Genre: Biografie / Drama
Geregisseerd door: Dexter Fletcher
Met onder meer: Taron Egerton, Jamie Bell en Bryce Dallas Howard
Releasedatum: 30 mei 2019
Plot Rocketman
"Based on a True Fantasy"
'Rocketman' vertelt het waargebeurde verhaal van Elton John. Elton besluit als jonge jongen naar het beroemde conservatorium Royal Academy of Music te gaan, waarna hij vervolgens een muzikale samenwerking met Bernie Taupin aangaat. Uiteindelijk zal hij uitgroeien tot een wereldberoemde superster.
- IMDb (7,3 / 207582)
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
Elton John
Doug Weston
Ray Williams
Fred
Graaf Machine
Als ik het zo lees stopt de film ergens begin jaren '80, of vergis ik me?
The Circle of Life is dan ook met afstand het kutste dat hij ooit maakte.
Eigenlijk al die latere disney shit.
Welnee, heel mooi nummer. En buiten dat gewoon een hele grote hit van hem, dus het zou raar zijn die te passeren.
thunderball
Misschien dat het niet buiten die Disneyfilm gebruikt mag worden, rechtenkwestie etc.?
Daar dacht ik ook al aan ja. Zou goed kunnen. Maar spijtig is het wel, wil je een beetje compleet zijn als film. Dat nummer heeft toch een aanzienlijke invloed op zijn loopbaan gehad.
Groter dan anderen? zal me verbazen.
Elton John is toch vanaf pak m beet eind jaren 80 toch maar een schim van de wereldster die hij in de jaren 70 en 80 was?
Zwolle84
De waarheid ligt ergens in het midden. 'Believe' was ook een grote hit van Cher, maar niet het nummer dat Cher Cher maakte. Net als dat 'The Circle of Life' een (heftige) nawee van Elton John was.
Ik weet ook niet hoeveel jaar deze film beslaat. Vast niet zóveel dat zijn prime time én dat nummer erin gevangen worden, toch?
Basto
- 11957 berichten
Lijkt me totaal niet relevant voor zijn oeuvre. Matig tussendoortje dat toevallig lekker scoorde. Zou me echt enorm verbazen als het in de film voor komt. De man heeft tig betere hits. Maar ze kunnen (net als in Bo Rap) gewoon doen alsof het nummer uit de jaren 70 stamt.....
Net als Phil Collins die in zn nadagen ook wat van die vreselijke disneyzooi ging maken.
Basto
- 11957 berichten
Daarbij, Als Elton John nog een nawee had, was het wel Candle in the wind...
mjk87 (moderator films)
Daarbij, Als Elton John nog een nawee had, was het wel Candle in the wind...
Alleen komt die al uit 1973 en is de latere tekst volgens mij ook niet van John, hoogstens de iets andere aankleding. Maar melodie is gewoon gelijk.
Candle in the Wind ging in principe over Marilyn, niet over Lady Di idd.
John Milton
Of gewoon omdat You'll be in my heart echt een zeiknummer is (vooruit, imho), en Circle of Life nog vrij aardig is. Can you feel the love tonight is mij helaas iets te zoet.
Linn
Nee, het speelt af in de tijd dat The Lion King film er nog niet was. Genoeg andere mooie muziek van Elton in de film om van te genieten.
Graaf Machine
Nu begrijp ik dat de film inderdaad tot begin jaren '80 gaat. Maakt het wel veel mooier, want daarna heeft Elton weinig meer interessants gedaan. Tot die tijd echter was het een gigant. Ga de film deze, of volgende week zien, ben nu erg benieuwd en ook wel wat (positief) bevooroordeeld. Ik kan de muziek van EJ in de jaren '70 heel goed pruimen.
Ow, ja. Zeker. Ik dacht dat deze film gewoon zijn hele leven toonde, niet alleen zijn weg tot aan de top in de 70's en 80's. Kijk sowieso wel naar de film uit. Muziekfilms zijn weer in.
Graaf Machine
Voor diegenen die de film gezien hebben: Zit I'm Still Standing" er ook in? Dat is natuurlijk wel een beetje de lakmoesproef. Zonder dat nummer geen EJ.
Linn
Yes Yes Yes!!!
Graaf Machine
OK. !! Ben nu effe aan het verhuizen, maar komende week ga ik dit zien. Haha. I'm still standing !!
Waarom moet het in een spoiler of een bepaald liedje erin zit?
I'm still standing zit dus in de film.
Graaf Machine
misschien kan het iemand uitmaken of het liedje er in zit? omdat iemand daar rekening mee houdt?
Graaf Machine
Waarom moet het in een spoiler of een bepaald liedje erin zit?
I'm still standing zit dus in de film.
Nee, AL, het gaat niet om "een bepaald liedje", het gaat om "het" liedje. Zonder dat liedje geen EJ, voor mij. En wellicht ook voor anderen niet, ik kan niet praten voor anderen, maar ik kan wel hun gedachten volgen...
So? In Bohemian Rhapsody kom je We will rock you tegen. In Rocketman dit nummer. Dat zijn geen spoilers.
Ben altijd blij als men de spoilerknoppen goed gebruikt, maar je kan overdrijven.
Graaf Machine
je kunt ook zeiken. Zeker als je jezelf als jezus beschouwd zoals jij doet.
je kunt ook zeiken. Zeker als je jezelf als jezus beschouwd zoals jij doet.
Sorry seem to be the hardest word

Elton John-biopic 'Rocketman' deze week op televisie te zien

Netflix voegt deze maand een waslijst aan films toe: dit zijn de best beoordeelde

Deze grote titels verschijnen binnenkort onder meer op Netflix

Biopic over de Bee Gees wordt geregisseerd door Kenneth Branagh

Green Book