• 9.372.314 stemmen

Misdaad / Drama | 170 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Brian De Palma

Met onder meer: Al Pacino, Michelle Pfeiffer en Steven Bauer

IMDb beoordeling: 8,3 (1.001.995)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 5 april 1984

Plot Scarface

"The world is yours..."

Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.

*Yoy schreef:

gelukkig zat michelle Pfeifer erin, dat maakte veel goed.

avatar van movie*freak

movie*freak

sinterklaas schreef:

Ik vond Pfeifer een beetje een dom wijf in deze film.

Idd, dat vond ik ook en scenes met haar vond ik nogal saai.

avatar van by_the_way

by_the_way

sinterklaas schreef:

avatar van TimD

TimD

Ze speelde goed haar rol, niks op aan te merken.

avatar van movie*freak

movie*freak

avatar van erwku

erwku

Wat wordt deze film gigantisch overschat!

Op een of andere manier heeft de film een enorme aantrekkingskracht op een bepaald slag mensen. (Die mag je zelf in vullen) Ik heb het idee dat de film vooral goed wordt bevonden omdat men Tony Montana vereert.

De Tony Montana verheerlijking staat helemaal los van het feit of het een goede film is.

Ik vind de film een vermakelijke jaren 80 misdaad/actie film, waarvan er in dat tijdperk wel meer van gemaakt werden.

De film vind ik eerder van het niveau Chuck Norris en Charles Bronson dan de Godfather of Goodfellas

Er zit geen drama in, behalve een belachelijke (van het niveau Death Wish) en de uiteindelijke boodschap van de film is wel erg voor de hand liggend.

Noem mij een scène die qua grandeur, dramatiek en mise-en-scène in de buurt komt van de Godfather? Geen.

Maargoed, ik ben sowieso geen Brian de Palma fan, dus misschien ben ik niet helemaal eerlijk.

Al zijn films vind ik persoonlijk bij elkaar geraapt jatwerk en kitsch. Wat Brian de Palma, al 30 jr tevergeefs probeert met zijn stijl, heeft Tarantino met zijn 4 films al duizend maal beter gedaan.. Enfin, mijn mening hè!

avatar van Filmi Corleone™

Filmi Corleone™

erwku schreef:

Wat wordt deze film gigantisch overschat!

Sja op deze mening mag ik uiteraard even reageren met mijn mening.

De Tony Montana verheerlijking staat niet los van het feit of dit een goede film is of niet. Dankzij de karakter schets van tony in deze film, de verheerlijking, de melo drama van zijn zijde wordt deze film juist een topper die ver VER boven de chuck norris films komt te staan. Dat is juist het verschil met al die simpele jaren 80 actie films. Hoe het karakter Tony wordt gecreerd in deze film.

Maar ja das mijn mening aiiight

Anorexia

Wat heeft dat er nou mee te maken????

Anorexia

Nee, goed geacteerd, coke snuifende meisjes zijn niet zo dik...

avatar van mister blonde

mister blonde

Wat was er goed aan geacteerd dat ze mager was?

avatar van Reinbo

Inleven in je rol, zeg maar het omgekeerde van DeNiro in Raging Bull. (Verder niet te serieus nemen, mijn opmerking, Scarface is nu niet wat je noemt een 'acteurs film'.)

avatar van mister blonde

mister blonde

Geloof niet dat ze voor deze film zo sterk vermagerd was. Lijkt me eerder toeval.

sinterklaas

Maare dat bedoelde ik niet. Ik vond haar gewoon minder spelen. Ze kon alleen maar zeuren in deze film en altijd was ze ontevreden en zat ze er altijd als een natte dweil bij in de film. Ik kon me toen ook best voorstellen dat Tony Montana haar zwart zat ze maken in die restaurant-scene.

avatar van MichaelGeesing

MichaelGeesing

Deze film heeft me echt geraakt zeker wel een 5*

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

De allerbeste film ooit die Al heeft gemaakt.

Een dikke Hard 5* verdient het.

avatar van veron35

veron35

veron35 schreef:

Op nummer 9 in mijn top tien. Geweldig

Hij staat inmiddels niet meer in mijn top 10 maar ik vind dit nog wel een van de beste films ooit gemaakt. vooral het acteer werk door Al Pacino en Michelle Pfeiffer is goed.

avatar van Olaf K.

Olaf K.

>>De allerbeste film ooit die Al heeft gemaakt.

Okay, dan nu op naar Dog Day Afternoon en Serpico, zou ik zeggen.

avatar van P8rb

echt een heerlijke film

4 sterren...

avatar van jayytjee

jayytjee

Waarom maar 4 sterretjes jongens ?

degelijke film, maar ook niet meer dan dat. Buiten de badscène inderdaad niks wat kan tippen aan de Godfather bijvoorbeeld.

Maarja, er zijn niet veel maffiafilms die en vergelijking met de Godfather zouden doorstaan

avatar van DONUT

DONUT

Dit blijft 1 van de beste films ooit. (voor mij dan)

Zelfs voor een film uit die tijd.

Veel aktie, en Al Pacino speelt echt fantastisch!

1 van zijn beste films ooit.

De film blijft mij van het begin tot het einde boeien

ondanks dat ie zolang duurd.

En ook al heb ik ,m al zo vaak gezien vervelen doet ie mij nooit. 5*

avatar van Remi

Remi

erwku schreef:

Wat wordt deze film gigantisch overschat!

Hier ben ik het helemaal met je eens !

avatar van arkadi

arkadi

Tuurlijk is deze film helemaal over de top en moet je uberhaubt niet de vergelijking gaan maken met films als Godfather of Goodfellas.

En het is bekend dat in de "hiphop" scene Tony Montana vereerd wordt.

Niemand heeft een rol toch zo over de top gespeeld dat hij zo cult is geworden als Al Pacino.

avatar van bartjeroen

bartjeroen

Dit is een van de beste films ooit gemaakt, Al Pacino schitterd in de film die voor hem gemaakt lijkt te zijn, genoeg interessante personages en legendarische actie scenes. Het verhaal blijft tot het einde spannend, een film die je heel vaak kunt zien om steeds nieuwe dingen te ontdekken in een meesterwerk als dit.

avatar van brymj

brymj

arkadi schreef:

En het is bekend dat in de "hiphop" scene Tony Montana vereerd wordt.

veel hip-hopmensen vereren de heer Montana natuurlijk, ik ben zelf ook zo'n hip-hop-mens, en ik vind dit ook een fantastische film, beter dan The Godfather, eigenlijk de beste misdaadfilm.

ik weet het niet, de film heeft gewoon iets, daarbij vind ik ook de personen goed uitgewerkt, en een beetje over the top hou ik wel van

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

^beter dan The Godfather... dat vind ik echt onbegrijpelijk.

Hoe vaker ik 'm zie hoe slechter ik 'm ga vinden..... vroeger vond ik 'm 5*, nu 3*.

Het is een gemiddelde actiefilm, misschien zelf onder het gemiddelde.

avatar van Reinbo

Actiefilm? Zit op het einde na niets wat ik actie zou noemen....

avatar van TOR

TOR

Ik kan me voorstellen dat het in die tijd een goede film was, en misschien nu ook nog, alleen ik vind hem wel heel erg over gewaardeerd.
Ten eerste vind ik het verhaal zwakjes, het is het standaard verhaal over de opkomst en ondergang van een drugslord.

Ten tweede; het Zuid-Amerikaanse geleuter van die Pacino kwam bij totaal niet uit de verf, en heb me de hele film hier aan lopen ergeren.

Kortom voor mij niet echt een film om nog een keer te gaan kijken.

avatar van brymj

brymj

ik vond juist dat hij dat met overtuiging deed