• 9.380.596 stemmen

Gesproken taal: Engels en Nederlands

Releasedatum: 28 juni 2018

Plot Redbad

"The legend"

In 754 na Christus wordt de monnik Bonifatius bij Dokkum gedood, volgens geschiedenisbronnen door "barbaarse" krijgers. Is hij inderdaad in koelen bloede vermoord door een stel bloeddorstige wilden, of is dat alleen de christelijke versie van de geschiedenis? 'Redbad' vertelt het verhaal van de adellijke Friese strijder Redbad die na de inval van de Franken in Noord-Nederland bij de Vikingen belandt. Van daaruit plant hij zijn terugkeer: om de dood van zijn vader te wreken en het oprukkende christendom het hoofd te bieden.

moviemeneer schreef:

Zoals al velen weten is het voor Roel geen kunst om k films te maken. De beste man wordt in Nederland gehuldigt als de Nederlandse Christopher Nolan. 'Ja, die gast heef fillums in Amerika gemaak'. En wat voor films. Maar Roel Reiné is helemaal geen Nederlandse Christopher Nolan.

Ik kijk nooit tv en zal wel wat gemist hebben, maar ik heb nog nooit iemand de vergelijking tussen Reiné en Nolan zien maken. Waar kan ik dat vinden?

moviemeneer schreef:

Roel Reiné is de Nederlandse Michael Bay.

Wie vergelijkt Reiné nou weer als Nederlandse Christopher Nolan? Dat heb ik nog nooit ergens gehoord of gelezen. Ik zie graag de bron, anders komt het op mij over als zwartmakerij.

The Widowmaker schreef:

Een blik op zijn stemoverzicht en je ziet dat moviemeneer een movietrolletje is.

avatar van moviemeneer

moviemeneer

Basto schreef:

Movietrolletje? Merkwaardig! Waar maak je dat uit op?

avatar van moviemeneer

moviemeneer

The Widowmaker schreef:

Was een voorbeeld. Men heeft het altijd over de 'geweldige' Roel Reiné. Dus ik pak Christopher Nolan als voorbeeld gezien het feit dat menigeen de filmmaker als een 'goede filmmaker' kenmerkt.

MerkwaardigMeter.

moviemeneer schreef:

Movietrolletje? Merkwaardig! Waar maak je dat uit op?

Uit je stemoverzicht.

• 11971 berichten

Afgezien van de laatste zin, vond ik het weinig vilein, sterker nog, krijg er juist meer zin in de film te gaan zien. Klinkt aks heerlijke camp. Krijg eigenlijk vooral het idee dat de schrijver het allemaal veel te serieus neemt. Een twee en een half uur durende Bavaria reclame met Amazones, leuk toch!

Basto schreef:

Ga de film ook vooral zo in, dan heb je de juiste insteek!

RuudC

Een behoorlijk laf stukje eigenlijk. Als vrijwel de gehele pers de film al afgebroken heeft, nog met een stukje komen dat nóg erger is dan de rest. Lekker veilig en je hebt de lachers op je hand. En dan nog zo'n krachtterm in je titel. poehpoeh, stoer ventje hoor.

Echt, als ik zo over het algemeen de recensies lees, dan snap ik best veel van de kritiek. Ik deel het zelfs op een aantal punten, maar ik ben het toch vooral erg met Stephan eens. De critici doen hier wel hun uiterste best om de film de grond in te trappen. Als je de film wilt haten, dan gaat je dat makkelijk lukken, maar met iets van een positieve insteek, is er genoeg om leuk te vinden. Ik vraag me af of sommige mensen de film gekeken hebben of gewoon een statement willen maken.

Donkerwoud

Mocht iemand de geschiedenis van Redbad interessant vinden, een leestip: Redbad: koning in de marge van de geschiedenis | Jalta

RuudC

Wel grappig dat historici die zo negatief zijn over de film er vervolgens met een boek wel een slaatje uit willen slaan.

RuudC schreef:

Het betreffende boek zat al ver voordat de film uitkwam in de pijplijn, maar het is natuurlijk altijd fijn om met een (relatief) stoffig boek mee te kunnen liften met de aandacht voor een publieksfilm. En om feitelijke onjuistheden aan de kaak te stellen, wat een historicus vanuit zijn beroep ook doet.

RuudC

Oh, maar het gemopper van historici begon al tijdens de opnames. Er was best wel veel om te doen op social media. Denk maar o.a. aan de oproep voor mannen met baarden afgelopen november. Toen waren de rapen al gaar wat betreft kleding, attributen en decors. Ik zit wel een beetje in het re-enactors wereldje en iemand vertelde me doodleuk dat de nagebouwde vikingschip dat vanuit Denemarken overgekomen was, door verschillende mensen bespot en gehaat wordt, omdat de planken ervan niet met de hand gezaagd en gedisseld zijn.

Donkerwoud schreef:

Het betreffende boek zat al ver voordat de film uitkwam in de pijplijn

En gij geleuf dah?

avatar van Arri

Arri

RuudC schreef:

Het is maar waar je je druk om kan maken...

RuudC

Dat is ook wel een beetje het punt dat ik wil maken.

En gij geleuf dah?

Je hebt gelijk. Ze begonnen kennelijk pas met het schrijven hiervan toen de aankondiging kwam dat 'Redbad' verfilmd zou worden.

The Widowmaker

De review die ik vandaag zag spant de kroon van alle kritiek:

REDBAD | Review Bioscoop Film | ImanKijkt naar een Nederlandse Film - YouTube

avatar van The Oceanic Six

Wat een heerlijk stukje. Die gozer heeft talent om dingen te verwoorden.

avatar van mikey

mikey

mwah.... alles kut, troep en bagger noemen is niet zo moeilijk. Maar hij heeft me wel warmgedraaid.. is dit niet toevallig zo slecht dat het leuk wordt?

mikey schreef:

Ja, dat zouden meer mensen moeten weten. De film heeft veel knulligheden die afgewisseld worden met toffe actie.

Lennert schreef:

Ik wil m nog steeds graag zien, maar ze vertonen m hier enkel tussen 16.20 en 19.10 uur. Als je dan al niet moet werken, moet je eten of is er voetbal op tv.... Wordt me zo wel erg lastig gemaakt.

avatar van baspls

baspls

Ok, nu is eigenlijk mijn zin om deze nog te gaan zien volledig verdwenen

The Widowmaker

Wel goed opzich dat iemand de producent ook eens benoemd. Hoe kwam hij erbij om Redbad in de zomer te releasen? Daarmee was de film al gedoemd om te mislukken qua succes. Verder meen ik mij te herinneren dat hij ook Michiel de Ruyter in 2015 zonder overleg met Reiné van de nominaties terug had getrokken. Ja, als ze Reiné lopen af te zeiken mag de producent ook wel eens genoemd worden.

Stephan

Werkelijk zelden zo'n slechte recensie gehoord. "Het ziet er niet uit" is het enige dat hij uit kan kramen. Zeg me nou niet dat deze Jan Doedel een MM user is. Nou ja... Redbad is wel zijn best bekeken filmpje... met al 700 views.

The Widowmaker schreef:

De release wordt door de distributeur bepaald. Producent zou daar wel mee in overleg moeten zijn maar de release is niet aan hem.

Stephan schreef:

Oke! Maar ik las dus ergens dat producent het in de zomer wou vandaar. Het zal dan inderdaad in overleg gedaan zijn. Het is en blijft zonde. Heb je de film inmiddels al zelf gezien, Stephan?

Stephan schreef:

Op zich bespreekt hij netjes alle onderdelen van de film en geeft hij voorbeelden, dus ben het totaal niet met je eens. Ondanks dat hij wel wat krachttermen gebruikt om punten aan te dikken.

Vraagje aan jou hé, nu na een week of 2 zijn praktisch alle reviews vrij vernietigend. Vind je het nog steeds een film die je moet verdedigen zoals je fel deed of dat we als Nederland zulke grootste epossen moeten maken terwijl ze toch nooit in de buurt komen van de standaard uit Hollywood? Je ziet dat het publiek niet gek is, die blijven weg en zij die gaan breken de film af. Acteerwerk, special effects, camerawerk, inhoud. Alles krijgt er zwaar van langs.

The Widowmaker schreef:

Domme zet ja. Dit was nou precies zo'n decemberfilm geweest. Dit jaar is er ook geen Star Wars, dus je had de hele maand kunnen claimen met een betere promotiecampagne.