Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn (2020)
Genre: Actie / Avontuur
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Plot Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn
"Mind Over Mayhem"
'Birds of Prey' volgt Harley Quinn, die inmiddels gebroken heeft met haar partner in crime, de Joker. Ze probeert het leven van een jong meisje te redden uit de handen van een gevaarlijke gangster. Hierbij krijgt ze de hulp van enkele andere vrouwelijke superhelden, Black Canary, Huntress en Renee Montoya genaamd.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Ellen Yee
Happy
Doc
Timothyvdmeer
man wat een aanfluiting. Zo jammer dit. Het lijkt een beetje op de oude Batman film met G. Clooney. Al die verrekte kleuren en slapstick. Dan komen de slechte vechtscenes er ook nog bij. Nee jammer van M. Robbie want zij doet het prima de rest is drama met voorop R. Perez
bart007bond
Ik vond het een geweldige film, Robbie is echt geknipt als super leuke aantrekkelijke heldin.
K. V.
Na de katten was het tijd voor vogels
Goh het is wel een bijzondere film geworden. Heel kleurrijk en redelijk chaotisch/vreemd. Het personage is natuurlijk zo, dus past het wel, maar geef mij toch maar eerder de recente Batman filmserie die toch iets serieuzer is.
Er zaten wel leuke stukken/gevechten in, alleen voor mij mocht er gerust wat minder gevechten in gezeten hebben. Na een tijdje heb je het wel een beetje gezien. Het verhaal viel wat mager uit.
De cast deed het niet slecht en de film neem zich gelukkig niet serieus.
Leuk om eens gezien te hebben, maar een waw film is het niet geworden.
Metalfist
Psychologically speaking, vengeance rarely brings the catharsis we hope for
Ik heb niet meer zo heel veel herinneringen aan Suicide Squad maar wat nog altijd wel als een paal boven water staat is het volgende: Margot Robbie is een heerlijke Harley Quinn. In die mate zelfs dat ik veel vertrouwen had in een solofilm van het personage maar die initiële trailers spraken me absoluut niet aan en ik klasseerde dit uiteindelijk ergens op de "moet ik ooit nog eens zien" stapel. Om de een of andere reden stond dit opeens bij de actuele films in de plaatselijke bibliotheek en met wat vertraging is voor gaan zitten. Ik had het niet verwacht maar qua score kom ik alleszins lager uit dan Suicide Squad..
Al vraag ik me af of ik die indertijd niet te hoog heb beoordeelt met 3* maar dat is een ander verhaal. Hetgeen ik al vreesde uit de trailers is in ieder geval de waarheid geworden. Birds of Prey doet er alles aan om een soort van Deadpool vibe uit te stralen en faalt daar miserabel in. De muziekkeuze moet hip en trendy ogen maar is gewoon één stroom aan weinig memorabele meuk. Het is juist met die combinatie dat een film als deze vaak zijn strepen weet te verdienen bij mij. Wat overblijft is een niet al te boeiend verhaal over de totstandkoming van een groepje female fighters en jongens toch, wat duurt het lang vooraleer dat echt goed begint te matchen. Het hoogtepunt is de climax waar de dames allemaal met een verschillende stijl vechten in een op zich nog wel leuke setting (het amusent park) maar uiteindelijk compleet om zeep word gehaald door 2 zaken: het feit dat het park er zo oerlelijk digitaal uitziet doet de sfeer echt geen goed maar het is vooral die belachelijke scène waar Dinah opeens haar klok van een stem laat klinken en eventjes iedereen uitschakelt. Ofwel breng je een film waar iedereen krachten heeft ofwel breng je een film waar niemand krachten heeft maar dit is gewoon een stukje waanzinnig slecht schrijfwerk.
Gelukkig is er dus nog Margot Robbie. Het zou me niet verbazen als die na de opnames een aantal sessies bij een kinesist heeft moeten vastleggen, want ze draagt de volledige film op haar schouders. Robbie doet alles uitstekend maar je voelt wel dat er een reden is dat Quinn vaak samen met andere personages (Joker of Poison Ivy om er maar eens twee te noemen) wordt gebruikt. Na een tijdje begint het personage wel wat teveel van hetzelfde te worden en ze krijgt hier ook niet erg veel weerwerk van haar collega's. Jurnee Smollett is, met uitzondering van die belachelijke scène dan, wel nog degelijk als Dinah Lance en ook Mary Elizabeth Winstead weet nog wel te charmeren als Huntress maar wie kwam er op het idee om oma Rosie Perez de rol te geven van Montaya? Ze heeft absoluut niet genoeg uitstraling om te wedijveren met Robbie, Smollet en Winstead en ook Ewan McGregor heeft echt al wel betere rollen gehad.
Neen, dit was het toch niet. Zitten echt wel een aantal goede scènes in maar er is ook zoveel dat gewoon compleet de mist ingaat. Die Marilyn Monroe parodie bijvoorbeeld, dat past toch absoluut niet bij de sfeer die wordt opgeroepen? Het blijft verbazingwekkend hoe DC op het vlak van animatiefilms en series het zoveel beter doet dan Marvel en op het vlak van hun films zo gigantisch hard de mist ingaan.
cantforgetyou
- 1954 berichten
Hartstikke leuke film. Lekker grof, lomp en de humor vond ik erg grappig. Margo Robbie speelt GEWELDIG. Ik ga de andere delen nu ook kijken. Het is gewoon pure lompe actie met verder verstand op nul.
The_Shadowless_Man
Ik heb hier eerlijk gezegd niet zoveel over te vertellen. Het was een leuke en vermakelijke film, maar verder was het niet zo heel bijzonder.
Fluvver
Het is wel heel knap hoe ze Margot Robbie totaal irritant, niet knap of sexy kunnen maken in deze pulp.
Shadowed
Matig.
Ik voelde de bui al hangen toen ik de trailer zag voor deze film. Ik besloot hem destijds over te slaan in de bioscoop en de film gewoon lekker in mijn eigen tijd te kijken wanneer ik dat zelf wil. Zoals ik destijds al had verwacht bleek deze film tot een mindere film in het DC-universum te behoren. Het bewijs dat "anders" niet meteen "beter" is.
Wat in ieder geval wel fijn is, is het feit dat regisseur Yan kiest voor een luchtige en fruitige aanpak. Hierdoor heeft de film geen enkele moeite om je aandacht meteen vast te pakken, en bovendien lijkt Robbie ook precies te weten wat ze met haar personage moet doen. Na de aandacht die ze kreeg voor Suicide Squad is het niet gek dat ze een eigen film kreeg, en 4 jaar later was deze er dan ook al.
Jammer dat het resultaat uiteindelijk maar matig is. Robbie was leuk in Suicide Squad omdat ze niet altijd in beeld kwam. Zodra ze (te) veel vrijheid krijgt zie je al snel dat ze tegen het irritante aan begint te zitten. Begrijp me niet verkeerd, haar prestatie is goed, het is gewoon too much. Wel doet ze het stukken beter dan die saaie bende waar ze mee optrekt. Smollett en Winstead schieten volledig uit de bocht en krijgen van regisseuse Yan werkelijk de meest saaie en simpele personages. Vervelend gewoon.
Visueel ziet de film er niet verkeerd uit, Yan krijgt er een aantal stijlvolle actiescenes in. Jammer dat de vechtscenes vreselijk geknipt en geplakt worden waardoor het allemaal nogal saai begint aan te voelen. Er zit geen vaart of adrenaline in. Als je dan een film doet binnen DC met vrouwen in de hoofdrol die de boel bond & blauw slaan, doe het dan goed. Ik vind het heerlijk als de vrouwen ook wat trappen uitdelen, maar als elke beweging weg wordt geknipt is er snel niet veel meer aan.
Verder is het verhaal waanzinnig voorspelbaar, het verloop irritant en McGregor als schurk weinig boeiend. Hij acteert goed, maar Yan geeft hem niet de ruimte om echt indrukwekkend te zijn. Verder mis ik ook nog een iets vlottere push op visueel niveau. Het zoete sfeertje mag er zijn, maar ik mis nog wat betere montage, strakker camerawerk, en (veel) betere soundtrack en iets betere uitstraling. De kleur mag er zijn, maar ik mis wat flares. Iets vlammends.
Birds of Prey had de potentie om leuk te zijn, maar de poging om Harley een eigen film te geven is mislukt en de personages zijn vreselijk saai. Ondanks dat de film een aardig sfeertje en wat leuke, stijlvolle actiescenes kent blijft het in zijn geheel een nogal terughoudende film met weinig impactvolle actie en vreselijk knipwerk. Ik kreeg er geen enkele kick van, en na het einde heb ik toch wel een keertje met mijn ogen lopen rollen. Jammer. Diegene die overigens denken dat de 16+ een brute film betekent: sorry. Het blijft bij enkele korte bloedsuitspattingen. Komen niet langer dan een seconde in beeld.
Tonerider
Je kan duidelijk zien dat Robbie er plezier in had. Wat een absoluut absurde film and I loved every minute of it.
bart007bond
Niemand anders zal Harley quinn ooit nog kunnen/mogen spelen.
Margot Robbie is de ultieme heldin.
perri
De titel is toch ook onmogelijk...
schrikt alleen maar af...!
zullen de mensen, waarschijnlijk net als de film zelf, gauw vergeten...
Walter S.
De titel is toch ook onmogelijk...
schrikt alleen maar af...!
zullen de mensen, waarschijnlijk net als de film zelf, gauw vergeten...
Nee hoor, te gekke film, zal ik niet vergeten maar vast nog wel een paar keer gaan kijken.
perri
Om de titel te leren onthouden..?
Antonev
Dit voelde voor mij als een kinderfeestje op steroïden. Het is allemaal net te blij, net te vrolijk en net te vol met nonsens. Het zat soms tegen het kinderachtige aan. Erg jammer. Dit had wel een donker zwart randje en iets minder confetti verdiend.
Aan de andere kant, het vermaakt wel. Er gebeurt veel en aan actie geen gebrek. Sommige dwaze momenten zijn ook best wel geestig.
Ik zie best in waarom sommige mensen het helemaal niets vinden of juist helemaal geweldig. Ik blijf erbij dat het wel vermakelijk was, maar dat er wel veel meer in had gezeten.
DragQueen
Op zich wel een vermakelijk filmpje. Het ziet er allemaal kleurrijk en gelikt uit en de film kijkt aangenaam weg. Daarbij zet Margot Robbie haar rol op een erg leuke wijze en met de nodige inleving neer. 3 Sterren.
soom
Ja, dit vond ik helemaal leuk, ja ja.
Margot Robbie is natuurlijk fantastisch, Ewan McGregor is wel aardig maar heeft natuurlijk, op zich een vrij lieve, aardige uitstraling om de schurk te spelen. Dat er gewoon iets van nog een randje grofheid of extremiteit aan toegevoegd zou kunnen worden, zeg maar. Nou ja, het mag gezegd worden dat de meeste schurken het vriendelijkste zijn van ons allemaal, tot er uitkomt wat er in zit. Maar toch.. Uit een bepaalde ooghoek gezien is Ewan McGregor niet mijn eerste keus.
Al vond ik de Moulin Rouge! knipoog uiteraard fantastisch.
Het doet denken aan een levend stripboek. De vormgeving en een beetje de manier van bewegen. Zeker de manier waarop bepaalde dingen in beeld gebracht worden. Dat vond ik kei grappig.
Best geinig, dus. Harley Quinn is best interessant, wat ook geldt voor het verhaal en de uitwerking ervan.
bjerik76
wat werd dit allemaal kinderachtig neergezet als een kleuterfilm.
Geen leuke types, enorm irritant / kinderachtig verteld, slechte " humor"
Totaal niet grappig ( mocht dat zo bedoeld zijn) totaal niet spannend ( door de slechte verbale grappen)
tenenkrommend gewoon.
terecht dat Mr. J. het heeft uitgemaakt met dat irritante wijf.
pocalan
Toch maar eens gekeken, ondanks verschillende negatieve commentaren gehoord te hebben. Past in het rijtje van Charlie's Angels uit 2019 waar Stewart zich heerlijk in vermaakte. In deze film is het Robbie die de film amusant maakt.
Even de knop om en het is best een aardig popcorn fimpje.
Ewan McGregor paste trouwens echt niet in deze rol...
Sergio Leone
Flauw.
Birds of Prey is een erg flauwe poging om een ander soort superheldenfilm te maken dan waaraan we de afgelopen 10, 15 jaar gewoon zijn geraakt. Mij maakt het an sich niet uit of men een dolkomische of serieuze benadering doet van stripboekfiguren: zolang het maar goed gemaakt is. Deze film laat de sérieux varen en zet in op een clowneske, komisch bedoelde benadering. Margot Robbie mag zich voluit uitleven in de hoofdrol.
Alleen is Robbie vrij vervelend - ze is zeker over-the-top genoeg maar haar Harley Quinn is toch erg povertjes geschreven. Ze heeft amper leuke momenten of oneliners. Met een hoop vrouwelijke bijrollen, al even slecht geschreven en helaas nog veel slechter geacteerd, kijk je uiteindelijk naar de weinig vermakelijke avonturen van een hoop giecheltrutten.
Visueel druk en uitgesproken aangekleed. Men zet in op weinig verrassende kleurtjes om de boel levendig te houden. Qua montage is het ook ietsje hipper dan gewoonlijk, maar dat stelt ook niet al te veel voor. Het zorgt wel voor een behoorlijk tempo - als ik dan toch iets positiefs kan benoemen. De film vordert dus vrij goed en met een speelduur die gemakkelijk onder de 2 uur blijft is het ook weer niet zo'n slepende zit geworden. Geen saaie, wel een vervelende film dus.
1,5
Aapje81
Birds of Prey kan worden weggezet als de grote Margot Robbie show. Ze heeft de film zelf geproduceerd en kruipt weer in de huid van het iconische antiheldin Harley Quinn.
De film geeft precies wat je ervan mag verwachten. Een psychotische en ondeugende Harley Quinn die wordt neergezet in een film die letterlijk alle kanten op vliegt. Ik moest af en toe terug denken aan de oude Batman serie met Adam West maar toch waren er genoeg ruwe randjes en scherpe komische noten die deze film behoorlijk genietbaar maakte
In contrast met de Batman films van Nolan of Suicide Squad (Film, 2016) - MovieMeter.nl vond ik dit werkje toch een stuk origineler en creatiever. Natuurlijk valt er een hoop aan te merken op het scenario en zijn lang niet alle acteerprestaties even overtuigend maar dit beviel me een stuk beter dan de zoveelste inwisselbare Marvel film.
Leuke cultfilm, die na het waardeloze Catwoman (Film, 2004) - MovieMeter.nl laat zien dat er ook interessante films worden gemaakt over vrouwelijke antihelden.
schrans
Best vermakelijk filmpje. Het verhaal stelde niet veel voor, maar het entertainde wel. Deed me bij momenten denken aan Kick-Ass door de vormgeving en het niet schuwen van wat harder geweld.
schram101
Het cijfer doet een stuk minder vermoeden. Allicht heeft er mee te maken dat we een beetje Harley-moe zijn. Gelukkig heeft ze dit jaar eindelijk een echt goede film gehad, want zowel deze BIrds of Prey als haar debuut zijn niet fantastisch. Maar goed, terug naar deze. Cathy Yan doet een hoop goed, visueel is het best aardig en diverse actiescene's zien er gewoon strak uit. Met name de scene op het politiebureau/ cellenblok is sterk. De climax valt daarbij wel behoorlijk in het niet. De Birds zijn best cool, al stelen Huntress en Quinn wel heel duidelijk de show. Black Canary is tof maar haar actie in het slotstuk is wel echt een afknapper. En de agente is behoorlijk miscast. Veel te weinig charisma naast de andere dames. Cassandra is daarentegen wel weer leuk.
Ondanks een hoop minpunten heb ik me er stiekem toch best mee vermaakt.
Rodger
Heerlijke actie humor, je moet er een beetje doorheen kijken,..
maar echt wel genoten van de films waar Harley Quinn in speelt.
3.5 ***
Waverick
Verstand op nul en genieten maar. Margot Robbie zet een mooie prestatie neer, alleen jammer van haar medespelers.
Roger Thornhill
Margot Robbie's Harley Quinn was voor mij het hoogtepunt van Suicide squad, maar een hele film om haar heen gebouwd is veel te veel van het goede, zeker als ik steeds maar moet luisteren naar haar pseudo-film-noir-monologen in dat verwende-kind-stemmetje, en als ze dan eindelijk eens zwijgt schotelen de makers me een eindeloze hoeveelheid vechtpartijen voor, inclusief talloze slachtoffers die steeds maar salto's maken wanneer ze onderuit geschoffeld worden. Niets voelt echt fris of energiek aan, en in combinatie met een hippe Ocean's eleven-montage en een cast waarvan buiten Ewan McGregor niemand echt overtuigt levert dat een film op die na verloop van tijd gewoon vervelend wordt.
ILDIB
Paar leuke karakters. Maar helaas is het juist robbie die enigzins teleurstelt. Haalt het niet bij haar prestatie in het vorige deel. Koste moeite om door te kijken. 3-

The Suicide Squad
2021

Suicide Squad
2016

James Gunn heeft plannen voor een nieuwe film met Margot Robbie

Deze tien grote films verdwijnen nog deze maand van Netflix

Ook 'Birds of Prey' en 'The Gentlemen' vervroegd op On Demand

Wolfwalkers
Animatie / Avontuur, 2020

Just Mercy
Drama / Biografie, 2019
dc comicsnachtclubpickpocketjachtgang leaderpolitiepsychopaatburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op stripverraadgeorganiseerde misdaadschietpartijvrouwelijke hoofdrolspelergangsterbreaking the fourth wallweescrimineelpolitie agentpolitie-detectivespin offhyena held at gunpointhenchmanexploding bodydeath of family crime familyfemale police officernightclub ownercrime lordvrouwelijke regisseurhand to hand combatvigilantismsuspended cop murder of familydc extended universe (dceu)the jokerdumped by boyfriendloss of family supernatural powerfemale antiherovigilantes shared universebatman betrayal of trustgotham city vigilante justicejailbreak f-ratedanimated sequencesuspended from jobbisexual woman