Genre: Fantasy / Romantiek
Met onder meer: Sally Hawkins, Michael Shannon en Richard Jenkins
Gesproken taal: Engels en Russisch
Releasedatum: 15 februari 2018
Plot The Shape of Water
"A Fairy Tale for Troubled Times"
1962, gedurende de Koude Oorlog. De dove schoonmaakster Elisa vindt op een dag samen met haar collega Zelda een visachtig creatuur waarvoor ze snel empathie voelt. Dit wezen is de laatste van zijn soort en wordt door de Amerikaanse overheid bestudeerd om eventueel te worden ingezet in het leger of in de ruimtevaart. Bijgevolg probeert Amerika dit verborgen te houden voor Rusland. Elisa wil het amfibisch wezen helpen ontsnappen uit het laboratorium.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Shape of Water (BoekMeter)
- The Shape of Water (MusicMeter)
Elisa Esposito
Fleming
General Hoyt
Bernard
Mihalkov
Vanaf 15 februari 2018 in de bioscoop (20th Century Fox, via Warner Bros)
Cikx
Ziet er visueel erg tof uit, maar het plot spreekt me niet bepaald aan.
ronnieboy
Ziet er top uit, met Michael Shannon (Boardwalk Empire) Zou van de hand van Spielberg kunnen zijn, zin in !
horizons
Brrr. Met alle respect voor Spielberg maar met El Fauno heeft del Toro bewezen magistraal te kunnen zijn.
The Shape of Water ziet er in ieder geval goed uit. Verhaal lijkt me echter minder interessant dan Elke Fauno. Crimson Peak lijkt me op dat gebied betere vergelijking. Ook goede film met gevoel voor sfeer.
Dying Rose
Prachtige poster! Je lijkt die schubben zelf te voelen.
Ben ervan overtuigd dat deze in de top 3 gaat komen, in mooi gezelschap van El Laberinto del Fauno en Crimson Peak.
Een kort moment uit de trailer doet me denken aan Amélie, maar ik heb genoeg vertrouwen dat del Toro niet diezelfde toer opgaat. Daarnaast heb ik wel zin om n.a.v. THE SHAPE OF WATER Creature from the Black Lagoon (1954) te zien.
En inderdaad, hou Spielberg hierbuiten. Die maakt andere filmpjes.
Mag ik een Verhoeventje flikken trouwens?
Allez vooruit...
Mijn eerste del Toro-toevoeging!
horizons
De 2 stem lijkt me heel fake en onmogelijk
Nee hoor, eerlijke stem. User zazdarovje komt uit Italie en is vaker bij persvoorstellingen en zojuist is natuurlijk filmfestival in Venetie geweest waar The Shape of Water gewonnen heeft.
Koekebakker
Lieve, zachtmoedige, melancholieke en fantasierijke film. Schitterend, weelderig vormgegeven. Soort Amelie met een duister, wat afstandelijker en minder toegankelijk tintje. Heb er enorm van genoten.
Wat de vertoning waar ik was helemaal bijzonder maakte, was dat de film deels is opgenomen in dit theater. Zonder dat vantevoren te weten, was dat het theater waar ik de film zag
In aanwezigheid van cast en crew, die vooraf niks over de locatie zeiden. Heel bijzonder om je tijdens het kijken ineens te realiseren: verrek, da's hier!
John Milton
Canada, Koekebakker?
Dat is wel een hele mooie voorpremière op een toplocatie. wow. Jaloers.
Koekebakker
Canada, Koekebakker?
Dat is wel een hele mooie voorpremière op een toplocatie. wow. Jaloers.
Yep, tijdens het filmfestival in Toronto. Waar Del Toro blijkbaar woont tegenwoordig.
mcdaktari
Dit is weer zo'n film waar ik echt naar uitkijk. De trailer straalt weer echt sfeer uit, zoals del Toro dat in zijn vorige films ook al prachtig kon creëren.
LPereboom
Juist de nieuwe van Guillermo Del Toro gezien, en hij is er weer een geslaagd om een geweldige mooie en fantasierijke film te maken die u vanaf minuut 1 volledig mee sleurt in dit toch wel emotioneel/volwassen sprookjes verhaal! Glans rollen voor Shally Hawkings en Michael Shannon! Ook de muziek is hier een aanrader dit allemaal samen met het grafische gedeelte maakt de film voor mij toch bij de top van dit jaar!!
Dying Rose
Andermaal een prachtposter. Kent niet al te veel verrassingen, maar aanspreken doet hij zeker.
Zelden zo naar een romantische film uitgekeken. Het uitgekauwde doortrapte personage vertolkt door Shannon lijkt vooralsnog het enige minpunt.
Damn del Toro.
mcdaktari
Wat is dit weer een prachtige del Toro. Visueel is het tot in de puntjes af en op de cast valt ook al niets aan te merken. Het mag dan misschien wel een liefdesverhaal zijn, maar wel één wat alleen Guillermo del Toro kan maken. Ik verheug me nu alweer op zijn volgende film, wat dat ook mag worden.
joolstein
Okay, ik begin met het goede nieuws; De sets in de film zijn absoluut Oscarwaardig. Oogstrelende mooie locaties waren het! Ook de cinematografie van Dan Laustsen is uitzonderlijk mooi. Visueel is het echt prachtig. Daarnaast leveren Sally Hawkins en Richard Jenkins prachtig acteerwerk.
Helaas is er ook slecht nieuws; De verhaallijn is te onsamenhangend. Er zijn domweg teveel zaken in de film die er totaal niet toe doen. De masturbeer-scene in bad van Elisa Esposito terwijl haar eitjes staan te koken.(een metafoor?) Richard Strickland die seks heeft met zijn vrouw of een nieuwe auto willen kopen, en dus een Cadillac koopt. Het gedoe met zijn vingers. De uit het niets komende in zwart-wit op Fred Astaire en Ginger Rogers gebaseerde dans en zang droom. Enfin, de lijst is te lang om hier allemaal op te gaan noemen.
Daarnaast zijn de meeste bijrollen onderontwikkeld of over de top en kwamen nogal cliché over. Ergste was Michael Shannon’s personage, er werd zowat constant op gehamerd dat hij de slechterik was. Door al die bijzaken raakt de “crux” van het verhaal (de liefde) nogal eens uit het zicht. Waarom ervoor gekozen is om het belangrijkste thema uit de film, de romantiek nu tweede viool te laten spelen is mij een raadsel?
De titel, een paradox om een vorm toe te schrijven aan iets vormeloos, om iets vast te houden wat niet kan worden vastgehouden, water, liefde, het was zeker geen verkeerde keuze! Ik hoopte dat Guillermo del Toro met deze film weer eens een echte topfilm afleverde en niet bleef hangen in het is wel aardig. Het bleef helaas bij een te vaak afdwalende vertelling met zeer mooie Eye-Candy. Kwaliteit en Passie voor film, heeft de man zeker maar het strandt teveel in goede bedoelingen.
knusse stoel
Grof in bepaalde zaken, zoals de bijhangende vingertjes van Richard (en later in de film verrotte) die hij tussen de tanden van onze Zuid-Amerikaanse vriend had gestoken. Moet je ook niet doen bij dit soort uit de rimboe die ook her en der wel een stukje kat lusten, voor de helft wel te verstaan. De sex is ook niet zoals we gewend zijn in doorsnee films, Richard hield van stilte in de slaapkamer.
Voor de rest van de film, gewoon leuk vermaak en een beetje (lijkt het) alla jaren '50 vorige eeuw.
Zelf had ik iets meer mystiek in de film verwacht, vanwege het feit dat Del Torro de regisseur is.
Toch een 8!
wibro
Hier kan ik dus niet veel mee. Een stomme schoonmaakster die verliefd wordt op een visachtig creatuur. Tja, van dit soort fantasieën daar moet je van houden. Ik heb me in het eerste 1½ uur daarom ook behoorlijk zitten vervelen. Het spannende laatste half uur maakte enigszins nog veel goed.
Op visueel vlak oogde deze film soms best mooi hoewel dat vismonster er gewoon niet uitzag. Tsjonge, wat een gedrocht. De jaren vijftig/zestig muziek vond ik daarentegen best wel genietbaar.
Waardering: nog net een 3.0*
John Milton
wibro
De film werd vertoond in de sneak preview. Meestal wordt er dan van te voren niet verklapt welke film er gaat draaien.
Josla.com
Gisteren de film gezien, en ik weet niet goed hoe hem te beoordelen omdat het naar mijn mening goede acteurs zijn, erg mooie en zeer gedetailleerde scenes, maar het verhaal is wel erg in Disney stijl wat ik persoonlijk erg jammer vind. De goede en de slechten, de goede winnen plot. Het is absoluut niet zo dat ik de film wil afkraken daar is hij simpelweg te goed voor gemaakt.

'The Shape of Water' van Guillermo del Toro morgenavond te zien op Paramount Network

Hoe een oude monsterfilm de inspiratie vormde voor één van de meest geprezen romantische films ooit

Guillermo Del Toro wil Andrew Garfield en Oscar Isaac voor 'Frankenstein'-film

Coco
Animatie / Avontuur, 2017

The Dawn Wall
Documentaire / Avontuur, 2017
koude oorlogbaltimore, usasprookjeregeringbovennatuurlijklaboratoryweesbathtubwetenschappermagisch realismecapturesign languagesjaren 60fishmanamphibious creature