Genre: Thriller / Drama
Met onder meer: James McAvoy, Bruce Willis en Samuel L. Jackson
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 17 januari 2019
Plot Glass
"You Cannot Contain What You Are"
David Dunn is met hulp van zijn zoon op zoek naar de seriemoordenaar die verantwoordelijk is voor een aantal ontvoeringen in een buurt in Philadelphia. Wanneer David stuit op de dader, Kevin Wendell Crumb met de psychische aandoening Dissociatieve Identiteitsstoornis, worden ze allebei opgepakt en opgesloten in een inrichting. Daar brengt de geheimzinnige psychologe Ellie Staple ze samen met de geniale, maar breekbare Elijah Price met als doel ze alle drie af te helpen van wat zij ziet als grootheidswaanzin. Maar kan ze wel op tegen deze drie zelfverklaarde superhelden?
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Glass (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Patricia / Dennis / Hedwig / The Beast / Barry / Heinrich / Jade / Ian / Mary Reynolds / Norma / Jalin / Kat / B.T. / Kevin Wendell Crumb / Mr. Pritchard / Felida / Luke / Goddard / Samuel / Polly
David Dunn / The Overseer
Daryl
Young Elijah
Graaf Machine
Bij M. Night Shyamalan:
De film staat hier nog niet op de site, maar in 2019 komt Shyamalan met "Glass". De film gaat de lijnen van Unbreakable en Split samenbrengen.
Leuk idee, ben benieuwd.
Vanaf 23 januari 2019 in de bioscoop (Walt Disney)
mcdaktari
Een nieuwe M. Night Shyamalan, daar heb ik altijd wel zin in. Ben wel een liefhebber van zijn films.
Trailer aankondiging (voor wat het waard is...):
Leland Palmer
Unbreakable en Split waren vet. Kijk hier dan ook zeker naar uit.
Trailer halverwege ietwat afgehaakt, want vooral met dit soort films ben ik bang dat we weer teveel te zien krijgen.
Ramon K
Ik word niet echt blij van de trailer. Wil de film absoluut zien, maar Shyamalan lijkt richting een Marvel/DC climax te werken.
remorz
Ik vind het vooral vervelend dat ik nu Unbreakable nog eens moet opzetten.
Graaf Machine
Ik vind hier niets vervelends aan, lijkt me wel tof. En dan vond ik Unbreakable dus drie keer niks.
AC1
Hopelijk wordt de film minder rommelig als de trailer. Unbreakable vond ik eigenlijk wel heel goed te pruimen. Het probleem met Split is het ontbreken van een goed karakter-perspectief. We zullen zien wat Glass brengt maar ik sta er voorloping niet te springen om 'm te zien.
DiDa
Voor de liefhebbers hier het Glass panel tijdens de SDCC 2018
M. Night Shyamalan's Glass Comic Con Panel | SDCC 2018 - YouTube
Justice4All
Vervolg op een van m'n favoriete films, ben benieuwd!
Nou ? 2 dan. ??
Zwolle84
Wat een briljante trailer is het toch. De enige waarbij het niet vervelend is dat Pathé hem grijsdraait.
horizons
16 jaar rating weer? is in amerika pg-13.
Heh, had je samen met je ouders willen gaan dan?
nathaniel177
Nee hoor hoeft van mij niet persé. Is niet echt het soort film die mijn moeder zal waarderen. En in Nederland mag je als de film 16+ is ook niet naar binnen in de bioscoop als je jonger dan 16 bent. Ook niet met begeleiding van je ouders. In amerika mag je met begeleiding van een ouder/volwassene wel in een r-rated film (17 jaar en ouder) in de bioscoop.
badfans69
Box Office: How 'Glass' May Cement M. Night Shyamalan's Comeback - forbes.com
mcdaktari
Nou ? 2 dan. ??
Nee, Sixth sence niet. Bruce Willis speelt toch ook in Unbreakable samen met Samuel L Jackson.
Ik hoop dat dit de comeback van Bruce Willis word want die heeft de laatste jaren geen al te beste films gemaakt. Maar dat hij kan acteren is wel duidelijk. James McAvoy die acteert wel super dus daar verwacht weer een sterke rol van.
horizons
The Sixth Sense.
Sense.

#blameautocorrectbijiedereen
Leuk hoe Shyamalan opeens een trilogie uit de hoed tovert en iedereen uitkijkt naar het volgende deel met een anticipatie wat betreft superheldenuniversum waar DC jaloers op is. (Denk ik).
Splinters
De opvolger van unbreakable! Onverwacht. En direct een hoge verwachting van mijn kant. Bizar en toch een klein beetje zorgwekkend dat -kennelijk-niemand m nog gezien heeft.
Rvdz
Hoezo? Komt pas over twee weken uit. Dat er nog geen presscreenings en/of voorpremiéres geweest zijn lijkt me ivm de spoilergevoeligheid ook niet zo vreemd.
Matt81
Eerste kritieken die op IMDB te lezen zijn zijn niet al te positief. Toch zonde..
eppo349
Laat ik net de neiging hebben om zulke films juist wel goed te vinden.
blu
Zeker zin in!
Unbreakable niet geheel gezien, Split wel. Ja,ik verwacht veel van Glass
coumi
Als Manoy Nelliyattu weer eens een film aflevert blijft het me toch altijd weer integreren, de kaartjes zijn voor morgenavond weer gekocht, toch weer erg benieuwd. De man heeft vaak teleurgesteld, maar Split was goed en Unbreakable inderdaad, zoals hij zelf zegt, behoorlijk onderschat. Toch verwacht ik niet heel erg veel van Glass, het samenvoegen van verschillende karakters/verhalen werkt vaak niet, en ook in dit geval komt het enigszins geforceerd en gezocht over. We zullen zien.
jippie2010
Hier zie ik echt naar uit! Werd helemaal gek toen ik de slotscene van Split zag. Beide films vind ik boven gemiddeld, het wordt of een teleurstelling of het wordt legendarisch!

Thriller 'Glass' met James McAvoy en Bruce Willis wordt morgenavond uitgezonden op televisie

Bloedstollende thriller 'Glass' met sterrencast wordt massaal gestreamd op Netflix: 'Het is genieten'

Green Book

Journal 64
Misdaad / Mystery, 2018

The Biggest Little Farm
Documentaire, 2018
villainvervolgsuperheldpsychiatric hospitalcomic book shopgeweldsuperkrachtgeestesziektemultiple personalitydissociative identity disordersurveillance specialisteastrail 177 universeeastrail 177eastrail 177 trilogyunbreakable collection