• 9.381.552 stemmen

Avengers: Infinity War (2018)

Actie / Fantasy | 149 minuten

Genre: Actie / Fantasy

Geregisseerd door: Anthony Russo en Joe Russo

Met onder meer: Robert Downey Jr., Chris Evans en Chris Hemsworth

IMDb beoordeling: 8,4 (1.351.435)

Releasedatum: 25 april 2018

Plot Avengers: Infinity War

"Destiny arrives all the same."

Vier jaar na de gebeurtenissen uit 'Guardians of the Galaxy Vol. 2' slaan Peter Quill en consorten de handen in elkaar om samen met de Avengers een nieuw gevaar tegen te gaan. Een gevaar in de gedaante van de gestoorde titaan Thanos die alle zes Infinity Stones, artefacten met onvoorstelbare krachten, wil verzamelen voor een gauntlet. Deze zullen hem toestaan overal zijn wil op te leggen. Het lot van de aarde en van het bestaan zelf is nog nooit zo onzeker geweest.

Tony Stark / Iron Man

Steve Rogers / Captain America

Bruce Banner / Hulk

Natasha Romanoff / Black Widow

James Rhodes / War Machine

Peter Parker / Spider-Man

T'Challa / Black Panther

avatar van Starscream

Starscream

henkie1908 schreef:

Mijn God, dat probeert horizons je nu juist duidelijk te maken.

mijn God dat is een bevestiging dat ik het eens met hem ben. Het staat er duidelijk maar oké

De filosoof schreef:

De film heeft naar mijn idee naast het klassieke thema van de (hier: letterlijk) kosmische strijd tussen goed en kwaad één duidelijk – typisch christelijk – thema: geen (goed) individu mag worden opgeofferd voor een hoger doel.

Lijkt me toch dat het offer van een bepaald persoon centraal staat binnen de hele christelijke mythologie, verder een interessant relaas

Lennert schreef:

Het christendom zet het traditionele offerverhaal op z'n kop. Normaliter wordt iemand geofferd om de groep te redden (van bv. de toorn van God) en dan wordt die geofferde zelf een beetje goddelijk. Maar Jezus wordt geacht zelf God, althans volstrekt zonder zonden, te zijn die dan wordt gekruisigd waarmee de misdaad van de offerdaad wordt blootgelegd. En door het offer van Jezus (God) zijn alle mensen gered, zodat nooit meer iemand hoeft te worden geofferd.

Ja, je ziet dat er zelfs een theoloog in me schuilt (al ben ik atheïst).

PS. Leuk te horen dat je m'n relaas interessant vond.

De filosoof schreef:

Ja, je ziet dat er zelfs een theoloog in me schuilt (al ben ik atheïst).

PS. Leuk te horen dat je m'n relaas interessant vond.

Heb mijn bachelorscriptie (wijsbegeerte) geschreven over de wijsgerige implicaties van sciencefictionfilms als speculatieve fictie (en overbruggende factor tussen wetenschap en filosofie), dus helemaal het intro spreekt aan. Ik heb altijd wat moeite om Star Wars echte sciencefiction te noemen, omdat er daar nooit wordt stilgestaan bij de implicaties van technologische ontwikkelingen en juist vraagstukken zijn zo interessant. Superheldenfilms doen dat inderdaad beter, ik zie zodoende die versmelting van scifi en fantasy ook wel!

Lennert schreef:

Wat een leuk en volgens mij ook best origineel onderwerp voor een bachelorscriptie!

De filosoof

O ja, een ander christelijk thema dat ik in de film ontwaarde is die van de hoop hetgeen mijns inziens een variant is op het idee dat het individuele groter is dan het geheel contra de rationele Griekse wijsheid dat het geheel groter is dan het deel (de middeleeuwse filosoof Roger Bacon schreef overigens al dat het individu groter/belangrijker is dan het universum). Immers, al is de kans 1 op een miljoen of zelfs nihil dat je missie zal slagen (of dat Jezus echt is gestorven voor je zonden en toen is opgestaan), dan nog is de hoop erop (of het geloof erin) gerechtvaardigd.

avatar van horizons

horizons

horizons schreef:

Term welke weleens voor star wars wordt gebruikt is 'space opera'.

Veel betere omschrijving idd.

horizons schreef:

Term welke weleens voor star wars wordt gebruikt is 'space opera'.

Ja, klopt. Maar voor Avengers wordt die term niet gebruikt terwijl het daar wel op lijkt. Sowieso ben ik blij dat de film hier wordt ingedeeld in het fantasy-genre en niet in het science fiction-genre (en Lennert is het geloof ik met me eens).

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Niet na te vertellen, nauwelijks te behapstukken, 150 minuten lang maar geen seconde saai, met een uitstekende schurk en een gewaagd open einde.Ik ben absoluut niet genoeg Marvel-fan op om details te letten of erover te vallen, dus voor mij telde de grote verhaalboog, en die was indrukwekkend.

avatar van scorsese

To 3D or not to 3D? Anybody?

avatar van horizons

horizons

scorsese schreef:

To 3D or not to 3D? Anybody?

Niet natuurlijk.

avatar van coumi

coumi

Al met al toch een prima bioscoopervaring(3d gezien ,maar wat jammer dat dit niet in 4d was, had mezelf graag in stofdeeltjes willen voelen veranderen ). Ben geen Marvel fan van het eerste uur en de samenvoegingen van de helden in deze films vind ik nog steeds maar zozo, maar Infinity War was toch net wat beter dan de vorige delen. Betere humor, sterkere actie, mooie schurk......ja, ik kon hier wel enigszins opgewonden van worden, al moet ik ook zeggen dat die mooi vormgegeven actie bij het zoveelste gevecht ook weer wat gewoontjes werd, een gevalletje dat minder toch wel vaak meer is lijkt me. Serieus probleem was wel de bijdrage van Petie Parker.....Jezus, ik ben de afgelopen jaren een keer of vijf/zes naar de bioscoop gegaan voor de zelfstandige films over de spinnenman maar wat de Russo's er hier van maken, daar word ik niet vrolijk van. Spiderman is hier verworden tot een angstige neuroot, was bijna blij dat dit meelijwekkend jongetje aan het einde het loodje legde . Tsja en je kunt er niet omheen dat het spectaculaire slot de film maakt tot wat hij is, scheelt toch een half tot een heel sterretje bij de eindbeoordeling, denk ik. Dapper en opwindend om zo te eindigen, hoewel je nu al weet dat de oplossing/verklaring bij het volgende vervolg wel eens een regelrechte afknapper gaat worden.

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Prima film, vooral de bad guy is dit keer goed uitgewerkt. En Brolin doet het uitstekend. Ook de mengeling van superhelden pakte prima uit. De combi Thor, Groot en "Konijn" is daar een mooi voorbeeld van.

Het einde vond ik teleurstellend, daarom een halfje minder.

De Aliens hint is prachtig overigens.

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

martijnk schreef:

Gelukkig is op IMDB terug naar een 9 en haalt ie Godfather etc niet in. Nog veel te schandalig hoge score voor deze film maargoed de hype regeert blijkbaar.

Tjonge, jonge, waar je jezelf druk over kunt maken.

avatar van scorsese

Goeie film waarin alle superhelden binnen het Marvel universum hun krachten bundelen om de wereld te redden. Ondanks een overdaad aan personages (en de daarbij behorende sterrencast) komt de film niet rommelig over en ook de lange speelduur valt mee aangezien er een goeie dosering is tussen de actie en de verschillende lijntjes van de personages (waarbij het uiteraard helpt als je alle vorige Marvel films gezien hebt).

avatar van keimpeS

keimpeS

Goeduitgewerkte Marvel film en mischien voor Marvel liefhebbers als ik wel episch om te zien allemaal. Met al die diverse personages verwacht je wel een beetje dat het onoverzichtelijk zou gaan worden, het tegendeel is waar. Het is vrij gemakkelijk te volgen ondanks al het vele actie, personage’s, visuele beelden die je krijgt te verwerken. Vroeger had je de comics van Marvel Specials van ook bv The Avengers waarbij ze het moesten opnemen tegen bijna goddelijke wezens, daar deed deze film mij wel wat aan denken. De lange speeltijd vond ik best te doen ondanks dat ik erg vermoeid was, het einde vond ik teleurstellend, kreeg mij stil want ik verwachte nog iets meer wat zou kunnen verwijzen naar een volgend deel. Dit kan uiteraard nog steeds... Mischien is het een hype, maar waarom zou een film als Marvel niet even hoog kunnen scoren als een Godfather? Beide films zijn in mijn ogen top, maar totaal niet te vergelijken en totaal andere genre’s, dus ik zie daar het probleem niet echt qua cijfer!

avatar van Kurtz

Kurtz

keimpeS schreef:

Wellicht is het dan voor u de moeite waard om de post-credits scene nog even te bekijken, want daar zit wel degelijk een enorme verwijzing in naar het volgende deel.

avatar van Theunissen

Ik vond dit persoonlijk de beste Marvel superheldenfilm tot nu toe en gisteren in de bioscoop (ik heb de 3D versie gezien) was het dan ook voor mij puur genieten van de eerste tot de laatste minuut (duurt circa 250 minuten) en ik ben zelfs blijven zitten tot de extra scène (waarin Nick Fury te zien is) na de langdurende aftiteling.

Het verhaal welke bestaat uit drie verschillende verhaallijnen en die samen één geheel vormen en waarbij het draait om slechterik Thanos (Josh Brolin), zit gewoon goed en sterk in elkaar en wist mij in ieder geval te boeien (is eigenlijk ook best spannend) en te vermaken en dit keer zaten er ook nog eens hele goede en sterke tegenstanders in en dan doel ik niet eens zo zeer op Thanos, maar juist op zijn hulpjes, te weten Ebony Maw, Proxima Midnight en Cull Obsidian.

Het verhaal zit vol met actie, welke meestal ook nog eens spectaculair is, bevat een aantal verrassingen (o.a. de dood van Loki en Gamora, hoewel ik denk dat ze uiteindelijk weer tot leven zullen komen) en wendingen en bevat ook heel veel leuke humor en dat komt vooral door het toevoegen van de "Guardians of the Galaxy" personages, wat niet alleen zeer leuk gedaan is (zijn ook nog eens allemaal leuke personages en vooral Rocket en Drax), maar ook een zeer goede toevoeging is.

Visueel ziet alles er ook schitterend uit en het hoogtepunt van deze film is natuurlijk om zoveel verschillende superhelden (ik heb vooral genoten van Tony Stark / Iron Man, Doctor Strange en Spider-Man) te zien in één verhaal (ze zijn allemaal te zien op de filmposter), wat natuurlijk veel leuker is dan een film over één superheld, zoals recent "Doctor Strange (2016)", "Spider-Man: Homecoming (2017)", "Thor: Ragnarok (2017)" en "Black Panther (2018)". De meeste van die films waren ook nog eens saai en flauw.

"Black Panther" heb ik nog afgelopen weekend gezien en hoewel ik dat maar een matige film vond, ben ik wel blij dat ik hem gezien heb, want het is van belang voor deze film en ook een gedeelte van dit verhaal speelt zich af in het schaduwland "Wakanda" in Afrika en daar is o.a. de spectaculaire en indrukwekkende veldslag te zien en daar speelt zich ook het einde van het verhaal af. Het einde (waarbij o.a. opeens de helft van de superhelden doodgaat) vond ik zeer sterk en maakt me tevens ook zeer benieuwd naar het vervolg (is namelijk een tweeluik) van dit verhaal, welke komend jaar zal uitkomen.

Al met al een ijzersterke "Avengers" film, welke ik iedereen aanraad om in de bioscoop te gaan bekijken, want deze film is gewoon puur vermaak en dat vanaf de eerste (geen lange inleiding, maar gelijk actie en de introductie van slechterik Thanos en zijn hulpjes) tot de laatste minuut. Het komt niet vaak voor dat ik een film 5 sterren geef (ik heb er in totaal circa 55 gegeven), maar deze superheldenfilm verdient het gewoon.

avatar van keimpeS

keimpeS

Kurtz schreef:

Bedankt voor de tip!

avatar van El ralpho

El ralpho

Avengers featuring Thanos

Het is ze gelukt! Met Infinity War heeft Marvel veruit de beste Avengers film afgeleverd. Met name de eerste helft vond ik geweldig en een uitkomst waarbij het kwaad wint, zien we niet vaak gebeuren. Al kun je er natuurlijk gif op innemen dat Thanos in het vierde deel alsnog verslagen wordt.

Veruit de sterkste elementen uit Infinity war vind ik de sterk uitgewerkte bad guy, en de Guardians of the Galaxy die voor het eerst met de Avengers in aanraking komen.Dit team van buitenbeentjes heeft veruit de meeste lachers op hun hand en zorgen ervoor dat het geheel tot op zekere hoogte een bepaalde luchtigheid houdt. Spider-Man probeert dit ook, al vond ik het vanuit dit personage veel te geforceerd overkomen. al was zijn referentie naar Aliens niet minder dan geniaal.

Heel de opbouw van Infinity war heeft iets episch. De manier waarop alle helden weer bij elkaar komen en in contact komen met helden die ze nog niet eerder kennen, heeft iets magisch. De eerste veldslagen maken je nieuwsgierig naar wat komen gaat en de manier waarop Thanos steeds dichter bij zijn doel komt heeft iets huiveringwekkends.

Dat Infinity War de beste Avengers film tot op heden is, betekent alleen nog niet dat we opeens met een tijdloze klassieker te maken hebben. Hiervoor kent de film nog veel te veel oneffenheden. Een goed voorbeeld is de scène waar Thanos de soul stone heeft weten op te sporen en hiervoor iemand moet opofferen waar hij van houdt. ehh..van hoever zagen we aankomen dat dit Gamora was? Ook het moment waarop er een nieuwe hamer voor Thor gesmeden moest worden vond ik zwak. Dit moment was zo overdreven heroïsch uitgemeten dat ik me er echt aan ergerde. Ook de laatste veldslag in Wakanda wist mij niet tevreden te houden omdat veel van de veldslagen in de Marvel films op elkaar beginnen te lijken en na zoveel films ook eentonig aan beginnen te voelen. Sowieso stoor ik me op de momenten dat het echt zuiver om -bijvoorbeeld- een dergelijke veldslag gaat altijd enorm aan de overdaad aan CGI en het feit dat alles binnen de perken moet blijven vanwege de 12+ rating bij de meeste Marvel titels. Ik blijf dit toch altijd zonde vinden.

Hoewel ik met name in de tweede helft de Marvel moeheid dus wel weer begon te voelen, vind ik de film in zijn totaliteit nog steeds een indrukwekkende prestatie waar Marvel jaren naar toegewerkt heeft. En dat merk je.

avatar van Film Pegasus

Een film met een dubbel gevoel. In tegenstelling tot DC had Marvel met vallen en opstaan een filmreeks gemaakt die ondanks de verschillen toch wel 1 geheel uitstraalde. Dat zorgt voor continuïteit maar gaat soms ten koste van de creativiteit omdat alles binnen het plaatje moet passen. Maar het niveau ging wel omhoog en de herkenbaarheid zorgde voor leuk kijkplezier. Net zoals de formule van James Bond nog altijd werkt, alhoewel die vooral vasthoudt aan die voorspelbare formule.

Infinity War voelt daarmee aan als een seizoensfinale van een Netflix-serie met een spanningsboog op het einde van deze aflevering. Benieuwd wat het volgende seizoen te bieden heeft... De troef van de film is dat Marvel er in geslaagd is om al die verschillende personages een plek te geven in deze mastodontenfilm en met hier en daar andere accenten toch nog 1 geheel uit te stralen. We kennen de personages al en nu willen gewoon de interactie met al die figuren zien. De film was echt wel genieten, de beste Marvel-slechterik tot nu toe en het verhaal was best boeiend. Geen saaie momenten, maar veel tijd ging dan ook naar al die Marvel-figuren die samen kwamen. Het grote moment waarbij bekende figuren sterven maakte bij mij wel minder indruk, omdat je toch weet dat die vingerknip ongedaan zal worden en we pas in het volgende deel zullen zien wie er echt zal sterven. Als Marvel eindelijk de moed zal hebben om dat te doen of voor een kouwe douch zal zorgen en personages gewoon met 'pensioen' zal laten gaan.

Voor mij niet de beste Marvel-film, wel één van de betere. Wel geslaagd als bijna-sluitstuk om eindelijk eens met iets anders te komen. Al had ik liever gehad dat de finale niet in 2 delen gesplitst was. Daar moet Hollywood dringend mee stoppen. Dit is geen Netflix op het grote doek!

avatar van Noodless

Noodless

Yep, heb eens terug gelezen wat ik bij het vorige deel had geschreven...blijkbaar keek ik niet meer uit naar het derde deel. Gelukkig moet ik mijn mening herzien want dit derde deel is voor mij zelfs het beste deel van The Avengers geworden. Wat een popcornvermaak ! De actie begint al vanaf het begin en eindigt dan ook niet meer. Steeds is er iets te beleven en de actiescènes zien er prima uit. De kracht van de film ligt ook bij de verschillende helden die aanbod komen, wat ik in eerste instantie een hekelpunt vond. Zo veel helden....dat gaat niet goed komen. Maar zie, dit is wel goed gekomen. De redenen zijn dat bepaalde helden ook niet zo grote rol vervullen in de film en dat bepaalde toevoegingen erg geslaagd overkomen. Zo zijn de helden van Guardians of Galaxy een geweldige troef met hun humor en manier van doen. Ook de slechteriken zijn erg leuk. Vooral Thanos is een sterke troef in deze film. De hulk die moeite heeft met zichzelf is ook leuk bedacht. Een kritiekpunt is wel de rol van Spiderman alweer. Hij wordt een beetje in het belachelijke getrokken wat ook al bij zijn laatste film zo was. De kijker krijgt eigenlijk geen rust want de film dendert voort met heel wat mooie actiescènes. Het einde, dat voor de meeste niet geslaagd is, vind ik juist wel goed en mysterieus. Al kan dat in het volgende deel gewoon een dikke tegenvaller worden. Thanos heeft dit einde ook duidelijk ergens in de film vermeld dat hij het zo zou willen zien. Rustig ergens zitten en het heelal behoeden voor de consequenties van de vele wezens in het heelal. Dat verschillende helden één voor één verdwijnen ( en sommigen blijven) roept heel wat vragen op. Een gedurfde zet, maar voor mij geslaagd. Ik wou nadien nog een film gaan bekijken in de bioscoop, maar we waren eigenlijk al murw geslagen van 150 minuten pure actie. 7,5/10

avatar van NERD

NERD

Hele fijne film. Waar ik over de afgelopen 10 jaar moe geworden was van superheldenfilms omdat de bad guys altijd zo vervangbaar waren is dat hier zeker niet het geval. Enige andere superheldenfilm die kwa bad guy aan Infinity War kan tippen is The Dark Knight.

Wat Thanos voor mij zo sterk maakt is dat ik toch ook een soort sympathie voor hem heb. Hij is niet puur slecht, absoluut niet. Sterker nog, hij is eigenlijk best onbaatzuchtig. De quote aan het einde vond ik heel mooi en typerend; Gomora: 'what did it take?', Thanos: 'everything'.

In de wereld van 'tussenin' films is dit overigens ook degene waar ik het minst moeite mee had, maar ben er nog steeds geen fan van.

4 sterren. Ik kijk enorm uit naar part 2.

avatar van The Oceanic Six

Gisteravond opnieuw gezien de in bios en het levert voor mij nu een verhoging op van 4* naar 4,5*, een score die ik nog geen enkele MCU (laat staan het veelal middelmatige werk van DC) heb gegeven. Ofwel, Infinity War is nu voor mij gewoon de beste van de afgelopen 10 jaar. Visueel overweldigend en emotioneel op diverse vlakken ontzettend goed. Maar het verschil wordt echt door Thanos gemaakt, de eerste bad guy in het MCU die meer is dan wat kwaadaardige beeldvulling. Sterker, bij vlagen krijg je nog best sympathie en empathie voor de beweegredenen van hem. Het einde is schitterend, wederom een muisstille zaal gezien. De laatste dialoog tussen Peter Parker en Tony Stark, oef. Het levert me wel een gevoel op dat het behoorlijk balen is dat er nog een jaar moet worden gewacht op de grote afsluiter. Dat het maar heel snel mei 2019 is.

avatar van IH88

IH88

De eerste Avengers gaan voor een matchende tatoeage | Filmtotaal filmnieuws Zou wel tof zijn als er in Avengers 4 een scene zit waarin je de zes originele Avengers in slow motion ziet rennen met die tatoeages zichtbaar. Gaat niet gebeuren maar toch...

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Nou, met de monsteropening in China dit weekend is deze film in één klap ook Avengers voorbij wereldwijd met een slordige $100 miljoen. Deze film kan weleens de vierde worden met $2 miljard met China waar nog wel flink wat kan binnenkomen. Rest van de wereld gaat flink concurrentie krijgen van Deadpool en Solo.

avatar van Shadowed

Shadowed

Zeer goede avenger film.

Nog nooit The Avengers of Avengers: Age of Ultron gezien maar wel wat van Marvel. Hierdoor ging ik met enige onzekerheid de filmzaal binnen maar ik kon het gelukkig allemaal wel een beetje volgen. Ik ga ooit nog wel de andere Avengers kijken.

Ook is dit een ander soort superheldenfilm. De schurk Thanos lijkt natuurlijk op het eerste gezicht de doorsnee superschurk maar achteraf zie je toch wel duidelijk dat deze gevoelens heeft en soms ook wel kan terugdeinzen.

Sterrencast, dus op acteerwerk weinig aan te merken, mooie effecten. Misschien wat meer spektakel maar de vermakelijke scenes zorgen wel dat je de hele tijd bij de film blijft. Al met al goed geslaagd.
Brie larson in Infinity War part 2, interessant!

avatar van RobertKR

RobertKR

Avengers Infinity War is een erg goede film binnen de MCU. Het is knap dat het de hoge verwachtingen inlost en zo'n gigantische cast goed weet te gebruiken. Iedereen komt aan bod en niemand voelt verwaarloosd aan.

Na Age of Ultron, wat ik een onwaardige Avengers sequel vond en meer een self contained side story is (al leidt het wel Civil War goed in), is dit de echte Avengers sequel. Deze haakt direct in op de Tesseract en andere items wat natuurlijk gewoon vessels voor de Infinity Gems zijn. Eindelijk.

Thanos is geweldig, de beste MCU villain by far. Al had ik ook een zwak en crush op Cate Blanchett in Ragnarok. En natuurlijk Loki in Avengers 1 die zo geweldig is dat je eigenlijk voor hem juicht. Maar Thanos overstijgt de comic versie. Daarin was hij gewoon knettergek en geobsedeerd door de Mistress of Death, alleen daarom roeide hij het halve universum uit.

Toch vind ik Avengers 1 net wat beter. Ik merk aan onder meer Evans en Downey dat ze niet meer zo fris zijn als toen. In Avengers 1 voel je gewoon dat de cast er ontzettend veel plezier in had. De vibe van die film is eigenlijk ongeëvenaard, heb hem direct na Infinity War teruggekeken en hij is nog steeds heerlijk. Loki als bad guy ook, zeer charismatisch, heeft respect voor zijn tegenstanders en is altijd weer blij om Thor te zien. Ook bijvoorbeeld een set piece van Infinity War, die is vrij rommelig vergeleken met de Chitauri onslaught in 1. Scenes zoals op die brug in 1 shot, dat mis ik wel een beetje in Infinity War. Eigenlijk is de reis van Thanos veel interessanter dan wat de good guys doen in Infinity War. Ik vind hem zelfs de main character. Terwijl hij de bad guy is die het halve universum wil uitroeien. En dat is ook wat waard. Zo heeft hij immers veel character building gekregen voor part 2, meer dan welke villain dan ook.

De beste Marvels? Winter Soldier, Iron Man 1, Avengers 1, Infinity War en Civil War.

Ragnarok zit daar net wat onder net als Homecoming, Dr Strange en Guardians 1. Daaronder weer Ant-Man, First Avenger (het is een best redelijke oorlogsfilm), Guardians 2 en Black Panther. En Iron Man 2, al lijkt iedereen deze te haten. Was in feite een grote Avengers promotiefilm, wel goede introductie van Black Widow en Nick Fury.

De slechtste vind ik Hulk, Thor 1 en 2 (en dan moet ik zeggen dat Loki deel 2 nog wat dragelijk maakt), Iron Man 3. Age of Ultron eigenlijk ook.

avatar van Alinam202

Alinam202

Als liefhebber van de marvel films ben ik natuurlijk ook naar deze film gaan kijken. Voor de Imax 3D versie gekozen en ik moet zeggen wat een spektakel. Ruim 150 minuten en ik heb me geen moment verveeld. Top aktie, verhaal lijnen die door elkaar lopen en alles wordt opgebouwd naar een slot die doet verlangen naar meer. Na het zien van de film kun je je zelfs nog plaatsen in het karakter van Thanos, hoe zeer hij ook als bad guy wordt neergezet. Absoluut een aanrader.