Genre: Thriller / Drama
Met onder meer: James McAvoy, Bruce Willis en Samuel L. Jackson
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 17 januari 2019
Plot Glass
"You Cannot Contain What You Are"
David Dunn is met hulp van zijn zoon op zoek naar de seriemoordenaar die verantwoordelijk is voor een aantal ontvoeringen in een buurt in Philadelphia. Wanneer David stuit op de dader, Kevin Wendell Crumb met de psychische aandoening Dissociatieve Identiteitsstoornis, worden ze allebei opgepakt en opgesloten in een inrichting. Daar brengt de geheimzinnige psychologe Ellie Staple ze samen met de geniale, maar breekbare Elijah Price met als doel ze alle drie af te helpen van wat zij ziet als grootheidswaanzin. Maar kan ze wel op tegen deze drie zelfverklaarde superhelden?
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Glass (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Patricia / Dennis / Hedwig / The Beast / Barry / Heinrich / Jade / Ian / Mary Reynolds / Norma / Jalin / Kat / B.T. / Kevin Wendell Crumb / Mr. Pritchard / Felida / Luke / Goddard / Samuel / Polly
David Dunn / The Overseer
Pierce
Daryl
Young Elijah
Solis
Snapte dat hele gedoe rondom die geheime organisatie eerlijk gezegd niet. Iemand?
Alwin19840
Split tig keer beter en spannender. Vond de film bovendien erg traag op gang komen, gelukkig vergoed het laatste deel van de film een beetje.
Shinobi
Het leek mij wel vrij duidelijk uitgelegd dat ze tegen mensen met superkrachten zijn. In eerste instantie proberen ze mensen te overtuigen dat ze geen krachten hebben, maar als dat mislukt, dan grijpen ze in door degene te doden.
Solis
Oh zo. Nu is het me wel duidelijk. Bedankt!
alexxx
Prachtig vervolg op Unbreakable! Mocht je een klassieke superheldenfilm met special effects willen, ga dan naar Marvel of DC. Voor een geniale origin story met dialoog en een goed verhaal: Ga Glass zien.
extremezz
Ik had teveel verwacht , film komt graag op gang en er is te weinig spanning.Zonde van deze goede acteurs.
Zwolle84
Dit is juist een klassieke superheldenfilm met special effects.
Graaf Machine
Dit is natuurlijk allesbehalve een klassieke superheldenfilm.
Dit is juist een allesbehalve-en ook zonder dit en dat-en dan lekker die en die twistjes er in gooien-film.
Want dat is Shyamalan, en dat is waarom ik deze film zo hoog waardeer. Niet omdat het een klassieke superheldenfilm zou zijn.
Zwolle84
Juist wel, heel letterlijk. Ze kauwen juist exact voor hoe het plot van de gemiddelde strip wordt gevolgd. Een klassieke opbouw die na een hoop background eindigt in de grote confrontatie.
Splinters
Oeh. Pas op dat je mensen niet met verkeerde verwachtingen naar de bioscoop lokt. Al kan het natuurlijk prima dat mensen van beide houden, zoals ondergetekende. ?
Graaf Machine
In een klassieke superheldenfilm wordt nooit exact voorgekauwd hoe het plot van de gemiddelde strip wordt gevolgd.
Splinters
Ieder zijn mening natuurlijk. Vervelend voor je dat je een ietwat tegenvallende film hebt gezien, ik heb met met volle teugen genoten.
Enne groene plantjes worden hier al een jaar of 15 niet meer gerookt. Ik word oud. ?
Splinters
Ach kop op, de volgende keer vindt je buurman in de bios dat ie naar een boutfilm zit te kijken en heb jij een geweldige avond. Een verkeerde film uitzoeken overkomt iedereen wel eens. ?
Splinters
En worden epische confrontaties niet afgebouwd, dragen de anti- of superhelden de meest kekke dingen bij zich, en gebruiken ze in dergelijke films zeer zeker niet 1 pct van hun superkrachten. Nee, een werkelijke True Marvel steekt anders in elkaar.
Verschil van inzicht zit 'm hier waarschijnlijk in het plot. De een heeft graag wat te fantaseren naast een plot, de ander niet.
Moet je Unbreakable en Split nog heel goed herinneren om deze goed te kunnen volgen? Ben van beiden niet kapot, kan me de films in details niet geweldig voor de geest halen meer.
Zwolle84
Ja, lijkt me anders echt niet te doen, laat staan dat je er dan van kunt genieten.
Fisico
Ik zag Split vorige week voor het eerst en was toch erg blij dat ik dat gedaan heb. Zeker doen om mee in de flow van het verhaal te zitten.
Malick
Als The Happening de 'eindtijd' aankondigt dan laat Shyamalan hier o.a. heel terloops zien hoe de illuminatie werkt. Moet alles voor Lady in the Water nodig eens herzien.
AC1
remorz
Begrijpelijke cijfers, aangezien Glass niet alleen de mindere van de drie is, maar ook de teleurstelling van de opbouw in de eerste twee moet incasseren. Niettemin valt hier wel het een en ander te genieten hoor.
Fisico
Kunnen hier conclusies worden uitgetrokken?
Ik vind ze al bij al vrij gelijkwaardig. 36% voor Glass is echt wel bij de haren getrokken. Tussen de 65-75% lijkt me fair voor de trilogie. Je bent precies nogal teruggehouden om ervoor te gaan? Of doe je steeds zo'n research voor een film in de zalen, AC1?
Y&T
Kunnen hier conclusies worden uitgetrokken?
conclusie = de conclusie?
Y&T
malle film...mooi gemaakt..schitterende muziek/geluid.
5 sterren voor het typietje met al z'n verschillende mensen zijn.
stoorde me wel aan....paniek in de tent / inrichting...van alles aan de hand..en maar 2 of 3 pelissie auto's...bij een beetje 'scene' in een aflevering van weet ik veel wat voor politieserie vliegen de gealarmeerde hulpdiensten je om de oren..
paul ^^
Heerlijke film en ver uit de beste van de drie. Laat je niet gek maken en ga dit gewoon zien.
Flitskikker
Vanaf 23 januari 2019 in de bioscoop (Walt Disney)
Als dit een voorbode is voor wat Disney straks op hun VOD-platform gaat aanbieden...
Kan ook nergens een contactmogelijkheid vinden om dit onder hun aandacht te brengen (als het ze überhaupt wat kan schelen).
O ja, de film zelf nog. Beter dan Unbreakable, maar ik vond Split als film toch beter. De opzet en het plot van Glass waren erg goed, maar er gebeurde toch eigenlijk te weinig om het echt een goede thriller te laten zijn. Dat deed Split toch beter. Toch was het weer leuk om Willis en Jackson in actie te zien. Bij McAvoy's typetjes was de lol er halverwege wel een beetje van af. Ook een aantal fijne komische elementen om de boel een beetje luchtig te houden.

Thriller 'Glass' met James McAvoy en Bruce Willis wordt morgenavond uitgezonden op televisie

Bloedstollende thriller 'Glass' met sterrencast wordt massaal gestreamd op Netflix: 'Het is genieten'

Green Book

Journal 64
Misdaad / Mystery, 2018

The Biggest Little Farm
Documentaire, 2018
villainvervolgsuperheldpsychiatric hospitalcomic book shopgeweldsuperkrachtgeestesziektemultiple personalitydissociative identity disordersurveillance specialisteastrail 177 universeeastrail 177eastrail 177 trilogyunbreakable collection