Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 5 april 1984
Plot Scarface
"The world is yours..."
Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.
Tony Montana
Alejandro Sosa
Bernstein
Chi Chi
aerts007
De cultstatus van deze film onder allerhande 50-cent-luisterende-bontkraagkleuters.

Arbil
ik snap echt niet hoe mensen een film kunnen beoordelen op basis van wat andere mensen ervan vinden of wat voor mensen ervan houden.
daar lees ik heel veel berichten over hier.
raar en zielig tegelijk
erwku
Eerlijk gezegd heb ik een gruwelijke hekel aan Brian de Palma.
Ik geloof dat hij meer film ideeën bij elkaar heeft gejat dan de afgelopen 20 jaar door nieuwe filmmakers zijn bedacht.
Scarface is eigenlijk een prul van een film en is van het niveau Chuck Norris en Charles Bronson zoals er zoveel in de jaren tachtig werden gemaakt. Echter hadden deze films wel de eerlijkheid dat ze oprecht vonden dat geweldig een probleem oplost.
Grootste bezwaar voor mij is het nietszeggend verhaal de lelijke productie en regie die geen balans weet te vinden.
Het feit dat er zoveel gekken in de wereld zijn die Montana als een cultheld zien, t-shirt dragen enzo, is het bewijs dat de boodschap 'misdaad loont niet' door niemand is begrepen. En terecht. De makers hebben het ook slecht verteld..
Enkele scenes en de toch wel hilarische over de top performance van Pacino maken deze film net te pruimen.
IN mijn Top lijst, zou hij ongeveer op 853 staan en ik adviseer Goodfellas wat vaker te zien.
E2K
Eerlijk gezegd heb ik een gruwelijke hekel aan Brian de Palma.
Zal wel hoor. Ik zag scarface overigens pas vorig jaar voor het eerst
een coole film hoor!
Hij kan beter Carlito's Way kijken als hij scarface cool vindt, haast zelfde team /cast en alles. Maar in mijn ogen een betere film.
Phobophile
Misdaad loont niet? je moet niet alles geloven wat je papa zegt...
Je moet ook niet alles geloven wat gezegd wordt door jongetjes met foute matjes in hun nek die op scootertjes rondhangen voor snackbars en iedere dag meer tijd besteden aan het zo hoog mogelijk op hun hoofd planten van baseballpetjes die ze ingesteld hebben op een veel te kleine maat (hetgeen blijkbaar cool gevonden wordt, maar waardoor het lijkt alsof ze een te klein petje niet over een te dikke kop kunnen krijgen) dan naar school gaan.
®Tc
Misdaad loont niet? je moet niet alles geloven wat je papa zegt...
Noem dan eens gevallen waar misdaad wel loont?
Don Dijk

Ik proef wat frustratie.
Mooi verwoord tough.
Don Dijk
Noem dan eens gevallen waar misdaad wel loont?
Een goed lopend wietteeltje.
Arbil
Hmm.... jij hebt de film verkeerd begrepen.
Je ziet toch wat er met montana gebeurd. Hij begint paranoia te worden, krijgt ruzie met iedereen en vermoord ook nog is zijn beste vriend. Ook laten ze zien dat je in de criminele wereld niemand kan vertrouwen. En op het eind gaat hij dood.
Dan laten ze toch juist zien dat misdaad niet loont?
judgepaddy
Wat een moralistisch geleuter.
Zullen we maar gelijk Pulp Fiction, Natural Born Killers, het spel Grand Theft Auto en noem maar op verbannen, want woeeee, de boodschap moet toch vooral zijn, dat we allemaal lief moeten zijn voor elkaar en zo niet dan straft God meteen.
Ik vind het wel romantisch om met een berg coke en een raketwerper-machinegeweer je ondergang tegemoet te gaan.
Als ik ooit zo'n shirt tegenkom voor een tientje of zo dan koop ik hem ook, en ik sta ver boven de discussie "Misdaad Loont", het is gewoon een mooie jaren 80 (cult) film. een tijdsbeeld in de film geschiedenis.
erwku
Hmm.... jij hebt de film verkeerd begrepen.
Dan laten ze toch juist zien dat misdaad niet loont?
Schrijf ik nou zo onduidelijk of heb je mij niet begrepen?
ik schrijf toch dat dat de moraal van het verhaal is.
erwku
Wat een moralistisch geleuter.
allemachtig wat zielig, ik zeg alleen maar dat ik het een slechte film vindt omdat het een boodschap pretendeert die naar mijn smaak niet goed wordt uit gewerkt.
Als een filmmaker een boodschap wil doorgeven, maar de film is slecht gemaakt zodat iedereen het tegenovergestelde ziet, dan heb je het niet goed gedaan.
En de discussie misdaad loont niet, who cares,
Als ik vind dat Zwartboek een rommelig scenario heeft ga ik toch ook niet discussiëren over de oorzaken van de tweede wereldoorlog?
En de discussie misdaad loont niet, who cares,
Slaat nergens op wat je zegt. Wat vind je slecht aan de uitwerking van hun boodschap?
Alleen omdat tony montana zoveel fans heeft roep je dat. Je kan niet voorkomen dat mensen hem als idool zien. Dat heeft niks te maken met de boodschap goed brengen of niet, want mensen blijven hem toch als voorbeeld zien.
combi
- 20609 berichten
imo. is er wel een boodschap en ik vind het raar dat niemand dat ziet.
niemand die hem de wet voorschrijft aangezien iedereen zn eieren voor zn geld kiest en dat je alleen staat in de wereld. er is niemand die voor je zorgt, ook niet de regering alleen jezelf.
is toch wel duidelijk lijkt me.
en dat raise en fall verhaaltje tja, als je 35 jaar lang in de bouw werkt blijft er ook weinig van je over, het is maar hoe positief of negatief je het wil zien.
en dat drugs niet goed voor je is weet iedereen(zelfs de gebruikers zelf) maar toch ook een kleine boodschap voor de domme tussen ons.
maar wat ik zo goed vind aan deze film is pacino, magistraal hoe hij toffe tony montana neerzet.
judgepaddy
Ja maar die "boodschap" zie je totaal verkeerd. Het wel of niet lonen van misdaad is geen thema in deze film.
Het gaat erom zoals Combi hierboven beschrijft hoe iemand zover kan komen in de georganiseerde misdaad. Deze boodschap komt prima door.
Het romantiseren van geweld, drugs en misdaad vind ik wel tof, waarschijnlijk omdat ik zelf absoluut niet zo ben. Maar je kunt je even verplaatsen in de schoenen van een Tony Montana en daarna weer verdergaan met je leventje, wat ook de bedoeling zo een film is .
Max en Joep
daar lees ik heel veel berichten over hier.
raar en zielig tegelijk
oneens.
de film is voor mij bijv. echt wel verpest.
oneens.
de film is voor mij bijv. echt wel verpest.
dan heb ik heel veel medelijden met je. je moet zelf een mening hebben over de film, maakt niet uit wat andere ervan vinden.
erwku
Oliver Stone kennende geloof ik niet dat de film niet tendentieuze elementen bevat over geweld.
Ben het er mee eens dat in de eerste instantie de film de weg naar het verkeerde pad wil laten zien met als zijn lucratieve lekkerheid. Maar aangezien hij aan het eind alles verliest, zijn zus, zijn beste vriend, zijn macht en zijn leven, constateer ik dat de makers ons stiekem wel iets willen zeggen
Alsof we een aflevering van top gear zien waarin een uur lang Carkson met supercars over de openbare snelweg racet en ons verteld hoeveel power en genot dit is, maar dan plots en iemand doodrijdt om ons duidelijk te maken dat het toch echt niet de bedoeling is om te hard te rijden op de openbare weg.
(excuses voor deze slechte vergelijking.)
combi
- 20609 berichten
akoord. maar eh niet wat de palma betreft!
waar ben je mee eens?
duh. maar wat zou dat nou zijn

(excuses voor deze slechte vergelijking.)
het is echt alles behalve een hoogstand verhaal! ga wel aub je mond spoelen!
Arbil
dat zegt ie toch!!! lees goed
Dus dat kun je dan weer tegen elkaar wegstrepen gelukkig.
Net of ik het over kruimeldieven en vervelende straatjochies heb. Maar goed het lijkt me duidelijk dat dat niet de voorbeelden zijn waarin misdaad loont. leuke anecdote(?) over die petjes van schoolkinderen. maar heeft volgens mij niets te maken met misdaad.
GinolaEHV
Misdaad loont niet... wat een onzin. Misdaad loont zeker wel. Zolang je het goed aanpakt, kun je met criminele activiteiten miljoenen euro's verdienen en uit handen van de autoriteiten blijven.
MJFM
*4,5
Wat een geweldige film! Eigenlijk slaat het nergens op, het verhaal is vrij eenvoudig en het einde misschien wel over the top zelfs, maar het past allemaal in deze film. Dat is juist ook de kracht van deze film. En ja, daarnaast is deze film natuurlijk ook verantwoordelijk voor een van de grootste filmquote klassiekers.
Verder heb ik eigenlijk weinig over deze film te zeggen, het is gewoon een geweldige film om naar te kijken met een heerlijke gangstersfeer en natuurlijk een ijzersterke Pacino. Een aanrader voor de gangsterfilm liefhebbers. Sterker nog, ben je zo'n liefhebber en heb je deze film nog niet gezien, ga je schamen!
*4,5
heb je een piemel en ben je ouder dan 10, en heb je de film nog niet gezien. ga je dan ook schamen.
Nomak
Kerel wat kraam jij voor een onzin uit!
Alsof deze film verplicht kijkvoer is.
MarcieMarc
Ja verplicht en extra Leuk daardoor for de nep rappertjes onder ons ano 2009..(Lees straat Knaapjes)....
voor de rest goed vermaak..Pacino is de Crime man All time..ennu je bent pas een misdadiger als je voor die daad gepakt wordt gnehehhe

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino verdwijnt gauw uit het Netflix-aanbod

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino vanavond te zien op televisie

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

'Scarface' komt naar Netflix: 'Wat heeft die Pacino toch een charisma en wat kan die man acteren'

The Godfather

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Goodfellas
Misdaad / Drama, 1990
broer of zus relatiemiami, floridacorruptieverlies van geliefdecubaprohibition eracocaïnegangsterrise and fallremakedrug cartelmaffiagewelddrug lordbitternessrise to powermiami beachcuban refugeesdrug war