Genre: Thriller / Mystery
Gesproken taal: Engels en Duits
Releasedatum: 30 augustus 2018
Plot Looking Glass
"Seeing is deceiving"
Ray en zijn vrouw willen graag opnieuw beginnen en kopen een oud motel. Het motel staat in een woestijn. Wanneer Ray in het hotel een dubbelzijdige spiegel ontdekt, is hij getuige van een gruwelijke moord. Ray komt terecht in een dodelijk kat-en-muisspel en zal alles op alles moeten zetten om zijn vrouw te redden.
Ray
Cassie the Strawberry Blonde
Gas Station Mechanic
Detective
schumacher
Trage drama/thriller en bizzare film
Er is wel een beetje een hoek aan af, is wel eens leuk en Nicolas Cage blijft me in deze wel boeien, blijft een goede acteur, jammer dat we hem niet meer in echte topfilms te zien krijgen.
Moeilijk om er een score op te plakken; om een of andere reden heb ik me toch geen enkel moment zitten vervelen, het bleef boeien en Cage is toch de man die de film hier recht houd.
Het is wel geen film die je persee 3 keer of meer wil zien, het zal bij 2 tal keer blijven.
Toch raad ik deze film absoluut niet af, ik hou wel van zo'n films.
Left4Dead
Nee dit is echt hoe het niet moet. Zo traag dat het volgen van een schildpad op land meer beweging vertoont dan dit zeer summier verhaaltje. En dan ook nog eens zo duidelijk wie de dader is dat je de hele film denkt "het zal toch niet waar zijn". Had ik net weer wat vertrouwen in Cage gekregen met de prent Mom and Dad, hier breekt hij dat meteen weer doormidden. Ik zou hem graag willen vragen of hij last van aambeien heeft o.i.d..
Het verhaal wil mysterieus aandoen maar mist simpelweg spanningsopbouw. De cast lijkt in ieder geval maar niks met het flutscript te kunnen. Begrijpelijk want het behelst veel prietpraat in plaats dat het een verhaal wil vertellen. De personages konden me ook totaal niet boeien laat staan hun geschiedenis. Ook is er totaal geen vernieuwend element te ontdekken, het is allemaal wel een eerder maar zeker ook beter gedaan.
Ben met een berooid gevoel achter gebleven, een beroving van tijd zegt mijn verstand.
coumi
Wat zullen we hier eens over kunnen schrijven? Met heel veel goede wil een eerbetoon aan Hitchcock's Rear Window of desnoods Depalma's Body Double? Moteleigenaar Cage gluurt stiekem naar zijn gasten en weet niet wat te doen als er een moord wordt gepleegd. Moet zeggen dat de conceptuitwerking en de spanningsopbouw best redelijk zijn. Regisseur Hunter vertelt zijn verhaal lekker langzaam en zet ook met opzet een aantal verkeerde sporen uit, waardoor je net als Cage af en toe in verwarring wordt gebracht. Helaas is het einde een echte afknapper, van b film niveau. Als je je verhaal zo gedegen opbouwt en het slot zo gemakzuchtig afrafelt.... Ik heb altijd een hekel aan mensen die bij een who did it zeggen dat ze halverwege al wisten wie de dader was, maar geloof me: als je bij Looking Glass niet in de gaten hebt wie de uiteindelijke booswicht is dan moet je wel echt van een andere planeet komen. Ook slordig trouwens dat men vergeet deze man(of vrouw?) een goed motief te geven voor al zijn gruweldaden, zodat je bij de aftiteling toch nog met een aantal vragen blijft zitten. Al met al ondanks de mankementen toch één van de betere films die Cage(hier zelf erg onderkoeld spelend) de laatste jaren afgeleverd heeft, maar of dat nou een aanbeveling is om deze per se te gaan zien?
mixmaster
Niet goed en niet slecht, dat is deze film voor mij.
De film heeft een mysterieus sfeertje en ook een onderhuidse spanning, helaas is het wel wat voorspelbaar en is het einde van de film zeer teleurstellend.
Nicolas Cage speelt wel weer een goede rol.
Noodless
In ieder geval al wat beter wat ik de laatste tijd van Cage nog heb gezien. Het verhaal wordt goed opgebouwd en heeft wel iets weg van het werk van Hitchcock. Maar het slot wordt heel slecht uitgewerkt waardoor de film heel veel van zijn waarde verliest. Hoe is het mogelijk om het laatste kwartier zo zwak uit werken. 6/10
Mister_D90
Het verhaal en sfeer was goed, alleen word er te weinig uit gehaald met een zeer teleurstellend einde.
JumpTek
Losjes gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Gerald Foos, oftewel de 'Motel-voyeur'.
Onceuponanytime
Het verhaal verloopt traag maar zorgt dankzij de sterke rol van Cage voor een spannende sfeer. Helaas stort de film op het einde ineen... Heel wat vragen blijven onbeantwoord en laten een onverantwoorde teleurstelling na...
redmirow
Ik denk dat niclas cage bij veel mensen geen goede herinneringen oproepen door de vele films die net niet lekker waren, maar dit is toch een prettige thriller, cage speelt ook gewoon goed en is een prima acteur. Je kan een film ook over bekritiseren met te hoge verwachtingen. Cage is old school en past in het rijtje met bruce Willis en mel Gibson deze acteurs werken met een wat tragere snelheid. Daar moet je van houden. Is mischien voor de wat jongere kijkers te langzaam. Snap ik.
keimpeS
Matige film, sluit me wel aan bij hierboven dat het een saaie zit was. Nicolas Cage heeft zijn beste tijd gehad, toch ben ik altijd weer nieuwsgierig naar zijn films. Ik ben benieuwd naar de nieuwste Ghost Rider volgens mij zijn ze alweer bezig met 3e deel....
bounze
De beschrijving van de film klopt niet. "Wanneer Ray in het hotel een dubbelzijdige spiegel ontdekt, is hij getuige van een gruwelijke moord" Ray is helemaal geen getuige van een gruwelijke moord. Ook het kat en muis spel dat zou moeten volgen blijft uit. Wie maakt deze teksten op die helemaal niet kloppen? Een butt film van de hoogste klasse! Niets maar dan ook niets is logisch in deze film, het verhaal, de gedragingen, man wat heb ik mij gestoord aan de uitwerking van deze film. Alles blijft een open einde... Dit is zeker geen thriller. Dit was in ieder geval de laatste keer Nicolas Cage voor mij. Hij gaat Bruce Willis achterna met dit soort C-Films. Links laten liggen dus.
Left4Dead
Volgens mij zijn ze allebeide al jaren met deze projectjes bezig. Daarmee gezegd zijn ze gewaagd aan elkaar en is het niet zo dat Cage, Willis achterna gaat.
mcdaktari
Vond het best wel voorspelbaar, maar ondanks dat heb ik me toch wel vermaakt met deze film. Het is zeker geen topper maar aardig om gezien te hebben. Toch vind ik het jammer dat Cage niet meer in de echte topfilms te zien is. Hij heeft toch in enkele hele beste films gespeeld. Ben benieuwd of hij dat niveau nog eens ooit evenaart.
Vanaf 30 augustus in de bioscoop (Dutch FilmWorks)
Margreet
Trage film. De helft van de film had weggeknipt kunnen worden. Niet erg boeiend. Niet bijzonder spannend. 13 in een dozijn. Ik vind het geen aanrader.
Marietta de Hoop
In de sneak gezien, verwachte er wel wat van met Nicolas Cage, maar tot de pauze enorm saai en veel wtf momenten. Het eind was daar ineens, heel bizar. En dan ook heel dramatisch met ‘The end’ inzoomend in rode letters in beeld. Geen aanrader!
xaid
Diederik58
Cage is niet geschikt voor deze rol.
Hij maakt het saaie verhaal nog saaier.
De plot zie je mijlen van te voren aankomen.
frans123
Ik sla al lange tijd films met Cage over...Allemaal bagger de laatste jaren...Zo ook deze..En de reacties hier ondersteunen mij daar in.
frans123
Zoveelste flutfilm met Cage....niet af kunnen kijken
Hahhaha ..ik begin niet eens meer aan Cage. C-films.
Wedden??...Binnen twee maanden op Netflix....
jordorientje
Jezus Christus wat slecht. Echt heel slecht. Echt onwijs slecht. Kan er niks anders van maken. Traag, saai, totaal geen spanning, duurt allemaal veel te lang en wat een kut eind ? WTF was dat echt haha zonde van m'n tijd
jordorientje
Cage is niet geschikt voor deze rol.
Hij maakt het saaie verhaal nog saaier.
De plot zie je mijlen van te voren aankomen.
Haha ik denk dat elke andere acteur deze rol saai had gemaakt, omdat het een ongelofelijke saai verhaal is met een ongelofelijke saaie flut plot.
Enige die deze film had kunnen redden was misschien Jason Statham. Hij maakt elke film de moeite waard ?
dennisheidi
Wat een slechte film (bagger). Geen spanning, geen actie. Zonder van je tijd. Geen aanrader
Tonypulp
Cage slentert weer op authentieke wijze rond in deze Motel-thriller, met het budget aan de lage kant. Pure idee-armoede, maar de +- 100 minuten zijn precies genoeg om van begin tot einde te genieten van het perfect getrimde baardje van Cage. Dat einde is nog minder verrassend dan een happy ending bij de Thaise massage. Weer een typisch DTV'tje.
Elchapo
- 1925 stemmen
Ik ben een cage fan,maar hier speelt hij echt niet de pannen van het dak.film is trouwens ook traag en wel erg tam.toch nog net een voldoende voor mij omdat ie mij net genoeg boeide tot het einde.3 stars.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

End of Watch
Misdaad / Drama, 2012