• 9.376.783 stemmen

Beyond Skyline (2017)

Sciencefiction / Actie | 105 minuten

Genre: Sciencefiction / Actie

Oorsprong: Singapore / Verenigd Koninkrijk / Indonesië / Canada / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Liam O'Donnell

Met onder meer: Frank Grillo, Bojana Novaković en Iko Uwais

Gesproken taal: Engels en Indonesisch

Plot Beyond Skyline

Vervolg op Skyline (2010), waarbij de gebeurtenissen zich tegelijkertijd afspelen als in die film, maar op een andere locatie. In dit verhaal zet een rechercheur alles op alles om zijn zoon te bevrijden van een oorlogsschip met gewelddadige aliens aan boord. Deze werd, zoals vele anderen, door het schip opgezogen.

avatar van james_cameron

Belabberd vervolg op het reeds niet al te beste origineel. De special effects kunnen er overwegend mee door, maar plot en personages zijn werkelijk om te janken zo slecht. De rol van Iko Uwais, hoofdrolspeler van The Raid, slaat ook helemaal nergens op. Kortom, vermijden die hap.

avatar van maurice32

maurice32

Moet deze nog zien , deel 1 skyline vond ik toen best goed .

avatar van maurice32

maurice32

Actarus schreef:

Nee jongens, dit was het toch echt niet hé! Dit was te ver 'beyond'...het feit men eindigd met bloopers is echt zo teenkrommend en neemt het woord 'serieus' zwaar op de korrel. De eerste film boezemde nog angst in, alsof wat zou je doen in zo'n situatie. Hier maken ze er echt een soepje van, om dan die 2 uit The Raid nog te laten meespelen om lekker wat karate te zien tegen aliens??? komaan ség! Misschien ben ik dan de enigste die Skyline stukken beter vind, so what...dit was een hoop troep in overacting...

Je bent niet de enigste die Skyline beter vond , ik vond het eerste deel ook veel beter ( 3,5 ster ) .

avatar van Antinous

Antinous

Ben benieuwd of deze film ook op tv bij rtl7 of Veronica gaat komen. het eerste deel vond ik supergoed. ik ben ook benieuwd hoe het Jarod en zijn zwangere vriendin het is vergaan. het zou mooi zijn als Jarod die ook monster is geworden in het eerste deel de mensen tegen de monsters ging helpen en dan zijn kind nog geboren ziet worden. maar zo te lezen hier is daar geen sprake van en zal het tweede deel wel een flop zijn.

avatar van cales77

cales77

Stomvervelend. Onrustig, langdradig, saai.

Geen enkele binding met verhaal en personages.

avatar van keimpeS

keimpeS

Beetje B-film, visueel best erg goed maar qua verhaallijn saai en simpel...

Ik heb de eerste skyline nog niet gezien, ik wist niet eens dat dit een vervolg was...

avatar van IH88

IH88

“When it all falls apart, you can surrender on sight. You can run for the exits or you can fight back... to your last breath. Until there's nothing left.”

Aardige sci-fi film. Veel actie en lekkere vechtscènes, maar ook een wat ridicuul verhaal. Jammer genoeg wordt er iets te veel aandacht besteedt aan het matig uitgewerkte verhaal, en iets meer actie en Iko Uwais die zijn vechtkunsten laat zien had Beyond Skyline goed gedaan. De scènes tijdens de eindcredits laten zien dat de acteurs daar ook het meeste plezier in hadden. Niet te veel nadenken en gewoon wachten op de volgende sterke actiescene. Hoe lang dat soms ook duurt.

avatar van Tarkus

Tarkus

Niet echt een schitterende film.

Lijkt een beetje op een kruising tussen Predators en Aliens, maar dan belabberd gemaakt en slecht geacteerd.

Het verhaal stelt ook niet zoveel voor.

Kortom: eens leuk voor tussendoor, maar een top SF film is dit helemaal niet !!

avatar van Shinobi

Shinobi

"Hola, puta."

Liam O'Donnell (producer en schrijver van deel één) heeft nu het stokje overgenomen van de gebroeders Strause.

Deze spin-off speelt zich tegelijkertijd af met 'Skyline' en borduurt daar verder op. Hier zie je hoe een aan lager wal geraakte rechercheur zijn zoon probeert te redden van de aliens. Dit zou garant moeten staan voor wat Sci-Fi spektakel, maar O'Donnell pakt het iets anders aan.

Ten opzichte van de voorganger wordt er gelukkig weinig tijd besteed aan de personages, hoewel ze plat blijven. Door de vlotte pacing gebeurt er namelijk meer dan genoeg. Het is ook leuk om wat bekende karakters terug te zien, alleen is het een kleine smet dat ze door andere acteurs gespeeld worden. Daarbij zorgt de link tussen beide films voor een interessante rode draad.

In de tweede helft lijkt het net alsof je in een andere film terecht bent gekomen; de Sci-Fi maakt plaats voor martial arts. Bij het aanzicht van Iko Uwais en Yayan Ruhian weet je eigenlijk al hoe laat het is. Martial arts gebruiken tegen aliens klinkt al ridicuul, maar het levert toch een aantal aardige actiescènes op.

Al met al is 'Beyond Skyline' een redelijk vervolg, maar het zal mij benieuwen hoe 'Skylines' gaat uitpakken.

2,5 Sterren.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1954 berichten

Je ziet aan alles dat deze film eigenlijk een B-film is. Net niet acteurs, net niet scenario, net niet special effects, net niet logica, etc.

Daardoor gewoon eigenlijk al een mislukking.

Als je dit weet en je stelt je 'eisen' een beetje bij, dan heb je een redelijke vermakelijke SF film.

Maar alleen als je geen hoge verwachtingen hebt.

avatar van filmkul

filmkul

Vrij doorsnee sci fi film. Het verhaal borduurt voort op het eerste deel. De opbouw had wat beter gekund, want direct vanaf het begin val je als kijker midden in het verhaal. Eenmaal op gang, zit de vaart er lekker vlot in en de film kijkt best aardig weg. Er is volop actie en de film bevat een paar spannende scènes. Maar hoogstaand is het niet. De special effects zijn gezien het budget redelijk goed. Het acteerwerk is van acceptabel niveau. 3.0

avatar van Harleen Quinzel

Harleen Quinzel

Je zou denken dat wanneer je een alien invasion film met de doorgaands solide Frank Grillo mengt met wat martial arts actie met die twee kerels uit The Raid je een erg leuke mengelmoes zou krijgen, maar dan ben je dus mis. Een saai script ( die tweede akte zzzzzzzz), lamentabele special effects die doen denken aan de SyFy channel en lelijk camerawerk zuigen het beetje fun dat in dit ding zit er meteen weer uit.

Die derde mogen ze houden, ik ben er klaar mee.

avatar van jippie2010

jippie2010

Zo zonde! Visueel sterk gedaan, de locaties zijn prachtig, de sfx zijn vaak op orde.

Het verhaal zelf is alleen waardeloos en ongeloofwaardig, teveel over the top. *2,5

avatar van FlorisV

FlorisV

jippie2010 schreef:

Dit had ik ook. De special effects zijn echt wel goed, maar cast, script en regie zijn allemaal onder de maat, wat een puinhoop. Ik had het na een uur wel gezien. Zo iets als dit heeft best potentieel, maar het is een sfeerloos geheel met geforceerde vechtscenes tussen charismaloze karakters die een minuut later weer als maatjes samenwerken. Elke verwonding lijkt net zo snel te genezen ook. Ik had ook geen moment door dat dit een vervolg was, zo weinig onderscheidend was het origineel waarschijnlijk ook dan.

avatar van Kondoro

Kondoro

"When it all falls apart, you can surrender on sight. You can run for the exits or you can fight back... to your last breath. Until there's nothing left.”

Ik heb deze franchise voortgezet tijdens de wandeling op de loopband van de week, en vanmiddag beide delen afgekeken. Ook om er misschien maar gewoon van af te zijn? Want dit deel en het deel hierna weet in mijn ogen het niveau van het eerste deel gewoon niet te halen. In deel twee borduren we eigenlijk verder waar deel één gebleven was, al haakt de film eigenlijk vlak rond het einde van de eerste film aan. Het is over het algemeen gewoon niet héél boeiend.

Met de komst van Frank Grillo weet je dat je eigenlijk gewoon naar een lagere klasse zit te kijken. Leuke acteur verder hoor, al zijn z'n films nou niet bepaald van een hoog niveau. Zo ook deze film. Splendid durft het aan verder te gaan met deze franchise maar, de broers Colin en Greg Strause treden wel terug naar de productie en hebben hier niet meer de troon als regisseurs te pakken. De nu 42-jarige O'Donnell komt met zijn regiedebuut niet bepaald goed binnenzetten want, dit werk is nou niet bepaald om over naar huis te schrijven. Wel duidelijk dat men door wil werken aan wat meer inhoudt, en minder CGI-spektakel, en dan neemt deze film toch ook wel behoorlijk wat gas terug hoor.

Na een spectaculaire en toch best wel leuke openingsscene komen we in zo'n ruimteschip terecht waar de film zich een langere tijd afspeelt en dat was opzich best leuk. De beste stuk was gewoon wel het eerste uur waar de actie gewoon enorm is, en het CGI-spektakel gewoon het stokje van de eerste film overneemt. Daarna wanneer de film door gaat richting Indonesië wordt het gewoon echt saai. Te veel gelul, te weinig gedoe maar, wel wat meer verhaal. Diepgang kennen dit soort films niet, dus verwacht dat ook hier niet!

Uiteindelijk toch wel gewoon jammerlijk dat de eerste film nog best leuk was, duidelijk een project van genrefans, wat hier gewoon uitblijft. Jammer man maar, deze franchise gaat het gewoon niet meer redden hetzelfde vermakelijke gevoel te geven zoals deel één.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag dit 2e deel bekeken op blu-ray na gisteren het 1e deel te hebben gezien.

Ik vond toch deze film iets beter dan de 1e, met name het 2e gedeelte van de film was erg sterk als ze als ware neerstorten in een soort jungle en waar we dan pas Iko Iwais te zien krijgen en ook de martial arts zien we dan, eigenlijk past dat helemaal niet in deze film, maar erg storend was het ook niet.

Het 1e deel van de film was meer in de bewoonde wereld met de metro scene en het tussenstuk in het ruimtestation zelf en het 3e deel (het beste stuk) dus in de jungle met veel gevechten en explosies.

Vond het dus een zeer aangename film, op naar het vervolg!