• 9.372.496 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Mongolië

Geregisseerd door: Phillip Noyce

Met onder meer: Emilia Clarke, Jack Huston en Johnny Knoxville

Plot Above Suspicion

"The devil always comes as everything you wanted"

Het tragische waargebeurde verhaal van FBI-agent Mark die aan de slag gaat in een bergstadje in Kentucky. Daar komt hij al gauw terecht in een affaire met de arme lokale vrouw Susan die zijn belangrijkste informant wordt. Zij ziet hem als een manier om te ontsnappen, maar in werkelijkheid betekent de affaire een ramp voor beiden.

avatar van Flitskikker

Flitskikker

Volgens IMDb wordt deze in Nederland in de bioscoop uitgebracht door Entertainment One.

Datum nog onbekend.

Een actiebioscoopfilm, dus de kans is groot dat ze 'het vertalersduo' erop zetten, waardoor je beter kunt wachten op de Engelse blu-ray.

avatar van DreamTech

DreamTech

Nou vond het helemaal niets, het zal wel echt gebeurd zijn daar niet van maar om daar nu een bioscoop film van te maken of laten we zeggen een film nee !! ( misschien als ze haar draken had mee genomen was het nog wat geworden !! ( afgekeken maar zonde van mijn tijd ) !!

avatar van AniSter

AniSter

Waargebeurd en soms heftig verhaal dat zich afspeelt tussen de hillbillies met een, voor veel partijen, tragische afloop. De voice-over ging op een gegeven moment vervelen. Voor de rest vond ik de film ruim voldoende.

avatar van filmkul

filmkul

Redelijk sterk drama. Het verhaal zit best aardig in elkaar en wordt vakkundig uitgewerkt door de ervaren Noyce. Hij bouwt het drama mooi op tot een dramatische climax. De film begint wat traag en als kijker denk je aan een thriller te beginnen maar al snel krijgt het drama de overhand en sleurt je mee naar het emotionele einde. De sfeer en settings zijn passend bij de film met fraaie beelden. Het acteerwerk is dik in orde. Prima drama. 3.5

avatar van Waku

Waku

Emilia Clarke als vrouwelijke coke snuivende trailer trash.

Het is weer eens wat anders dan drakenmoeder zijn.

een rol die Clarke waarschijnlijk de rest van haar carriere blijft achtervolgen.

Maar dat deze vrouwelijke actrice meer kan laten zien bewijst ze met haar rol als infiltrante die wanhopig wil ontsnappen uit het miserabele leventje vol drugs en geweld.

Dat ze hiervoor diep gaat tot aan verraad toe en eigenlijk enkel dieper weg zakt maakt deze film steeds meer duidelijk. Een somber donker misdaad drama.

Traag en degelijk met prima acteerwerk.

Een bijrol is er voor Johnny Knoxville ("Jackass")

avatar van rep_robert

Above Suspicion heeft een thema dat mij in principe zou moeten bevallen, maar het viel me toch wat tegen allemaal. Dit valt vooral te wijten aan het plot dat de noodzakelijkheid van de samenwerking tussen de FBI agent en de informant niet goed voor de dag laat komen. De film loopt niet lekker door en het plot voelt erg geforceerd aan, mede doordat de voice-over eigenlijk de boel aan elkaar moet praten en de film niet voor zichzelf spreekt. Het helpt ook niet dat ik Jack Huston echt een compleet verkeerde uitstraling vind hebben en ook niet goed vind acteren. Hoe goedbedoeld en sfeervol alles ook mag lijken, de film blijft mij een verkeerd gevoel geven. Emilia Clarke weet gelukkig in haar rol wel te overtuigen en ook Johnny Knoxville is perfect gecast.

De uiteindelijke impact mis ik en dat is jammer, want de film is niet uitgesproken slecht. Toch verdient dit verhaal toch een stabielere uitwerking.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Een matig misdaad drama, waarin qua geweld weinig gebeurd. Het biografisch verhaal is wat je boeit of niet. De film wist mijn aandacht redelijk vast te houden, mede door de innemende rol van Susan, vertolkt door Emilia Clarke (drakenmoeder in Games of Thrones). De film kwam voor mij niet overtuigend over en dus ondermaats. geen voldoende, een 2.5

avatar van Noodless

Noodless

Boeiende film met een heerlijke rol van Emilia Clarke die hier hoge punten weet te scoren. Zeer sterke performance. En dan heb ik Games of Thrones nog niet gezien. Jack Huston wist mij ook wel te overtuigen in zijn rol als gladde FBI-agent die alles voor over heeft om hoger op te klimmen. Het verhaal wist mij te boeien van begin tot eind met een twist die ik niet zag aankomen. 7/10

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Inderdaad boeiende film wat inderdaad een speciaal verhaal is, over het rauwe plattelandsleven in Kentucky.

avatar van PCTERN

PCTERN

Omdat het aanbod op Netflix bagger is de laatste tijd met veel oudere herhalingsfilms (die ook al meerdere malen op TV zijn geweest) ben ik wat gerichter gaan zoeken op de paystreamers als pathe thuis, moviemax en youtube. Zo kwam ik deze, voor mij onbekende, Above Suspicion uit 2019 tegen.

Het gaat om een waargebeurd verhaal eind jaren '80 over een beginnende FBI agent die de fout in ging met zijn vrouwelijke informante. Nadeel van waargebeurde verhalen verfilmen is dat het script er eigenlijk al ligt, namelijk het echte verhaal. Uiteraard wordt e.e.a. wat gedramatiseerd maar veel improvisatievrijheid heb je dan niet. Toch is deze film qua verhaallijn, grimmige sfeer in de trailer trash wereld en de erotische spanning tussen hoofdrolspelers erg goed neergezet voor een budget van 12 miljoen dollar. Met een leuke bijrol van Johnny ''Jackass'' Knoxville.

Ben geen Games of Thrones kijker/fan. Eerst dacht ik dat ik beide hoofdrolspelers nooit eerder had gezien, niet realiserend dat de kleine maar dappere Emilia Clarke (1m57 groot) ook Sarah Connor speelde in Terminator Genesys, had wel direct een deja vu gevoel. Clarke is voor mij de uitblinker in deze film als cokesnuivend dromerig trailer trash meisje die wanhopig haar omgeving wil ontvluchten en hogerop wil in de wereld. Ook omdat haar mannelijke tegenspeler James Huston qua personage ietwat verkeerd gecast is, hij komt als karakterrol niet echt goed uit de verf, in tegenstelling tot Clarke die bewijst dat de beste en meest veelzijdige karakter actrices nog steeds uit Engeland komen, het land van Shakespaere. Toch komt de spanning tussen personages wel goed over.

Moet zeggen dat ik een grote zwak voor Emilia Clarke heb die wordt gezien als 1 van de liefste actrices in het Hollywood wereldje die een wat valse start kende na haar afstuderen aan de Londense Drama Academie in 2009. Ben haar wat gaan googlen en ze schijnt aan het begin van haar carriere een paar zware operaties aan haar hersenen (vanweg aneurisma) te hebben gehad waaraan ze stukken metaal in haar schedel heeft overgehouden. Ze heeft buiten haar Games of Trones succes niet erg veel films gedraaid, alleen deze en nog een handvol andere zoals Terminator Genesys, mogelijk omdat ze teveel vast zit nog aan haar grote Games of Thrones doorbraak of omdat ze kieskeurig is qua films. Ze verdient veel meer klassefilms en kan de meest uiteenlopende rollen aan.

Sterke film die meer verdient dan slechts 1 pagina aan reviews na ruim 1 jaar en score onder de 3. Alleen de voice over had voor mij niet echt gehoeven

avatar van schumacher

schumacher

Best een leuke film dankzij de hoofdrolspelers en wie kijkt er nu niet graag naar Emilia .

De film is wel niet de top dat niet maar keek toch goed weg en het is waargebeurd ook.

Het is wel meer drama dan thriller/misdaad vind ik.

Zeker het bekijken waard.

avatar van stratmans

stratmans

Boeiende trage film

avatar van Shadowed

Shadowed

Mwa.

Noyce is een regisseur die nooit helemaal in mijn straatje heeft gelegen. Zijn klassiekere films hebben me nooit echt gepakt, maar ook zijn recentere misdaadthriller Above Suspicion laat me redelijk koud. Ik weet niet precies waarom zijn stijl me niet ligt, ik kan ook geen herkenpunten ontdekken, maar tot nu toe bleef het allemaal redelijk koud.

Opvallend aan deze film is dat er behoorlijk wat moeite wordt gedaan om het in de toon te krijgen waarin het zich afspeelt. Grauw, grijs en somber. Alle personages hebben een vervelende persoonlijkheid, accenten worden regelmatig overdreven en als het op het visuele vlak aankomt, zijn er maar weinig zonnige beelden te bekennen. De toonzetting wordt in ieder geval naar meer dan behoren gecommuniceerd.

Jammer genoeg was ik als kijker redelijk snel verkeken op de wereld die hier wordt neergezet. Eenmaal de film steeds duidelijker sprongen maakt om naar de kern van het verhaal toe te gaan begint het allemaal namelijk doorzichtig te worden. Dat veel dingen die serieus bedoelt zijn dan vervolgens wat worden overdreven kan de zaak niet helpen. Tegen de tijd dat de tweede helft aankomt, heeft de film dan ook niet echt iets meer toe te voegen.

Daartegenover staan wel wat aardige toonzettingen, een redelijk competente look en acteerwerk dat nog wel door de mangel kan. Ik kan niet zeggen dat de personages niet opgaan in hun personages, maar eigenlijk vond ik het allemaal wel onoprecht overkomen. Accenten die bijvoorbeeld niet helemaal lukken. Ik krijg de indruk dat veel namen niet echt in hun personages passen.

Ondanks dat mijn kritiek groter lijkt, is het vooral zo dat de film me tijdens de tweede helft niet echt meer mee kon nemen. Het eerste halfuur vond ik best boeiend en dat was geen enkel probleem om doorheen te komen. Eenmaal de film dan wel de kaarten naar voren trekt, wordt het snel minder interessant, en dat is jammer. Film die ik zonder twijfel binnen een halve dag weer kwijt ben.

avatar van Phantasm

Phantasm

Een redelijk misdaaddrama waar erg weinig in gebeurd, soms vervelend om naar te kijken.

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat in 1994 al werd verfilmd onder de titel Betrayed by Love.

Hoewel het waargebeurde verhaal zich afspeelde in Pikeville, Kentucky, speelt een groot deel van deze film zich af in de Appalachen in Harlan County, Kentucky. Het gebied staat beter bekend als de setting van de FX-serie Justified. Opnames vonden eveneens plaats in Paris. Hoewel deze plek niet erg bekend is, werd deze stad ook gebruikt voor Seabiscuit en Secretariat. Deze keer kruipt Jack Huston in de rol van FBI-agent Mark Putnam. De acteur uit The Longest Ride is tevens het neefje van Hollywood-legende Anjelica Huston. Huston wordt bijgestaan door Emilia Clarke met een pruik als Susan Smith. Voor Brittany O'Grady was dit haar filmdebuut.

Waargebeurde verhalen hoeven niet altijd te resulteren in goede films. "Above Suspicion" is een duidelijk voorbeeld. Helaas wist de film mijn aandacht niet volledig vast te houden, en oogt het allemaal wat traag. Anderzijds is het ook niet bepaald slecht. Dit mede dankzij het optreden van Emilia Clarke met een prima Kentucky-accent. Richting het einde zien we de echte Mark Putnam in beeld verschijnen, en vertelt in het kort zijn verhaal over de moord op Susan Smith. Redelijk onderhoudend voor de liefhebbers van waargebeurde verhalen.

2,5 *

avatar van scorsese

Aardige film over een vrouw die een belangrijke informant wordt van een FBI-agent. Gebaseerd op een goed waargebeurd verhaal is dit een onderhoudende film. NIet alle personages komen even goed uit de verf, maar Emilia Clarke weet te overtuigen in de hoofdrol. Net geen 3.5 sterren.