• 9.377.017 stemmen

Met onder meer: Tony Leung Chiu-wai, Gong Li en Faye Wong

Gesproken taal: Kantonees, Japans en Mandarijn

Releasedatum: 3 februari 2005

Plot 2046

"Are you still in the mood for love?"

1997. Hongkong wordt overgedragen aan China. De Chinese leiders beloven een periode van 50 jaar 'zonder verandering'. 2046. De realiteit vijftig jaar later: de mens reist door de tijd en in 2046 verandert er nog altijd niets. Chow Mo Wan is de enige die terugreist in de tijd. Hij keert terug naar de jaren 60 en zijn toenmalige leven. Hij betrekt kamer 2047, naast de kamer in het hotel waar hij een stormachtig verleden mee heeft. Hier schrijft hij een toekomstverhaal met het meisje uit 2046 in gedachten. Chow ontmoet de mensen die nu in het hotel leven en enkele oude bekenden verschijnen, maar niets kan zijn herinnering aan zijn vroegere liefde doen verdwijnen.

avatar van mikoz

mikoz

Kan allemaal wel zo zijn maar de film kon mij gewoon niet boeien.

avatar van Hando

Hando

Gek, ik vond de voice over totaal niet levensloos.

avatar van mikoz

mikoz

De film neigt toch wel naar een het laagste cijfer , spijtig.

Jammer, maar misschien had je die herziening beter achterwege kunnen laten. Ik denk dat 'In the Mood for Love' kijken je grootste (en enige) kans is om dit toch te gaan waarderen.

avatar van Halcyon

Halcyon

Onlangs hier de opening van gezien, die erg, maar dan ook erg fraai oogde. Spijtig dat ik hem niet heb kunnen afkijken, want hij leek me anders wel de moeite waard.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Na het ietwat tegenvallende In the Mood for Love had ik deze film even in de wachtrij gezet. Gelukkig bleek ik hier dan wel open voor te staan.

De film opent briljant. Als kijker waan je jezelf gelijk in een futuristische omgeving.

Het uitgangspunt van de film is ook origineel te noemen. Het verhaal neemt na verloop van tijd ook een wending die zijn weerga niet kent. Daar waar de film eerst wat luchtig begint, met veel mooie vrouwen, veel vrijblijvendheid en ontluikende liefde. Wordt het vanaf het moment dat blijkt dat Chow Mo Wan ook in de trein der verloren herinneringen zit en niet meer terug zal keren ineens behoorlijk wreed . Prachtige shots tussendoor van een voortrazende trein.

Leuke metafoor ook, eenmaal ingestapt keer je niet meer terug, tenzij je natuurlijk een retourtje hebt gekocht . Hetzelfde geldt voor je eigen herinneringen, deze zullen altijd voort blijven leven in jezelf maar je kunt ze nooit meer terug halen. Een film die best diep graaft, iedereen heeft immers wel eens teruggedacht aan bepaalde momenten die je leven passeerden. En waarop je misschien net even wat anders had willen handelen. Wat dat betreft deed de film mij een beetje denken aan een wrang sprookje. Sprookjesachtig vanwege de prachtige cinematografie en de vloeiend mooie slow motion beelden waarin Christopher Doyle je laat baden.

Wel een gemis was dat de regisseur sommige shots te kort aanhield. Soms betrapte ik mijzelf erop dat ik eventjes in wilde grijpen in de film. Ik plaatste de in het rood geklede vrouw in gedachten al tegen de felgroene achtergrond aan. Richting het einde namen de slow motion beelden ook wat af. Maar verder heb ik eigenlijk weinig te klagen. Prachtige film, met fijne muziek ook. Ik wilde eerst voor een dikke 4* gaan. Maar daar zou ik de film tekort mee doen. 4,5*

avatar van Ge0force

Ge0force

Foei foei zo'n saaie film! Precies 35 minuten heb ik 't volgehouden, daarna heb ik de dvd vanachter in m'n kast gelegd om nooit meer uit te halen. Zonde van het geld... 1.5*

avatar van bebdn

bebdn

Ge0force schreef:

Misschien binnen een jaar of 5 nog eens bovenhalen

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Wat is dit een saaie film! Liefhebbers van Aziatische films zullen wel lyrisch zijn over de sfeer, maar waar is het verhaal vraag ik me dan af? Ruim 2 uur lang zien we de één na de andere vrouw in het leven van Chow verschijnen om vervolgens te concluderen dat het vinden van de ware liefde geen eenvoudige opgave is. Ja, dûh, dat wist ik ook wel! Er ontwikkelt zich echter nergens een verhaal rond dit thema. Plaats een camera op de Amsterdamse wallen, edit het materiaal met een voice-over, en je krijgt hetzelfde resultaat als deze meuk van Kar Wai Wong; nietszeggende prostituee bezoekjes van eenzame zielen. 1,5*

avatar van ghostman

ghostman

Volgens mij is de openings score hier identiek aan de filmmuziek in Kieślowski’s Krótki Film o Zabijaniu .

avatar van donnie darko

donnie darko

Wauw, wat een prachtig begin. Was al vergeten hoe mooi het was, ben ongelooflijk ontroerd nu ik dit terug zie. Deze zou toch echt in de top 250 moeten staan.

avatar van donnie darko

donnie darko

Lord Flashheart schreef:

Ik ben geen opvallende liefhebber van de aziatische cinema, maar ik vond deze op geen enkel moment saai of vervelend, en het verhaal is echt wel niet mager, er gebeurt meer dan genoeg in om een goedgevulde twee uur te hebben.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Schitterende film, en op zich een unieke sequel in de zin dat de film compleet anders te werk gaat dan voorganger In The Mood For Love. Tony Leung speelt weer de sterren van de hemel en is in mijn ogen toch wel één van de beste acteurs van het moment.

sinterklaas

Het begint allemaal zo mooi. Je ziet een mooigemaakte futuristische stad met flitstreinen waar ik op kick, maar daarna stort het gewoon als een kaartenhuis in elkaar en word de film zoo ongelofelijk saai. De ene domme liefdesscene na de andere. Dat ene geslijm na de andere. Daarnaast gebeurt er verder ook geen ene reet en val je na 30 minuten gewoon bijna in slaap. Het lijkt net alsof alle scene's herhaalt worden want het lijkt net alsof je naar een 123 minuten duurende liefdesscene zit te kijken. Het enige waar ik nog wel een beetje aandacht aan besteede was die treinscene. Ik had verwacht dat je ook nog wat van het jaar 2046 te zien kreeg, nou, dat krijg je in het begin maar 2 minuten te zien en voor de rest is het aleen maar liefde dit, slijmen dat en romantiek dit. Echt, er zit zooooo weinig vaart in deze film. Gewoon dood en dood saai. Ik vind dat wel zonde. Ik weet wel wat je als versnapering bij deze film kan gebruiken: Red Bull, want dan blijf je tenminste wakker.

avatar van Harregarre

Harregarre

@Sinterklaas: Je bent met verkeerde verwachtingen de film ingegaan. Dit is geen sciencefiction film of iets dergelijks. Jouw standpunt komt ook nog eens terug in de film zelf waarin de VO vertelt over zijn verhaal in de krant: 'dat mensen het SF-gedeelte slecht vonden uitgewerkt, maar dat het helemaal niet specifiek in de toekomst speelde en 2046 slechts het nummer van de kamer betekende'. Maar goed, smaken verschillen en waarschijnlijk kun jij beter weer eens Die Hard in je dvd-speler mikken.

Ik vond 'm in ieder geval geweldig. Zie nu pas dat het eigenlijk een trilogie is, hopelijk een beetje een trilogie à la 'Sympathy for ... vengeance' waarbij de volgorde niet uitmaakt.

5* Ik ga 'm zeker nog op DVD bestellen.

avatar van nightbreed

nightbreed

De film neigt toch wel naar een het laagste cijfer , spijtig.

Dat probleem heb ik ook steeds met deze film.

Ik ben 3 keer aan deze film begonnen maar kwam steeds niet verder dan 20 minuten.

Het kon me gewoon TOTAAAAAAL niet boeien.

Zonde van het geld kutfilm

avatar van Harregarre

Harregarre

nightbreed schreef:

Dat probleem heb ik ook steeds met deze film.

Het kon me gewoon TOTAAAAAAL niet boeien.

Zonde van het geld kutfilm

Dan ben je dus niet eens langs het begin gekomen. Het begin is misschien verwarrend maar later vallen de puzzelstukjes gewoon beter in elkaar en snap je het begin ook. Ik raad je echt aan om 't gewoon weer te proberen en 'm ditmaal niet meteen uit te zetten. Je mist anders echt gewoon een parel.

avatar van nightbreed

nightbreed

Ik zal het eens proberen

Knisper

Ik raad het je af. Het begin van de film zet al duidelijk de sfeer voor de rest van de film. Als je op dat punt niet gehypnotiseerd bent door de mooie beelden, denk ik niet dat het daarna nog wat wordt. Vergeet trouwens niet dat dit eigenlijk een sequel is; misschien helpt het als je eerst 'In the Mood for Love' kijkt.

Harregarre schreef:

@Sinterklaas: Je bent met verkeerde verwachtingen de film ingegaan. Dit is geen sciencefiction film of iets dergelijks. Jouw standpunt komt ook nog eens terug in de film zelf waarin de VO vertelt over zijn verhaal in de krant: 'dat mensen het SF-gedeelte slecht vonden uitgewerkt, maar dat het helemaal niet specifiek in de toekomst speelde en 2046 slechts het nummer van de kamer betekende.

Er staat wel degelijk sience fiction bij de gernes en er werd hiervoor al gezegt dat er "zoveel aandacht" aan werd besteed aan de futuristische decors.

En daar wil je mee zeggen?....

sinterklaas schreef:

Je gaat de film toch niet afrekenen op wat voor genre hier op moviemeter (of ergens anders) staat? Bovendien zagen de futuristische scenes er heel mooi uit, maar ik niet denk iemand ergens heeft beweerd dat 'de toekomst' veel screentime had.

Knisper schreef:

Je gaat de film toch niet afrekenen op wat voor genre hier op moviemeter (of ergens anders) staat?.

Nee, ik vond er gewoon niet veel aan. Ik hou namelijk niet van romantische films.

avatar van Hando

Hando

sinterklaas schreef:

Ik wilde al gaan vragen of je een betere kent; maar je houdt er gewoon niet van, ook goed.

Harregarre schreef:

waarschijnlijk kun jij beter weer eens Die Hard in je dvd-speler mikken.

Misschien moet jij eerst eens in mijn 5* lijstje kijken voordat je deze conclusie trekt. (The Godfather, Scarface, Once Upon A Time In The West en meer....)

Die Hard staat daarintegen weer in mijn 3* rijtje.

avatar van ExXxtreme

ExXxtreme

De film neigt toch wel naar een het laagste cijfer , spijtig.

lol, wat dacht je dan als je hem 4 dage later al gaat herbekijken, daar wordt een film echtn niet beter van. Je zou hem na anderhalf jaar moeten herzien.

avatar van ikvoereendjes

ikvoereendjes

sinterklaas schreef:

Die Hard staat daarintegen weer in mijn 3* rijtje.

dit slaat ook weer nergens op, dit is geen manier om je te verdedigen, kijk eens hoeveel 'goede' films ik hoog waardeer, dat moet wel zeggen dat ik weet waar ik over praat.

Het is zo, jij waardeert de film niet en dat kan ik ook begrijpen want in 2046 vind ik ook weinig SF terug. Ik was op zoek naar een trage, romantische Wong Kar Wai film zoals Chunking Express en In the Mood for Love en vond ook 2046 een prima film. Ieder zijn eigen keus toch...

Laat je niet op de kast jagen door mensen die zomaar wat roepen, ieder zijn eigen smaak toch??

3,5 *

Venus1992

mooie film

mooi verhaal, geweldige acteerprestaties

sinterklaas

Ach, toch kan ik de mensen deze aanraden. Een beetje in hetzelfte trent met romantiek maar dan nog veel sfeervoller en mooier.