Murder on the Orient Express (2017)
Genre: Mystery
Bekijk via Disney+
Bekijk via HBO Max
Plot Murder on the Orient Express
"Everyone is a suspect"
Wat begint als een extravagante treinreis door Europa mondt uit in één van de meest stijlvolle, spannende en aangrijpende mysteries ooit verteld. Dit is het verhaal van dertien reizigers op een trein, waar iedereen een verdachte is. In een race tegen de klok moet één man de puzzel zien op te lossen vooraleer de moordenaar opnieuw toeslaat.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Murder on the Orient Express (BoekMeter)
- Murder on the Orient Express (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
Natalia Dragomiroff
Edward Masterman
Dr. Arbuthnot
Mary Debenham
Vanaf 23 november in de bioscoop (20th Century Fox, via Warner Bros)
Querelle
Johnny Depp in de rol van Richard Widmark. Verrassend! Judi Dench in de rol van Wendy Hiller, en Branagh in de rol van Poirot, minder verrassend.. Ben benieuwd wie het deze keer gedaan heeft.
mcdaktari
En toch ben ik wel benieuwd wat er van deze nieuwe versie gemaakt is.
Duke Nukem
- 1985 stemmen
Kenneth Branagh als Poirot? Nu vond ik Albert Finney in de originele Murder on the Orient Express ook niet erg passen. Ik heb toch altijd de voorkeur gehad voor de vertolkingen van David Suchet en Peter Ustinov. Als ik onderstaand artikel uit Cinemablend lees vrees ik dat ze dezelfde kant gaan uitgaan als de nieuwste Sherlock Holmes-films, meer actie en minder gebruik van de "little grey cells":
Branagh's Poirot will slightly deviate from previous versions of the detective because of his past as a soldier and police officer. Branagh said:
He has a military background, he's a former policeman, and there's a kind of action man-quality to him.
Hercule Poirot's intellect will always be his greatest gift to the world, but for the new Murder on the Orient Express movie, Kenneth Branagh and screenwriter Michael Green decided that they wanted to make the character younger and "more physically able" compared to older depictions, both on the printed page and in other media. Green added that while the goal was still to stay true to both the spirit of the detective and the overall story, it was also important to "find ways to open it up cinematically, visually, and on a character level." Green explained to EW:
One of the earliest thoughts was to imagine Poirot not at the tail-end of his career, or even in the third act of his career, but rather a Poirot who is enjoying a certain amount of fame, but is still honing his craft. Though he might be the world's greatest detective, he's not the greatest detective he'll be. That left us with the possibility of a man who still has some virility to him, still has some vitality, and isn't afraid to climb the stairs to get to the top of the train and look out, who is perfectly capable of hitting back if someone accused tries to hit him. He may prefer not to --- but he's perfectly capable. I should add that it helps that Ken Branagh is in better shape than I am!
baspls
Ben benieuwt. Veel grote namen en ziet er anno 2017 behoorlijk ingetogen uit. Moet wel wennen aan het nieuwe uiterlijk van Poirot. Door het einde is Murder on the Orient Express echter niet het meest spannende Cristie-verhaal dat ze hadden kunnen kiezen, als je een eerder verfilming hebt gezien weet je precies hoe de film zal verlopen.
Duke Nukem
- 1985 stemmen
Moet wel wennen aan het nieuwe uiterlijk van Poirot.
Die snor is echt belachelijk groot! De Poirot van Agatha Christie is een kort mannetje met donker haar en verzorgde snor. De muziek in de trailer vind ik ook niet bij de film passen.
Waarschijnlijk vandaar dat ze meer actie in de film willen steken dan in voorgaande verfilmingen.
Wat mij vooral verontrust is dat Branagh niet alleen vorige verfilmingen maar ook het boek niet willen volgen, door Poirot jonger en "more physically able" te maken, ik zie hem al op het dak van de trein lopen alsof hij James Bond of Ethan Hunt is!
empirekees
Beetje onnodige verfilming. De originele film uit 1974 en de tv film / episode met David Suchet waren uitstekende versies.
Maar om nu nog een andere versie te maken, met Poirot die niet op Poirot lijkt (zoals beschreven door Christie) snap ik niet zo veel van.
Puur omdat het een interessant plot is, geen risico's hoeft te nemen qua verhaal. Een veilige gok, waarbij een grotere kans op winst bestaat. Niet erg vind ik als ondernemer, maar jammer is het altijd wel als het om film gaat.
Wel een interessante cast, al stelt Johnny Depp mij al 15 jaar teleur. Zeer overschat acteur, vind ik.
Noud
Leuk, als het maar geen nep remake wordt. Ik kan mij nog goed herinneren dat de Amerikaanse verfilming van 10 kleine negertjes het einde totaal verprutst was. Kwam helemaal niet met het boek overeen.
badfans69
missl
Goede cast maar verder lijkt het me de zoveelste 'opgeleukte' remake.
Arri
Positieve recensie van Mark Kermode:
Murder On The Orient Express reviewed by Mark Kermode - YouTube
Donucius
Een film die niet helemaal uit de verf komt voor een Agatha Christie boekverfilming, alhoewel ik moet toegeven dat ik het betreffende boek niet gelezen heb. Een goede performance van Kenneth voor wat betreft dit karakter. Echter met een dergelijke cast is de performance van de rest maar so so. Mooi in beeld gebracht, maar over het algemeen is de film niet intrigerend genoeg en op sommige momenten zelfs een beetje saai te noemen. Zie dit als een roman/detective die voorgelezen wordt en je zult een beetje begrijpen wat ik bedoel. Het grappige is dat ik de dader goed heb geraden (soort van), wat voor mijn gevoel zegt dat de film iets teveel zijn best doet om niet geforceerd over te komen.
Redelijke film waarin een detective aan boord van een trein een moord probeert op te lossen. Aangezien de versie uit 1974 nog steeds goed overeind staat, komt deze film wat onnodig over. Desalniettemin kijkt het toch wel gemakkelijk weg vanwege de fijne sterrencast en het feit dat het geheel er zeker wel mooi uit ziet. Een leuke hint naar een mogelijk vervolg op het einde.
fappie
- 2005 stemmen
Inderdaad redelijk. Het viel mij helaas wel op hoe slecht Johnny Depp behandeld wordt door Hollywood. Ik vond dat hij in dialoog met Branagh vrij charismatisch was. Meer dan de rest eigenlijk, maar ik kon er niet lang van genieten. Zelfs na zijn glansrol in Black Mass van een paar jaar geleden wordt hij nog niet op waarde geschat. Hij kan nog steeds als een beest acteren.
Verder zijn de achtergrondverhalen wel leuk geschreven en de cast is vrij indrukwekkend. Ook leuk om Marwan Kenzari te zien! Nederlands trots! Hij deed het goed. Leuke rol.
Flat Eric
Niet helemaal volgens het spoorboekje maar wel vermakelijk.
Ok, ik ben dus bekend met het origineel uit 1974 en weet de uitkomst al maar dat maakt het bekijken van deze 2017 versie nog steeds erg leuk. Een fijn jaren 30 sfeertje.
De verhaallijn en achtergrond info van de personages blijft boeiend en volgt op sommige punten dus een ander spoor dan de 1974 versie. Dat is niet storend, zelfs verfrissend.
Ik had verwacht dat ik me zou ergeren aan de vertolking van Branagh als Poirot, en zou gaan vergelijken met Ustinov performance, maar dat gebeurde niet. Ik vond Branagh erg leuk als Poirot.
Op naar de Nijl zou ik zeggen!
fappie
- 2005 stemmen
Kenneth Branagh als Poirot? Nu vond ik Albert Finney in de originele Murder on the Orient Express ook niet erg passen. Ik heb toch altijd de voorkeur gehad voor de vertolkingen van David Suchet en Peter Ustinov. Als ik onderstaand artikel uit Cinemablend lees vrees ik dat ze dezelfde kant gaan uitgaan als de nieuwste Sherlock Holmes-films, meer actie en minder gebruik van de "little grey cells.
Hij doet het wel goed hoor. Zet een prima dectivepersonage neer. I kdenk niet dat je je aan hem gaat storen
mrklm
Kenneth Branagh kruipt op geslaagde wijze in de huid van Hercule Poirot, de door Agatha Christie gecreëerde Belgische meester-detective die na een spectaculaire ontmaskering van een misdadiger bij de Klaagmuur opdracht krijgt om zich zo snel mogelijk naar Londen te begeven. Via een vriend [Tom Bateman] weet hij een plaats te bemachtigen op de Oriënt Express, waar hij wordt aangeklampt door Edward Ratchett [Johnny Depp], die een dreigbrief heeft gekregen. Wanneer Edward die nacht door wordt aangetroffen in zijn cabine en de trein door een ontsporing vele uren vertraging oploopt, is het aan Hercule Poirot om de dader te ontmaskeren. Zijn onderzoek doet hem al snel vermoeden dat er een link is met een spectaculaire ontvoering (denk Charles Lindbergh] die bijna tien jaar geleden plaatsvond.
Branagh de regisseur slaagt er redelijk in de film visueel interessant te houden, ondanks de statische setting. De cast is er ééntje om je vingers bij af te likken, met Judi Dench, Derek Jacobi en Branagh zelf als grootheden van het Britse toneel, Johnny Depp, Keira Knightley en Olivia Colman als grote namen en Willem Dafoe en Michelle Pfeiffer als veteranen van de Amerikaanse cinema. Daarmee is de film zeker onderhoudend, maar aangezien Poirot vooral een denkende detective is, zijn er geen werkelijke memorabele momenten en is het uiteindelijk een iets betere variant op de vele Poirot-vehikels die Hollywood 35 tot 40 jaar geleden produceerde.
loneranger
Een chique productie en mooie fotografie, daarnaast ook ontzettend saai en het wordt nergens spannend. Dit is niet mijn film.
Bélon
De cinematografie is nog wel aardig -paar leuke trackingshots- maar kan niet verbloemen dat dit erg oudbollig overkomt.
3,0* - 0,5* voor die lompe snor: ik heb dus de 2017 met de 1974 snor vergeleken en de 1974 snor was puntig en markant terwijl de 2017 snor belachelijk aandacht trekkend is. QED als je zoveel aandacht aan een snor besteedt dan moet de rest van de film wel behoorlijk saai zijn: overcompensationem in snorrem est (PS: Ofwel-> een hipster in 2017 zou nooit met een "2017-Orient-Snor" lopen maar met de 1974 versie zou hij/zij nog mega ironisch over kunnen komen).
Confusie
Als deesie bees er in zit zal ik vroeg of laat toch een keertje moeten gaan kijken.
mrklm
Ehm... awkward! Maar ze lijkt er wel sprekend op, toch?
Meende haar echt te herkennen :-O
Donucius
Ehm... awkward! Maar ze lijkt er wel sprekend op, toch?
Meende haar echt te herkennen :-O
Jazekers en met die stem erbij... Ik begrijp wat je bedoelt.
Podemos
Zojuist terug uit de bios. Aardige beelden, heel goed acteerwerk. Maar helaas langdradig en voorspelbaar. Had veeel meer uitgehaald kunnen worden. Aan het acteerwerk lag het niet.
Timothyvdmeer
Ja ik werd betoverd heerlijk genoten. Leuke funfact Michelle Pheiffer zingt de end credits.

A Haunting in Venice
2023