Small Town Crime (2017)
Geregisseerd door: Eshom Nelms en Ian Nelms
Met onder meer: John Hawkes, Octavia Spencer en Robert Forster
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Small Town Crime
"Doing the right thing the wrong way."
De alcoholistische voormalig agent Mike Kendall vindt het dode lichaam van een jonge vrouw. Met het idee van zelfverlossing is hij vastberaden diens moordenaar te pakken. Dit onderzoek, met zijn excentrieke detectivestijl, brengt evenwel zijn familie in gevaar.
Mike Kendall
Heidi
Tony Lama
Ivy
Detective Whitman

Uitstekende film waarin een alcoholistische ex-agent een dode vrouw langs de kant van de weg vindt. Simpelweg een onderhoudend plot dat goed in elkaar zit en ook goed opgebouwd is. Het hoofdpersonage is ook boeiend genoeg uitgewerkt en John Hawkes draagt hier zeker aan bij. Deze film noir heeft verder de juiste toon en is hier en daar sterk gemonteerd (zoals een paar momenten wanneer er een gewelduitbarsting plaats vindt).

Als deze geregisseerd was geweest door de Coen broertjes, was het waarschijnlijk een hit geweest.

lelici
Heerlijke fim, waarbij ik me geen moment verveeld heb! Voor mij een veel te lage waardering!

mcdaktari
Ik heb me prima vermaakt bij deze film. John Hawkes is perfect gecast voor de rol van alcoholistische ex-agent. Onverwachte meevaller.

macrobody
Beter dan gemiddeld vond ik. Verhaal heeft niet veel om handen maar de uitwerking is apart en onderhoudend tot het einde.

Mark de Jong
Redelijke film. Verhaal stelt weinig voor maar de sfeer is goed. Hoofdrol is voor de Chevrolet Nova.

schumacher
I love it, zo'n films vind ik super.
Boeiend vh begin tot het einde, zeer vermakelijke film, goed opbouwende film, goeie film en de hoofdrolspeler was echt top, ideale rol, speelde dat top en geloofwaardig, vanaf het begin vd film al had ik er een goed gevoel bij.
Dikke vette aanrader deze film. Leuk avondje gehad.
Meer van dit.
Imdb 6.6/10 maar? Deze film verdient een veel hoger cijfer, minstens een 8/10 wat mij betreft.

Elchapo
- 1925 stemmen
Schumacher,je hebt gelijk....4 stars,topfilm!!!!

peterjames777
Fijn filmpje, met weer een uitstekende Hawkes en een lekkere soundtrack.
Liefhebbers moeten onderstaande ook maar eens uitchecken. Ook met Hawkes als privé detective die in een zaak rondom prostituees betrokken raakt.

SmackItUp
Typisch zo'n film waarbij het teveel om het plot draait. De film ziet er namelijk goed uit en herbergt een vracht aan sfeer. Het plotje wordt echter zo ver doorgevoerd dat daar weinig meer van te merken is. Het boeit wel aardig, maar stijgt niet boven het gemiddelde uit.

Dikkertje Dap
Er waren momenten dat ik de film steengoed vond en er waren momenten dat ik het niets vond, kan het helaas niet onder woorden te brengen. Waar ik me ook een beetje aan stoorde, omdat ik het geen enkele toegevoegde waarde vond hebben, is het continu met spinnende banden wegrijden, beetje kinderachtig vond ik dat. Maar goed, anderen vinden dat misschien juist weer tof, smaken verschillen.

Ik vind dit nou juist een film die niet zozeer om het plot draait. Dat is maar een flinterdunne rode draad, puur in dienst van het vermaak, de sfeer en het hoofdpersonage.

SmackItUp
Elke scène werd het plot iets duidelijker. Alles volgens het boekje. Als je alleen al die setting bekijkt had ik het gevoel dat er zoveel meer mee gedaan had kunnen worden. De meeste scènes waren daarvoor veel te kort.

Ik snap je punt. Ik vond het hak-op-de-tak verhaal hier juist prima passen.

jippie2010
Lekkere luchtige misdaadfilm met een vleugje humor.
Hawkes speelt overtuigend en de film kijkt prima weg.
Een mystery is het overigens niet, helaas wordt dat genre vaker onterecht gebruikt als omschrijving. *3,5

david bohm
Degelijke film met aardig acteerwerk en mijns inziens een tamelijk cliché plot. Het vliegt allemaal voorbij en dat is een goed teken. Maar nogal standaard allemaal.

Brabants
Verhaal heeft weinig om handen en het lijkt allemaal wat standaard aan te voelen. Toch ademt het een goede sfeer uit en levert goed acteerwerk toch een redelijke goeie film, waarbij je jezelf als kijker niet gauw mee verveelt.

frans123
Aardige film als uitschieter van Netflix ( veel bagger toch??) De hoofdrolspeler is uitstekend gecast en draagt de hele film.En het verhaal??/ Nauwelijks gevolgd, cliche. veel leuke dialogen, actie. En de auto waarin Hawkes reed....TOP??? Was dat een Thunderbird???

rebelkush
Wow wat een verassing was dit zeg op Netflix, blijkbaar hebben ze daar ook goede films.
Goed verhaal.
Goede acteurs. 3 bekende maar voor mij voornamelijk onbekende acteurs waren van hoog niveau.
Lekker droge humor.
Goede shoot-outs
Prachtige auto's (vooral die Nova)
Het komt zelden voor dat ik en actiefilm een 5 geef.
Dikke aanrader!!

De GeuS
Dit is nu een heerlijk zondagavond filmpje; niet een heel bijzonder, maar toch onderhoudend plot, goede personages gemixt met een beetje humor. Geen moment verveeld, dikke 3,5*

john mcclane 2
Prima thriller , met een soort anti held die niet vies is van een biertje .
En na ontslag bij de politie , een zaak in zijn schoot krijgt geworpen in ve vorm van een jonge gewonde vrouw .

boemboem27
Het is een film waarvan er 13 in een dozijn zijn
Maar toch zeer de moeite van het bekijken waard.
Geen moment verveeld
Met nog een paar bekende gezichten.echte aanrader toch wel.

assowise
Detective/thriller met een fantastische cast. John Hawkes is altijd goed maar door deze film ga je je afvragen waarom hij niet meer rollen in grotere produkties krijgt. Het verhaal is nauwelijks meer dan een lange TV Pilot maar wel weer van een serie waar ik graag meer van zou zien. (Zou zo maar een nieuwe Justified kunnen zijn )
Niet wereldschokkend maar meer dan de moeite waard om te kijken. Aanrader.

trinco
Oke, als iedereen zo positief is dan kijk ik ff verder.
Was eigenlijk na een half uur die zuipende dweil al spuugzat met zijn puberale Dukes of Hazzard- rijgedrag maar misschien komt het nog goed.

coumi
- 11976 stemmen
Lekker harde, maar zeer enerverende actiefilm. Verhaal is vrij standaard en nergens opzienbarend, maar de gebroeders Nelms halen er verder uit wat er in zit. Vrij strak geregisseerd met een behoorlijk tempo. Leuk om een goede acteur als Hawkes eindelijk weer eens een hoofdrol te zien vervullen. Hij slaagt er cum laude in om van zijn erg cliché karakter(een loser die hunkert naar rehabilitatie, doet denken aan Travis Bickle uit Taxi Driver) een echt mens te maken, iemand die je de eindoverwinning bij de klassieke shoot out gunt. Geen originaliteitsprijs, maar behoorlijk goed vakwerk, maakt nieuwsgierig naar de komende projecten van deze Nelms brothers.

Aangenaam klein misdaadfilmpje, met een lekker maffe hoofdrol van de altijd goede John Hawkes. De plot heeft niet heel veel om het lijf, maar het is allemaal net onderhoudend en intrigerend genoeg om te blijven boeien. De onderkoelde humor helpt zeker mee, net als de unaniem sterke cast.

Animatiefilm van 'The Witcher' krijgt eerste cijfers, miniserie van Thomas Vinterberg komt naar Nederland | MovieMeter Recap

Welke films worden vanavond uitgezonden op televisie?

Derde seizoen 'Euphoria' is hoogstwaarschijnlijk ook meteen het laatste

De grootste hits van Prime Video: deze films worden nu het meest bekeken

Brimstone

Brawl in Cell Block 99
Actie / Misdaad, 2017

The Book of Henry
Drama / Misdaad, 2017
barutahonderzoekex-agentverlossingprostitutiegeweldalcoholischvoyeurismemurder huntblack mail
Social media
- Registreer |