• 9.373.533 stemmen

Met onder meer: Tony Leung Chiu-wai, Gong Li en Faye Wong

Gesproken taal: Kantonees, Japans en Mandarijn

Releasedatum: 3 februari 2005

Plot 2046

"Are you still in the mood for love?"

1997. Hongkong wordt overgedragen aan China. De Chinese leiders beloven een periode van 50 jaar 'zonder verandering'. 2046. De realiteit vijftig jaar later: de mens reist door de tijd en in 2046 verandert er nog altijd niets. Chow Mo Wan is de enige die terugreist in de tijd. Hij keert terug naar de jaren 60 en zijn toenmalige leven. Hij betrekt kamer 2047, naast de kamer in het hotel waar hij een stormachtig verleden mee heeft. Hier schrijft hij een toekomstverhaal met het meisje uit 2046 in gedachten. Chow ontmoet de mensen die nu in het hotel leven en enkele oude bekenden verschijnen, maar niets kan zijn herinnering aan zijn vroegere liefde doen verdwijnen.

FisherKing

Shooting delayed due to SARS.

Wong Kar Wai's 2046, which is still shooting and is set for a mid-December release in China. Bron

Dat zou kunnen betekenen dat ie naar IFFR komt. (of Berlijn)

Tevens zijn er enkele

Screenshots waarvoor een fotograaf is gevangen gezet. Bron !

Overigens staat er nu op IMDB een ander plot.

ai, weer uitstel !

avatar van gotti

Wat moet ik me hiervan voorstellen? Een soort "1984"?

FisherKing

Een echt Wong Kar-Wai hoop ik !

Net In the Mood for Love gezien. Het viel me op dat de hoofdpersoon op nummer 2046 woonde, althans zijn schrijfkamertje

bioscoopzaal

De film is ein-de-lijk klaar en wordt in competitie vertoond op het aanstaande Cannes Film Festival.

Bron

Lang genoeg op gewacht.

Lijkt een aardig programma te worden daar in Cannes, De nieuwste films van The Coens, Tony Gadlif, Moore, Kusterica, Almodovar, Zang, Kiarostami, Godard, Petersen en Kar-Wai natuurlijk.

(En toch maar wachten op de nieuwe montage van Tarantino als 1 film van Kill BIll)

avatar van cornelis

cornelis

bioscoopzaal schreef:

De film is ein-de-lijk klaar

Gezien de titel lijkt het me behoorlijk op tijd....

(Sorry, flauw)

_o_

Volgens mij moeten we de synopsis aanpassen:

In het wonderschone maar weerbarstige meesterwerk 2046 speelt Leung net als in In the Mood for Love een schrijver. Hij werkt aan een sciencefiction-verhaal, gebaseerd op het leven van het mooie meisje in hotelkamer 2046, de kamer naast de zijne. Hij is een man die wel wil, maar niet kan veranderen, in een film die schakelt tussen 'werkelijkheid' en de verschillende verhalen van de schrijver (geïnspireerd op de opera's Madame Butterfly, Carmen en Tannhauser), tussen verleden, heden en toekomst.

bron: cinema.nl

avatar van starbright boy

Klinkt meteen stukken aantrekkelijker.

bioscoopzaal

Maar is het nog wel science-fiction? Het verhaal klinkt meer naar drama ...

avatar van yosemite44

yosemite44

"Wong Kar-wai levert meesterwerk af

2046 is het hoogtepunt van de competitie in Cannes" (cinema.nl)

Hoorde dat de film maar redelijk lauw onthaald werd eigenlijk. Collectie recensies

bioscoopzaal

Het is alweer een hele tijd stil geweest, maar gelukkig zijn er wat nieuwe stills en een teaser om ons bezig te houden.

Arghh, wat is de release nog ver weg!

November 2004 hier in België, in ieder geval heel wat beter dan februari 2005.

Ongelooflijk knappe poster trouwens. Heel wat mooier dan de vorige.

D'r was geen vorige.

avatar van eerdekes

eerdekes

Verwarring met die film met tim robbins denk ik

Vorig plaatje dan, all the same. (Dit lijkt me trouwens de Japanse te zijn).

Blijkt trouwens december te zijn in het Belgenland. Maandje verlaat dus.

Nogal wiedes dat deze beter is.

avatar van pascal83

pascal83

kappeuter schreef 22 mei 2004:

Volgens mij moeten we de synopsis aanpassen:

(...)

Op imdb staat inmiddels weer een andere synopsis :

He was a writer. He thought he wrote about the future but it really was the past. In his novel, a mysterious train left for 2046 every once in a while. Everyone who went there had the same intention.....to recapture their lost memories. It was said that in 2046, nothing ever changed. Nobody knew for sure if it was true, because nobody who went there had ever come back- except for one. He was there. He chose to leave. He wanted to change.

Trailer

En een relatief lange ook. Ziet er allemaal veelbelovend uit.

avatar van pjotr

pjotr

Poeh....cool zeg...

FisherKing

Heeft Wong nou sinds Cannes nog aan de film liggen sleutelen ? (uit alles bleek dat die film nog niet echt af was)

avatar van as

as

Er doen wat verhalen de ronde dat Kar wai er nog wel wat aan gesleuteld heeft.

avatar van SkullboX

SkullboX

Inmiddels is de film helemaal klaar en in Hong Kong in premiere gegaan, 20 Oktober krijgen de fransen hem te zien... weet iemand of onze datum bovenaan deze pagina (3 feb 2005) ook echt klopt?

Er is inmiddels een high-res trailer op van de franse uitgave die er geweldig uit ziet, dus zeker de moeite waard te kijken. De muziek, special effects en photography zijn second to none... en tot nu toe is men er op imdb ook vrij positief over.

Hopelijk hoeven we niet echt tot 3 februari te wachten, maar anders is er waarschijnlijk wel een DVD uit Azie te importeren (yesasia.com heeft een verwachtte release van 23 dec.).

15 december staat er op de site van Cinéart

En die second to none ... eerst zien en dan geloven. Al ziet het er allemaal wel zeer mooi uit.

Het is dus inderdaad min of meer een vervolg op In the Mood for Love. Met hetzelfde hoofdpersonage en andere personages in die film die terugkomen (ook uit andere Wong-films geloof ik, maar die heb ik nog niet gezien).

Tevens zijn er (spaarzame) flashbacks uit die film en dat verhaal is toch wel essentieel om 2046 te begrijpen.

Stijl en verteltrant zijn ook erg vergelijkbaar, waaruit je kunt concluderen dat mensen die In the Mood for Love niks vinden dat ook bij deze film zullen hebben.

Maar dan het goede nieuws: voor liefhebbers van de eerste film (me!) is het weer puur genot. Stylistisch is het zelfs nog prachtiger dan de eerste film en de muziek is alweer meer dan subliem gekozen.

Elk shot is zeldzaam mooi (zowel in verleden als toekomst) met onder meer de briljante slowmotion sequenties.

Dit verhaal is toch wel een stuk ingewikkelder dan In the Mood for Love; meer sprongen in de tijd (nu ook naar de toekomst) en veel verhaallijnen die elkaar doorkruisen.

Het verhaal is wederom één brok romantiek, met ditmaal aandacht voor de onbereikbare liefde, de vluchtigheid van de liefde, de grote vraag hoe romances zouden zijn op een andere plek of ander tijdstip enzovoorts

Al met al briljant gemaakte film.

avatar van Wouter

Volgende week ook te zien in Vallodolid Film festival in Spanje, waar Het Zuiden ook zal draaien.

avatar van Ghola

Ghola

Geweldig nieuws, Kos! Ik hoop alleen niet dat een ingewikkeld verhaal emoties in de weg staat.