• 9.377.126 stemmen

Can You Ever Forgive Me? (2018)

Biografie / Drama | 106 minuten

Genre: Biografie / Drama

Geregisseerd door: Marielle Heller

Met onder meer: Melissa McCarthy, Richard E. Grant en Dolly Wells

Releasedatum: 21 februari 2019

Plot Can You Ever Forgive Me?

"Her greatest work will be her biggest crime."

Vertelt het waargebeurde verhaal van de best verkopende celebrity-biografe Lee Israel. Ze verzorgt onder meer de biografieën van Katherine Hepburn, Tallulah Bankhead en Estee Lauder. Op een bepaald moment wil het niet meer lukken voor Lee en krijgt ze geen werken meer gepubliceerd. Met behulp van haar loyale vriend Jack neemt ze een radicale beslissing.

avatar van Movsin

Movsin

Film loodst ons binnen in een mij - en wellicht vele anderen - totaal onbekend terrein en weet het niettemin over de ganse lengte boeiend te houden dank zij de knappe opbouw maar niet minder door de twee hoofdrolspelers die er een grappig/dramatisch kijkstuk van helpen maken.

Is Melissa Mccarthy de eenzame, weinig genietbare en zich veronachtzaamvoelende vrouw, Richard E. Grant steelt toch ook wat de show door zijn excentrieke mimiek en losbollig doen. Er zat zekerl chimie tussen die twee.

Genietbare film over zeg maar een soort litteraire diefstal of vervalsing dat, zulks maakt het slot duidelijk, niet zo uitzonderlijk is, vermits velen uit het vak, welwetend, het spel voortspelen.

avatar van K. V.

K. V.

Deze was onlangs op tv en nu eens meegepikt. Ik kende de dame niet, maar vond het wel eens de moeite om gezien te hebben. Een pluspunt was Richard E. Grant, maar zeker ook Melissa McCarthy, die het met verve deed. Verder zag de film er prima uit.

Prima film.

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Prachtig geacteerde film door McCarthy en Grant! Ze hebben een sterke chemie samen. Van dit verhaal over Lee Israel had ik niet eerder ik gehoord. Het verloop was voor mij dan ook onbekend en ik was dan ook enigzins verrast door de wendingen in het verhaal. Ik had mij dan ook niet ingelezen verder. De vriendschap tussen de 2 hoofdrolspelers maakte wel indruk! De luchtigheid van het script maakt het allemaal ook niet te zwaar. Klein pareltje dit!

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Een niet allerdaags verhaal, met een niet aller daags persoon, en in alle eerlijkheid niet een film die ik snel zou aanzetten . Maar het hoge gemiddelde haalde me over de streep.

Melissa McCarthy is erg goed uitgekozen voor deze rol , ze deed me af en toe denken aan een wat jongere Cathy Bates .

De stijl is wat muffig, net als het huis en de bar , dus dat zal opzettelijk zo zijn .Ze hebben uit de biografie van mevrouw Israel alles waarschijnlijk gehaald wat er inzat.

Met een leuke zit .Leuk, aardig, wel Oké .

Net aan een 3*

avatar van Rob robson

Rob robson

Zeer leuke film en voorbij voor je het weet

Een klein traantje op het end

De 2 acteurs dragen het verhaal goed hoog.

Dikke 7 plus

avatar van Onceuponanytime

Onceuponanytime

Geen top, maar dankzij de uitvoering best wel aardig om te bekijken