantal memorabele shots is het een zinderende film over het primitieve beest in de mens.
Don Dijk
Mooi gesproken Don. Heb er niks aan toe te voegen.
ninoboy1
Blijft voor mij de beste film tot hiertoe, en betwijfel of er nog 1 gaat komen die ik nog beter ga vinden!
Ceeda7
U bent nog jong jongeman, net als ik. Mijn top 10 zag er 5 jaar geleden er heel anders uit dan nu door het bekijken van ongelooflijk veel films. Mijn top 10 zal er binnen 5 jaar helemaal anders uitzien als nu. Buiten de top 5 dan
. Dus u hebt een positieve toekomst tegemoet, en heel veel ruimte voor verandering in je top 10.
Don MN
Ja, dat merk je wel als je een tijdje actief op deze site bent, er zijn teveel goede films om het echt goed bij te houden. Veel in te halen had ik en heel veel moet ik nog zien.
abdelkarim
Ik weet niet hoor maar Scarface zou zonder al die hype, nog steeds bij een van de beste ooit horen.
--------------------------------------Los van Timtim mening----------------------------------------
Ik denk dat dit film, de beste Gangster/Maffioso film ooit gemaakt is. Het is is zelfs na 5 keer kijken nog steeds leuk. Gewoon.... het gevoel dat je denkt dat je Tony bent, dat is volgens mij een van de belangrijkste punten in deze film.
A Classic!!

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino verdwijnt gauw uit het Netflix-aanbod

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino vanavond te zien op televisie

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

'Scarface' komt naar Netflix: 'Wat heeft die Pacino toch een charisma en wat kan die man acteren'

The Godfather

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Goodfellas
Misdaad / Drama, 1990
broer of zus relatiemiami, floridacorruptieverlies van geliefdecubaprohibition eracocaïnegangsterrise and fallremakedrug cartelmaffiagewelddrug lordbitternessrise to powermiami beachcuban refugeesdrug war