Genre: Avontuur / Familie
Met onder meer: Angelina Jolie, Elle Fanning en Michelle Pfeiffer
Releasedatum: 16 oktober 2019
Bekijk via Disney+
Plot Maleficent: Mistress of Evil
"Go beyond the fairy tale"
Wanneer Prince Philip het eindelijk aandurft Aurora ten huwelijk te vragen, lijkt het erop dat er een einde komt aan de vijandigheid die al generaties heerst tussen Ulstead en The Moors. Aurora weet haar stiefmoeder Maleficent zelfs over te halen om in te gaan op een uitnodiging in het kasteel van koning John en koningin Ingrith.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Maleficent: Mistress of Evil (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
Percival
Gerda
Rico120
Antonev
Een van de weinige films waar ik op dit moment echt naar uitkijk. Het eerste deel was ongelofelijk magisch en Jolie was fantastisch (een van de weinige films waarin ze me kon bekoren). Het zal lastig worden om daar qua niveau bij in de buurt te komen. De trailer ziet er in ieder geval veel belovend uit (voor wat het waard is natuurlijk).
Het kan aan mij liggen, maar ik heb nog weinig reclame/marketing gezien?
De urgentie voor dit tweede deel ontbrak een beetje en na al het Joker geweld vliegt Maleficent 2 een beetje geruisloos de bioscoop binnen. Financieel zal de film denk ik geen hoge ogen gooien en dat is jammer, want de twee films hebben gewoon wel een bepaalde charme en een eigen insteek op het bekende sprookje.
Het plot is een beetje inwisselbaar, het blijft wat dat betreft gewoon Disney. Vanaf begin tot eind kan je wel raden hoe de film loopt. Al ben ik wel blij dat ze geen kopie van deel 1 hebben gemaakt. Ik verbaas me ook dat de film 2 uur duurt, want gevoelsmatig vloog alles wel voorbij en leek de film anderhalf uur te duren.
Gelukkig heb ik wel genoten van de aanstekelijkheid die de film uitstraalt. Jolie en Pfeiffer genieten zichtbaar van hun rollen en zijn goede tegenpolen van elkaar in deze film. Visueel is het ook een genot om naar te kijken. De kleuren spatten van het scherm en ook het contrast tussen het vrolijke en het duistere is fraai.
Ach, leuk om een keer te zien. Met de juiste verwachtingen krijg je precies wat je van tevoren verwacht. Stiekem vind ik het ook wel weer jammer dat dit soort films ondergesneeuwd raken.
GoodOldJack
Ik vond hem net als de eerste film dik in orde. Jolie is perfect qua casting en acteerwerk.
Mescaline
Is de film goed te volgen als je deel 1 niet kent trouwens?
Ik kijk hem misschien morgen avond.
Hmm jawel. Het geeft je wel meer voordelen bij het kijken omdat je de onderlinge verhoudingen beter kent. Maar er komt een mini uitlegje voorbij. Niet teveel vanuit gaan dat die heel veel uitlegt.
Mescaline
Dankjewel! Als de film bevalt kijk ik later zeker ook het eerste deel nog wel.
floor87
Vandaag heen geweest. Leuke film hoor. Erg mooi vorm gegeven.
De aloude strijd tussen goed en kwaad, oorlog versus vrede.
Fijn dat vrouwen hier de hoofdrol spelen, in tegenhanger tot vele andere films die nu in de bioscoop te zien zijn (Joker/ It/ Gemini man/ Ad astra/ Rambo).
Ik heb mij prima vermaakt.
Mescaline
Prachtige wereld en een heel interessant begin, daarna gaat de vaart er helaas wel wat uit. Dat het verhaal geen verrassingen kent ga ik niet tegen de film gebruiken, maar de eerste en de laatste 20 minuten zijn duidelijk het sterkst van de hele film. Alhoewel ik wel eerlijk moet bekennen dat zodra Elle Fanning moet gaan huilen dat haar moeder dood is, dit echt geen seconde geloofwaardig overkomt.
Maar dat komt misschien door de (Disney) manier van acteren? Ze bewijst in bijvoorbeeld A Rainy Day in New York wel degelijk dat ze een goede actrice is, maar niet echt in deze film wat mij betreft.
Zeker geen vervelende zit en in de bioscoop heeft de film zeker ook een meerwaarde, maar het is allemaal niet alleen eerder gedaan maar ook zonder twijfel beter.
Iets meer humor had de film in mijn optiek ook wel goed gedaan.
Ga er vanavond met een paar heen, ben benieuwd.... Ziet er wat duisterder uit en daar hou ik wel van.
m1chel
- 1948 berichten
De eerste Maleficent-film stamt alweer uit 2014 en werd destijds nogal gemengd ontvangen. De film had nogal een aparte benadering van het verhaal van Sleeping Beauty (Doornroosje), want ditmaal wordt het verhaal door de ogen van de boze heks Maleficent verteld. Voor deze rol werd niemand minder dan Angelina Jolie gecast, die de rol toch met veel bravoure wist in te vullen. Doordat de film toch een aardig kassucces bleek te zijn, kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Je zou je echter kunnen afvragen wat een eventueel vervolg werkelijk zou kunnen toevoegen aan het huidige verhaal. De valkuilen van herhaling liggen natuurlijk op de loer en het is juist een maatschappij als Disney die nou niet echt bekend staat dat het de beste vervolgen ter wereld kan produceren. De regie ligt ditmaal in handen van Joachim Rønning die in 2017 aan het roer stond van Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge. Angelina Jolie en Elle Fanning keren weer terug en aan dat lijstje wordt de naam van Michelle Pfeiffer ook nog toegevoegd, die de rol van koningin Ingrith op zich neemt. Op het eerste gezicht een prima invulling achter de camera dus, maar kan er wel een goede kwaliteit geboden worden?
Dit gaat eigenlijk verrassend goed, want dit tweede deel van Maleficent is totaal anders dan het eerste deel. De eerste twintig minuten ligt de focus vol op het huwelijksaanzoek dat prins Philip doet aan Aurora, die in de tussentijd koningin van het volk der Moren is geworden. Dit gedeelte is nogal zoet en eigenlijk zeer kinderachtig. Je zou kunnen zeggen; een typisch Disney verloop, en het is tot op dat punt te hopen dat de film inderdaad niet in de bekende valkuilen zal lopen. Gelukkig veranderd daarna de toon van de film als Maleficent weer ten tonele verschijnt. Het geheel krijgt plots een andere wending, waardoor het allemaal ineens hoogst vermakelijk wordt. Op het moment dat Maleficent wordt uitgenodigd door koning John en koning Ingrith, voel je als kijker meteen dat er van alles staat te gebeuren. Het mag geen verrassing heten dat het diner volledig uit de hand zal lopen en koning John, net als Aurora in het eerste deel, vervloekt wordt door toedoen van Maleficent. Iets wat de makers je willen doen geloven uiteraard, maar de oplettende kijker zal al snel door hebben hoe de vork precies in de steel steekt. Zonde, want daarmee wordt voor een deel het verrassingseffect en de impact daarvan al teniet gedaan.
Na deze plottwist slaat de film een andere weg in qua verloop en wordt Maleficent, nadat iedereen aannam dat ze is overleden, uit het water gevist door één van de meest onwaarschijnlijke wezens. Hierna wordt ze wakker op een vreemde plek en komt ze bij haar eigen volk terecht dat een teruggetrokken leven leidt, verscholen voor de mensheid. Uiteraard is dit zo cliché als mogelijk uitgewerkt, want natuurlijk is er iemand die absoluut geen oorlog met de mens wil en een slechterik die dat wel wil. Met de nodige wrijving uiteraard als gevolg. Na een heftige confrontatie met de mensheid besluit Maleficent dat ze zich tegen de mensheid zal keren en wordt de aanval ingezet op het kasteel. Dit gevecht is zeer mooi gemaakt en je ziet dat de effecten in de film echt van hoog niveau zijn. Hierna worden er nog wat plotwendingen opgeworpen om je als kijker op het verkeerde been te zetten, maar voor echt een verrassing zullen ze niet zorgen. Gelukkig werkt het nergens echt storend en moet je je als kijker gewoon instellen op een Disney-film pur sang, met al zijn voor- en nadelen. Uiteindelijk kunnen we dan ook makkelijk de conclusie trekken dat dit tweede deel net zo goed, vermakelijk en leuk is als het eerste deel.
Maleficent 2 is geen herhaling van zetten, maar komt verrassend genoeg met een leuk en verfrissend nieuw verhaal op de proppen. De film komt wellicht iets te traag uit de startblokken, maar als het gaspedaal eenmaal wordt ingedrukt, dan vliegt de film ook in een flink tempo aan je voorbij. Daarbij is er genoeg tijd voor een paar fijne plotwendingen die, ondanks hun voorspelbaarheid zo nu en dan, nergens het overkoepelende verhaal in de weg zitten. De afloop laat zich echter helaas al snel raden, waarbij een paar clichés helaas klaarblijkelijk niet te vermijden zijn. Toch weet dit tweede deel, mede te danken ook aan de prima ogende digitale effecten en de toevoeging van Michelle Pfeiffer als koningin Ingrith, net zo vermakelijk uit de hoek te komen als zijn voorganger. Prima voer dus voor een fijn avondje in de bioscoop.
teigertje
- 2076 stemmen
Onverstelbaar prachtig visueel spektakel.
Een van de aller beste en mooiste films van het jaar.
Beter als de eerste, die ook meer als fantastisch was.
Meestal is het eerste deel beter, maar in dit geval deze, maar dat is smaak verschillen.
Complimenten, aan de makers en de spelers.
Van hoog niveau deze film !.
Aanrader voor de liefhebbers van dit genre.
Een van de beste films gemaakt.
hankdigger
Ik heb hier zo van genoten, zo mooi gemaakt.
Hoewel ik deel 1 al goed vond, vindt ik deze nog een stapje beter.
Acteurs spelen sterk.
Het begint wat kinderlijk, al is dat ook geweldig gemaakt met veel oog voor detail.
Ik begaf met voor 2 uur in een andere wereld, heerlijk.
Gezien in 4dx trouwens.
schumacher
Gistere in de cinema gezien: net zoals de 1ste, prachtige film, visueel ook dikke chapeau, goeie acteurs ook vooral Angelina Jolie is weer top, de tijd vloog voorbij.
1 momentje was er waar de film voor een 5 min inzakte maar dat is dan ook mijn enige puntje van kritiek, verwaarloosbaar
Prachtfilm, top.
badfans69
Verwachting in USA was $40-45 Miljoen, maar inmiddels bijgesteld naar $35M.
mrklm
Een hoop visuele hoempapa, (alweer) een mechanische vertolking van Elle Fanning en een op zijn zachtst gezegd niet al te briljant plot wordt gecompenseerd door goed werk van Chiwetel Ejiofor en een scenario dat op sluwe wijze politieke onderwerpen als wapenbezit (het zwaard van de prins) de klimaatcrisis (het verwoesten van de grafbloemen) en de oorlogsindustrie (waarvoor de grafbloemen worden ingezet) in het plot verwerkt. Het ziet er prachtig uit en het laatste kwart heeft een paar dramatisch geslaagde momenten. De hier toegepaste oorlogstactieken maken echter duidelijk dat Sun Tzu (nog?) niet is doorgedrongen tot Ulstead en The Moors. Onevenwichtig, maar acceptabel tijdverdrijf.
Charissarcastic
Echt genoten vandaag!
Nee, het verhaal is zeker niet vernieuwend, maar visueel echt prachtig.
Ik denk mijn favoriete Disney film van dit jaar in de bioscoop.
Terminator05
Best wel een aardige film, alleen echt héél héél héél jammer dat die prins en koning voor geen klote konden acteren. Visueel was het niet top, maar het was wel oke. Misschien dat ik een zwak heb voor moeder - kind relaties vanwaar de hoge score, maar het geheel viel wel mee ... ik vond het jammer dat de goede mensen ondermaats acteerden, maar de insteek was wel verassend (de slechte waren de goeien ?). Al bij al een aanrader, ik heb het in 3d gezien dus het kan wel zijn dat ie op een gewone scherm wat minder is ...
thunderball
Deze afgelopen donderdag gaan zien in 3D.
De film uit 2014 was een aardige variatie op het al oude en bekende Doornroosje sprookje, maar die film schreeuwde niet bepaald om een vervolg en deze nieuwe film voelt daardoor voornamelijk ietwat overbodig aan.
Jolie ziet er nog steeds fantastisch uit als het titelkarakter, maar heeft stukken minder te doen, ook het hele nevenverhaaltje, dat ze deel uit maakt van een bijzondere elfensoort vond ik er met de haren bij gesleept en lijkt alleen maar een reden te zijn om in de finale twee groepen tegen elkaar te kunnen laten strijden.
Pheiffer als schurk is goed, maar zit er -op de finale na- teleurstellend weinig in, het is eigenlijk meer een veredelde bijrol.
Verder mooi gemaakt, goede SFX, maar over het algemeen niet boeiend genoeg en vrij overbodig.
Een vijf, ofwel 2,5 ster.
wwelover
Deel één was verrassend goed, maar dit vervolg was overbodig en erg saai. Volledig binnen de lijntjes en te voorspelbaar voor woorden. Je kon bijna zelfs de dialogen voorspellen. Visueel is het aardig, maar niet verbluffend. Acteerwerk was weinig bijzonders en soms gewoon slecht. Jammer.
wwelover
Zijn de laatste jaren genoeg films geweest die er minder computerachtig uitzagen.
Terminator05
Uit welke stenen tijdperk kom je vandaan? Als je deze film een visuele topper noemt, scheelt er toch wat met je. Het was inderdaad niet slecht, maar super? Ik vond dat er best wel veel minpuntjes waren, alleen zat er een goede jolie en dochter in, en dan is het wel jammer dat eerstgenoemde een beetje te weinig aan bod kwam naar mijn ghoesting. Ik heb het al gehad over de mannelijke karakters, maar die 3 feekes bijvoorbeeld, ik denk dat dat de 3 lelijkste feeën waren die ik ooit heb gezien. Los van de personages, het zag er gewoon niet top uit, misschien het eindspeltakel een beetje maar dat duurde dan weer te lang naar mijn ghoesting. Al bij al is het wel de moeite waard om te kijken, maar daar blijft het ook bij. Ik zou hem geen tweede keer willen zien ...
Jokkie
Kan natuurlijk niet tippen aan deel 1, maar heb mij zeker vermaakt met deze film. 3,5*
Terminator05
Echt roepen is dat toch niet ... het was eerder een vraag, soit, dat gezegd zijnde, blijf ik er nog steeds bij dat het geen visueel pareltje (topper) is. Misschien zou ik regisseur moeten worden ?
Graaf Machine
Wat een lol. Vandaag wat buiten gewerkt, en na het eten had ik zin in een filmpje pakken in de bios. Ik had weer voor Joker kunnen gaan, om mee te kunnen blijven praten in dat forum, of Will Smith tegen Will Smith kunnen zien vechten, of een degelijke Nederlandse rotcom kunnen gaan kijken, maar ik koos voor deze film.
Had verwacht dat het vooral een wegdroomfilm voor pubermeisjes zou zijn, maar als ik een filmpje wil zien kijk ik alles.
Nou, het eerste half uur was verschrikkelijk saai, ging nergens naar, maar was wel mooi. Een beetje Lord of the Rings meets Tim Burton. Vrolijke kleurtjes, lekker fantasievol, maar ook dat eeuwige middeleeuwenachtige sfeertje.
Daarna werd het gelukkig allemaal een stuk beter, met die gehoornde bende en die chemische oorlog. Uiteindelijk gewoon een lekker romantisch wraakfilmpje waar je lekker in mee kunt leven. Ondanks de vele doden werd het nergens echt hard, en zelfs die boze koningin kwam er nog min of meer genadig van af.
Fijne film om een fijne dag mee vol te maken.

2014

Biografie / Drama, 2019

The Lion King
Avontuur / Drama, 2019

Fantasy / Avontuur, 2014
magiefeesprookjevillainvervolg3dwalt disneylive action remakefantasydisneydisney villainphoenix (mythical bird)