menu

All the Money in the World (2017)

mijn stem
3,22 (645)
645 stemmen

Verenigde Staten / Italië
Thriller / Biografie
132 minuten

geregisseerd door Ridley Scott
met Michelle Williams, Christopher Plummer en Mark Wahlberg

Het waargebeurde verhaal van de ontvoering van de rebelse tiener John Paul Getty lll. In 1973 wordt John Paul Getty lll, de kleinzoon van de miljardair en oliemagnaat John Paul Getty, in Rome ontvoerd. De rijke oliemagnaat weigert vervolgens de grote som losgeld die de kidnappers eisen te betalen, waardoor de moeder van de tiener er alles aan moet doen om het geld op tijd bij elkaar te krijgen.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=29RFL9Kveo4

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van orko82
3,5
Vooral veel mooie scenes in Italïe die mooi aangekleed waren (kleding en auto's). Maar wat mij vooral mij aan het denken zette: hoe zou Spacey dit gedaan hebben? Plummer was top als ouwe miljadairskrent. Spacey is ook goed en kan ook een gemeen smoelwerk trekken, maar ziet er wel minder oud uit dan Plummer. En oud + vrekkig zette wel een mooi beeld neer van die ouwe Getty.

avatar van nathaniel177
3,5
Gisteren in de bioscoop gezien. Zeker een goede film, boeiend, goed acteerwerk en goed geregisseerd.

avatar van Captain.janek
4,0
Een goede film !
Locaties en acteren zijn top, zoals we altijd van Ridley Scott kunnen verwachten!
Mooie beelden van ROME, echt heel fraai in beeld gebracht..
en tja, wat werd er veel afgepaft in die dagen, vrijwel iedereen staat continu met een peuk in de hand.

Het verhaal is beklemmend en naar het einde toe spannend. de ruim twee uur zijn voorbij voor je er erg in hebt....

Goede cast ook: Plummer is geweldig, evenals Williams en Wahlberg....
een mooi gefilmd drama!

avatar van Rosicky
2,5
Erg matig. Door het rommelige begin, kom je nooit echt lekker in het verhaal. Geloof dat we in het eerste kwartier alleen al tien keer van locatie en jaartal veranderen. Daarna wordt het niet veel beter met tweedimensionale karakters en wel érg gedramatiseerde momenten. Ook de rol van de pers en papperazi, nochtans prominent aanwezig op veel posters van de film, komt amper terug. Dit verhaal leende zich volgens mij veel beter voor een tv-serie.

avatar van Psycho-M
3,5
De film waar Kevin Spacey uit weggeknipt werd.
In de oude trailer, waar Spacey nog in zat, zag je dat de grimeur goed zijn best had gedaan.
Nu dat hij vervangen is door Plummer, had de grimeur iets minder werk. Hoe goed Spacey was in de rol van de oude Getty zullen we nooit weten, maar Plummer speelde deze rol in ieder geval met verve.
Verder een degelijke film met degelijk acteerwerk van Williams en Wahlberg.
Mooie shots van Rome en Italie.
De weergave van het tijdsbeeld vond ik ook opvallend goed in deze film.

Dikkertje Dap
12 Years a slave vond ik echt een boutfilm maar die ging over slavernij


Als ik zoals jou redeneer dan kan je wel een film over de trans-atlantische slavernij maken maar mogen de slaven er niet uitzien als slaven want slavernij is heden ten dage verboden (in het westen). Of een film over wo2 waar de nazi's geen hakenrkuizen dragen omdat het anders het fascisme zou verheerlijken, etc..

Maar goed, ik zit erover te denken deze film te gaan zien maar twijfel nog en de recensies hier helpen niet echt want ze lopen behoorlijk uiteen. Bedankt hoor

avatar van vranque
4,0
martijnk schreef:
Weer een film gesponsored door de tabaksindustrie, heel de film lang wordt er ingezoomed op mensen die sigaretten aan het roken zijn en wordt er constant mee voor de camera gezwaaid want roken is toch zo lekker dus begin er vooral zelf mee.

Heerlijk meegepaft. Ach ja. Het gaat om de beleving. Tegenwoordig alles in 3d en schuddende stoelen en een een wind in je gezicht en gefriemel aan je handen en wat er nog meer komt. Dus ik steek er ook een op. Puur voor de beleving. Wel thuis hoor. . Begrijp je punt wel overigens.
Sterke film. 4*

Dikkertje Dap
Nou, heb de film gezien en vind het een goeie film, goed geacteerd, degelijk gemaakt. Alleen de hereniging vond ik afgeraffeld en dat is toch wel zo'n beetje de climax waar naartoe geleefd wordt lijkt me en daarom een 3 ipv een 3,5.

Nog een klein puntje van kritiek; ze reden in zwaar vervuilende en benzine slurpende auto's die nadrukkelijk in beeld waren, Mark reed zelfs in een Jensen Interceptor (prachtige auto) en dat kan niet meer hè volgens onze huidige normen. Daar zal de olielobby achter zitten want anders hadden ze wel in Tesla's gereden

avatar van james_cameron
3,5
Acceptabel maar helaas nogal vlak drama met thriller-elementen van Ridley Scott. Visueel even fraai als altijd, maar inhoudelijk weet de film slechts oppervlakkig te boeien, met schetsmatige personages die nergens echt tot leven komen en een traag voortkabbelend plot. Meest opmerkelijke element is natuurlijk de last minute reshoot van de opgenomen scenes met Kevin Spacey, nu briljant vertolkt door Christopher Plummer. Afgezien daarvan een nogal standaard werkje.

avatar van Leland Palmer
3,0
Doodzonde dat Spacey uit de film gehaald is natuurlijk. Plummer doet het prima hoor, maar Spacey had dit wat mij betreft - denk ik - toch echt veel beter gedaan. Een rol op z'n lijf geschreven dit.

avatar van macrobody
3,5
Thriller, Mystery? Is dit niet gewoon een biografische film? Mark loopt er een beetje verloren bij en komt niet echt naar voren als de hulp waarop de moeder zo hoopvol wachtte. Tijdsbeeld werd wel aardig gevangen door de oude autootjes, maar ook hier valt Mark weer erg uit de toon.
Al met al wel een voldoende en weer wat geschiedenis opgedaan.

avatar van Drifter
1,0
Hele trage film en komt nergens op snelheid.
Urenlang wachten maar het wordt nooit beter.

avatar van max cady
3,5
Aardig filmpje! Mooie poster maar ook wel een beetje een spoiler ..

3,5
Prima ontvoerings drama.
Blijkbaar ook nog eens waargebeurd.
De jaren 70 zijn sfeervol in beeld gebracht tot in details.
Wat niet makkelijk moet zijn geweest rondom het altijd in mens drukke Colloseum.
Film kent 1 behoorlijk huiveringwekkende scene waarvoor menig kijker even de ogen af zal wenden.
Eveneens pijnlijk en confronterend is te zien hoe ver mensen gaan om geld te verdienen en/of in de zak te houden. Ten koste van alles.
3.5*/4*

avatar van baspls
3,0
All the Money in the World verteld het waargebeurde verhaal over hoe de kleinzoon van de rijke Amerikaanse oliemagnaat John Paul Getty wordt ontvoerd in Rome. Zijn moeder zet alles op alles om hem heelhuids terug te krijgen, maar zijn grootvader wil absoluut niet betalen. Een Ex-CIA onderhandelaar krijgt echter wel opdracht van Getty om de jongen zo goedkoop mogelijk terug te brengen...

Er was natuurlijk heel veel te doen rond de hele Kevin Spacey-affaire. Als eerst wil ik zeggen dat ik het behoorlijk omslachtig vind om een halve film opnieuw te filmen en digitaal aan te passen voor zo'n 10 miljoen, alleen maar omdat een acteur niet bepaald integer is. Sinds wanneer reflecteren de daden van een acteur eigenlijk op de film waar hij in speelt? Of een regisseur? Roman Polanski heeft bekend dat hij minderjarige meisjes heeft verkracht, maar maakte jaren daarna nog steeds (behoorlijke goede) films. Dat gezegd hebbende, vind ik het belachelijk dat de rol überhaupt ooit naar Spacey is gegaan. Niet alleen vind ik Christopher Plummer een beter acteur, hij is ook vele male geschikter voor de rol. Alleen al het feit dat hij daadwerkelijk 80 jaar oud is en geen make-up nodig heeft om oud te lijken.

Scott laat weer eens zien dat hij zeker geen onaardig filmmaker is. De beelden zijn allemaal prima opgenomen en vertonen het fijne kleurenpalet dat de films van zijn broer Tony Scott kenmerkt. Het acteerwerk is allemaal erg degelijk en het verhaal weet prima te boeien. Toch ontbreekt er net wat om de film echt een diepere impact te geven.

In veel opzichten is All the Money in the World de moderne Citizen Kaine, maar dan toch wat minder iconisch.

4,0
Goede film, lekker spannend zoals het hoort met aan de ene kant een lekkere Italiaanse mafia sfeer voor zover die lekker is en aan de andere kant een sfeer van extreme rijkdom en gierigheid.
De oude Getty deed me iedere keer aan Scrooge denken.
Nou ben ik best een Kevin Spacey fan maar Cristopher Plummer heeft de rol van die oude Getty prima neergezet.
Misschien moet hij Scrooge ook nog maar een keertje spelen.
Waargebeurd verhaal maar toch niet helemaal want als je achteraf Wikipedia e.d. raadpleegt zie je dat de makers hier en daar toch wat vrije interpretatie hebben gebruikt.
Kan de pret niet drukken want ik heb me goed vermaakt.

avatar van Thomas83
3,0
Aardig om een verfilming van dit verhaal te zien, maar dit is toch een beetje een film die niet helemaal een samenhangend en prettig lopend geheel vormt. Ik denk dat er ook wat duidelijker een keuze had moeten worden gemaakt tussen een spannende kidknapfilm en een karakterstudie van een toch erg interessante en aparte persoonlijkheid. Nu blijft Christopher Plummer een beetje aan de oppervlakte met zijn rol. Williams krijgt wat meer de kans haar klasse te laten zien. Ze heeft echt haar sterke momenten en een heel aardig accent, maar er is niemand die haar af en toe afremt.

Sowieso is dat wel een beetje een probleem van de film. Alles is toch een beetje aangedikt allemaal. Misschien is dat nog wel de belangrijkste reden waarom de film nooit helemaal klikt. Het voelt allemaal zo gestuurd, het gedoe over geld en familie, en de waarde van symbolen voor Getty sr. En Charlie Plummer en Wahlberg zijn ook maar wat matig. Al komt dat voor Plummer ook wel behoorlijk door een wel erg vlak geschreven rol. 3.0*.

4,0
Toch een mooie film geworden. Zou wat overdreven zijn om te zeggen dat ik deze voor al het geld in de wereld niet had willen missen maar toch goed gedaan met inachtneming dat de productieproblemen(alle scènes met Spacey waren al geschoten, en moesten opnieuw worden gefilmd met Plummer) gigantisch moeten zijn geweest. Scott heeft de gave er toch weer wat meer van te maken onder andere door mooi Italië hier visueel fraai uit te buiten. Verhaal is eigenlijk even triest als hilarisch(een soort bloedserieuze variant op de komedie Ruthless People) en word door de geroutineerde regisseur sober, solide en redelijk zelfverzekerd verteld. Ook zeker een acteursfilm want Willams(groots) en Plummer( veel respect voor deze bejaarde, wat een energie) krijgen alle ruimte om iets neer te zetten. Ook Wahlberg is goed, maar ondanks zijn ouder wordende babyface blijft hij toch altijd een beetje Marky Mark. De gedwongen keuze voor Plummer pakt ook goed uit want Spacey had ongetwijfeld meer sarcasme en ironie toegevoegd in deze ongelooflijke Dagobert Duck rol, en dat zou in contrast zijn met de serieuze toon van de film als geheel. Alles bij elkaar zeer de moeite waard, één van de betere films uit 2017.

avatar van kos
2,5
kos
Hm, aanvankelijk leek het verhaal me wel wat maar wat een saaie uitwerking zeg.
Buiten Plummer lijkt ook vrijwel iedereen me een enorme miscast.

Magertjes.

avatar van mixmaster
3,5
Mooie verfilming van dit waargebeurde verhaal.
De film oogt prachtig met een echte jaren ´70 gevoel en de beelden van Rome zijn schitterend gedaan.
Het acteerwerk in deze film is van hoog niveau en vooral Christopher Plummer heeft hier een uitstekende rol neergezet.

Verwacht geen actie maar een prima uitgewerkte thriller die prima wegkijkt.

avatar van IH88
3,5
“There's a purity to beautiful things that I've never been able to find in another human being.”

Onderhoudende film van Ridley Scott. Het interessante is dat het ontvoeringsubplot het zwakste gedeelte van de film is, en het verhaal over J. Paul Getty is eigenlijk veel interessanter. Christopher Plummer had eigenlijk vanaf het begin al de eerste keus moeten zijn, want hij is geweldig als geld- en machtsbeluste Getty. Michelle Williams is ook weer fantastisch, en Wahlberg is altijd degelijk. All the Money in the World is op zijn best als het zich focust op de vernietigende werking van geld en macht. De scene met een verdwaasde Getty, die door zijn riante huis dwaalt, is weergaloos.

avatar van filmkul
4,0
Redelijk sterke speelfilm met een thriller sausje. Het verhaal is best interessant en wie anders dan Scott kan het ijzersterk neerzetten. De opbouw is uitstekend en ondanks dat er een tijd niet zo heel veel lijkt te gebeuren, blijft de film prima overeind. Dat komt met name door het uitstekende acteerwerk van zowel Williams als Plummer. Scott weet de emotie prima over te brengen. Als kijker erger je je kapot aan Plummer en voel je machteloosheid van Williams. Het einde is nagelbijtend. Verder ziet de film er visueel erg fraai uit met mooi geschoten plaatjes van Italië. Topper. 4,0

avatar van david bohm
2,0
Vrij saaie film met grote namen in de cast die niet weten te bekoren. Vooral de in het algemeen degelijk tot sterke Michelle Williams overtuigt niet. De acteur die de jonge Paul Getty speelt is vlees noch vis. Nee matig al met al.

3,5
Met Ridley Scott is het een beetje zoals met Steven Spielberg. Begeven ze zich buiten hun meest naaste interessegebied worden er nog steeds vakkundige producten afgeleverd, maar wordt er niet meer geëxcelleerd. Wat vaak ontbreekt is eigenheid, de eigenheid die Scott een dystopische wereld tot in de puntjes te baren in Blade Runner. Dit soort filmpjes lijken vooral snel gedaan. Bekende procedés worden uitgevoerd om het toch een ooglijk product te laten zijn. En toch, zien we af en toe het talent weer opdoemen. Natuurlijk de oorscene; hoe die gerekt wordt, hoe die niet afgedaan maar tot in de kleinste details getoond wordt. Dan zien we het talent van een grootmeester.

Zwakste punt waren toch wel de acteerprestaties. Plummer was ok, maar de scene waarin ie zijn gitzwarte mensbeeld uiteenzet, had bijvoorbeeld nog krachtiger in mimiek bijgezet mogen worden. Dit leek net als voor Scott op de automatische piloot gedaan. Wat ontzettend jammer dat Spacey vervangen werd; die had het personage ongetwijfeld van een ironische onderlaag voorzien, en daardoor een veel grootser karakter gecreëerd. Wahlberg is altijd Wahlberg, en van Michelle Williams kreeg ik het idee dat ze meer bezig was met de wrok jegens haar ex-schoonvader dan met haar zoon die in levensgevaar verkeerde.

avatar van notsub
3,5
De boodschap in All the Money in the World is direct duidelijk en zeker niet opzienbarend. De invulling van de film is dat ook niet, met name het acteerwerk is regelmatig iets te gewoon. Ik heb nog het meeste genoten van de mooie beelden. Italië is wat dat betreft natuurlijk een bijzonder goede keuze. Enkele scenes zijn dan gelukkig wat extremer en voelden best beklemmend aan. Die spanning is er niet constant en zo is de film op meerdere punten voor verbetering vatbaar, maar zeker niet verkeerd.

avatar van BBarbie
3,0
Vanwege het “Kevin Spacey schandaal” geruchtmakende verfilming van de destijds al even geruchtmakende ontvoering van de kleinzoon van de vrekkige, rijkste man ter wereld. Spacey’s vervanger Christopher Plummer levert een verrassend sterke rol af. Maar afgezien daarvan biedt deze film weinig bijzonders.

avatar van Zinema
3,0
Zinema (crew)
Net als in de film.

Het is opvallend te noemen aan All the Money in the World dat juist de scènes die later vervangen zijn, eruit springen. Aan de ene kant natuurlijk logisch, maar de vervangende acteur - de hoogbejaarde Christopher Plummer - komt sterk uit de hoek als vrekkige miljardair. Kevin Spacey werd namelijk vervangen door een boze Ridley Scott, vanwege aantijgingen van aanranding die uiteindelijk ontaardden in het immer voortdurende #metoo-schandaal dat heden ten dage geen enkel filmicoon meer spaart. De inmiddels 88-jarige Plummer speelt zijn rol in elk geval met verve.

Verder valt ten positieve op dat, ondanks de bekende uitkomst van een van de beroemdste ontvoeringszaken ooit, de spanning er aardig in blijft. Wel wordt het liederlijke leven dat Getty junior leefde toen hij werd gekidnapt niet echt over het voetlicht gebracht. Hij zou dat leven na zijn bevrijding dubbel en dwars voortzetten. Hoe tragisch. In de film wordt hij op engelachtige wijze vertolkt door Charlie Plummer, die in het echt geen familie is van. Verder doet Mark Wahlberg zijn doorsnee ding en lijkt de knappe hoofdrolspeelster Michelle Williams als getergde moeder ietwat afwezig over te komen.

Een en ander zal dus ongetwijfeld te maken hebben met het overnieuw schieten van menige scène, maar het moet ook gezegd dat deze thriller vooral degelijk en standaard is. Wie iets nieuws of anders verwacht binnen het genre kan hier maar beter vandaan blijven. De film moet het dan ook vooral hebben van het waargebeurde verhaal, dat in essentie inderdaad zo gek is dat je het wel moet verfilmen. Want een olie-magnaat die zo vrekkig is dat hij het leven van zijn kleinzoon in de waagschaal stelt, terwijl het losgeld een schijntje voor hem zou moeten zijn, geloof je stiekem alleen in de film.

***

Met dank aan The Searchers voor het recensie-exemplaar.

avatar van Melksnor
3,5
Genoten, lekkere wegkiijkert die ondanks de lange speelduur niet verveelde.. enige minpuntje was Michelle Williams.. Plummer was in vorm, ik heb spacey trouwens geen moment gemist.. Visueel een plaatje. Dikke 3,5*

avatar van SilverGun
Heb de blu-ray in eerste instantie via bol.com gekocht, maar het viel me meteen op dat in de donkere scenes het contrast en de helderheid voor geen meter klopten, vooral na vergelijking met de screenshots op blu-ray.com. Heb de film geretourneerd en inmiddels de Amerikaanse versie binnen, waarbij de beeldkwaliteit wel gewoon dik in orde is. Er is dus bewust gesleuteld aan de donkere scenes van in elk geval de Nederlandse uitgave en wellicht in heel Europa (aangezien de verpakking op bijvoorbeeld Amazon.co.uk identiek is). Daarnaast mist de NL-uitgave ook nog eens alle extra’s die de Amerikaanse blu-ray wel heeft.

Koop de film dus absoluut niet hier maar wanneer mogelijk via Amazon.com. De Amerikaanse schijf speelt ook gewoon af op regio B-spelers.

Hier twee voorbeelden. Foto’s gemaakt met telefoon van m’n plasmascherm dus niet 100% accuraat natuurlijk, maar het verschil komt wel aardig duidelijk naar voren.

keimpeS
Prima film ondanks dat spacey eruit is geknipt, qua acteren vind ik hem prima maar hij is nou eenmaal erg stout geweest en Christopher Plummer doet Spacey al snel vergeten. Prima acteerprestaties en mooie visuele beelden van oa Italië.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:57 uur

geplaatst: vandaag om 15:57 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.