menu

Robin Williams: Come inside My Mind (2018)

mijn stem
3,61 (61)
61 stemmen

Verenigde Staten
Documentaire / Biografie
111 minuten

geregisseerd door Marina Zenovich
met Robin Williams, Elayne Boosler en Billy Crystal

Portret van de beroemde overleden komiek en filmacteur Robin Williams (1951-2014), grotendeels verteld via hemzelf. De kijker krijgt inkijk in zijn buitengewone leven en carrière. Ook onthult de documentaire wat de prettig gestoorde acteur heeft gedreven in zijn leven en werk, en krijgen we nooit eerder vertoond archiefmateriaal te zien.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=caIFNg_JRL4

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van doodah
4,5
Zéér benieuwd naar!


avatar van Psycho-M
4,5
Hij is al te zien via Ziggo movies & series xl.
Dat is mooi. Die ga ik komend weekend wel kijken dan.

avatar van Psycho-M
4,5
Wat mis ik Robin Williams.
Niet al zijn films waren even goed, maar wat heb ik om die man gelachen.
Deze docu geeft je een beeld van de man achter de lach.
Met achtergrond verhalen, interviews met zijn vrienden, ex vrouw, zoon etc.
Bijna 2 uur word je meegenomen in het verhaal van en met Robin Williams en het geeft je een realistische kijk en niet alleen maar de grappige jolige kant.
Hij was een bijzondere komiek en het is zo spijtig dat hij zijn eigen leven heeft genomen. Ik had liever nog een comedyspecial of een film van hem gezien ipv deze docu.

avatar van Esteban
3,0
Robin Williams is één van mijn persoonlijke helden. Maar met uitzondering van slechts enkele nooit eerder geziene beelden, valt er weinig te ontdekken voor wie hem ietwat volgde. Geen nieuwe inzichten. Wel met plezier gekeken, al is dat misschien wat ongelukkig uitgedrukt. De kortere TV-docu Robin Williams Remembered deed hetzelfde, maar beter.

avatar van james_cameron
4,0
Mooie documentaire van HBO over de te vroeg overleden komiek en akteur Robin Williams. Veel leuke fragmenten, afgewisseld door interviews met familie en vrienden. De sobere mens achter de grappen en grollen krijgt langzaam vorm, al leren we Williams nooit echt goed kennen. Daar is alles net niet diepgravend genoeg voor. Toch is de documentaire zeer de moeite waard, al is het alleen maar om de schat aan fraai archiefmateriaal. Hier en daar zijn de verhalen van de betrokkenen ook best aangrijpend.

avatar van missl
3,0
Mooie productie weer van HBO over het leven van meneer Williams. Je leert hem beter kennen wel jammer dat zijn dood maar een klein onderdeel was, had graag gezien dat ze daar wat meer info over hadden.

avatar van rep_robert
Ben toch mijn hele leven een fan geweest van Robin Williams. Hoe hij als Peter Pan rond dartelde in Hook, of zijn memorabele rol in Jumanji. Ik heb zelfs Mork & Mindy vaak op tv gezien.
De energie die hij had was aanstekelijk. Tegelijkertijd kon hij ook schitteren in serieuze rollen in Dead Poets Society en Good Will Hunting.

Deze wisselingen in persoonlijkheid kenmerkt Robin Williams zijn levensloop ook goed. Vrolijk en het iedereen naar de zin maken (met grappen) en in privé gezelschap toch rustig en kalm zijn.

De documentaire geeft een goed inzicht in het karakter van Robin, zonder op alle details van zijn leven in te gaan. Het draait puur om hem, hoe hij zijn leven geleefd heeft van begin tot eind. De documentaire krijgt hier een intiem karakter door en de titel is dan ook totaal niet uit de lucht gegrepen. De juiste mensen worden aan het woord gelaten. Mensen met wie hij gewerkt heeft (waaronder beroemde acteurs, regisseurs en stand ups), die inmiddels tot beste vrienden gerekend kunnen worden en familie.
Het is dan ook moeilijk om niet geëmotioneerd te raken door wat je te zien krijgt. Maar het voelt wel eerlijk aan. Ik heb nooit het idee dat er aan goedkoop effectbejag wordt gedaan. Dan is het daarnaast ook wel fijn om af en toe dubbel te liggen om Robin. De ontroerend komische voicemails, of de prijsuitreiking met Jack Nicholson en Daniel Day-Lewis. Gewoon briljant.

Daarnaast heb ik een mooie inzage over zijn laatste jaren gekregen. Ik dacht dat zijn leven zo in het teken stond van het pleasen van mensen en het lachen van stand up publiek als drugs, dat hij daar niet mee om kon gaan en zichzelf uiteindelijk daarom van het leven beroofde. Maar hij had het uiteindelijk wel te doen met erge ziektes (die vagina grap na zijn operatie ?) en uiteindelijk heeft de Lewy Body dementie hem genekt.

Toch tragisch dat zo'n ziekte deze held hebben genekt. Moge hij in vrede rusten.

4,0*

avatar van Elchapo
4,0
geplaatst:
Geweldige docu over een briljant acteur én komiek,vooral zijn rol als Adrian Cronauer in good morning Vietnam zal altijd in mijn geheugen gegrift blijven staan......4 stars.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:30 uur

geplaatst: vandaag om 16:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.