• 9.449.692 stemmen

Misdaad / Drama | 170 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Brian De Palma

Met onder meer: Al Pacino, Michelle Pfeiffer en Steven Bauer

IMDb beoordeling: 8,3 (1.020.504)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 5 april 1984

Plot Scarface

"The world is yours..."

Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Beet schreef:

als ik je verhaal zo lees, dan begrijp ik die 5 sterren niet zo goed.

Verklaar eens. =)

Ik geef niet zo snel meer 5 sterren op films,alleen naast mijn top 10

avatar van Beet

Beet

omdat het verhaal niet heel positief overkomt.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Beet schreef:

omdat het verhaal niet heel positief overkomt.

da doe ik geregeld met elke film, ik vind ook bladerunner niet fantastisch op momenten,of Goal!,noem maar op... Maar in algemeen is Scarface toch een super goeie film, ik ben geen muggenzifter normaal gezien maar als ik kan doe ik het ook erg

Ik wou alleen een andere kijk op de film geven, ik zou het een 4,5* kunnen geven omdat ik Michelle Pfeiffer waardeloos vind in elke film en vanwege het onrealisme maja, het verhaal,muziek,achtergrond,passie en de rest is subliem dus een 5/5 is echt verdiend.

avatar van Jackson07

Jackson07

Alles wat er over deze film gezegd moet worden, is hierboven natuurlijk allang gezegd, heb erover nagedacht, maar blijft toch wel mijn favoriete movie of all time, kan hem blijven zien en hij verveelt nooit, keiharde film waarin je zelfs ondanks de crininaliteit respect kan opbrengen voor het persoon Tony Montana, maar dan doel ik echt op het feit dat hij staat voor wat hij doet, en dat als je iets WILT je het kan bereiken. ZO zie ik het althans, Een dikke 5,0

avatar van SouthParkFan

SouthParkFan

het begin valt een beetje tegen, maar de rest van de film maakt alles goed. Het is gewoon jammer als een film niet sterk begint maar vaak vordert het naarmate je verder kijkt. Verder natuurlijk dé gangsterfilm samen met reservoir dogs en pulp fiction alleen vind ik die gewoon beter, om de messcherpe dialogen.

avatar van tarentino

tarentino

serieus? Vordert de film naarmate je verder kijkt?

avatar van Beet

Beet

M.Goodkat schreef:

persoonlijk geef ik een 5 aan een perfecte film. en deze is sterk, maar verre van perfect.

avatar van Day-V

Day-V

Ik zag 2 dagen geleden The Godfather (volgens imdb de beste film ooit) en net deze. En ik vond deze veel intressanter, leuker en mooier dan The Godfather

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

Mooier, dat is raar. Ik vind deze er vooral kitch uit zien... De mooie donkere kleuren van The Godfather zijn toch heel wat mooier.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Dat zullen velen - vooral de jongere garde - niet met je eens zijn denk ik. Ikzelf prefereer The Godfather natuurlijk wel boven deze, ondanks dat deze ook erg goed is.

avatar van corleone26

corleone26

geweldige film ongelovelijk goede rol van Al Pacino wat een talent heeft die vent. Hij speelt het zo sterk vooral in de restaurant scene is hij sterk met een van de beste dialogen van de film wat mij betreft. en alles wat er na die scene gebeurt is voor mij al legendarisch het coke snuiven, en de geweldadige eindscene.

avatar van 074

rocky I.S

®Tc schreef:

Dat is eigenaardig want Scarface is geen maffia-film

maar toch 5 op 5 van mijn kant

zou ik niet echt zeggen het was een soort drugsmaffia.

avatar van 606

rocky I.S schreef:

zou ik niet echt zeggen het was een soort drugsmaffia.

daar zijn we nog steeds niet over uit.

die discussie hebben we al meer gehad.

ik persoonlijk vind het allebij ......

Misdaad / Maffia

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

ja, ik vind het ook geen mafia film, maar heb wel is een discussie gehad en daarin werd verteld, mafia is een term voor georganiseerde misdaad maar ok, voor mij blijft het gewoon een gangsterfilm.

avatar van The Last

The Last

Inderdaad, 'mafiafilm' vind ik overigens een term die niet gebruikt hoeft te worden. 'Gangsterfilm' lijkt mij het meest op z'n plaats bij films als Godfather, Goodfellas en Scarface uiteraard.

avatar van Alpa - cino

Alpa - cino

Dit moet zowat de beste film zijn die ik tot nu toe al gezien heb, , prachtige acteerprestaties van Al Pacino die van zijn personage een niet te vergeten persoon, met een sterke persoonlijkheid, maakt waar je langst de ene kant respect voor hebt, maar langs de andere kant soms van walgt..

Zijn stem is niet te immiteren, en zijn doeningen zijn gewoon af !

dit allemaal is dan ook nog eens prachtig in scène gezet, wat van deze film een prachtfilm maakt die je lang bij blijft.. Ook het verhaal is goed, wel wat cliché ma tog onvoorspelbaar einde

Kortom een aanradertje.. 5 sterren dik verdiend !

avatar van kelama3

kelama3

prachtig werk van pacino, de manier waarop hij wel 250 keer fuck zegt kan alleen hij denk ik hahahah. ook michelle pfeiffer is grandioos. enne... nee het is niet echt maffia meer misdaad /ganster. de beste films zijn toch echt die van vroeger hoor! verdiende plek in mijn top 10 aanrader!!

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ik prefereer deze boven The Godfather. Snoeihard portret van iemand die zich opwerkt binnen de criminele hierachie en dan ten onder gaat aan zijn eigen machtswellust. Al Pacino is werkelijk fenomenaal als de psychopaat met zachte kant.

avatar van Theunissen

Geweldige film en vooral ook een gewelddadige film. De scene met de kettingzaag was geweldig. Al Pacino acteerde perfect in deze film en was dan ook geknipt voor deze rol, zijn grove taalgebruik vond ik wel grappig. Het einde van de film was ietwat overdreven maar wel zeer subliem.

De film duurt bijna 3 uur, maar boeit vanaf de eerste tot de laatste minuut. Dit is gewoon een klassieker onder de films en hij verveelt nooit. Hij wordt ieder jaar wel eens uitgezonden en iedere keer weet hij me toch te boeien (ook al weet je dan wat er allemaal staat te gebeuren).

desteven007

Het is en blijft een klassieker Al Pacino is één van mijn favoriete regisseurs en deze rol kan hij dan ook perfect neerzetten, ook vindt ik de muziek zeer goed. Zoals hierboven staat wordt hij inderdaad wel ieder jaar uitgezonden (op Canvas).

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Acteurs zul je bedoelen.....

rokkenjager schreef:

Acteurs zul je bedoelen.....

Ja dat bedoelde ik, maar hij heeft ook al films geregisseerd.

avatar van gotti

Maar met die twee filmpjes (en eentje in wording) kan je nou niet meteen zeggen dat ie regisseur is. Hij zal vooralsnog meer acteur, dan regisseur blijven, lijkt me....

gotti schreef:

Ja ik zei toch dat ik acteur bedoelde

avatar van i.Ron S.

i.Ron S.

desteven007 schreef:

Ja ik zei toch dat ik acteur bedoelde

Ik blijf Scarface een beperkte film vinden. Ook al is het heel goed geacteerd van Al Pacino.

Ik vind het niet echt goed in beeld gebracht, behalve het einde, het beeld is ook nogal onhelder.

Het verhaal vind ik ook niet heel goed uitgewerkt.

Hij heeft zijn momenten maar het is echt geen geniale film vind ik.

Hij Kan helemaal niet tippen aan andere misdaadfilms als Goodfellas, Casino, A Bronx Tale, The Outsiders, The Untouchables en Carlito's Way.

avatar van LaCosaNostra

LaCosaNostra

i.Ron S. schreef:

Je moet hem ook op dvd kijken

avatar van i.Ron S.

i.Ron S.

LaCosaNostra schreef:

Je moet hem ook op dvd kijken

Ja, die moest ik mij maar eens aanschaffen, ik heb nu nog een koopvideo.

Maar buiten een betere beeldkwaliteit en misschien 5.1 geluid blijft de rest van de film natuurlijk zo goed als hetzelfde.