• 9.381.636 stemmen

Gesproken taal: Engels, Frans en Duits

Releasedatum: 9 januari 2020

Plot 1917

"Time is the enemy."

Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen twee jonge, Britse soldaten, Schofield en Blake genaamd, een schijnbaar onmogelijke missie toegewezen. In een race tegen de klok moeten ze vijandelijk gebied oversteken om een boodschap over te brengen. Deze boodschap is bepalend in het stoppen van een dodelijke aanval op honderden soldaten, waaronder de broer van Blake.

Lance Corporal Schofield

Pure topfilm is dit 5*

avatar van Beffrey28

Beffrey28

[quote]Vilmkritikus schreef:

Laat je niet kennen man! Je hebt je eigen mening en dat is prima. De users waar jij het over hebt zijn professionals in hun gelijk proberen te halen en tonen daar ook vaak kleinerend gedrag bij.

Ik ben het ook niet echt met je eens op veel punten, maar ik respecteer je mening en je *score.

avatar van Film Pegasus

Enkele berichten verwijderd. Graag over de film zelf en respecteer verschillende meningen aub.

Vilmkritikus schreef:

Ik had eerst 0,5 gegeven maar werd ik terecht gewezen door de echte kenners en voor dom uitgemaakt , het is mij allemaal uitgelegd vandaar mijn ommezwaai wat een topfilm is dit zeg jammer dat ik geen 10 sterren kan geven.

En nu weer 0,5. Dringend op zoek naar aandacht ofzo?

Je score boeit me geen bal, ieder z'n eigen smaak. Je uitleg is alleen vrij idioot.

[quote]Beffrey28 schreef:

Was ook maar een grapje hoor niemand die mijn een mening in de mond legt ik blijf het een slechte film vinden.Wel een compliment trouwens voor de uitrusting die de Engelse soldaten aan hadden de Duitse uitrusting was helaas wat minder correct.

avatar van The Oceanic Six

En serieus, hoe moeilijk is een reactie quoten? Irritant dat ik elke keer van die berichten zo lees hier. Beetje zorg aan de kwaliteit van een bericht mag je best besteden.

The Oceanic Six schreef:

Het valt me op dat bepaalde mensen hier zich erg snel irriteren, misschien is een dating site gaan bezoeken inplaats van Moviemeter ?

Vilmkritikus schreef:

Ah kijk, je kan dus wel fatsoenlijk quoten. Blijf dat dan ook doen svp.

The Oceanic Six schreef:

Ah kijk, je kan dus wel fatsoenlijk quoten. Blijf dat dan ook doen svp.

Ik ga me best doen mijn welgemeende excuses.

avatar van Phil Leotardo

Phil Leotardo

Gisteravond in Dolby Cinema zaal bekeken.

Zo'n film als dit moet eigenlijk op een zo'n groot mogelijk scherm bekeken worden met een van de nieuwste Dolby generaties geluid.

De rating 12+ voor een oorlogsfilm ben ik altijd wat sceptisch over. Als je een oorlogsfilm wilt maken waarin je de gruwelijkheden goed wilt uitbeelden, dan komt je niet onder een 16+ rating uit maar goed commercieel gezien is 12+ altijd interessanter.

De beelden en het geluid waren top, ook de manier waarop, het idee dat je een soort van meeloopt met het hele gebeuren als getuige is iets wat nog niet vaak gebeurd nog tegenwoordig bij een film.

Het acteerwerk viel mij wat tegen, weinig emotie en de scenes die emoties moest opwekken bij de acteurs leek dit wat gemaakt. Kleine rollen voor Colin Firth en Mark Strong maar dat hoeft niet per se negatief te zijn natuurlijk

Ik vond het wel jammer dat de film toch nog wat braafjes overkwam op mij. De soldaten in de loopgraven zagen er nog te gelikt uit vond ik. Jammer ook dat het alleen van de Britse kant belicht werd, en niet af en toe naar de 'overkant' geswitched werd, maar goed met die concept kan dat ook wat lastiger, alhoewel er hetzelfde gedaan kan worden met een Duitse soldaat die een andere missie moet uitvoeren.

Er waren ook weinig tot geen spanning of verassing momenten in de film. Na de film had ik wel het gevoel een mooie, bijzondere film gezien te hebben maar niet een film die mij weggeblazen heeft. Dat zeker niet.

Ik geef de film 3 sterren, maar de Oscar voor beste film verdiend het niet mijn inziens.

avatar van mobistar

mobistar

Ajax&Litmanen1

Laat het los man!

Moviemeter heeft als bedoeling dat iedereen objectief zijn mening over een film kan neerschrijven en er een persoonlijke score kan aan geven.

Handig voor mensen die de film nog moeten gaan bekijken.

MAAR het is NIET de bedoeling om iedereen die een bepaalde gangbare mening/score niet volgt ter verantwoording te roepen en te bekritiseren of eventueel te "bewerken" zodat hij/zij een score aanpast.

mobistar schreef:

Ajax&Litmanen1

Laat het los man!

Handig voor mensen die de film nog moeten gaan bekijken.

Moviemeter schijnt ook een forum te zijn waar je dingen aan elkaar mag vragen...

avatar van Le Professionnel

Le Professionnel

Redelijk filmpje toen ze eenmaal niemandsland waren overgestoken werd het wel behoorlijk minder, dat getreuzel ondergronds , de vrouw met baby en Duitsers die nooit schietles hebben gehad scenes die echt wel wat beter hadden gekund.

avatar van robertinho

robertinho

Lijkt wel een loopgravenoorlog tussen de 5-sterren-stemmers en de onvoldoendes. Met de 3-sterren-stemmers er middenin. Als ware het een soort Niemandsland. Geen pretje deze "discussie".

Waarom is je cijfer nu weer verhoogt naar 1,5*?

Omdat 0,5 wel erg mager is, de eerste 20 minuten met name de oversteek door het niemandsland is gewoon goed daarna vond ik de film volledig inzakken.

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

robertinho schreef:

Zeer herkenbaar en het haalt steeds meer de kwaliteit weg van MovieMeter (en toch ook wel een stukje plezier en de bedoelde filmbeleving van bv 1917). Gebeurt bij meerdere films (bv Bohemian Rhapsody). Maar goed, de moderators proberen af en toe in te grijpen maar dat heeft maar tijdelijk effect. Wel, voor mijzelf, een reden om steeds minder op MoMe aanwezig te zijn.

1917 houdt geen stand

Net voor een tweede keer naar 1917 geweest. En waar ik de eerste keer, ondermeer dankzij het one take concept bijzonder geboeid bleef, viel het deze kijkbeurt toch flink tegen. Wanneer je eenmaal weet wat komen gaat, hoeft dat geen probleem te zijn, wanneer de individuele scenes genoeg te bieden hebben. Dat laatste is helaas niet het geval. Op een drietal scenes na zijn die namelijk best saai. Dat heb ik ook met Saving Private Ryan. Soldaten die al keuvelend door het franse landschap trekken, boeien mij voor geen meter. Dat alles dan in één shot gefilmd wordt, maakt het toch ook weer wat eentonig. Editing had toch voor wat meer vaart kunnen zorgen.

Wat Wel ditmaal opviel is de muziek, die toch wel erg sterk is. En verder is het technisch nog steeds erg knap, maar verder is het helaas toch een beetje eenlege huls gebleken.

Halfje er af.

Basto schreef:

1917 houdt geen stand

Halfje er af.

Een 4* is toch nog steeds een enorm goede waardering?

Zoveel waanzinnige oorlogsfilms zijn er deze eeuw niet gemaakt die op je netvlies blijven hangen, jaren na dato. Ik verwacht dat 1917 (en Dunkirk) inderdaad geen nieuwe klassieker worden, maar wel altijd terug zullen keren op lijstjes met beste oorlogsfilms.

• 11982 berichten

Ik vind het ook nog steeds een knappe film en er zitten ook hele sterke scenes in. Maar toch ook een flink aantal die weinig te vertellen hebben. Het geheel is toch een stuk eendimensionaler dan een hoop andere oorlogfilms. Vind Dunkerk ook sterker. Moet ik ook maar weer eens herzien binnenkort.

avatar van pamela200

pamela200

Indrukwekkend, spannend en aangrijpend. Tegenwoordig drukken we op een knop en de raketten van de drone doen de rest onder het genot van een kop koffie. Dat was 100 jaar geleden wel even anders. Doorzettingsvermogen, wilskracht en geloof in de missie zorgden toen voor resultaat. Knappe prestatie van de regisseur met zijn praktisch "one shot" film verhaal. Wel pech voor de hoofdrol spelers. Zij krijgen maar 2 uur betaald. Hahaha. 4,5 points

avatar van RobertKR

RobertKR

Leuke, spannende film. Vraag me wel af of ie op de TV nog net zo indrukwekkend is. Groot scherm en geluid dragen sterk bij aan de atmosfeer van deze film. Goede suspense.

avatar van huiguh

huiguh

Goed, maar niet het meesterwerk waar ik op had gehoopt.

Heb nu alle grote oscar-favouriten gezien, en vond parasite veruit de beste.

Spacey026

Volgens mij ben ik één van de enige hier die de dialogen in deze film juist heel sterk vond. De anekdote over het afgebeten oor is me vooral goed bijgebleven. Vond 1917 in dat opzicht echt een verademing ten opzichte van andere blockbusters van deze tijd. Die jongens in de film moeten een jaar of 17/18 voorstellen, dat ze dan af en toe wat kinderachtige dingen doen zoals op een bed springen of wat grapjes maken vond ik nou niet echt storend te noemen.

avatar van martijnk

martijnk

Spacey026 schreef:

Die anekdote met die rat goed vinden .... de wonderen zijn de wereld nog niet uit blijkbaar

Ik moet wel toegeven hij was beter dan die van Matt Damon in SPR maar dat kon ook echt niet slechter.

Spacey026

Kwestie van smaak hè. Denk dat het eerder een wonder is als je een 1 als cijfer geeft voor deze film. Het zou kunnen dat dit niet je ding is maar alleen al voor de technische hoogstandjes verdient deze film al meer.

Spacey026 schreef:

Kwestie van smaak hè. Denk dat het eerder een wonder is als je een 1 als cijfer geeft voor deze film. Het zou kunnen dat deze film niet je ding is maar alleen al voor de technische hoogstandjes verdient deze film al meer.

Los van of je het leuk vond, kun je je ook afvragen wat die anekdotes toevoegen? Leren we de personen beter kennen, komt de informatie later van pas? Niet echt naar mijn idee. Scene had er net zo goed niet ik kunnen zitten. Zo ook de scene met de truck.

Basto schreef:

Ben het met je eens dat het wat dunnetjes is en je de hoofdpersonen niet beter leert kennen. Als ze dat hadden gedaan was de impact van de dood van één van de jongens waarschijnlijk ook wat groter. Maar voor mij hoeft niet alles wat vertelt wordt direct belangrijk te zijn voor het verhaal. Net zoals Tarantino dat ook meesterlijk kan doen. Daarnaast vond ik die scène juist wel fijn om even tot rust te komen net na de actie in de Duitse bunker.

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Helaas lukte het me niet deze gigant te zien afgelopen vrijdag in de IMAX. Misschien over 12 dagen weer een kans. Lijkt me een ervaring uit duizenden.

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

Ik vind het gewoon een hele goede film, 5* meer dan waard.