• 11.278 nieuwsartikelen
  • 163.476 films
  • 10.415 series
  • 30.335 seizoenen
  • 618.006 acteurs
  • 193.917 gebruikers
  • 9.026.034 stemmen
Avatar
 
banner banner

Justified (2010-2015)

6 seizoenen
3,92 332 stemmen + Mijn stem

Status: Beëindigd

Genre: Misdaad / Actie

Oorsprong: Verenigde Staten

Ontwikkeld door: Graham Yost

Met onder meer: Timothy Olyphant, Nick Searcy en Joelle Carter

IMDb beoordeling: 8,6 (119.298)

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: dinsdag 16 maart 2010

Eerst uitgezonden op: FX (Verenigde Staten)

Plot Justified

De moderne cowboy Raylan Givens heeft een onhandige neiging om de criminelen waar hij op jaagt opvallend vaak dood te schieten. Na het zoveelste fatale incident wordt hij in de eerste aflevering tot zijn grote ergernis teruggestuurd naar zijn geboorteplaats Harlan, een armoedig mijnstadje in de zuidelijke staat Kentucky. Daar moet hij in samenwerking met de andere U.S. Marshals (een afdeling van de Amerikaanse federale politie) zaken oplossen die hem maar al te vaak in aanraking brengen met zijn eigen verleden. Zijn belangrijkste rivaal is daarbij Boyd Crowder, met wie hij vroeger goed bevriend was, maar die radicaal andere keuzes in zijn leven heeft gemaakt en nu een kleine drugsbende leidt.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Seizoenen

Komt er een Justified seizoen 7?

Acteurs en Actrices

Acteurs en actrices

Raylan Givens

Boyd Crowder

Ava Crowder

Tim Gutterson

Wynn Duffy

Rachel Brooks

Winona Hawkins

Art Mullen

Robert Quarles

Video's en trailers

Alle Media

Meningen over Justified

Let op: Onderstaande reviews en/of comments zijn slechts een willekeurige greep van het totaal. Wanneer je een review wilt schrijven of een comment wil plaatsen kan dat op een seizoenspagina.

avatar van Arapaho85

Arapaho85

  • 12 berichten
  • 18 stemmen
donderdag 10 december 2015
Justified seizoen 1 Deze politieserie gaat over Raylan Givens een US Marchal met een opvallende Cowboy-look. Hij neemt als voorbeeld de legendarische US Marchals van het oude/wilde westen zoals Bass Reeves en Wyatt Earp. Hij zal niet aarzelen om zijn tegenstanders voor hun raap te schieten of als het moet deelt ook nog eens flink wat klappen uit. Hij noemt het dan nadien gerechtvaardigd, tot grote ergernis van zijn oversten. Later in de serie zie je dan wel dat de anderen in die omgeving echter geen haar beter zijn. Het dus toch wel gewelddadige karakter van deze serie kan een puntje van kritiek zijn maar met een personage zoals dit, de messcherpe dialogen die de personages naar elkaar afvuren en het overtuigend, goed acteerwerk.. weet deze serie zich perfect te onderscheiden van de 1001 andere politieseries. In de eerste aflevering laat Raylan de eerste 5 minuten al wat schietwerk zien en hiermee is de toon van deze serie meteen al gezet. De 2e tot de 5e dat zijn min of meer losstaande verhalen met de US Marchal die achter voortvluchtigen aan zit. De 6e is de meest aparte aflevering, gaat hij zich ineens met wat speurwerk bezighouden en vanaf de 7e begint er vaart in te komen zeker wanneer dan Bo Crowder vrijkomt en zich dan opnieuw wil bezig houden met zijn zaakjes. Het is best spannend allemaal want voor je het weet ben je al naar de laatste aflevering aan het kijken met – schiet je mij nu dood of praat je mij nu dood – als uitschieter. De laatste aflevering stopt wel nogal bruusk, op naar het 2de seizoen!! (Dit is tegenwoordig met de meeste series zo).
avatar van eppo349

eppo349

  • 94 berichten
  • 32 stemmen
maandag 11 april 2016
Justified seizoen 1 Ik heb seizoen 6 met Engelse ondertiteling gezien. Prima te doen, ik prefereer het boven geen ondertiteling.