• 9.373.225 stemmen

Geregisseerd door: Paul W.S. Anderson

Met onder meer: Milla Jovovich, Tony Jaa en Ron Perlman

Releasedatum: 3 december 2020

Plot Monster Hunter

"Behind our world, there is another."

Naast onze wereld is er een andere: een wereld van gevaarlijke en krachtige monsters, die hun domein met dodelijke wreedheid beheersen. Wanneer Luitenant Artemis en haar loyale soldaten worden vervoerd naar deze nieuwe wereld, krijgt de zelfverzekerde luitenant de schok van haar leven. In haar wanhopige strijd om te overleven zal Artemis moeten samenwerken met een mysterieuze man die een manier heeft gevonden om terug te vechten tegen de monsters.

avatar van DragQueen

DragQueen

Aangenaam popcorn-entertainment wat je vooral niet te serieus moet nemen. Ik heb de game nooit gespeeld, die vergelijking kan ik dus niet maken, maar op zich is dit best een aardig filmpje. Het geheel is volgeduwd met prima effecten en een karrevracht aan ongeloofwaardige maar grootse actie. Bovendien zijn er ergere dingen om naar te kijken dan Milla Jovovich. 3 Sterren.

avatar van psychopath

psychopath

Leuke acteurs, mooie CGI, verhaal...absoluut K U T ! !

avatar van Kliko_Green

Kliko_Green

Dit was niet best. Zelfs de muziek was slecht.

Het hele stuk van vriendjes worden in de New World had ook in 5 minuten gekund.

Al met al prima film tijdens een spelletje op je telefoon. Maar dan houdt het ook op…

avatar van davidov

davidov

Chinese propaganda, veel meer is het niet.

Verhaal, pacing, plot, sfx/cgi, was allemaal bijzonder ruk.

Geen idee waarom ik de film nog 1,5 ster geef, misschien omdat ik het nog nét kon uitkijken.

Ik snap niet hoe dit een slechte film kunt noemen???

Deze film verdient op zijn minst een 3 a 3,5 sterren.

Ik heb van begin tot het einde genoten van de film

avatar van Fryce

Fryce

Geen straf om te kijken. Prima popcorn vermaak.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Anderson heeft gedacht: "Kom laat ik dat ding van een Mila maar weer eens bellen voor een dom werkje". Tony Jaa en Perlman verveelden zich ook dus mochten meedoen. Nou ik verveel me niet dus ik sla deze heel graag over. ZIjn eerste films waren best te pruimen maar hoe verder je zijn CV afgaat hoe minder het wordt.

avatar van elayz

elayz

Gewoon lekkere actie film. Er gebeurd zo veel in dat het nergens saai wordt. Het verhaal is ook nog best wel oke en boeiend genoeg.

Zeker na de eerste 15 minuten verveeld deze film echt geen moment!

avatar van moviemike

moviemike

Left4Dead schreef:

Dat heeft hij heeft hij waarschijnlijk helemaal niet moeten denken en doen, want die twee zijn gewoon getrouwd.

avatar van blackwolves

blackwolves

redelijke film hier en daar wat speciale effecten en wat gevechten maar sorry verder vond ik hem toch iets te flauw om te speken van een goede film deze actrice heb ik toch wel betere films zien spellen dan dat. 2,5 zit er nu voor mij niet in

avatar van Warning

Warning

Naar mijn mening een te lage rating. Grootste actie in deze fijne unieke fantasy-actie film gebaseerd op de game. Reuze genoten, nergens saai. En fijn om weer eens Mila Jovovich te zien.

avatar van Moviegooner

Moviegooner

Paul Anderson, nee niet Paul Thomas Anderson, maar Paul WS Anderson. De in Engeland geboren regisseur met een pracht vrouw die tegenwoordig in al zijn films speelt, heeft mij met zijn eerste twee Hollywood films (Shopping, zijn debuut zo kijken) ware cult films gemaakt. Mortal Kombat en met name Event Horizon. De horror film over de vermiste schip was en blijft angstaanjagend goed. Na een verassend low budget direct to video sci film (Soldier) en een tv film The Sight kwam hij met de game verfilming: Resident Evil. En ook deze film was een grote hit en was het toen der tijd met afstand de beste game verfilming.

Daarna volgde zijn droom project, Alien VS Predator. Een uiterst vermakelijke film. Na AVP werden zijn films rommelig, saai, vreselijke montage (Resident evil vervolgen, Final Chapter) en hadden ze niet het entertainment , de spanning of de wereld die zijn voorgangers wel hadden. En zijn obsessie dat hij in elke film zijn vrouw per se erin moet hebben.

Het is wat je verwacht Milla tegen Monsters en dat was het. Geen uitleg gewoon, tegen spinnen, draken, soort van Neushoorn. Visueel erg goed mooie shots van woestijn, goede cgi. Montage is nog steeds niet goed te veel knippen zoals in final chapter maat het is niet zo erg zoals het in die film was, gelukkig. Een bijrol van Ron Perlman, die hilarisch is gekleed als een soort leeuw. De beste Anderson film sinds AVP

Zet je verstand op nul, zak chips bier en kijken.

Met name zijn eerste drie: Mortal Kombat, Event Horizon en Resident Evil, zijn voor mij jeugd sentiment. Event Horizon is ook echt ontzettend onderschat door critici.

Event Horizon sequel of reboot zou geweldig zijn, met hopelijk dit keer geen storing veroorzaken van de studio. Hoop nog altijd op die Director cut van de film, maar die gaat waarschijnelijk nooit komen helaas.

avatar van Pdeniro

Pdeniro

Manmanmanmanman

avatar van Antonev

Antonev

Minder dramatisch dan de score doet vermoeden. De actie en goed verzorgde CGI maken het vermakelijk en leuk om naar te kijken. Het verhaal is wat dunnetjes en vooral erg rechtlijnig, maar het is niet zo dat het ergens compleet door de ondergrens gaat.

Alles bij elkaar genomen is het net voldoende. Als je op zoek bent naar wat bombastische actie, dan word je hiermee op je wenken bediend.

avatar van Lennert

Lennert

davidov schreef:

Chinese propaganda, veel meer is het niet.

Verhaal, pacing, plot, sfx/cgi, was allemaal bijzonder ruk.

De film is in China uit de bioscoop gehaald op basis van een 'Chi-knees' grapje, hoe de fuck is dit Chinese propaganda?

avatar van davidov

davidov

Lennert schreef:

Pfff, een jaar na die post me quoten, sorry de film was zo ruk ik kan me niet meer voor de geest halen wat mij exact tot die opmerking bracht. Verbannen uit m'n geheugen, de trailer nog opnieuw bekeken maar deed weinig bellen rinkelen.

Zover ik me kan herinneren droop het van de film af dat ze Chinese invloeden en moraal pushen, om zo danwel het Westen te laten zien hoe fantastisch ze zijn danwel om toegang tot de eigen Chinese markt te krijgen (want het is wel een half Westerse film en dat ligt toch oh zo gevoelig altijd in China.... dus dan proppen we er genoeg "propaganda" in om zo toch een wit voetje te halen bij het staatsapparaat).

Ik zeg ook niet dat het staatspropaganda is... en dat de film is gebanned vanwege een grapje zou best kunnen maar dat maakt het niet een minder slechte film die Chinese invloeden pusht, wat het voor mij praktisch Chinese propaganda maakt ja. Er zijn velen die bij het minste geringste klagen over "woke" en weet ik veel, nou ik ben niet zo allergisch voor dat woke gebeuren, maar wel voor vrij Westers ogende films die opeens de Chinese moraal hooghouden om zo meer geld te kunnen cashen. Het is al erg genoeg dat we daar Disney voor hebben tegenwoordig. Overigens is dat cashen nogal mislukt, gezien de prul geflopt is.

Doe ermee wat je wilt, ik ga niet meer woorden vuil maken aan een film die ik 1,5* gaf en praktisch volledig vergeten ben met een reden.

avatar van Sunspot

Sunspot

Had slechter verwacht, maar viel reuze mij heb er zelfs grotendeels van genoten. Leuk sfeertje en wat spannende momenten en zeker wel mooie omgevingen en cgi gewoon helemaal ok!

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Gaat nog net.

Verstand-op-nul-film. Meer valt hier niet van te maken. Aan een behoorlijk tempo gaat het verhaal vooruit en al snel wordt er tegen monsters gevochten. De CGI valt best goed mee, maar het levert geen onvergetelijke monsters op. Daarvoor zijn de designs iets te inwisselbaar. Met Milla Jovovich in de hoofdrol weet je ook wat verwachten. Voor mij betekent dat niet iets positief, maar uiteindelijk draait het toch maar gewoon om het knokken met de monsters, en dat is goed genoeg.

2,5

avatar van Film Pegasus

Paul W.S. Anderson als regisseur is alvast veelbelovend met z'n films Resident Evil, Death Race en The Three Musketeers. Maar aan de andere kant heeft hij ook een pak mindere fims gemaakt.... Zijn vrouw Milla Jovovich mag opnieuw meespelen en die combinatie werkt gelukkig vrij goed. De actie en Jovovich zijn dan ook niet echt het probleem in Monster Hunter. Het script daartegen wel. Weinig interessant want de actie gaat gepaard zonder enige vorm van spanning of sfeer. Het hoge tempo no nonsens actie verveelt daardoor al heel snel. En met namen als Tony Jaa en Ron Perlman naast Milla verwacht je toch net iets meer.

avatar van Robson1968

Robson1968

Zo zonde. De actie is goed, het verhaal niet eens zo slecht, maar als ze nou eens een uur meer tijd hadden gestoken in het uitdiepen van de karakters en de logica van sommige scenes, dan had de film zeker 4 sterren kunnen scoren.

Desalniettemin een prettige wegkijkfilm, waar je niet al te veel actieve herinneringen aan zult hebben.

avatar van teigertje

teigertje

• 2076 stemmen

Deze weer opnieuw gezien.

Met een halve ster, iets minder in waardering.

Maar het blijft een hele leuke en bij vlagen spannende en spectaculaire monster film.

Ook met enige humor en met veel aktie.

En met een prima cast vooral de rollen van Milla Yovovich en Tony Yaa zijn heel leuk.

En met verschillende stoere en knap gemaakte monsters.

Met mooi gemaakte Cgi effecten en enige momenten met wat middelmatige Cgi maar wat niet stoorde.

Omdat de film in totaal wel prima gemaakt is.

Nog steeds een goede en hele leuke film voor de liefhebbers.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Deze filmmaker is mijn favoriete regisseur van B-films: Event horizon, Soldier, de remake van Death race, Alien vs Predator, The three musketeers en natuurlijk de Resident evil-reeks. Allemaal flauwekulfilms, maar bijna allemaal ook uiterst vermakelijk en bovendien vaak opnieuw te bekijken (door míj althans). Monster hunter is echter een behoorlijke misser; fotografie, sets en FX zijn redelijk in orde, maar de monsters hebben geen karakter, de Hunter is geen interessant personage, de filmmuziek is flauw en de plot is flinterdun (en dat dat de schuld zou kunnen zijn van de game waar deze film op gebaseerd is lijkt mij geen excuus, net zo min als die zandwormen uit Dune die ook wel op het conto van Capcom geschreven kunnen worden). Produkten als dit (om nog maar te zwijgen van kapsels zoals dat van Ron Perlman) geven B-films een slechte naam.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag bekeken op blu-ray en moet zeggen dat het 1e deel erg goed was met de monsters en spinnen in de woestijn en tussen de rotsen, maar het 2e gedeelte vanaf dat ze een soort schip tegenkomen (laatste half uur) wordt hij voor mijn gevoel wat minder en word hij ook een beetje teveel van het goede (met de draak etc)

en een kat die staat te koken met een piratenmutsje op vind ik toch wel te ver gaan.

1e gedeelte was er spanning en voldoende actie en wisten we nog niet wat er te wachten stond, maar vanaf dus het schip (wanneer ze meerdere mensen ontmoet) wordt hij een stuk minder interessant.

Daarom 3 sterren voor de complete film, het einde vond ik ook een beetje raar dat het zo afgelopen was.

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

Alleen het begin al, Amerikaanse soldaten die zorgeloos die enorme storm in gaan

.En al was het de gewoonste zaak van de wereld ze vechten door met pistooltjes tegen enorme monsters!. Nou dan weet je het niveau ongeveer al. Maar er zaten ook wel momenten in die ik best heel aardig vond, zoals het gevecht tegen de Diablos.

Een aangenaam groot monster en wat er allemaal best goed uitzag. Ik heb me geen moment verveeld en al met al vond ik het toch wel vermakelijk.

avatar van AngelicV

AngelicV

Opening met de tower of power, waarbij Conan the pirates of the Carribean kruist. Dan een humvee met heroische soldaten met dito linguo in irakese woestijnkledij. Na giga hoeveelheid munitie er doorheen gejaagd te hebben tegen de vijand, is de eerste opmerking..hoeveel magazijnen heb jij nog ik heb er 3. Wij zijn soldaten dus vechten wij.... We fight and we survive..hoezo geprogrammeerd .. Vervolgens veel monsters etc.. ho maar, zonde van mijn tijd.

avatar van Karst

Karst

Poeh, dat was een taaie zit. Buiten de redelijke cgi valt er weinig positiefs te melden. Ik vind gemiddelde nog aan de hoge kant. Zowel vader als dochter (13) vonden het volkomen ruk.